Sterilisatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel leentjeleentje

Hallo,

mijnen otter moet bijna gesteriliseerd worden en ik ben een beetje aan het uitkijken voor de zorg achteraf.

ik denk van een medisch truitje aan te schaffen maar ik denk dat ze dan geen plasje kan gaan doen?

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Vaak hebben die medische shirts drukknoopjes bij de staartaanzet zodat je die los kunt doen wanneer je naar buiten gaat. Anders kan je het shirt natuurlijk ook gewoon uit doen wanneer je naar buiten gaat als het niet al te lastig gaat 

 

Alvast succes gewenst voor de operatie!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat een schatje Leentje, je hondje is klein misschien een romperje voor kleine baby,s......en uit doen wanneer je naar buiten gaat...wanneer gaat het gebeuren ?

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Java had een rompertje voor de eerste dag en die ging gewoon uit als we naar buiten gingen.

Gewoon nadien zorgen dat je het buikje afdroogt, het is nu natter buiten.

Ik had zelf een week vrij, dus Java heeft vanaf dag 2 geen rompertje meer aan gehad omdat ze die probeerde uit te trekken. Ik kon toch in de gaten houden dat ze er niet aan likte.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Heeft ze de eerste loopsheid eigenlijk al gehad?

honden page profiel leentjeleentje

Nu is ze gewend om haar behoefte te doen wanneer ze het wil, alleen als ze opstaat en als ik thuiskom ga ik met haar mee naar buiten en dan plast ze. " s avonds probeer ik het ook maar dan krijg ik een blik van "zeg ik heb wel al geweest hee!" Overdag zie ik ze soms zelf naar buiten gaan om haar behoefte te doen dus ik weet niet hoe ze gaat reageren als ze het me altijd moet "vragen"

Ik moet nog bellen voor een afspraak, ik heb gisteren prijs gevraagd. Het liefst zou ik het rond de herfstvakantie willen want dan ben ik thuis. 

Ze heeft haar eerste loopsheid nog niet gehad. Ik weet dat er veel mening zijn over wel of niet voor de eerste keer. Mijn dierenarts is van mening dat beide goed zijn. Ik ken mensen die het ervoor gedaan hebben en die het erna gedaan hebben. Beiden zijn tevreden met hun beslissing. 

Ik moet zeggen dat er ergens wel wat twijfel is want eenmaal gedaan kan ik nooit een nestje pups van haar hebben. Maar de grootste reden om geen pups te hebben is dat ik het moeilijk zou hebben om al de pups weg te doen en mocht er iets met Otje gebeuren tijdens de bevalling zou ik het me nooit vergeven...

 

 

 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Heel verstandig om je hondje te laten steriliseren!

Ik heb hier nog een schoon ( 2x gewassen) medical pet  shirt maat xxs, ruglengte 33-42 cm.

Aan de achterzijde zit klittenband, zodat je het los kunt maken en terug kunt schuiven als je Otje laat plassen/poepen.

Afbeeldingsresultaat voor medical pet shirt hond

Ik mag het verkopen voor een vriendin van mij (haar Jack Russel heeft het even gedragen), de opbrengst gaat naar mijn plaatselijke asiel. Stuur me bij interesse maar een PBtje.

 

honden page profiel leentjeleentje

Ik heb mijn eerste hond niet laten steriliseren en op hoge leeftijd heeft zij toen gezwellen gehad op haar klieren waardoor een operatie noodzakelijk was. Ik wist toen niet beter, nu wel. Ik ken er veel die de operatie niet willen doen omdat hun haar verandert maar ik vind het risico voor later veel te groot.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Teefjes zitten eigenlijk nooit aan hun castratie wond. Ik geen shirtje om doen.

Stel dat, je kan ze bij de da halen, die hebben ze op vorraad.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wordt je hondje vóór de eerste loopsheid gesteriliseerd?

Als jullie je hondje dan toch willen steriliseren; doe dit dan als het hondje uitgegroeid is; zowel lichamelijk als geestelijk. