Hoevaak naar de opvang?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Hallo!

Misschien een rare vraag maar hoevaak brengen jullie je hond naar de opvang toe? Onze Pax is nu 3x bij de opvang geweest (in 1 jaar tijd) maar we hebben hele drukke weken voor de boeg waardoor ze deze maand alleen al 3x naar de opvang moet.

(2x een dag en 1x 3 dagen ivm korte reis)

Nu zijn er mensen om me heen die er toch een beetje raar op reageren. 'Gewoon thuis laten, moet zo'n beestje kunnen en het kost je alleen maar klauwen vol geld.' Oke, een opvang kost inderdaad geld, maar Paxje zit al 4 dagen 8 uur alleen (Dit gaat prima, barst van de energie als we thuis komen maar dat maakt niet uit) Ik kan haar niet nog eens voor een 5e dag alleen laten en waarschijnlijk langer dan 8 uur!

Is het echt zo vreemd dat wij haar de aankomende weken haar daar naartoe brengen ? Volgens de verzorgers van het pension doet ze het goed. Pax bij mijn ouders laten gaat niet, ze kan nogal trekken en mijn moeder wilt niet meegetrokken worden, mijn vader werkt heel onregelmatig.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je kiest voor een oplossing in het belang van het welzijn van je hond. Dat is helemaal prima. Dus trek je niet aan van wat anderen daar van vinden... 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Nou die van mij gaat elke dag met de uitlaat mee. Deze HUS heeft ook een opvang, als ik vermoed dat ik langer weg moet dan breng ik haar daarheen ipv de uitlaat te laten komen. De eerste weken dat ik Moh had ging ze alle werkdagen naar de opvang om het alleen leren zijn langzaamaan op te kunnen bouwen. In de winter als ik in het donker weg ga en ook weer in het donker terug komt gaat ze vaak ook 1 of 2 dagen in de week naar de opvang. De opvang is hier net zo duur als de uitlaatservice en ja ik ben veel geld kwijt per maand hieraan (ongeveer 225 a 250 euro). Mensen vinden daar wat van, maar tis mijn hondje en mijn geld. Hele dagen alleen thuis laten dat vind ik persoonlijk dus echt niet fijn vandaar dus de dagelijkse opvang /uitlaatservice.

 

Gewoon lekker doen wat jij je goed bij voelt! 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Super toch, je moet gewoon je eigen gevoel volgen en dat doen wat jij wilt

 

Hier gaan de dames zelfs naar de speeltuin terwijl wij gewoon thuis zijn.... dat is pas geld verspilling 

 

Toen wij aan onze eerste hond begonnen werkten wij nog beide part-time zocht ik voor overbrugging iets waar Misty naar toe kon waar ze even lekker kon racen en spelen

Wandelen hadden we zelf tijd genoeg voor, maar loslopen was bij deze Spaanse jachtdame nogal een issue

 

Toen ik de speeltuin vond bleek dat DE oplossing te zijn

Ze werd 2 keer per week om een uurtje of 10 gehaald met de bus, rijden naar een groot omheind weiland in the middle of nowhere waar ze spelen, trainen, zonnebaden, racen....alles waar ze zin in hebben zonder dat ze weg kunnen lopen.... en om een uurtje of 2 werd ze bemodderd en heerlijk voldaan weer thuis gedropt

 

Toen hond 2 uit Spanje kwam werkten we ondertussen grotendeels thuis, dus altijd iemand aanwezig..... maar ze genieten zo ontzettend van dat ze nog steeds 2 keer per week met de bus meegaan spelen 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zou mijn Ogin ook wel willen, mooi blijven doen als je hond zolang alleen zit, en wat anderen vertellen......je vraagt aan hun toch geen bijdrage voor de opvang ?

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ik werd voor gek verklaard toen ik vertelde dat ik voor Ziva €26 per maand betaal aan ziektekosten verzekering. Terwijl we dat er voor haar, zeker in het eerste half jaar dat we haar hadden, ruimschoots uit haalden... voor onszelf ruim 200 per maand wat we bijna nooit nodig hebben *klopt af* en niemand die dat gek vindt  De mensen die mij voor gek verklaarden vinden het wel belangrijk in een Tesla te rijden. Dat snap ik dan weer niet.

