open gehemelte

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ezraezra

hallo allemaal 

ik heb meerder vragen..

ik heb reutje gekocht die open gehemelte heeft nu is mijn vraag wie heeft er ervaring mee en weet wat ik kan doen om hem te helpen??

ik weet ook niet of de fokker zijn verantwoordelijk neemt want volgens hem is het een geen groot gebrek, is dat ook waar of is dit ook een  hele erg afwijking??.. 

kan dit in het DNA terug gevonden worden van de groot ouders van de 2 ouders van de puppy of is dit niet mogelijk, en over wat voor kosten praten we om dat uit te gaan zoeken ??

 

ik hoop bericht te krijgen van jullie.. advies zal ik op prijs stellen en wat ik er mee kan doen..

 

met vriendelijk groeten 

 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

De fokker had deze pup nooit mogen verkopen.
Kan enkel operatief verholpen worden en de fokker moet al de kosten betalen.

honden page profiel ezraezra

Dus in andere worden de fokker overtreed de regels door de puppy toch te verkopen?? ????.. 

men uit u reactie haal ik dat de aandoening zeer ernstig is dan hij mij doet denken, 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" Dus in andere worden de fokker overtreed de regels door de puppy toch te verkopen?? ????.. 
men uit u reactie haal ik dat de aandoening zeer ernstig is dan hij mij doet denken,  "

 Dit is een zeer ernstige aandoening.
Wist je het toen je de pup kocht ?

 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" Dus in andere worden de fokker overtreed de regels door de puppy toch te verkopen?? ????.. 
men uit u reactie haal ik dat de aandoening zeer ernstig is dan hij mij doet denken,  "

 Dit is een zeer ernstige aandoening.
Wist je het toen je de pup kocht ?

 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Heb je de pup al in huis? Anders zou ik ervan af zien. Waarom heb je niet gevraagd naar de testen van de ouderhonden? Of zijn deze niet getest op erfelijke afwijkingen? 

 

Je wist neem ik aan dat hij deze aandoening had voor je hem kocht. Waarom niet eerder naar de da? Of eerder info gevraagd. 

 

Het is inderdaad iets ernstigs, en moet operatief verholpen worden. 

 

Een hond is een product, de fokker is dus de eerste 6 maanden verplicht dit te betalen.

honden page profiel ezraezra

Nou nee ik wist niet presies wat het in hield, en mij was niet verteld dat dit een zeer zware aandoening is bij de honden, ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord tot op vandaag..

Mij wist wel dat hij wat achter liep op zijn broers en zussen maar dat hebben meer pups werd mij verteld.

maar wat raad u me aan, want terug brengen naar de fokker betekend zijn dood , en dat wil ik dan ook weer niet ??

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Nou nee ik wist niet presies wat het in hield, en mij was niet verteld dat dit een zeer zware aandoening is bij de honden, ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord tot op vandaag..
Mij wist wel dat hij wat achter liep op zijn broers en zussen maar dat hebben meer pups werd mij verteld.
maar wat raad u me aan, want terug brengen naar de fokker betekend zijn dood , en dat wil ik dan ook weer niet ?? "

 Ik raad je niet aan hem terug te brengen, in tegendeel, jij hebt voor de pup gekozen dus moet je je verantwoordelijkheid nemen.

 

Laat hem opereren zou ik zeggen, hélp je pup, gaat heel wat kosten, maar heel lullig gezegd, dat is de prijs die je betaald voor het kopen van een onverantwoordelijk gefokte pup.. 

honden page profiel ezraezra

Ik heb alles na gekeken van de ouders en alles klopte gewoon stamboom alles , DNA testen was aanwezig, en dit ras had voor zoo ver ik weet geen last van deze aandoening , ik heb niks kunnen vinden over deze afwijking bij de foxsterrier????

Ik heb ook na gevraagd bij de raad van beheer maar deze hebben daar geen zicht op dus die konden ook niet veel doen .. 

mischien ben ik wel beetje dom geweest en was ook medelijden met hondje maar de fokker liet over komen als geen groot probleem 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Wanneer ik op je profiel kijk lees ik dat je toch al enige ervaring met foxterriers hebt.
Dat je zelfs al gefokt hebt.

