Pup plast in de woonkamer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bo Bo

honden foto van Bo

Hoi ik heb een korte, simpele vraag. Onze pup is nu bijna 5 maanden oud en bijna zindelijk. Ze heeft in de keuken (waar tegels liggen) nog maar af en toe een ongelukje, eigenlijk geeft ze het altijd aan als ze moet plassen door voor de deur te gaan zitten en te piepen, soms gaat het nog fout, maar bijna niet. Maar zodra wij 's avonds in de woonkamer gaan zitten volgen soms wel tien kleine plasjes.. in de woonkamer ligt vloerbedekking.. we proberen alle geurtjes te maskeren om het afzetten van haar geur te voorkomen, maar het gebeurt toch telkens weer. Ze geeft het in de woonkamer gewoonweg niet aan. Ook als we er mee buitengaan, kan ze in de woonkamer daarna nog een klein plasje doen. Hoe leer je dit af? In de keuken hebben we simpelweg de matjes weggehaald, maar de hele vloerbedekking eruit is nu geen optie. 

 

Ook plast ze alleen op gras. Wanneer we haar mee op visite nemen waar geen (schoon zonder teveel blaadjes / andere poep ) gras in de buurt is of in de tuin, dan kunnen we er tien keer mee buiten gaan maar plast ze toch zodra ze binnenkomt. 

 

Ik heb graag wat tips :) Ondanks dat het best een lastige pup is qua opvoeding, gaat ze het steeds beter doen en wordt ze steeds liever. Het gaat dus goed met dr!

honden page profiel Bo Bo

honden foto van Bo

Extra: nu net weer een plasje, heel klein, maar wel een plasje. Het is zo stom, word er moedeloos van! Ze is leuk aan het spelen, zet het ineens op een lopen en boem daar zit ze. Ik kan de signalen dus niet oppikken, ze doet het ineens. En in de keuken houdt ze het met gemak 2 uur op zonder te hoeven... :( 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ik heb wel eens gehoord dat honden een vocht opnemende ondergrond prettig vinden om hun behoefte op te doen. Vandaar dat de meesten hun behoefte ook doen op gras, zand, bladeren... of tapijt.

Hoe je het op lost, geen idee. Ziva was pas zindelijk toen ze haar plas langer op kon houden dan de tijd die tussen wandelingen zat. We hebben héél lang ongelukjes op kunnen ruimen. En heel veel naar buiten moeten gaan.

 

Ook Ziva doet haar behoefte het liefst op een bekende plek en bij voorkeur niet op steen oid. Soms waren we op een voor haar onbekende plek en moést ze gewoon. Maar wilde ze niet. Of was vijf minuten aan het zoeken (en tekken) om bij een (goed genoeg) stukje gras te komen. Wij hebben haar geleerd op commando te plassen. Zo wist ze dat ze, op de plek waar ze was, haar behoefte mocht doen. En hoefde ze die niet zelf eerst goed te keuren. Heel handig als we op een voor haar onbekende plek waren, er geen gras in de buurt was of als we haast hadden. Misschien dat je dat kunt proberen?

honden page profiel Bo Bo

honden foto van Bo

Ja ik denk ook dat het door de geur komt. Misschien is de tapijtreiniger niet genoeg.. Ik heb al gelezen over azijn en dat willen we nog proberen. Op deze manier kunnen we gewoon niet rustig in de woonkamer zitten, want ook al sta ik om de 10 seconden op om te kijken wat ze doet, er glippen ongelukjes tussendoor. Haar voor eeuwig in de keuken houden is natuurlijk ook geen optie.. en nieuw tapijt leggen ook niet, want stel ze doet het dan nog, dan is dat tapijt meteen naar de knoppen. 

 

Dat op commando plassen proberen we wel aan te leren. Altijd heel enthousiast 'plasje doen' en als ze buiten plast een snoepje. Mijn vorige boomer werd al helemaal wild als ik plasje doen zei en rende meteen naar de deur.. dus misschien gaat het ooit werken. Maar voorlopig heeft ze idd het beste stukje gras nodig, niet te hoog, niet teveel blaadjes, geen hondenpoep (ze eet haar eigen poep als we niet opletten en dat wil ik absoluut niet met de poep van anderen). Bij mijn oma is helaas geen goed stukje gras in de buurt, daar zijn dus standaard ongelukjes binnen.. 