 

 

Lekker laten praten, iedereen staat vrij zijn geld uit te geven aan wat hij belangrijk vindt en jij vindt het welzijn van je hond belangrijk. Het zijn discussies die je nooit kunt winnen (zij ook niet!) maar die mensen maar al te graag voeren. Je hoeft je niet te verantwoorden. Lekker laten gaan.

 

Edit: Ziva is nog nooit naar de opvang geweest trouwens. Tenzij je ouders mee telt, want daar brengen we haar gerust naar toe als we langer dan drie uur weggaan. Ook tijdens de week vakantie die we laatst hadden waar we haar niet mee konden nemen. Als je dat allemaal op telt... 2x één week, een x aantal losse dagen en véél losse uurtjes 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Gaat het dan over de opvang voor je werk of echt met overnachting als je op reis gaat?

 

Inderdaad, het kost geld. Wij zijn 3weken op huwelijksreis geweest naar Amerika dus onze Pyx kon niet mee maar we hebben een geweldig pension in de buurt waar ze dan doorheen de week zat. Week 1 daar, weekend 2 naar de schoonouders, week 2 daar, weekend 2 naar mijn ouders, week 3 daar en dat weekend waren wij terug. We hebben toch 400 eurookes mogen afgeven maar ik ben 1 van die VREESSEEELIJKKKE baasje met een fulltime dus dat geld maakt me niet zoveel uit als je ziet hoe geweldig ze het daar vindt. Het is een sociaal pension waar de honden los zijn. Enkel voor eten en slapen gaan ze in hun hok. Groot en klein houden ze gescheiden.

 

Voor de rest gaat ze als het nodig is. Bv ons trouwfeest (ouders waren daar ook dus dan kon ze niet naar daar) en dan het verjaardagsfeest van mijn man want dan zat heel de tuin vol (ook onze ouders) en was het niet ideaal dat er een gekke ridgeback iedereen zijn hamburgers ging stelen 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Waar bemoeien mensen zich toch altijd mee.. jij weet wat het beste voor je hond is, en als het goed gaat in de opvang en hij het naar zijn zin heeft, is het een prima oplossing voor dagen dat je echt eens wat langer van huis moet. Beter dan zo lang alleen thuiszitten en dan gaan slopen uit verveling...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik breng Puck er nooit heen. Ik weet dat ik haar daar totaal geen plezier mee doe. Als ik lang wegga op vakantie, dan vraag ik degene waar ik hondenclub heb. Zij past dan op Puck.

Als ik moet werken dan laat mijn vader de hond vaak uit of breng ik haar naar m'n zusje.

 

Mijn zusje doet haar hond wel geregeld naar de opvang. Hij vind het geweldig leuk en wanneer ze de auto uit stapt rent hij kwispelend naar binnen met m'n zusje er met haar neus op de grond achteraan haha.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

" Gaat het dan over de opvang voor je werk of echt met overnachting als je op reis gaat?
 
Inderdaad, het kost geld. Wij zijn 3weken op huwelijksreis geweest naar Amerika dus onze Pyx kon niet mee maar we hebben een geweldig pension in de buurt waar ze dan doorheen de week zat. Week 1 daar, weekend 2 naar de schoonouders, week 2 daar, weekend 2 naar mijn ouders, week 3 daar en dat weekend waren wij terug. We hebben toch 400 eurookes mogen afgeven maar ik ben 1 van die VREESSEEELIJKKKE baasje met een fulltime dus dat geld maakt me niet zoveel uit als je ziet hoe geweldig ze het daar vindt. Het is een sociaal pension waar de honden los zijn. Enkel voor eten en slapen gaan ze in hun hok. Groot en klein houden ze gescheiden.
 
