Pup plast in de woonkamer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  In dit geval vroeg ik het aan de topic opener... Ik heb het dan over de situatie, is het in de keuken bv rustiger, word daar niet gespeeld? enz enz.
 
En mijn hond plaste gek genoeg liever in de keuken (juist wel stenen vloer) 
  "

 Elsa begon met plassen op het tapijt: woonkamer. Toen ze door had dat dat niet de bedoeling was, deed ze dat in de andere ruimtes; balkon, keuken, gang. Ik heb haar echt één voor één in iedere ruimte moeten leren dat ze daar niet moest plassen. Vreemd genoeg heeft ze het nooit op de galerij, trap of tuin gedaan. Misschien omdat we haar altijd naar het bos toe tilden.

honden page profiel Bo Bo

honden foto van Bo

Het verschil is inderdaad het tapijt. Ze loopt tijdens het spelen vaak ineens weg en gaat dan plassen, of gewoon sowieso. Dan rent ze naar achter in de woonkamer en plast.

 

Nu heeft ze straks ook in de auto geplast.. (niet van angst, ze heeft geen probleem met autorijden) en in de gang gaat ze het nu ook doen, terwijl daar wel tegels liggen... 

 

De hele woonkamer is in ieder geval grondig schoongemaakt met tapijtreiniger en azijn. Benieuwd of het helpt. We gaan iig gewoon door met het buiten zetten, zo vaak mogelijk. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Voor in de auto heb ik heel lang een puppypad gehad, puur dus voor de perongelukjes.

 

Puck had er in de nacht vaak een handje van om naar buiten te willen voor een plas. Ik heb haar toen eens gezegd dat ik niet bezig bleef er elke nacht uit te gaan en dat ze 't prima kon ophouden.

Het was vast toeval, maar vanaf toen heeft ze 's nachts geen kik meer gegeven en hoefde ze er niet meer uit.

 

't is het proberen waard om tegen je pup te zeggen dat het klaar is met op het tapijt te plassen en dat ze 't prima buiten kan doen.

 

Wat je ook kan doen is tijdens het spelen samen halverwege het spel naar buiten gaan voor een plas.

honden page profiel gaatgaat

je moet altijd iets zeggen als wat fout doen maar ook als het goed doen en beloon hen ook met een snoepje ze weten het vlug hoor .

Een mens wordt graag beloond een dier ook .

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" je moet altijd iets zeggen als wat fout doen maar ook als het goed doen en beloon hen ook met een snoepje ze weten het vlug hoor .
Een mens wordt graag beloond een dier ook . "

 Waarom altijd wat zeggen als de pup wat fout doet? Dat kan ook ten koste gaan aan het zelfvertrouwen van de pup.

Gewoon niks zeggen en opruimen. Vervolgens samen lekker wandelen.

 

Hier doet Puck het alleen in huis als ze aan de diarree is. Ik ga daar nooit een punt van maken. We wandelen dan eerst samen en daarna ruim ik alles op en zeg ik zelfs nog tegen Puck dat ze er niks aan kon doen en dat het helemaal niet erg is.

honden page profiel gaatgaat

ja ieder zijn ding hoor ben ook maar een gewoon mens dus ik denk wat voor mijn hond het beste is en het andere laten aan jou zelf over

 

honden page profiel Bo Bo

honden foto van Bo

Helaas is het schuren van de vloerbedekking en afdoen met azijn geen redmiddel geweest.. nog steeds snelle ongelukjes die we niet kunnen voorkomen. Vandaag gaat het sowieso slechter, ook al in de keuken en de gang ongelukjes. (Misschien hebben wij ook wel zon pupje die we het per kamer opnieuw aan moeten leren... helaas)

 

Voor nu staat er een hekje, waardoor ze niet in de woonkamer kan. We oefenen het wel door met haar de woonkamer in te gaan als we actief op haar kunnen letten/met haar spelen. Zodra we gaan zitten zien we haar namelijk niet en voordat we opgestaan zijn rent ze weg en zit ze ergens te plassen.

 

Overigens voor Ruby en andere die mijn eerdere topic gezien hebben: mijn moeder is na weken op de bank geslapen te hebben naar boven verhuisd. Bench in de keuken, deuren open. Nina slaapt nu al bijna een week goed door. Rond elf uur in de bench, rond 7/8 uur staan we op. Vaak ligt ze dan nog te slapen. Ze heeft maar twee nachtjes gepiept voor een plasje. Hopelijk blijft dat goed gaan, dan nemen we die ongelukjes overdag voor lief. Wordt toch makkelijker als je 's nachts weer rust hebt. Nu nog zindelijk en afleren om haar eigen poepjes te eten.. 

honden page profiel ElianeEliane

Dep het plasje op met wat keukenpapier, hou dit bij in een plastic zakje dat je kan afsluiten. Je kan eens proberen om elk half uurtje effe met haar buiten te gaan. Neem het zakje met keukenpapier mee en leg het telkens buiten op de grond zodat ze er kan aan ruiken. Max 5 à 10 minuutjes buiten en aan een lange lijn zodat ze zelf kan kiezen waar ze wil snuffelen. Hou het rustig en ontspannen.

Zie dat je steeds lekkere gezonde beloning bij hebt (zoals bvb stukjes gekookte kip)

honden page profiel AnkoneAnkone

Elke pup is anders, die van ons deed zijn behoefte het eerste jaar alleen op het balkon.

Ondanks dat wij wel 10x mee naar buiten zijn gegaan soms wel 20 of 30 minuten elke keer en buiten deed hij dan niks en bij binnenkomst gelijk naar het balkon.

En nu is hij 5 jaar en al 4 jaar nooit geen problemen meer 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: kat en pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^