 

Het feit dat ze dus eigenlijk wel zindelijk is en dondersgoed weet dat ze buiten moet is vervelend. Gister was ze mee naar een sporthal, de hele dag binnen, maar ze heeft geen een ongelukje gehad. Bizar.. 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Schoonmaakazijn, rijkelijk gebruiken voor het vloerkleed, en blijven buiten zetten, de link komt echt.....echt zinderlijk in huis is ze nog niet, rustig zelf blijven, steeds buiten zetten.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Het kan wel tot zeker een jaar duren voor een pup echt goed zindelijk is.

 

Gewoon steeds buiten blijven zetten voor een plas/hoopje.

 

Dat ze ergens anders niet wil plassen kan zijn dat ze de situatie nog te spannend vindt. 

Wanneer ze dan terug is in haar eigen veilige omgeving (binnen of in de tuin), dan pas gaat ze ontspannen en plassen/poepen.

honden page profiel Sas en haar hondenSas en haar honden

honden foto van Sas en haar honden

Inderdaad denk ik dat de geur ook veel doet. Waar ik hele goede ervaring mee heb is https://www.medpets.nl/capturine+pets/#product-description

Er zitten bepaalde enzymen in en dit "eet" als het ware de geurtjes op. Blijft niets van geur over.

Ook zou ik weer even een stapje terug doen met de zindelijkheidstraining. Bijvoorbeeld als je naar de huiskamer gaat, eerst de hond buiten laten voor een plasje. In het begin sta je weer heel veel buiten, maar op den duur heeft je hondje het echt wel door wat de bedoeling is. En als de hond buiten plast, inderdaad weer helemaal de hemel inprijzen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik zou haar buiten extreem belonen met iets wat ze echt lekker vind en binnen negeren/buiten zetten als je het ziet. Je pup plast echt niet bewust in huis om jou te pesten. Waarschijnlijk ruikt het tapijt gewoon zo naar urine dat ze dat als haar plasplek ziet, op die manier is het voor je pup ook wel erg lastig om snel zindelijk worden.

En een hele dag niet geplast in de sporthal? Dan heeft ze het vast toch gedaan zonder dat jij het zag. Of je hebt haar buiten gezet? Een pup van 5 maand houd het geen hele dag op. Kun je ook niet verwachten.

 

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik ken dit vervelende probleem. Mijn pup plast als ze de kans krijgt op de keukenmat en mijn andere hond plaste graag op het kleed dat onder de salontafel lag. Ik heb het kleed weggedaan en toen was het probleem voorbij dus de keukenmat gaat er ook uit.  Vloerbedekking kun je natuurlijk niet zo maar even vervangen, dus ik denk dat je kunt proberen wat hier al is aangegeven, de plekken schoonmaken met azijn en de pup zo veel mogelijk naar buiten zetten om te plassen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik ken dit vervelende probleem. Mijn pup plast als ze de kans krijgt op de keukenmat en mijn andere hond plaste graag op het kleed dat onder de salontafel lag. Ik heb het kleed weggedaan en toen was het probleem voorbij dus de keukenmat gaat er ook uit.  Vloerbedekking kun je natuurlijk niet zo maar even vervangen, dus ik denk dat je kunt proberen wat hier al is aangegeven, de plekken schoonmaken met azijn en de pup zo veel mogelijk naar buiten zetten om te plassen. "

 

Hier heeft Bo niets meer aan, maar je kunt het ook voor zijn. Ik heb mijn mooie tapijten boven opgeslagen en in de huiskamer kamerbreed tapijt gelegd voor €35.- totaal. Het is verre van mooi maar het is maar tijdelijk. Als Elsa volgroeid is gaat het er weer uit en komen mijn mooie tapijten terug. Dan is ze natuurlijk ook zindelijk (was ze al snel)en gewend aan tapijt op de vloer. Het voordeel is vooral dat het goed is voor haar gewrichten; lopen op een gladde vloer is niet goed voor een pup/jonge hond.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Extra: nu net weer een plasje, heel klein, maar wel een plasje. Het is zo stom, word er moedeloos van! Ze is leuk aan het spelen, zet het ineens op een lopen en boem daar zit ze. Ik kan de signalen dus niet oppikken, ze doet het ineens. En in de keuken houdt ze het met gemak 2 uur op zonder te hoeven... :(  "

