Mee naar buiten krijgen om te poepen..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

als Asco moet plassen geeft hij dat netjes aan. Als hij moet poepen niet.. ik zie aan hem/weet wanneer hij ongeveer moet en dan probeer ik hem mee naar buiten te krijgen.

 

alleen: als ik hem dan mee naar buiten wil krijgen komt hij niet en gaat hij gewoon zitten en poept alsnog binnen. Ik krijg hem dan niet mee naar buiten.. tenzij ik hem optil. Nou begint hij al flink zwaar te worden en ik wil gewoon dat hij mee komt want dragen is binnenkort geen optie meer.. en binnen poepen ook niet. Hij is 12 weken dus hij doet het al heel goed, ik mag zeker niet klagen. Ik ruim het zonder morren op. En plassen geeft hij wel heel goed aan!

Hoe krijg ik hem toch naar buiten zonder hem op te tillen als hij moet poepen? 

(gebeurt niet altijd hoor, meestal heb ik hem op tijd buiten. Maar dan soms ook met tillen.) 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je weet wanneer de pup moet, of het nou plassen is of poepen, laat de hond met een ritme uit, dus niet wachten om uitgelaten te worden, bij het naar buiten gaan....maak het leuk zodat tie graag naar buiten gaat, wandel even en door de beweging moet je hond, beloon positief....doet tie niets, niet erg,  maar wees en blijf alert, en ga weer eruit en weer bij het naar buiten gaan leuk maken zodat tie graag naar buiten gaat....

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

" Je weet wanneer de pup moet, of het nou plassen is of poepen, laat de hond met een ritme uit, dus niet wachten om uitgelaten te worden, bij het naar buiten gaan....maak het leuk zodat tie graag naar buiten gaat, wandel even en door de beweging moet je hond, beloon positief....doet tie niets, niet erg,  maar wees en blijf alert, en ga weer eruit en weer bij het naar buiten gaan leuk maken zodat tie graag naar buiten gaat.... "

 Ik heb zoveel dingen gedaan om t leuk te maken buiten.. mee genomen om te spelen etc. Maar als hij echt moet dan komt hij juist niet.. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Ik heb zoveel dingen gedaan om t leuk te maken buiten.. mee genomen om te spelen etc. Maar als hij echt moet dan komt hij juist niet..  "

 Dan pak je hem onder je arm en zet je hem gewoon buiten op het moment dat hij zich binnen gaat

zetten om te poepen.

Geen spelletjes en al die onzin.

 

Zo deed ik het ook wel eens,als ze uitgelaten worden moet je het niet leuk maken of er mee spelen.

honden page profiel TasjaTasja

honden foto van Tasja

"  Dan pak je hem onder je arm en zet je hem gewoon buiten op het moment dat hij zich binnen gaat
zetten om te poepen.
Geen spelletjes en al die onzin.
 
Zo deed ik het ook wel eens,als ze uitgelaten worden moet je het niet leuk maken of er mee spelen. "

 Doe ik nu ook, maar is het dan niet op een gegeven moment zo dat hij daar aan went en uiteindelijk sowieso niet meer mee loopt omdat hij weet dat hij gedragen gaat worden?

 

en ik kan hem niet lang meer dragen.. Meneer word erg snel zwaarder. Vaak als ik hem op til en voor de deur zet loopt hij daarna wel naar buiten.

 

Naar buiten om te spelen gaat in principe prima! 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Nee hoor,mijn ervaring is dat een hond het niet leuk vindt om opgepakt te worden als hij wilt poepen of plassen. Op een gegeven moment leggen ze die link en willen ze binnen niks meer doen.

Op een ongelukje na dan.

 

En niet overal een spelletje van maken,ik lees dat zo vaak maar een hond moet niet steeds beziggehouden worden,zeker buiten niet als ze nog zo jong zijn,ze ruiken en zien zoveel...

Kijk als de hond wat ouder is dan ga je er zeker buiten van alles mee doen,is ook geweldig genieten maar gewoon alles op het gemakje,het wijst zichzelf allemaal wel.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Nee hoor je hond went er niet aan. Bij puppy's is het vaak dat je ze even moet optillen omdat ze hun veilige haven (binnen/thuis) niet willen verlaten. Terugweg laten lopen en straks komt er een keer dat hij wel ineens voor je neus staat als je de riem pakt 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

ik zou zeggen geef het tijd. Dragen zolang het kan en anders gewoon opruimen.

 

Een pupje heeft nog niet zo'n goede controle over z'n lichaam wat dat betreft, dus als hij moet dan moet 'ie. Wanneer je 'm optilt wil deze prikkel nog wel eens eventjes stop gezet worden omdat er iets geks gebeurt (hij wordt opgetild) maar als je enkel roept dan moet 'ie nog steeds nodig en gaat gewoon. 

 

Wat je wel kunt doen om het te trainen is overdreven enthousiast doen om hem mee te lokken, echt iets doen wat hij leuk vind, en zodra hij binnen poept stop je duidelijk direct met enthousiast doen en negeer je hem totaal.

Ik zie het dan voor me als dat hij denkt: 'Oh leuk, het baasje wil spelen!! Dat wordt leuk!! Maar eerst even snel een drolletje draaien... He wat is dat nou? Ik leg een drolletje en het baasje stop met leuk doen! Jammer zeg. Misschien moet ik volgende keer eerst naar het baasje gaan voordat ze stopt met enthousiast zijn.' 

 

Dit werkt natuurlijk wel alleen als je hond na het poepen enthousiast naar je toe komt omdat hij denkt dat je gaat spelen. Als hij na het poepen gewoon de andere kant op loopt heeft die aanpak geen zin 

 

Maar nogmaals, de controle over z'n darmen is er wrs ook nog niet helemaal dus hij zal het niet per se expres doen.

 

Volgende forumvraag: Reactie na vaccinatie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^