Voor de rest gaat ze als het nodig is. Bv ons trouwfeest (ouders waren daar ook dus dan kon ze niet naar daar) en dan het verjaardagsfeest van mijn man want dan zat heel de tuin vol (ook onze ouders) en was het niet ideaal dat er een gekke ridgeback iedereen zijn hamburgers ging stelen  "

 

Nou doordeweeks zit ze 4 dagen echt alleen thuis, (ofja ze heeft de katten nog, maar die liggen toch de hele dag te muffen haha)  ene keer is het 5,5 uur maar het is nooit langer dan 8 uur. In dit geval gaan wij een dag naar vrienden toe die niet om de hoek wonen, s' avonds met zn alle op stap. Ik kan mijn beessie niet voor zolang alleen laten. Week erna gaan we carnaval vieren wat ook van 's ochtends laat tot 's nachts door zal gaan vandaar ..

 

 

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

Ik vind het helemaal niet raar hoor.

Ik ga inmiddels voor een andere werkgever aan de slag. Nu zitten ze maar 2 dagen alleen. Nou ja met z'n tweetjes en de 3 katten. En straks 3 dagen. Nu is dat donderdag en vrijdag en per december is dat maandag, donderdag en vrijdag.

Ik ga er vanuit dat het geen probleem voor ze is want ik ga nu gewoon tijdens kantoor uren werken dus 's avonds meer regelmaat en tijd. En nu wisselt het heel erg. Daarbij als ik een dag vrij ben en eens een keer geen afspraken heb en de hele dag op de bank ga zitten liggen de honden ook op de bank weg te meuren. Buiten de gebruikelijke gekke uurtjes en het buitenspelen merk je eigenlijk niet dat ze er zijn. Terwijl ze allebei relatief jong zijn.

Mochten ze er wel wat moeite mee krijgen heb ik al dagopvang op het oog. Maar goed eerst maar eens proberen hoe het gaat en dan zien we wel weer. eventueel zou ik voor 2 dagen ook wel iemand kunnen vinden om ze tussendoor uit te laten en er zijn hier meerdere mensen die wel eens een dagje willen oppassen. 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Eigenlijk nooi naar de opvang. Een oppaa daarintegen ieder weekend bijna.. soms blijft ze er zelfs slapen... 

Ik werk 7 dagen in de week maar de weekenden zijn gewoon het ergst en het drukst en kan ik voor werk zo 12 uur op een dag weg zijn. Daarnaast af en toe nog een sociaal leven.. fijn dat ze bij de oppaa kan slapen. Verder is May nooit langer dan 6 uur alleen. En zelfs dan haalt de oppas haar geregeld op, woont ook 4 huizen verdeeop.

Ze is de afgelopen 2 maanden wel 2x naar een uitlaatservice geweest 1x een dag en 1x een weekend.

Maaar dat is echt hoge uitzondering. 1e dag was gewoon om te wennen. Die ander was nodig.

Mijn 3 standaard oppasadressen konden niet. En de 3 backup adressen ook niet...

Tja dan moet je toch iets... 

 

Verder moeten die mensen niet zo zeuren. Jij doet wat jou t beste lijkt voor je hond.

Super ga zo door zou ik juist zeggen 

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

Toby breng ik naar de opvang wanneer hij langer dan 3 uur alleen moet zijn. Dat kan dan een hele dag zijn, soms alleen een middag en heel soms een nachtje logeren (buiten een sporadische vakantie om). Nu scheelt het dat mijn buurvrouw een pension/trimsalon heeft. Hij komt daar al vanaf dat hij 12 weken oud is. 

De frequentie is wisselend. Hij kan er zo twee keer per week heen gaan en dan een hele tijd niet. Ik weet in ieder geval dat mijn hond het daar erg naar zijn zin heeft en dat er prima voor hem gezorgd wordt. Dan kan ik ook met een gerust hart weg. 

Vooral doen waar jij je goed bij voelt! 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Paddy en Finley gingen vanaf dat ik kleiner ging wonen van dinsdag tot donderdag naar het pension. En met heel veel plezier.

 

Nu werk ik niet meer en gaan ze alleen als ik een dag of een weekend weg ga, wat niet vaak meer gebeurt.

 

Met oud en nieuw gaat Paddy er in ieder geval heen, daar is geen vuurwerk en hier vallen bommen en granaten.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Binky gaat soms twee keer per week, soms een maand niet.

