Tanden poetsen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NikitaNikita

Poest en jullie de t anden van jullie hond/pup?

Hoe vaak? En met wat voor tandenborstel?

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

1 tot 2 keer per week.

 

Met een kleuter/kinder tandenborstel van het kruidtvat.

 

Heb de echte hondentandenborstels geprobeerd maar vind een kinder tandenborstel toch het handigste .

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik heb tandendoekjes (Dental Wipes) en een tandenschraper in huis, waarmee je de tandplak en eventueel de tandsteen kunt verwijderen. Ook gebruik ik Tropiclean tandgel (zonder Xylitol en Fluor) voor het onderhoud en Dentisept voor eventuele tandvleesonstekingen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nikita...welkom hier...heb je een pup of volwassen hond ?    Hier wordt de gebitten wekelijks gereinigd, als het nodig is met een vingerdoekje ,er worden gode botten gegevn , is het toch zo dat er wat zit dan krijgt die tand of kies gelijk een extra beurt.....      de ene hond heeft een mooi gebit daar hoef je niets aan te doen , bij de andere hond ontstaat sneller tandplak en zal je regelmatig moeten borstelen of wat dan ook.....

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Nee hier worden nooit tanden gepoetst ,Zo nu en dan krijgen ze een koeienknie om te knagen ,en tandsteen ontwikkelt zich door de zuurtegraad van het mondslijmvlies ,dat is net als bij mensen bij de ene hond meer als bij de andere .

Van jongs af aan krijgen ze wel karnemelk en dan met zo'n knie hebben ze best frisse adempjes en geen tandsteen .

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Goeie vraag Nikita ;-)

Het zal nu nog direct nodig zijn bij je pup
Maar het is wel goed om je hondje er alvast aan te laten wennen . Als ze er als pup al kennis mee hebben gemaakt dan is het later gemakkelijker te doen als het nodig is

En nu we het toch over ""vreemde voorwerpen "" hebben , laat je pup dan bv ook kennis maken met de thermometer . Ook dat kan voor later als het nodig is gemakkelijk zijn . Een dierenarts vraagt vaak hoe de temperatuur van de hond is .

honden page profiel NikitaNikita

Ik heb inderdaad een pup. Ze is nu 10weken oud.

Het gaat om een labrador.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik poets 3 - 4 maal per week het gebit van Casper. Dit doe ik vanaf dat hij pup was. Hij vindt het nog steeds geen pretje; en de binnenkant is erg moeilijk. Ik gebruik Tropiclean Clean Teeth Gel (o.a. te koop bij Intratuin) of Beaphar Tandpasta. De bijgeleverde tandenborstel bij de laatste vind ik niet prettig; ik gebruik een kindertandenborstel, een vingertandenborstel of een gaasje om mijn vinger. Ook krab ik eventueel tandsteen weg met een tandenkrabber.

 

filmpjes tandenpoetsen bij honden:

https://www.youtube.com/watch?v=uYrXKQpz5w8

 

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik poets de tanden van mijn honden niet maar laat ze iedere dag een tijdje op een stuk runder kophuid kauwen. Mijn honden laten hun tanden niet poetsen anders had ik hun tanden ook een paar keer per week gepoetst.

Ik zit er aan te denken om iets van een beschermende tandgel of poeder te gaan geven maar ik weet niet of dit bewezen helpt.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het is zeker ook goed voor het gebit als je je hond goede botten geeft. Nooit gekookt of gerookt, want die splinteren.

 

Casper krijgt o.a. runderoren, Farmfood Rawhide (runderhuid), runderkophuid, bullenpezen, runder- of lamspens.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ik poets bij Java de tanden 1x per week met de beaphar tandenborstel en tandpasta. Java vind het nog steeds niet fijn, maar ze vind de tandpasta lekker dus het lukt. Ook krijgt ze algenpoeder tegen tandplak. Ik kies er voor dit te doen omdat ze snek tandplak en tandsteen krijgt (is ook vaak zo bij kleine rassen). Hier krijgt ze ook elke dag wat te kluiven maar dat is gewoon niet genoeg.

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik vergeet het altijd, maar ze krijgt weer rauwe botten, karkassen etc, waardoor het niet nodig is.

 

Ik heb een hondentandeborstel, en speciale tandpasta. Maar dit vind ik, en de hond, niet prettig.  (Ook beaphar)

 

Bij het animal event hadden ze speciale doekjes die je om je vinger kon wikkelen en zo de tanden kon poetsen, je kan dan ook veel beter voelen waar je poetst. Dit vond mijn hond ook veel prettiger maar ik weet niet meer wat het was, een soort gaasjes. 

 

Edit*   ik zie nu dat Machtel dentawipes gebruikt, misschien waren het deze

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De Dentisept is vrij te verkrijgen op internet, terwijl dierenartsen dit normaal verkopen. Het is een gel, speciaal voor tandvleesontstekingen en helpt heel goed om deze te genezen. 

 

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Ik geef milly 2 keer per dag een half denta stokje. Ze is nu 10 weken. Is dat voldoende?

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Ik geef milly 2 keer per dag een half denta stokje. Ze is nu 10 weken. Is dat voldoende? "

 Denta sticks hebben totaal geen meerwaarde, er zit zelfs een ingrediënt in dat het tandplak bevordert! Erg slecht voor het gebit dus. Je kunt beter kiezen voor een natuurlijk kauwmateriaal zoals bullepees, runderkophuid, konijnen of runderoren, pensstaafjes etc

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik heb inderdaad een pup. Ze is nu 10weken oud.
Het gaat om een labrador. "

 Ik poets de tanden van mijn pups wel. Gewoon speels, niet echt effectief voor het schoonmaken van de tandjes. Maar met zo'n tandenborstel die om je vinger heen zit ben je beter beschermd tegen de scherpe tandjes en zo kan je je pup leren dat het normaal is dat je in hun mondje zit. Altijd handig. Om iets uit hun mond te vissen zoals een pluk haar of een stuk paddenstoel of zo. Om te controleren of ze iets beschadigd hebben in hun mond als je iets van bloed ziet. Om een voorwerp dat vast is komen te zitten tussen de tanden te kunnen verwijderen. Voor de dierenarts bij de gebitscontrole enz.

 

Ik doe dat tot ze zo'n 12 weken zijn zo'n drie maal per dag en koppel het commando 'open' aan het opendoen van het bekje voor het poetsen van de binnenkant van de tanden en kiezen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Denta sticks hebben totaal geen meerwaarde, er zit zelfs een ingrediënt in dat het tandplak bevordert! Erg slecht voor het gebit dus. Je kunt beter kiezen voor een natuurlijk kauwmateriaal zoals bullepees, runderkophuid, konijnen of runderoren, pensstaafjes etc
  "

 Klopt. Maar veel kauwmateriaal is behoorlijk zacht en bij mijn honden dan ook echt hap-slik-weg. Voor de onderhoud van het gebit geef ik dan van die staafjes van gedroogd runderhuid. Die zijn wat harder, schuren dus meer over de kiezen en ze doen er net iets langer over; een paar minuten.

 

Ter vergelijking; Voor het lekker krijgen ze varkensoren. Nou, een seconde of 20? Krak, krak, krak - weg. Ik kan dat geen kauwmateriaal noemen, sorry.

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Het zijn geen dentasticks, maar biologisch

Volgende forumvraag: Broek borstelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^