Maar dat je dan een pup koopt met open gehemelte, niet juist weet wat het inhoud, niet weet dat het een zware aandoening is,

dat snap ik eigenlijk niet.

honden page profiel pim pim 3 doggies

honden foto van pim

Van de website van de toller:

Pups met een palatoschisis komen in de problemen doordat ze te weinig voeding binnen krijgen en melk gemakkelijk in de neus of trachea en bronchiën terecht komt. Indien ze het overleven is chronische rhinitis het meest voorkomende probleem, maar ook aspiratie pneumonie wordt frequent gezien. Normaal gesproken worden de meeste pups met een aangeboren schisis direct na de geboorte geëuthanaseerd. Pups met deze aangeboren afwijking kunnen tot de leeftijd van +/- 10 weken met behulp van sondevoeding opgroeien ze moeten daarna worden geopereerd. Dit betekent een intensieve zorg voor de pup. Een ervaren fokker kan de voeding in een paar minuten geven, maar fokkers die niet gewend zijn sondevoeding toe te dienen zullen van de dierenarts uitgebreide instructies hieromtrent moeten krijgen. Complicaties kunnen bestaan uit verslikken, ontstekingen in de neus en onvoldoende groei door te weinig voeropname. Ook dit betekent een extra belasting voor de fokker omdat dit meerdere bezoeken aan de dierenarts kan betekenen. Het is van belang de pups een zo normaal mogelijke socialisatiefase te laten doormaken, derhalve worden deze pups na de operatie in een huiselijke omgeving geplaatst. Aangezien het hier om een mogelijk aangeboren afwijking gaat, is het niet wenselijk dat er later met deze pups gefokt wordt, daarom zullen de hondjes gecastreerd moeten worden.

 

Hoe oud is je pup nu? Zou direct contact opnemen met de dierenarts omdat dit wel operatief herstelt moet worden. Ook is de juiste voeding en toediening tot die tijd zeer belangrijk om complicaties te verkleinen.

 

Succes en hopelijk komt het voor jou en de pup goed! Of je de kosten op de fokker kan verhalen, denk het niet want je wist van te voren dat je een ‘product’ met een gebrek hebt gekocht. 

honden page profiel ezraezra

Beste xtine 

Ik snap je reactie, maar als je me vraagt naar de afwijkingen die wel voorkomen bij foxsterirer kan ik je daar antword op geven, ook heb ik zelf de toutjes overgenomen van mijn ouders( en dus deels in de leer) bij ze, verder klopt het dat ik dit niet goed wist ik had er voor ik dit ontdekte nog nooit van gehoord mischien slecht van mijn kant uit geef ik eerlijk toe, maar het is ook zoo dat ik niet bekend ben met aandoeningen in andere rassen , wij hebben nooit meerdere rassen gefokt , allen foxsteriers. Mijn kennis licht dan ook bij die honden, maar dit is voor dit ras totaal nieuwe redelijken ziekte die na verluidt nog niet eerder is tegen gekomen bij foxsteriers( of nog nooit gemeld is) waardoor deze erfelijke ziekte niet bij mij bekent is .. 

En ik snap dat dit geen exscus is voor mijn vraag.. maar iedereen moet soms wat bij leren.. vandaar dat ik het heel eerlijk en netjes hier vraag. 

 

en dankje wel Pim 

de puppy is 9 weken dus kan geopereerd worden.. 

de informatie is erg nuttig ik ga mij hier meer op verdiepen, 

ik wist dat er mankementen aan de pup zaten maar niet dat ze zoo erg zal zijn, fokken met deze hond was all nooit het idee, daarom wilde ik hem laten helpen, ook wilde ik deze pup weer beter maken en dan goed thuis zoeken voor hem. Voor zoo ver hij beter kan worden natuurlijk??

maar nu ik dit allemaal weet blijft blijft de puppy gewoon bij mij??

ook gaat mij niet om het verhalen van de kosten op de fokker van de puppy, ik wist voor deel waar ik aan begon 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Open/gespleten gehemelte is bij honden voor 35% erfelijk.

http://www.dierenkliniekeersel.nl/palatoschisis-dierenkliniek-eersel/

 

Wist je dit vóór de koop? De fokker had deze pup niet mogen verkopen. Je kunt de pupprijs terug eisen en de fokker aansprakelijk stellen voor medische kosten nu en in de toekomst. Als de fokker niet meewerkt, kan je bemiddeling vragen van je rechtsbijstandverzekering. Als je deze niet hebt, vraag dan advies bij het Juridisch Loket van je gemeente.