 Zijn het altijd kleine plasjes in de woonkamer?

honden page profiel Bo Bo

honden foto van Bo

" Ik zou haar buiten extreem belonen met iets wat ze echt lekker vind en binnen negeren/buiten zetten als je het ziet. Je pup plast echt niet bewust in huis om jou te pesten. Waarschijnlijk ruikt het tapijt gewoon zo naar urine dat ze dat als haar plasplek ziet, op die manier is het voor je pup ook wel erg lastig om snel zindelijk worden.
En een hele dag niet geplast in de sporthal? Dan heeft ze het vast toch gedaan zonder dat jij het zag. Of je hebt haar buiten gezet? Een pup van 5 maand houd het geen hele dag op. Kun je ook niet verwachten.
 
  "

Ik heb haar natuurlijk gewoon uitgelaten.. ga haar niet de hele dag binnenhouden haha 

honden page profiel Bo Bo

honden foto van Bo

"  Zijn het altijd kleine plasjes in de woonkamer? "

 Meestal wel, heel soms is het een wat groter plasje 

honden page profiel Ellen, vrouwtje van NoortjeEllen, vrouwtje van Noortje

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

Hoe reageer je als ze plast op het tapijt?

Een negatieve reactie kan namelijk ervoor zorgen dat ze het juist daar wéér wil doen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Hoe reageer je als ze plast op het tapijt?
Een negatieve reactie kan namelijk ervoor zorgen dat ze het juist daar wéér wil doen. "

 Huh? Het wordt steeds gekker..

honden page profiel ElianeEliane

Hoe heb je haar geleerd om zindelijk te worden?

honden page profiel Bo Bo

honden foto van Bo

" Hoe reageer je als ze plast op het tapijt?
Een negatieve reactie kan namelijk ervoor zorgen dat ze het juist daar wéér wil doen. "

We negeren het en halen haar weg, ruimen het plasje op zonder dat ze het ziet. Soms als ik het wel zie zeg ik gewoon Nee, of ik pak haar op en zet haar buiten. Maar ik wordt nooit boos, betekend niet dat ik alles goed vind :) 

honden page profiel Bo Bo

honden foto van Bo

" Hoe heb je haar geleerd om zindelijk te worden? "

 Heel veel buiten zetten, 'plasje doen' zeggen, doet ze het buiten, uitgebreid belonen :) 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" We negeren het en halen haar weg, ruimen het plasje op zonder dat ze het ziet. Soms als ik het wel zie zeg ik gewoon Nee, of ik pak haar op en zet haar buiten. Maar ik wordt nooit boos, betekend niet dat ik alles goed vind :-)  "

 Nee zeggen is ook een negatieve reactie. Als je het ziet, oppakken, niks zeggen en buiten zetten. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

De geur van de vorige plas ga je nooit helemaal uit het tapijt krijgen.

Persoonlijk zou ik er , voorlopig, een vinyletje over leggen.

honden page profiel Ellen, vrouwtje van NoortjeEllen, vrouwtje van Noortje

honden foto van Ellen, vrouwtje van Noortje

"  Huh? Het wordt steeds gekker.. "

Negatieve aandacht is ook aandacht.

Zo bedoelde ik het.

Maar ik begreep uit de reactie al dat dat nauwelijks gebeurt.

Ik denk dat je beter helemaal niet kunt reageren, gewoon opruimen en buiten zetten als het net gebeurd is en als je het later ziet gewoon alleen opruimen.

