Het hezehof

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

...
als hier mensen zitten die puppy's weten vanuit een gezond nestje , waar de ouders aanwezig zijn, gesocialiseerd zijn, geen 3  nesten per jaar enzo , laat het mij weten !!   "

Ik meende te lezen dat je van Belgie bent, maar mss zit er in een Nederlands asiel een leuk hondje voor je? 

Vrienden van mij hebben een pup uit een asiel. Dat kan ook gewoon.. Is alleen wel even wachten totdat er een geschikt hondje tussen zit.

https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/zoek-asieldieren/honden

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Overigens is een hond best een luxeproduct. Onze hond heeft ons meer dan €6000 gekost aan operaties. Het voer dat hij eet kost rond de 75 euro voor een zak, want hij is allergisch voor het meeste andere voer. De aanschafprijs lag overigens lager dan 1000 euro.  Hoe duur of goedkoop je pup ook is, als ie wat mankeert ben je er even veel aan kwijt. Ik vind het dus best een luxeproduct...

 

honden page profiel StormStorm

honden foto van Storm

"
als hier mensen zitten die puppy's weten vanuit een gezond nestje , waar de ouders aanwezig zijn, gesocialiseerd zijn, geen 3  nesten per jaar enzo , laat het mij weten !!   "

Ik denk dat je uit Limburg komt, als ik het zo lees? Zelf verwachten mijn vriend en ik een hondje via All4Dogs, een stichting uit Sint-Truiden die honden uit Spanje helpt. Ze hebben veel galgos en podenco's, maar ook meer dan genoeg andere rassen. Anders kan je ook eens kijken naar Ace/SHIN (of een andere betrouwbare stichting, je kunt genoeg voorbeelden en info op dit forum vinden). Genoeg hondjes zonder trauma die door hun baasje zijn afgegeven aan het asiel, je kunt er ook pups vinden en honden die bij een opvanggezin verblijven in België/Nederland.

 

Ik weet niet of je de Facebookpagina 'Belgische asielhonden ter adoptie' al volgt? Daar staan alle honden op die ter adoptie zijn, ik kwam vandaag nog een paar leuke shi-tzu's tegen, labradorkruisingen van een paar maand oud, ...

honden page profiel bentebente

" hallo, 
weet je wat ik zo erg hier vind.. of in het algemeen.
ook wij zijn op zoek naar een gezonde pup dat uit een goed nestje komt. 
alleen moet je daar voor blijkbaar welgesteld zijn!!! geen wonder dat de broodf^kker in stand gehouden worden!!!!! 
 
als er minstens 1000€ ( ongeveer ) word gevraagd voor een puppy!! en dan heb ja alleen nog maar het lieve gezonde diertje. geen eten , geen school, geen dierenarts kosten... 
 
sorry hoor maar vinden jullie het dan gek dat sommige mensen verkiezen en risico nemen om naar een broodf^kker te gaan of naar het asiel? ( waar zoals ik opmerk vooral pitbulls en van dat soort zit , wat ik nu echt niet vertrouw met kinderen als ze al van een onbekende moeilijke situatie komen..) 
 
heel erg dat de meeste onder jullie zo vol vooroordelen zitten hier!! terwijl sommige gewoon ook een gezond hondje willen aanschaffen met de beste intenties maar geen maandloon extra er voor over hebben !!! 
 
als hier mensen zitten die puppy's weten vanuit een gezond nestje , waar de ouders aanwezig zijn, gesocialiseerd zijn, geen 3  nesten per jaar enzo , laat het mij weten !!   "

Je kan ook honden krijgen voor minder, dat ligt totaal aan het ras en de fokker. Een smoushond kost maar €300 (volgens mij?) en dan krijg je echt een goed gefokte pup. 

 

En zelf ben ik van mening dat €1000 veel is inderdaad, maar daar kan je ook goed voor sparen. Lijkt me niet dat mensen die in de bijstand etc zitten er goed aan doen om een hond aan te schaffen.. hoe gaan die betalen voor eventuele ziektekosten? 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ik ben het wel met je eens dat rashonden vaak veel te duur zijn. En snap ook dat dat er voor zorgt dat mensen voor een broodfok pup gaan, maar dat mag nooit een excuus zijn vind ik. 

