Reactie na vaccinatie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ellen De CeusterEllen De Ceuster

honden foto van Ellen De Ceuster

Ik heb sinds zondag een mops pupje in huis: Maurice. Gisteren ben ik naar de dierenarts geweest voor een check up. Op zich alles in orde, behalve wat last van oormijt (heb ik iets voor mee gekregen om te behandelen) en met enige twijfel wat wormpjes (ook daarvoor moet ik hem 3 dagen behandelen, waarvan het eerste pilletje gisteren bij de DA werd gegeven). Hij heeft ook meteen een inenting gekregen, want naar alle vermoeden heeft hij die te vroeg gekregen en daarom wilde de DA op safe spelen. Binnen een maand krijgt hij er een tweede en is hij er weer een poosje van af. 

Nu, mijn vraag: de voorbije week kon hij zonder al te veel gemor perfect enige tijd alleen blijven in zijn bench, ook ‘s nachts. Met één keer opstaan om hem buiten te laten, was het ok. Gisterennacht was het echter anders.. een hondje totaal in paniek! Het leek alsof hij van de éne op de andere moment enorm last had van verlatingsangst, hij wilde niets liever dan bij mij slapen (bench staat bewust in de living om mezelf ook wat nachtrust te gunnen). Kan dit iets te maken hebben met de vaccinatie en/of anti wormtabletten? Ik hoop het alleszins wel, want met 2 uurtjes slaap per nacht gaat hij en ik het niet lang kunnen volhouden...

Graag jullie reactie en advies hierop. 

Ik las ook ergens dat anti wormtabletten beter een week na de inenting worden gegeven. Is het beter dat ik de behandeling even staak tot volgende week? Of werkt het dan niet meer aangezien de eerste tablet al werd gegeven? 

PS dit is niet mijn eerste mops pupje. Zo’n nachtelijke escapades heb ik nog nooit eerder meegemaakt, vandaar dat ik me wat zorgen maak.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ontworming en enting nimmer samen geven...je pup zal zich nuet lekker hebben gevoeld, en paniekerig geworden van waar ben jij....hou even je pup snachts bij je, heus dat hoef niet voor altijd...maareen pup die zich niet lekker voelt raakt snel in paniek, zeker in de nacht...de pup zoekt geborgenheid en die is er niet dan in de nacht.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ellen als je wat minder slaapt nu de pup er is, je haalt het wel weer in....geborgenheid voor je pup is wel zo belangrijk.....

honden page profiel Ellen De CeusterEllen De Ceuster

honden foto van Ellen De Ceuster

Ok, bedankt voor de tip. ‘t is niet dat ik hem niet bij me wil hoor, integendeel, vaak vallen we samen in slaap. :-) maar mij werd me altijd gezegd dat het belangrijk is om je pup vanaf het begin te leren in z’n nest te slapen. 

Als hij zich straks weer niet ok voelt, neem ik hem zeker bij me!

Kan ik die overige 2 anti wormtabletten dan beter volgende week verder geven?

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Het is ook wel een hoop tegelijk, in één keer behandelen tegen oormijt, wormen én een vaccinatie. Het had misschien verstandiger geweest als de vaccinatie een paar dagen of een week na de wormkuur was gegeven. Te vroeg gevaccineerd? Dan zou je hondje in elk geval iets van weerstand moeten hebben... Of je dierenarts moet vermoed hebben dat hij helemaal niet gevaccineerd was.

 

Hoe dan ook, hou hem de komende dagen lekker bij je in de buurt, ook 's nachts en hou hem goed in de gaten.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Inderdaad, en iets voor de oormijt (wat toch betekend dat de weerstand al wat minder is) en iets tegen wormen, en de vaccinatie, noem ik eigenlijk niet op safe spelen maar onnodig risico nemen. Het is teveel belasting voor het lichaam.

 

Als ik jou was zou ik me gaan inlezen over de risico's van teveel chemie, waar vaccinaties bijhoren, in het lichaam, het betekend teveel stress op het zenuwstelsel met alle gevolgen van dien zeker op de lange duur.

 

Voor nu zou ik hem lekker bij je nemen, hou hem uit de tocht en goed in de gaten.

Als er twijfel is of hij überhaupt wel wormen heeft zou ik liever een wormcheck laten maken

 

http://wormbestrijding.nl/wormbestrijding-bij-honden/

 

 

 

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

Kan inderdaad teveel van het goede geweest zijn: behandeling oormijt, ontwormen en de vaccinatie.

Op zich snap ik de dierenarts dat hij op safe wil spelen maar dan is het safer om eerst te titeren of de vorige enting is aangeslagen of niet (waarschijnlijk had hij dan nog maternale antistoffen en dan heeft enten zowiezo geen zin).

 

Over-enten is niet wenselijk en ook enten als de hond niet (goed) gezond is, is niet wenselijk, net als enten tijdens medicatie (oormijtbehandeling) en een ontwormingskuur...

 

Kijk eens op de FB-pagina "Titeren met VacciCheck" (eerst even lid worden, gaat heel gemakkelijk en snel) en dan kun je heel veel lezen over vaccineren op maat (in de bestanden veel info).

 

Misschien is de bescherming al wel voldoende voorlopig...

 

Hopelijk is jouw kleintje er weer snel bovenop.

honden page profiel Ellen De CeusterEllen De Ceuster

honden foto van Ellen De Ceuster

Heel erg bedankt voor de reacties. Nu begrijp ik zijn ‘paniekaanvalletje’ beter. Vandaag is hij volop aan het bijslapen op de schoot van het vrouwtje. :-) Hij heeft zijn eetlust nog steeds en wil spelen als ik hem aanhaal dus het komt wel goed denk ik. Die tabletjes stel ik even uit. 

@ Tukker: ik heb me net lid gemaakt van de pagina. Ga ik zeker uitchecken alvorens terug te gaan voor de volgende vaccinatie.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Ik zou wel even gaan zoeken naar een andere dierenarts. Want dit klinkt niet als een dierenarts die weet waar hij mee bezig is. Als dat kleine guppeke net uit het nest komt. Heeft hij zat antistoffen. Dus die vervroegde enting was helemaal niet nodig geweest. En welke wormenkuur heb je dat je drie keer een tablet moet geven?  Want dat vind ik ook een vreemd verhaal zo zonder testen. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Gefeliciteerd met de komst van je hondje. Waar komt je Mopsje vandaan? Hoe oud is hij nu?

 

Ik vind dat de dierenarts nogal een risico heeft genomen om weer in te enten; zeker bij zo'n jonge pup.

 

De dierenarts had om risico uit te sluiten, dat je pup te veel chemische stoffen zou krijgen als hij wel ingeënt zou zijn, kunnen titeren. Hiermee wordt de aanwezigheid van antistoffen gemeten. Zouden er voldoende antistoffen zijn, dan hoeft/moet er niet ingeënt worden.

 

Info over titeren: 

https://www.nmlhealth.com/sites/default/files/pictures/algemeen/1705_vaccicheck_informatiebrochure_0.pdf

 

Dierenklinieken, die titeren

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_816-Titeren---adressen-update---dierenartsen,-die-Vaccicheck-gebruiken.php

 

Mijn hondje heeft volgens de laatste titerbepaling voldoende antistoffen tegen Parvo, Hondenziekte en Hepatitis tot 2020.

 

Nooit laten inenten en ontworming tegelijk; inderdaad 1 week tussentijd.

 

Normaliter krijgen pups niet 3 dagen elke dag een ontwormingstablet; maar 1 tablet. Welk merk ontwormingstabletten heb je meegekregen? Milbemax? Voor de toekomst; ontwormen is niet preventief. Als je vermoedt dat je hond wormen heeft of deze in zijn ontlasting gezien hebt, dan pas ontwormen. Ontlasting laten onderzoeken bij de dierenkliniek.

 

 

 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Wat je dierenarts bij jou pupje allemaal heeft gedaan vind ik onverantwoord. Het was beter geweest om eerst de oormijt te behandelen,dan de vaccinatie en daarna de wormenkuur.

 

Vermoedelijk heeft je dierenarts je panacur tabletten gegeven doordat het een 3 daagse kuur is. Voor een pup kan je beter een anti-wormmiddel in pasta (Exil No worm) of Milbemax voor pups (tabletjes) 

deze zijn éénmalig en en indien er veel wormen aanwezig zijn na 14 dagen herhaald worden.

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Ik ben het met mijn voorgangers eens
Als ik je een wijze raad mag geven:
Laat je hondje (in het vervolg ) titeren
En ga ook niet ""blind "" ontwormen
Dit kan je prima laten onderzoeken
En als je hondje geen wormen heeft dan hoeft er ook geen chemie in

Een Mopsje is best een gevoelig ras

Volgende forumvraag: Vreugdeplasjes..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^