Help mijn Chiuaua doet raar !?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Cristel123Cristel123

Goedenmorgen,

Ik heb een chiuaua van 4 jaar die altijd kern gezond is geweest. Ze speelt en springt overal op. Drie dagen geleden ( vrijdag ) is zei volgens mij gevallen. Sinds vrijdag is ze raar gaan doen. Ze wou opeens niet meer vanzelf op de bank springen terwijl zei dat altijd deed. Ze wou ook niet meer de trap op.  ( Ik kom er nu pas achter dat dat harstikke slecht is voor kleine honden ) Daarop vertoont mijn chiuaua ook verschijnselen dat ze loops moet worden. Als we haar willen aaien krult ze haar staart naar de zei kant. 

Tijdens het uitlaten wilt ze niet meer ver lopen terwijl mijn chiuaua mij altijd trekt om naar binnen te gaan. Ik vind dit ontzettend raar gister piepte ze toen ze moest lopen. Ze poept en plast gewoon als normaal. Ze plast ietsjes meer dan normaal maar dat komt denk ik omdat ze loops is. Ze drinkt en eet ook gewoon.  Ik denk dat ze iets aan haar heupjes heeft. Mijn moeder heeft een afspraak voor vanmiddag gemaakt kwart over 3 dus moeten we nu afwachten. 

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Dan kan je inderdaad best je chihuahua eens laten nakijken door de dierenarts.

Ik zou voor zo'n klein hondje wel een opstap of trapje voorzien om op en af de bank te komen.

honden page profiel Cristel123Cristel123

Bedankt voor uw reactie !! Ik vind het ontzettend dom van mijzelf dat ik daar niet eerder aan heb gedacht. Ze slaapt bij mij op bed en heeft een trapje om op te komen. Ik heb mezelf de hele weekend gemarteld door op Internet te kijken wat er allemaal aan de hand zou kunnen zijn met haar. Ik hoop dat ik straks goed nieuws te horen krijg. Duimen maar. 

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Wacht het even af, misschien valt het wel mee. Ik duim.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti

Goed dat je een afspraak bij de dierenarts hebt gemaakt. Ik zou dat eerst even afwachten.

honden page profiel Cristel123Cristel123

Ja dat word met spanning afwachten !! Ik heb al 2 dagen niet kunnen slapen omdat ik zo bezorgd ben voor haar. 

honden page profiel Chihuahua girlChihuahua girl 3 doggies

Hoi, dat ze haar staart zo op zij doet als je haar aait wil zeggen dat ze "droog" staat. Ze heeft er zin in.

dat piepen ken ik niet, ik weet niet of ze vloeit vanachter?

heb dit met mijn chi gehad toen 5 jaar ongeveer was ook loops, en lekte van achter heel haar haartjes waren toen nat dit bleek toen een baarmoederontsteking te zijn waar ze gelijk aan geopereerd is.

maar ze hoeven dus niet te lekken dat is het verradelijke.

dus ik ben ook heel benieuwd wat de DA zegt. Beterschap!

honden page profiel Chihuahua girlChihuahua girl 3 doggies

Meer plassen en drinken zou ook een symptoom kunnen zijn.

honden page profiel Cristel123Cristel123

Ik denk stiekem diep in mijn hart ook dat ze dat misschien kan hebben ?! Wat waren uw symptomen bij uw hond ? Een paar dagen terug stonk ze enorm aan haar vulvu dus hebben we haar gedoucht daarna begon ze weer te stinken 1 dag later. Toen lieten we het gewoon gaan en stopte ze met stinken. Nu ik er over na denkt kreeg ze een tijdje geleden groen pus uit haar vulva maar ik had dat niet aan mijn moeder vertelt. Hoeveel heeft zon operatie gekost als ik vragen mag ? 

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Mij lijkt het dat je Chihuahua pijn heeft.  Of dit van een letsel in de rug is of van een baarmoederontsteking, dat kan ik niet zeggen.

 

Nooit meer verzwijgen tegen je moeder, als je iets als groen pus ziet, dit kan zeer kwalijke gevolgen hebben.  En zeker nu tegen DA zeggen.

 

Houdt je ons op de hoogte?

 

honden page profiel Cristel123Cristel123

Ik ben als de dood. Ze komt net van buiten en ze heeft gepoept en geplast. Ze kon alleen een paar stappen maken. Na het poepen wou ze niet meer lopen dus heb ik haar op getilt. Nu zit ze een dentastick te eten wat ze trouwens heerlijk vind. Ik houd jullie zeker op de hoogte.  We hebben pas kwart over 3 een afspraak. 

honden page profiel Chihuahua girlChihuahua girl 3 doggies

mijn chi was eigenlijk hetzelfde als anders maar ze is ook nogal gezet.

Ik merkte dus alleen dat ze vanachter helemaal nat was meerdere keren, heb ze toen ook gewassen (dacht dat het plas was) daarna weer alles nat dit was een ''open'' baarmoederontsteking daarmee loopt het pus eruit, je hebt dus ook een gesloten baarmoederontsteking en daarmee loopt er niks uit.

mijn dierenarts zit in poppel (BE)daar was ik +/- 250 kwijt.

Hier in NL had ik even snel gebeld in paniek en die vroeg 600.

scheelt nogal wat,maar goed daar aangekomen moest ze gelijk blijven en diezelfde avond is ze nog geopereerd.

Maar als ik het goed begrijp is je hondje niet gesteriliseerd ?

zo wel dan kan het dit niet zijn.

Succes zometeen, ben wel benieuwd!

groepjes

honden page profiel Cristel123Cristel123

Even een update, 

We zijn bij de dierenarts geweest. Ze heeft alles gecheckt en daar uit is gebleken dat er iets is met haar vlanken. De dokter zat daar aan en ze beet haar gelijk. Ze twijfelde over een baarmoederontsteking. Ze heeft ons een antibiotica gegeven wat ze 2x per dag moet in nemen en ze heeft een pijnstiller gekregen. Als ze zieker word moeten we gelijk bellen. Ik kreeg trouwens ook te horen dat ze te dik was.  Bij de dierenarts heeft ze pijnstiller als gekregen en echt gaat nu best goed met haar. Hopen dat ze gouw de oude word.!!! Bedank voor al jullie berichtjes. 

 

Medicijnen die ik heb gekregen zijn :

 

1 strip amoxibactin 50 mg 1/2 2x per dag 

 

Pijnstiller 1 ml novacam 1x daags 0,1 ml geven. 

Volgende forumvraag: Plots gele vacht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^