 

Er zijn meer keuzes dan raspup, broodfok pup of asielhond. 

Er zijn genoeg leuke herplaatsers en stichting honden. Mijn eigen hond heb ik voor 250 euro geloof ik , uit Spanje. Nog nooit zo'n leuke hond gehad.

 

Daar naast zij n er gelegenheid nestjes. Dat is altijd nog beter dan broodfok. 

honden page profiel bentebente

" Ik ben het wel met je eens dat rashonden vaak veel te duur zijn. En snap ook dat dat er voor zorgt dat mensen voor een broodfok pup gaan, maar dat mag nooit een excuus zijn vind ik. 
 
Er zijn meer keuzes dan raspup, broodfok pup of asielhond. 
Er zijn genoeg leuke herplaatsers en stichting honden. Mijn eigen hond heb ik voor 250 euro geloof ik , uit Spanje. Nog nooit zo'n leuke hond gehad.
 
Daar naast zij n er gelegenheid nestjes. Dat is altijd nog beter dan broodfok.  "

Dit is ook een goede tip, herplaatsers via de rassite aangeboden. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" toch plezant zo forums..... 
 
iedereen zijn mening , hoewel geen kat mekaar echt kent... 
 
  "

Ja, leuk hesmile. En eenieder pakt datgene eruit waar hij/zij wat aan heeft.

En toch zijn er meerdere forummers die elkaar wel kennen via wandelingen of een goede daad voor elkaar doen wanneer dat nodig blijkt.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Ik vind dat als je al valt over de aanschafprijs van een hond, je er beter niet aan begint. Een hond gaat je al snel veel meer kosten dan de aanschafprijs. Ik denk dat veel goede fokkers zich er ook vragen gaan bij stellen of je de verzorging dan wel aankan (Hiermee bedoel ik natuurlijk niet de peperdure rassen van 5000 euro). En ik zie ook regelmatig leuke honden in asiels, onlangs een vlinderhondje op fb zien voorbijkomen, zit in het asiel, whippetmixen, soms ook eens een golden retriever,... Maar idd vaak de stoere honden. Maar je moet dan ook wat werk steken in het zoeken (net zoals je veel tijd steekt in een goede fokker zoeken). Ik begrijp dat je qua aanschaf niet veel in de hand hebt, de verantwoordelijkheid ligt bij je ouders. Toen ik 11 was, had 'ik' ook een konijn gekocht in de dierenwinkel. Nu schaam ik me dood. Het beestje was ocharme bang van alles en iedereen. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" om even duidelijk te stellen aan sommige mensen met hun vooroordelen hier!!!! 
 
ik wil gerust een eerlijk !!!! bedrag neerleggen voor een gezonde pup met duidelijke en goede achtergrond
 
maar ik zeg, dat met die hoge bedragen ook de broodfokkers ook wel handel blijven drijven.. 
ik weet ene zitten in zonhoven .. geloof me daar zal ik NOOIT een dier kopen ,ook al breekt mijn hart als ik hoor welke geluiden daar soms uit die kennel komen.. 
 
en ja mensen moeten deftig nadenken over een levend wezentje dat ze mee in hun gezin willen opnemen 
NIET EEN LUXE PRODUCT ZOALS SOMMIGE HET HIER DURVEN VERNOEMEN 
 dank u aan degene die wel een antwoord of reactie bieden waar een mens wel wat aan heeft 
ivm asiel, heb ik ook voor gekeken hoor, maar al gezien welke honden ( jammer genoeg ) er zitten? dat is nu niet bepaald het ras wat ik zoek .. ( pitbull en aanverwanten) meestal in beslag genomen.. 
vreselijk natuurlijk dat deze honden wel door mensen ooit zijn aangekocht zonder nadenken .. 
ik zet mijn zoektocht wel verder via andere kanalen hoor waar je niet half afgeknald word omdat je even de frustratie van de woekerprijzen van sommige fokkers en oneerlijke handel van broodfokkers kwijt wilt 
 
 
  "

1000 € voor een levend wezen dat goed uitgezocht is vind ik niet veel. Oké bij bepaalde rassen (dwergkees bv) vraagt men belachelijke prijzen maar de gemiddelde rashond kost nog steeds zon 1000€. De prijs van een iPhone..... 