 

De Raad van Beheer doet wel heel makkelijk hierover; er is nl. een stamboom aangevraagd voor een pup met open gehemelte! Heb je dit gemeld bij de rasvereniging en hoe reageerde deze?

honden page profiel ezraezra

Beste Loesje 

bedankt voor u reactie. 

nee ik heb de puppy gekocht en wist dat er afwijkingen waren, maar om dat uit te lichten, hij was 1 kilo lichter dan zijn broers en zussen, ook loopt hij nog als of hij net uit nest is beetje klummelig dus, kwa eten loopt hij achter, maar meer was mij totaal niet verteld, zeker het open gehemelte niet.. dus de kosten verhalen op de fokker heeft geen zin want ik wist dat hij niet helemaal in orde was.. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Beste Loesje 
bedankt voor u reactie. 
nee ik heb de puppy gekocht en wist dat er afwijkingen waren, maar om dat uit te lichten, hij was 1 kilo lichter dan zijn broers en zussen, ook loopt hij nog als of hij net uit nest is beetje klummelig dus, kwa eten loopt hij achter, maar meer was mij totaal niet verteld, zeker het open gehemelte niet.. dus de kosten verhalen op de fokker heeft geen zin want ik wist dat hij niet helemaal in orde was..  "

 Hoho.....je wist wel dat er een afwijking was maar niet precies welke? Dan is de fokker wel degelijk fout.....hij had je moeten wijzen om welke afwijking het ging en de pup in eerste instantie niet eens moeten en mogen verkopen. 

 

Dus je kan echt wel de kosten van een operatie verhalen op deze fokker. En als ik jouw was de rasverening contacteren mits ze daar aangemeld zijn als fokker. Welke ondeugdelijke fokker ze wel niet in hun bestand hebben. 

 

Ik hoop dat de pup als hij een operatie krijgt wel verder goed ontwikkeld. 

 

En het is Foxterriër en niet Foxsterrier. 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Beste Loesje 
bedankt voor u reactie. 
nee ik heb de puppy gekocht en wist dat er afwijkingen waren, maar om dat uit te lichten, hij was 1 kilo lichter dan zijn broers en zussen, ook loopt hij nog als of hij net uit nest is beetje klummelig dus, kwa eten loopt hij achter, maar meer was mij totaal niet verteld, zeker het open gehemelte niet.. dus de kosten verhalen op de fokker heeft geen zin want ik wist dat hij niet helemaal in orde was..  "

 

Toch blijf ik van mening, dat de fokker je deze pup niet had mogen verkopen. De fokker moet geweten hebben, dat het hondje een open gehemelte had.

 

Heb je de volledige pupprijs betaald? Heb je een stamboom van deze zieke pup?

 

Een hond is voor de wet een product. Dus als er wel betaald is, heeft de fokker je een defect product geleverd en is daarvoor wettelijk aansprakelijk.

 

Ik zou je alleen kunnen volgen, als je dit hondje zonder betaling zou hebben genomen om het arme hondje te laten leven en alle zorg en medische kosten op je te nemen.

 

honden page profiel ezraezra

Beste maylo 

mijn exscus voor het fout schrijven soms is dyslectie een vervelend iets. En sorry van foxterriër???????? autocorrect werkt niet altijd goed bij mij ???????? Licht aan mij niet aan autocorrect ????????

