2e hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Inka fagelInka fagel

Hoi allemaal,

Ik lees al een tijd mee op dit forum maar post eigenlijk nooit. Nu wil ik even mijn situatie schetsen en wat hier in handig zou zijn voor een 2e hond in huis.

Mijn vriend en ik hebben een bullmastiff teef (lola) van 2 jaar, en zouden op den duur graag een 2e hond willen omdat het ons zó goed bevalt en het echt een hobby van ons is geworden. 

Nu een aantal vragen:

We willen heel graag nog een bullmastiff, is het verstandig om een reu te kiezen? Of juist nog een teef? 

Wat is een goede timing? 

Hoe is het leven met 2 (grote) honden, is het goed te combineren?

Ben benieuwd naar jullie tips!

Groetjes

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Hoe is jullie huidige hond met andere honden? Heeft ze voorkeur voor reuen of teven? 

 

Wanneer de beste timing is, tja.. Jullie teef is volwassen dus waarom niet? 

 

Ik heb 2 (vrij) grote honden, een labrador en een berner sennen, beide reu.

 

De lab kwam met 5 maanden bij ons wonen en dik een jaar later kwam daar de berner bij, die was toen 1.5 jaar.

Beide honden zijn hier dus even oud op een maand na..

 

Willen jullie graag een pup of is een herplaatser ook een optie? Dan kan je kijken of de klik er is tussen beide honden..

 

Heel veel succes en vooral veel plezier! 2 honden is echt leuker dan 1!  en ja, er zijn zeker ook nadelen hoor! 

2 x zo duur (voer, dierenarts kosten etc)

2 x zoveel haar en zand in huis

Ik wandel veel met de honden apart omdat ze beide nogal een verschillend tempo hebben.. Dus soms ook 2 x zoveel tijd.

 

Maar al het leuks is ook X 2!! 

 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hihi hier ook een Bullmastiff althans hij is niet echt van mij maar van mijn zus. Maar heb hem wel opgevoed en is grotendeels bij mij. 

 

Inpricipe kunnen twee teven samen leven maar de Bullmastiff teven zijn een stuk pittiger dan de reuen. Bij het ras zou ik eerder neigen naar 2 reuen of reu met teef samen dan twee teven samen. Natuurlijk ken jij Lola het best maar je kan niet het karakter vannde 2de hond inschatten als ze dadelijk volwassen is. 

 

2 jaar is nog jong bij een Bullmastiff en ze zijn pas met de 3 jaar volledig geestelijk volwassen. Nogmaals jij kent Lola het beste maar ik zou pas een 2de hond nemen als de eerste stabiel genoeg is.

 

Kwa kosten enz. Geen idee. Maylo is een kleine hond en eet bij lange na niet zoveel als Eddy. Maar 2 grote honden betekend meer eten, dubbele DA kosten en 10x meer troep in huis. Want Bullmastiffs kunnen een puinzooi veroorzaken XD. 

 

Overigens kan je wel eens kijken op Liefhebbers/fokker Bullmastiff FB pagina. Daar zitten zowwl fokkers als liefhebbers van het ras. Vele hebben 2 Bullmastiffs. 

 

Ben wel nieuwschierig naar je Lola dit is ons Edje. 

honden page profiel Inka fagelInka fagel

Bedankt voor je reactie!

Lola kan heel goed samen met zowel reuen en teven, dus dat maakt niet uit. 

Voordat we lola hadden wilde ik altijd een reu, omdat we vroeger bij mijn ouders een reu hadden en ik dacht dat ik meer een reuen mens was. Ik stond dus ook op de wachtlijst voor een reu. Toen de pups geboren waren en we mochten komen kijken vielen we allebei voor een teef en die ging dus ook uiteindelijk met ons mee en heb geen seconde spijt gehad. 

 

We willen wel weer graag een pup, misschien in de toekomst een keer een herplaatser. 

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Als je hond echt goed hond-sociaal is maakt het niet uit of je een teef of reu erbij zet.

Momenteel heb ik allemaal teefjes, maar ik laat ze wel altijd steriliseren.

Het voordeel daarvan is oa dat je geen gevechten krijgt die hormonaal gebonden zijn. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Over het algemeen gaat het bij dit ras beter als je een hond van de tegengestelde sexe erbij zet, maar er zijn altijd uitzonderingen.

 

Als jullie voor een pup gaan, zoek dan een fokker die veel ervaring heeft en die kan inschatten welke pup goed bij Lola zou kunnen passen. Vraag ook na bij verschilende fokkers wat de ervaringen zijn van het leven met meer dan een bullmastiff, ook van hun kopers!

honden page profiel Inka fagelInka fagel

bedankt voor jullie reacties, ik ga inderdaad even meerdere fokkers benaderen. reu of teef maakt in principe dus niet veel uit, aangezien lola een stabiele rustige hond is.

 

dit is lola:

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Reu en teef is de combinatie met het minste risico. Je teef is nog niet volwassen hè, een stevige teef erbij lijkt mij niet verstandig. Als ze eenmaal allebei volwassen  zijn zou het zomaar kunnen dat ze elkaar de tent uit vechten. Een tweede hond in huis is bovendien heel anders dan buiten!  

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Als je zelf geen sterke voorkeur hebt voor een reu of een teef zou ik voor een reu gaan als je een pup wilt. Over het algemeen is dat stabieler. 

 

Het zelfde geslacht gaat vaak ook goed, maar zou bij de BM liever voor een reu met teef gaan. 

 

Als je voor een herplaatser gaat zou je ook kunnen kijken of het klikt, dat is misschien nog een optie. Het is echt super leuk als je honden het goed met elkaar kunnen vinden. Heb nu een opvanger thuis die zo leuk is met Puck.  Helaas willen we geen drie honden, maar dat is voor beide honden en voor jezelf echt super leuk. Met een pup is het nog maar de vraag of het zo goed klikt als hij volwassen is. 

 

honden page profiel Inka fagelInka fagel

Het is natuurlijk niet zo dat we binnen nu en een paar maanden een pup in huis hebben, daar gaat minstens een jaar overheen. Dan is lola 3 en heb ik een nog beter beeld.

fijn dat jullie meedenken, altijd prettig om meerdere meningen te horen!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb twee teven, als ik bemerk dat de jongste de oudste belaagd wijs ik de jongste direct op dr plaats, ik ben de baas, in huis wens ik harmony.....ze hebben nog nimmer gevochten.....kunnen goed met elkaar overweg, en vanaf jongsaf aan het niet getolereerd dat er oneinigheid is.....ook buiten niet...gaat super met mijn twee meiden....ik geef aparte aandacht dat vergt veel tijd omdat ik ze vaak apart meeneem, maar ook samen hoor...   als ik weg ben zitten ze apart.....zien doen ze elkaar...staat een traphekje tussen hun....de jongste is nog een puber, ik neem geen risico, is de jongste straks volwassen...kunnen ze zeker alleen samen verblijven.....zijn beiden intact en dat hou ik ook zo.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Mijn tante heeft 2 Bullmastiffs reu en teef

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy

honden foto van Koert En poppy

Ik zal een reu aanraden

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^