 

 

een verantwoorde fokker test de ouderdieren op erfelijke afwijkingen, dekreu, al het materiaal voor de pups groot te brengen, socialiseren, 6 weken naar de oogarts met de pups, voeding, ontWorming, vaccinaties. Een fokker wordt echt niet rijk van 1 nestje per jaar hoor.

 

je zou beter met de vinger wijzen naar handelaren die voor 50-100€ een pup importeren uit Oostblok en hier doorverkopen voor 900€. Dat is pas malafide. 

 

Als men 3000€ voor een paard vraagt vind men dit normaal. Vraagt men 1000€ voor een pup zijn dat woekerprijzen???

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik vind 1000 euro ook veel geld hoor.  Maar voor geen geld ter wereld ga ik voor de goedkoop ergens een levend wezen kopen waar een ander levend wezen voor in de hel moet leven.

 

Ik betaal gerust het bedrag als ik daarmee ook de moeder van een aangenaam en goed leven voorzie. Voor mij gaat een pup verder dan alleen de pup op zich.

 

Ik ga evenmin olifanten ritjes, kermispony's, bont etc... gaan steunen. Idem met vleesconsumptie, ik eet zelf amper vlees.  Dierenleed is overal en waar ik kan, ga ik daar absoluut niet aan meewerken. Goedkope broodfokpups kopen is daar 1 iets van.  Moreel besef is immers ook iets, naast financieel besef.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" ik vind 1000 euro ook veel geld hoor.  Maar voor geen geld ter wereld ga ik voor de goedkoop ergens een levend wezen kopen waar een ander levend wezen voor in de hel moet leven.
 
Ik betaal gerust het bedrag als ik daarmee ook de moeder van een aangenaam en goed leven voorzie. Voor mij gaat een pup verder dan alleen de pup op zich.
 
Ik ga evenmin olifanten ritjes, kermispony's, bont etc... gaan steunen. Idem met vleesconsumptie, ik eet zelf amper vlees.  Dierenleed is overal en waar ik kan, ga ik daar absoluut niet aan meewerken. Goedkope broodfokpups kopen is daar 1 iets van.  Moreel besef is immers ook iets, naast financieel besef. "

En in deze wijze woorden kan ik me helemaal vinden!hp-thumbsup

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" hallo, 
weet je wat ik zo erg hier vind.. of in het algemeen.
ook wij zijn op zoek naar een gezonde pup dat uit een goed nestje komt. 
alleen moet je daar voor blijkbaar welgesteld zijn!!! geen wonder dat de broodf^kker in stand gehouden worden!!!!! 
 
als er minstens 1000€ ( ongeveer ) word gevraagd voor een puppy!! en dan heb ja alleen nog maar het lieve gezonde diertje. geen eten , geen school, geen dierenarts kosten... 
 
sorry hoor maar vinden jullie het dan gek dat sommige mensen verkiezen en risico nemen om naar een broodf^kker te gaan of naar het asiel? ( waar zoals ik opmerk vooral pitbulls en van dat soort zit , wat ik nu echt niet vertrouw met kinderen als ze al van een onbekende moeilijke situatie komen..) 
 
heel erg dat de meeste onder jullie zo vol vooroordelen zitten hier!! terwijl sommige gewoon ook een gezond hondje willen aanschaffen met de beste intenties maar geen maandloon extra er voor over hebben !!! 
 
als hier mensen zitten die puppy's weten vanuit een gezond nestje , waar de ouders aanwezig zijn, gesocialiseerd zijn, geen 3  nesten per jaar enzo , laat het mij weten !!   "

Ik vind 1000 euro helemaal niet veel geld voor een goed en verantwoord gefokte pup. Er vanuit gaande dat je gemiddeld minstens 10 jaar liefde, plezier en lol hebt van je maatje. En ja je kan pech hebben, het zijn levende wezens. Maar als dit bedrag je voor aanschaf al teveel is , zou ik nog maar even achter mijn oren krabben of je sowieso aan een hond moet beginnen. Als de hond er eenmaal is, kan je alsnog voor zeer onaangename uitgave komen te staan, die nog hoger liggen als die 1000 euro. 