ja klopt ik wist dat er afwijking waaren, en dat ik de puppy kreeg met de afwijkingen die hij me vertelde, maar om nou de kosten te verhalen is ook niet eerlijk hij heeft wel degelijk aangegeven dat er fouten waten 

honden page profiel ezraezra

Beste Loesje 

nee ik heb niet het vorlesige bedrag voor de puppy betaalt, 

en ja ik ben inderdaad van mening dat de fokker geweten moet hebben dat de puppy open gehemelte had, en dat als hij dat eerlijk vergeld had dat ik de puppy nooit gekocht zal hebben, 

maar ik ga me best doen om de pup een goed leven te geven en de operatie wel uit te laten voeren ,,

mocht iemand nog dierenarts weten die hier veel ervaring mee heeft  hoor ik dat vraag van u.  ????. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Beste maylo 
mijn exscus voor het fout schrijven soms is dyslectie een vervelend iets. En sorry van foxterriër???????? autocorrect werkt niet altijd goed bij mij ???????? Licht aan mij niet aan autocorrect ????????
ja klopt ik wist dat er afwijking waaren, en dat ik de puppy kreeg met de afwijkingen die hij me vertelde, maar om nou de kosten te verhalen is ook niet eerlijk hij heeft wel degelijk aangegeven dat er fouten waten  "

 Hihi heb ik ook last van. Nou het gaat meer mij meer om het feit dat ik verneem uit je bericht dat ze dus wel verteld hebben dat er afwijkingen waren maar niet welke. Dan denk ik ben zo eerlijk en vertel wat er mankeert. Zo had jij het van te voren kunnen opzoeken.

 

Daar gaat het me om en dan vind ik dat de fokker fout zit en dat zij dus de operatiekosten mogen bekostigen. 

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Bv Dieren kliniek Eersel

Als je daar leest hebben ze al meer dan 100 honden van diverse rassen geopereerd aan een open gehemelte met succes.

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Dit moet in het paspoort gestaan hebben, zo n afwijking wordt echt wel opgemerkt door een dierenarts. Als ik de pup dan nog wilde houden had ik mij aankoopbedrag terug gehaald. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Beste maylo 
mijn exscus voor het fout schrijven soms is dyslectie een vervelend iets. En sorry van foxterriër???????? autocorrect werkt niet altijd goed bij mij ???????? Licht aan mij niet aan autocorrect ????????
ja klopt ik wist dat er afwijking waaren, en dat ik de puppy kreeg met de afwijkingen die hij me vertelde, maar om nou de kosten te verhalen is ook niet eerlijk hij heeft wel degelijk aangegeven dat er fouten waten  "

 Begin eens te informeren bij je eigen da en stel je fokker aansprakelijk!

 

Kan de pup wel eten?

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Indien fokker heeft vermeld dat de pup het had, en je hebt minder moeten betalen, dan kan je de fokker nu niet meer aansprakelijk stellen.

Had je de normale prijs moeten betalen wel.

 

Mag ik even vragen hoeveel je nog hebt moeten betalen ?

 

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Indien fokker heeft vermeld dat de pup het had, en je hebt minder moeten betalen, dan kan je de fokker nu niet meer aansprakelijk stellen.Had je de normale prijs moeten betalen wel.
 
Mag ik even vragen hoeveel je nog hebt moeten betalen ?
 
  "

 Eigenlijk maakt dat niet uit, het is nog steeds te veel voor een zieke pup.  De fokker zou blij moeten zijn dat iemand dat wichtje wil helpen...

 

Mijn Nahla is doof geboren, haar fokker zocht mensen die haar wilden adopteren met ervaring met het ras.  Ik heb niets voor haar moeten betalen en dat is niet meer dan eerlijk, vind ik.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

"  Eigenlijk maakt dat niet uit, het is nog steeds te veel voor een zieke pup.  De fokker zou blij moeten zijn dat iemand dat wichtje wil helpen...
 
Mijn Nahla is doof geboren, haar fokker zocht mensen die haar wilden adopteren met ervaring met het ras.  Ik heb niets voor haar moeten betalen en dat is niet meer dan eerlijk, vind ik. "

Daarom dat ik ook vroeg hoeveel ze nog moest betalen.
Soms vraag je beter iets, een symbolisch bedrag, omdat je weet dat de mensen het dan echt menen en voor de pup willen zorgen.

Wanneer je een pup volledig gratis geeft trek je ook het publiek aan dat "het wel eens wil proberen want het kost toch niets".

Ik had eigenlijk ook heel graag de kant van de fokker gehoord.

Volgende forumvraag: Gestoken door Hoornaar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^