Ik hoop dat je er snel iets op vindt!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Negatieve aandacht is ook aandacht.
Zo bedoelde ik het.
Maar ik begreep uit de reactie al dat dat nauwelijks gebeurt.
Ik denk dat je beter helemaal niet kunt reageren, gewoon opruimen en buiten zetten als het net gebeurd is en als je het later ziet gewoon alleen opruimen.
Ik hoop dat je er snel iets op vindt! "

 Dat ligt dus aan de hond. Ik kreeg Momo niet zindelijk, met geen mogelijkheid. Deed alles 'volgens het boekje', ze plaste en poepte zeer netjes buiten, zelfs op commando, kwam weer binnen en ging onmiddellijk weer zitten plassen en een enkele keer poepen. Het liep dusdanig uit de hand dat ik wanhopig, in tranen, de fokker belde.

 

Die wilde weten hoe ik het aanpakte, moest vervolgens lachen en zei: Je leert haar perfect wat je wilt maar niet wat je niet wilt. En zo is het "Nee!" geboren. In luttele dagen tijd was ze zindelijk.

 

Elsa heb ik zo van pup af aan aangepakt en was ook heel snel zindelijk.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Lastig hoor. Paddy deed t ook vaak op t vloerkleed, die heb ik er gewoon uit gehaald tot hij echt zindelijk was.

 

Ik vrees dat je er niet zo veel aan kunt doen behalve de plek direct schoonmaken met azijn.

honden page profiel ElianeEliane

Misschien dit product al eens uitproberen.

 

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Lizzy is ook een puppy van vier maanden, en ze had afgelopen week maar twee ongelukjes. Dat is prima, maar het betekende wel dat ik minstens elk uur buiten stond om mevrouw te laten plassen. Word ik ook een beetje moe van, maar ik hoop dat ze zo vergeet dat ze binnen kan plassen en het automatisch buiten gaat doen. Dan wordt dat uurtje steeds langer. 

Joep was met drie maanden volledig zindelijk, maar elke hond is anders. 

honden page profiel gaatgaat

Ja Beste .

Met dieren en mensen moet je geduld hebben zo is dat met kinderen ook het één kindje leert vlug en het andere heeft meer tijd nodig je weet we zijn niet allemaal even slim en zo is dat bij een dier ook nooit niet boos worden wel iets zeggen het mag of een vinger maken en ook zeker altijd zeggen wanneer hij buiten gaat iets doen flink zeggen een dier begrijp dat echt hoor .

Die van mij is 10 weken en is al netjes maar soms hebben dieren tijd nodig dus tijd brengt raad .

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Mijn eerste gedachte met die kleine plasjes was wellicht onderdanigheid plasjes, of plasjes uit enthousiasme?

Ik weet niet op wat voor een momenten ze plast en wat wellicht het verschil in situatie is met de woonkamer en keuken. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Mijn eerste gedachte met die kleine plasjes was wellicht onderdanigheid plasjes, of plasjes uit enthousiasme?
Ik weet niet op wat voor een momenten ze plast en wat wellicht het verschil in situatie is met de woonkamer en keuken.  "

 Het verschil is de vloerbedekking: tapijt in de woonkamer en in de keuken harde vloerbedekking (tegels of laminaat).

 

De meeste honden plassen het liefst op een absorberende ondergrond. Waarom? Ik denk dat ze liever niet in hun eigen plas staan.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

"  Het verschil is de vloerbedekking: tapijt in de woonkamer en in de keuken harde vloerbedekking (tegels of laminaat).
 
De meeste honden plassen het liefst op een absorberende ondergrond. Waarom? Ik denk dat ze liever niet in hun eigen plas staan. "

 In dit geval vroeg ik het aan de topic opener... Ik heb het dan over de situatie, is het in de keuken bv rustiger, word daar niet gespeeld? enz enz.

 

En mijn hond plaste gek genoeg liever in de keuken (juist wel stenen vloer) 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

En vergeet niet dat er in vloerbedekking al vele geurtjes zitten. Daar houd een hond wel van.

 

Puck is er zo een die nog altijd op vloerbedekking plast. Snuffel snuffel, óh dat ruikt lekker zet haar gat aan de grond en pist.

 

Ik kan haar dus nooit ergens rustig rond laten lopen bij iemand als er vloerbedekking ligt. Dan moet ze dus bij mij op schoot blijven zitten.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: kat en pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^