 

honden page profiel AagjeAagje

" Je kan ook honden krijgen voor minder, dat ligt totaal aan het ras en de fokker. Een smoushond kost maar €300 (volgens mij?) en dan krijg je echt een goed gefokte pup. 
 
En zelf ben ik van mening dat €1000 veel is inderdaad, maar daar kan je ook goed voor sparen. Lijkt me niet dat mensen die in de bijstand etc zitten er goed aan doen om een hond aan te schaffen.. hoe gaan die betalen voor eventuele ziektekosten?  "

Voor een Hollandse Smoushond staat echt een enorme wachtlijst, zeker 2 jaar. En dan wordt je verplicht om met je hond te fokken, daar moet je maar echt zin in hebben

Als je 2 jaar prima vind en het verplicht fokken is een smoes een goede keuze, alle honden worden getest en de gezondheid wordt goed in de gaten gehouden.

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

" Voor een Hollandse Smoushond staat echt een enorme wachtlijst, zeker 2 jaar. En dan wordt je verplicht om met je hond te fokken, daar moet je maar echt zin in hebben

Als je 2 jaar prima vind en het verplicht fokken is een smoes een goede keuze, alle honden worden getest en de gezondheid wordt goed in de gaten gehouden. "

 

Wat verplicht fokken? Denk dat de verkoper het dan wel mis heeft als hij denkt dat ik met de hond ga fokken. Ken niet veel van de fokkerswereld, ben tevreden met onze hond en hoop zij ook met ons. Hier zullen nooit geen pups komen en niemand die mij dat zou kunnen opleggen. Wat een shit en in mijn ogen dikke onzin. Mijn hond, mijn beslissingen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  

Wat verplicht fokken?
Denk dat de verkoper het dan wel mis heeft als hij denkt dat ik met de hond ga fokken.
Ken niet veel van de fokkerswereld, ben tevreden met onze hond en hoop zij ook met ons.
Hier zullen nooit geen pups komen en niemand die mij dat zou kunnen opleggen. Wat een shit en in mijn ogen dikke onzin. Mijn hond, mijn beslissingen. "

Kan een fokker alleen maar eisen als hij eigenaar blijft van de pup.

Is de pup echt betaald door de nieuwe eigenaar, kan zo'n fokker niks eisen.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"  

Wat verplicht fokken?
Denk dat de verkoper het dan wel mis heeft als hij denkt dat ik met de hond ga fokken.
Ken niet veel van de fokkerswereld, ben tevreden met onze hond en hoop zij ook met ons.
Hier zullen nooit geen pups komen en niemand die mij dat zou kunnen opleggen. Wat een shit en in mijn ogen dikke onzin. Mijn hond, mijn beslissingen. "

Dat hebben ze gedaan geloof ik om het ras in stand te houden. Het ras is zo goed als uitgestorven geweest. Als je een teefje hebt en ze is gezond en je staat ervoor open is het waarschijnlijk best leuk om mee te helpen het ras in stand te houden. De fokker waar je je teef vandaan hebt helpt je vaak wel op weg, dus je staat  er niet alleen voor dan. 

 

Kees hier op 't forum weet er meer over. 

honden page profiel bentebente

" Kan een fokker alleen maar eisen als hij eigenaar blijft van de pup.
Is de pup echt betaald door de nieuwe eigenaar, kan zo'n fokker niks eisen. "

Dit dus. Het is waar dat er “voorwaarden” aan verbonden zitten maar dat betekent niet dat je je daaraan hoeft te houden. Bovendien kan je ook gaan voor een reutje, kan je dekken ipv nestjes houden. 

 

En wachtrij, ja, maar dat is voor zoveel rassen zo. Dat hoort ook een beetje bij de fokwereld vind ik.

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Als je weet wat voor ras je zoekt kan ik facebook aanbevelen. Ik zit bv in een Ridgeback groep en daar doen ze zeer veel om herplaatsers te helpen. Moest ik ooit een 2de hond nemen, dan zou ik die weg opgaan. Het is persoonlijker dan in een asiel, je kan met de oude baasjes spreken, one to one horen wat het probleem is en je neemt in het beste geval de hond over van huis naar huis. Hij heeft de stress dus niet om eerst een maand in een onbekend hok te zitten met 20 andere honden die heel de dag liggen blaffen.