 

Maar hij vindt t daar helemaal geweldig!! En ze zorgen super goed voor hem, dus ik breng hem er graag heen.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Wij zouden ze niet naar de opvang brengen puur omdat onze honden dit niet kunnen. Hier is het ook niet nodig, zijn niet zo lang alleen, omdat we allebei anders werken (vriend overdag en doordeweeks, ik meer 's avonds en weekends). Als we al tegelijk werken is dat bijvoorbeeld alleen de ochtend.

Wij wonen dichtbij werk dus als we al hele dag werken gaan we om en om uur in pauze naar huis. 

 

Een enkele keer hebben mijn schoonouders ze eens uitgelaten en laatst heeft mijn moeder hier opgepast. 

 

Ik hoor menig mensen hoeveel plezier honden het hebben bij de opvang tussen de honden dus laat die mensen lekker praten. Liever aandacht om zich heen dan de hele dag alleen. 

honden page profiel bentebente

De enige opvang waar wij ze naartoe brachten was een pension. En dan tijdens de vakanties. Onze honden konden erg goed alleen zijn, zelfs fulltime (dus acht uur per dag, vijf dagen in de week). Maar zij waren ook niet echt alleen natuurlijk, ze hadden elkaar. En ik moet ook zeggen dat we er altijd voor zorgden dat ze hun energie erna goed kwijtvonden en ze voldoende aandacht kregen als we thuis waren, in de weekenden lekker lang door de polder/het bos/het strand.. 

 

Maar als je hond dit niet kan, waarom dan niet naar de opvang? Hadden wij ook gedaan als ze niet alleen konden zijn. Een van onze twee honden is overleden, de ander heeft nu verlatingsangst en daar plannen we zo omheen dat ze niet alleen is (of max een uur als het echt niet anders kan) anders gaat ze janken. 

 

Nee hoor, als jij en je hond daar goed bij voelen lijkt dit me een top oplossing!

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik vind het juist een super goede oplossing, mits je hond het daar naar de zin heeft natuurlijk, maar zo te lezen wel.

Je denkt aan het belang van de hond.

Ik ga hier vast veel mensen mee op de tenen trappen, maar ik vind dat een hond al zo kort leeft. Een hond heeft alleen ons en is het liefst bij ons. Een hond vind het vaak (je hebt uitzonderingen natuurlijk) niet leuk om hele dagen alleen te zijn, ookal denken mensen vaak dat het prima kan omdat het beestje slaapt.

 

Java gaat zelf niet naar een opvang. Ik had wel een uitlater maar ik heb gehoord dat die haar sloeg als ze iets deed wat niet mocht. Dus ik werk nu halve dagen en als ik een keer langer werk dan gaat ze naar mijn moeder. 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Wij zijn nooit langer dan 5-6u zonder Raiko weg, das echt het maximum (we werken allebei van thuis dus hij is het niet gewend lang alleen te blijven) en anders gaat hij naar de opvang (mijn schoonzus let dan op hem) ook houden wij rekening met hem en soms zeg ik tegen mensen 'nu ben ik echt naar huis, mijn hond zit al te lang alleen' daar krijg ik soms vreemde reacties op... Vind ik jammer want hij is een waardig gezinslid en ik wil dat hij zich goed voelt. Mooie Akita trouwens

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

" Wij zijn nooit langer dan 5-6u zonder Raiko weg, das echt het maximum (we werken allebei van thuis dus hij is het niet gewend lang alleen te blijven) en anders gaat hij naar de opvang (mijn schoonzus let dan op hem) ook houden wij rekening met hem en soms zeg ik tegen mensen 'nu ben ik echt naar huis, mijn hond zit al te lang alleen' daar krijg ik soms vreemde reacties op... Vind ik jammer want hij is een waardig gezinslid en ik wil dat hij zich goed voelt. Mooie Akita trouwens "

 5-6 uur zou een hond wel moeten kunnen hoor, maar als jij weet dat je hond gelukkiger is op de opvang dan thuis en je het kan betalen, prima toch?

 

Trouwens heel veel mensen zonder honden begrijpen niet hoe mensen met hond met hun honden omgaan. ''Dat alles daar om draait''. Dat is overdreven natuurlijk, maar wordt zo gedacht. Voor ons zijn onze honden een lid van de familie, voor andere mensen is het gewoon een hond. Niet druk om maken:)

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

" Hallo!


Misschien een rare vraag maar hoevaak brengen jullie je hond naar de opvang toe? Onze Pax is nu 3x bij de opvang geweest (in 1 jaar tijd) maar we hebben hele drukke weken voor de boeg waardoor ze deze maand alleen al 3x naar de opvang moet.


(2x een dag en 1x 3 dagen ivm korte reis)


Nu zijn er mensen om me heen die er toch een beetje raar op reageren. 'Gewoon thuis laten, moet zo'n beestje kunnen en het kost je alleen maar klauwen vol geld.' Oke, een opvang kost inderdaad geld, maar Paxje zit al 4 dagen 8 uur alleen (Dit gaat prima, barst van de energie als we thuis komen maar dat maakt niet uit) Ik kan haar niet nog eens voor een 5e dag alleen laten en waarschijnlijk langer dan 8 uur!


Is het echt zo vreemd dat wij haar de aankomende weken haar daar naartoe brengen ? Volgens de verzorgers van het pension doet ze het goed. Pax bij mijn ouders laten gaat niet, ze kan nogal trekken en mijn moeder wilt niet meegetrokken worden, mijn vader werkt heel onregelmatig. "

 Je moet gewoon doen wat jij goed vind hoor
En als jouw hond met plezier naar de opvang gaat dan is dat toch leuk ?
De opmerkingen in de trant van dat moet ie toch kunnen ( alleen blijven ) vind ik eerlijk gezegd nogal kort door de bocht
Honden hebben nu eenmaal graag gezelschap , en als jij denkt dat je hond te lang alleen moet blijven dan denk je naar mijn mening alleen maar prima aan het welzijn van je hond

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Bij ons is 4 uur alleen achter elkaar wel de max. En dan nog niet eens iedere dag. 

Maar begrijp ik goed dat de mensen in jouw omgeving verwachten dat een hond van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat alleen kan blijven?

Dat vind ik pas apart.

 

Eerlijk gezegd vind ik 4x8 uur al teveel alleen en op die dagen zou ik dus al voor een oppas zorgen. 

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

" Bij ons is 4 uur alleen achter elkaar wel de max. En dan nog niet eens iedere dag. 
Maar begrijp ik goed dat de mensen in jouw omgeving verwachten dat een hond van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat alleen kan blijven?
Dat vind ik pas apart.
 
Eerlijk gezegd vind ik 4x8 uur al teveel alleen en op die dagen zou ik dus al voor een oppas zorgen.  "

 

4x8 uur is echt de max. Dit komt niet vaak voor maar wel eens. 

Als ik Paxje na het werken zie barst ze van de energie. (Logisch ook) Het eerste wat ik ook doe als ik thuis kom is meteen met haar eruit en na het wandelen lekker even een goed kwartier/half uur spelen. Daarna word ze beloond met een lekkere kong. Dit gaat al een hele lange tijd goed en ik heb de buren niet meer horen klagen sinds ik geen gebruik meer maak van de bench. Paxje gaat met mand en al de gang op waar ze ook de keuken in kan. Genoeg ruimte dus (: 

 

Maar langer dan 8 uur (En al helemaal een 5e dag in de week) krijg ik gewoon niet voor elkaar, ik voel me hartstikke schuldig tegenover het beestje (Vandaar ook de opvang) terwijl iedereen maar ligt te zuchten dat ik ook nog een ''sociaal'' leven heb en die niet aan de kant moet schuiven voor een hond. Ik vind dit zo doodzonde, mijn hondje is echt mijn kindje en jammer genoeg zien sommige mensen dit niet. Ik doe nog genoeg dingen met vrienden, ga in het weekend wel eens een avondje naar de bios, of even met vriendinnen afspreken maar dan is mijn partner vaak thuis. 

 

Ik vind het zo jammer dat sommige mensen dit niet kunnen begrijpen.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Als je de indruk hebt dat de hond het fijn vindt om naar de opvang te gaan, dan is dat toch een prima oplossing?

Pepijn gaat nooit naar opvang of met uitlaatservices mee, omdat ik altijd thuis ben.

Hier in de wijk gaat een hond één maal per week met een uitlaatservice mee, voor, zoals zijn vrouwtje zegt, 'zijn sociale contacten'     en hij vindt het héérlijk....

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Lekker doen wat goed voelt.

Wij zijn in principe twee dagen per week allebei van huis.

Onze jongste hond gaat daarvan 1 dag per week naar de opvang, ook zodat ik zeker ben dat ik die dag hoe dan ook daar geen zorg over heb. Dus ook als het niet perse nodig is. Hij gaat vrolijk naar binnen en komt super blij weer terug.

De andere dag zijn mijn twee oudste kids thuis, eentje tussen de middag, de ander om half 3. Zij lopen dan een rondje.

Dat zouden we voor de opvangdag op zich ook kunnen regelen, ware het niet dat ik niet te zwaar op de kids wil leunen. Een dag per week die verantwoordelijkheid vinden zij ook leuk, maar bij meer krijg ik wellicht commentaar 

honden page profiel DonjaDonja 2 doggies

honden foto van Donja

" Hallo!

Misschien een rare vraag maar hoevaak brengen jullie je hond naar de opvang toe? Onze Pax is nu 3x bij de opvang geweest (in 1 jaar tijd) maar we hebben hele drukke weken voor de boeg waardoor ze deze maand alleen al 3x naar de opvang moet.

(2x een dag en 1x 3 dagen ivm korte reis)

Nu zijn er mensen om me heen die er toch een beetje raar op reageren. 'Gewoon thuis laten, moet zo'n beestje kunnen en het kost je alleen maar klauwen vol geld.' Oke, een opvang kost inderdaad geld, maar Paxje zit al 4 dagen 8 uur alleen (Dit gaat prima, barst van de energie als we thuis komen maar dat maakt niet uit) Ik kan haar niet nog eens voor een 5e dag alleen laten en waarschijnlijk langer dan 8 uur!

Is het echt zo vreemd dat wij haar de aankomende weken haar daar naartoe brengen ? Volgens de verzorgers van het pension doet ze het goed. Pax bij mijn ouders laten gaat niet, ze kan nogal trekken en mijn moeder wilt niet meegetrokken worden, mijn vader werkt heel onregelmatig. "

Ik vind vier dagen max 8 uur alleen al best veel dus ik kan mij heel goed voorstellen dat je een 5de dag dan iets regelt.

Beetje gek ook dat mensen dat raar vinden hoor. 

Ook mensen die zelf geen honden hebben kunnen zich toch wel indenken dat voltijd alleen thuis zijn veel is? 

Puk gaat niet naar een opvang. Hij is drie dagen circa 3,5 uur alleen. Daarna komen ouders. In de weekenden gaan we ook wel eens wat langer weg en dan is hij 6 uur alleen (circa 1 keer id drie weken). Tussendoor natuurlijk ook wel eens ivm boodschappen, zwemles, kinderen ophalen enz. Hij is dan id woonkamer en slaapt vaak op het kleed of de bank. 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Je hebt een hond... dus je hebt ook de verantwoordelijkheid voor je hond.

Ik vind deze keus juist in het belang van je hond.

Je hond krijgt daar de aandacht, die jij op dat moment thuis niet kan geven.

 

Ik vind het een hele mooie keus... 

 

En als die andere mensen het zielig vinden en het duur vinden, waarom nemen zij je hond dan niet in huis??? 

honden page profiel connie schuilingconnie schuiling

Lekker doen waar jij je goed bij voelt. Het is jouw geld en als jij dat uit wil geven voor een beetje gemoedsrust en dat je weet dat zij het naar haar zin heeft. is dat het dubbel en dwars waard toch?

Volgende forumvraag: Een nieuwe hobby.....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^