Gal overgeven

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Raiko geeft vaak gal over. Zo'n 1x per week. Dat gebeurt dan zoals daarnet als hij nog van de ganse dag niet gegeten heeft... Is dat door zijn lege maag of voelt hij zich dan niet lekker? Intussen eet hij nu

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Dat komt doorgaans van een lege maag.

Waarom wil hij niet eten? Is hij dan nog verzadigd van de avondmaaltijd de dag ervoor? Misschien eens kijken of je wat van de avondmaaltijd af kan halen en bij de ochtendmaaltijd erop kan zetten?

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Hij is een hele moeilijke eter... Al van pup af aan eet hij niet graag, al een paar keer veranderd maar na enkele weken is hij zijn eten beu en eet niet meer graag, door zijn allergie moet ik ook niet teveel wisselen, mag al geen rund inzitten..

Zijn eten zit in een voertjesbal maar die bal ligt hier al de hele dag, nu pas is hij aan het eten maar meestal eet hij het wel sneller op als het verstopt zit enz, vind hij leuk... Zijn eten blijft hier soms een hele dag staan, en soms eet hij pas snachts zijn bak leeg want die zet ik dan bij hem in zijn bench (hij slaapt in onze salon in zijn bench)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Heb je al eens aan een goede kvv gedacht dan? Misschien dat ie dat wel goed gaat eten?

 

Persoonlijk zou ik eten na een kwartier gewoon weghalen. Niet willen eten is pech gehad, vanavond weer een kans.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

En als het eten niet in een voerbal zit? 

Maar gewoon in een bak, of als een spoor over de grond o.i.d.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Hij is een hele moeilijke eter... Al van pup af aan eet hij niet graag, al een paar keer veranderd maar na enkele weken is hij zijn eten beu en eet niet meer graag, door zijn allergie moet ik ook niet teveel wisselen, mag al geen rund inzitten..
Zijn eten zit in een voertjesbal maar die bal ligt hier al de hele dag, nu pas is hij aan het eten maar meestal eet hij het wel sneller op als het verstopt zit enz, vind hij leuk... Zijn eten blijft hier soms een hele dag staan, en soms eet hij pas snachts zijn bak leeg want die zet ik dan bij hem in zijn bench (hij slaapt in onze salon in zijn bench) "

 je kan beter het eten niet laten staan want dan verliezen ze al helemaal de interesse als ze kieskeurig zijn

Gewoon 2x per dag aanbieden

eet je niet..prima dan wacht je maar tot volgende maaltijd

Als je dat een tijdje volhoud zal je zien dat hij makkelijker gaat eten

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" En als het eten niet in een voerbal zit? 
Maar gewoon in een bak, of als een spoor over de grond o.i.d

ja, doe ik ook soms, eten staat gewoon gelijk aan spelen bij Raiko, zoniet vind hij eten niet leuk, heeft hij al van pup

@Ruby en Roos; dat deed ik vroeger, weghalen na 20min, niet op was pech, maar soms had ie n hele dag niets gegeten, ook niet als ik het s avonds nog eens aanbood, voor een pup wilde ik dat niet en liet het tot 6maand altijd staan, daarna nam ik het weg, zonder succes, ik ben nu al blij als hij eet, ook al staat het er al 6-7uren, kweet dat het  niet ideaal is, maar hij heeft dan tegen het eind van de middag wel gegeten, ik verdeel wel in 2 keren (probeer ik tenminste, soms zitten er maar 2u tussen omdat hij zo laat begonnen was met eten)

 

KVV ga ik niet doen, ik zou dan al een extra diepvries moeten aankopen en wij gaan ook heel vaak een weekendje kamperen en de brok kan dan makkelijk meegenomen worden

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik zou gewoon weer beginnen met bakje weghalen als er niet gegeten is.

Je hoeft natuurlijk niet de niet gegeten maaltijd in te halen die dag. Gewoon doorzetten, uiteindelijk zal het kwartje wel vallen.

Een paar dagen niet eten is niet zo erg.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" KVV ga ik niet doen, ik zou dan al een extra diepvries moeten aankopen en wij gaan ook heel vaak een weekendje kamperen en de brok kan dan makkelijk meegenomen worden "

Maar hij eet de brokken niet. Hij wil niet. Misschien lust hij geen eens brokken, of voelt hij instinctief aan dat het niet goed voor hem is... Maar hij zal en moet van jullie...

 

Ik zou het toch minstens eens gaan proberen met versvlees, als je hond dan wel eet en zijn allergieproblemen verdwijnen, zul je je afvragen waarom je dit niet eerder hebt gedaan.

 

Een vriezertje koop je tweedehands voor een paar tientjes. Er is ook vers vlees in blik te koop - zónder rund! en je kunt makkelijk een keer een merk als Renske tussendoor geven als je kampeert.

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

" Maar hij eet de brokken niet. Hij wil niet. Misschien lust hij geen eens brokken, of voelt hij instinctief aan dat het niet goed voor hem is... Maar hij zal en moet van jullie...
 
Ik zou het toch minstens eens gaan proberen met versvlees, als je hond dan wel eet en zijn allergieproblemen verdwijnen, zul je je afvragen waarom je dit niet eerder hebt gedaan.
 
Een vriezertje koop je tweedehands voor een paar tientjes. Er is ook vers vlees in blik te koop - zónder rund! en je kunt makkelijk een keer een merk als Renske tussendoor geven als je kampeert. "

 Het is niet dat hij ze niet eet, hij eet gewoon pas savondslaat, zijn brok doet hij het goed op (geen allergische reacties en goede stoelgang) blikvoer vind ik persoonlijk niet zo goed.. heb het een tijdje geleden eens gegeven, lijkt op een brok die geweekt is in water? geloof niet dat dat hetzelfde is als kvv ?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Het is niet dat hij ze niet eet, hij eet gewoon pas savondslaat, zijn brok doet hij het goed op (geen allergische reacties en goede stoelgang) blikvoer vind ik persoonlijk niet zo goed.. heb het een tijdje geleden eens gegeven, lijkt op een brok die geweekt is in water? geloof niet dat dat hetzelfde is als kvv ? "

 Had dat met max ook (mijn vorige hond). Met KvV geen last meer van gehad. En als we weekend weg gaan geven we ze Renske bv 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik zou ook een kvv proberen. Als je een weekendje gaat kamperen kun je ook lang houdbare kvv proberen. Vaak dezelfde ingrediënten als kvv, dus niet slecht voor eens tussendoor, renske kan ook af en toe gegeven worden, en vaak hebben verschillende merken kvv ook een geperste brok die samen gegeven mag worden voor bv een weekendje weg! Probeer het eens, + véél meer smaken om af te wisselen zonder rund

 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Ik ga het eens bekijken, ik heb een vriendin die alle maanden haar voorraad haalt bij topdog in Wetteren. Zij maken zelf hun kvv (huismerk) ik ga eens wat info aan haar vragen en zal dan moeten kijken voor een diepvries extra... Maar kan het gerust even proberen en nadien een grotere diepvries kopen als ik tevreden ben, hebben jullie honden meer tandplak met kvv?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Tandjes zien er hier goed uit. Wel zorgen voor voldoende kauwmateriaal (maar geld even goed voor brok). 

 

Volgende forumvraag: Tanden poetsen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^