In mijn ogen is een hond waarvan de baasjes de moeite nemen om hem te herplaatsen (en dus niet gewoon bij een asiel te 'droppen'), ook een hond waar meer tijd is in in gestoken. Die mensen zien hun hond graag en moeten hem wegdoen door een on-ontkoombare reden. Ik mag natuurlijk niet iedereen over de zelfde kam scheren. Maar mensen die hun hond naar het asiel doen zijn eerder mensen wie het gewoon niet meer kan schelen en dan vrees ik voor de opvoeding die zij reeds gegeven hebben.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

" Dat hebben ze gedaan geloof ik om het ras in stand te houden. Het ras is zo goed als uitgestorven geweest. Als je een teefje hebt en ze is gezond en je staat ervoor open is het waarschijnlijk best leuk om mee te helpen het ras in stand te houden. De fokker waar je je teef vandaan hebt helpt je vaak wel op weg, dus je staat  er niet alleen voor dan. 
 
Kees hier op 't forum weet er meer over.  "

Volgens mij geldt hetzelfde voor het Markiesje. Ook een verdwenen "ras" wat men aan het terug fokken is.

honden page profiel WernerWerner

Wou er woensdag een pup gaan kopen , maar nu ik dit lees ja. Ga toch eens kijkje nemen.  

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Wou er woensdag een pup gaan kopen , maar nu ik dit lees ja. Ga toch eens kijkje nemen.   "

Waarom ga je toch kijken terwijl je nu weet met wat voor een barbaarse praktijken deze mensen zich bezighouden?

 

Blijf er van weg, ga ook niet kijken.

 

Ga op zoek naar een goede Fokker die gezondheid en welzijn hoog in het vaandel heeft staan.

 

Wat voor een ras zoek je? Misschien zijn er mensen die je kunnen  helpen met de zoektocht naar een goede fokker. Je zou er ook nog een topic voor kunnen openen. Dan zien meer forumleden je vraag en kunnen ze je misschien helpen.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

" Wou er woensdag een pup gaan kopen , maar nu ik dit lees ja. Ga toch eens kijkje nemen.   "

Als je heel sterk in je schoenen staat, dan kun je gaan kijken. Maar ik zou het niet doen. Pups verkopen zichzelf. Ze zijn zo schatting en lief, mensen laten zich overhalen door die sneue kopjes. En als ze al weten dat het een broodfokhondje is, dan nemen ze 'm alsnog omdat ze dan dat ene hondje tenminste hebben kunnen redden. Niet beseffend dat de handelaar met hun geld weer tien nieuwe pups koopt in het buitenland... 

 

Dus ik zou niet gaan kijken. Ik zou het verschrikkelijk vinden om daar die hondjes te zien en dan te weten dat áls ik eentje meeneem, dat ik het lot bezegel van tien andere pups. Dus ik kom er niet. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Volgens mij geldt hetzelfde voor het Markiesje. Ook een verdwenen "ras" wat men aan het terug fokken is. "

Inderdaad, "ras"... het was een typeaanduiding, als ras heeft het Markiesje nooit bestaan!! Iets dat nooit bestaan heeft, kun je ook niet terugfokken... Het is een 'ras in opbouw', en godzijdank heeft de rasvereniging besloten het stamboek nog niet te sluiten, zodat 'lookalikes' na goedkeuring kunnen worden toegevoegd. Ik ken vier Markiesjes, het zijn echt ontzettend leuke hondjes!!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Wou er woensdag een pup gaan kopen , maar nu ik dit lees ja. Ga toch eens kijkje nemen.   "

 

Ga er alleen heen als je zeker weet dat je je niet laat overrompelen door de trucs die deze louche puppyhandelaren hanteren. Neem iemand mee. Geef je ogen goed de kost en vraag of je de verblijven van de pups mag zien en waar alle moederhonden zijn.

 

Zij zullen je een schattige pup in de armen duwen met de hoop dat je overstag zal gaan.

 

Daar een pup kopen is deze verwerpelijke maffia handel helpen financieren.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Achter auto's aanjagen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^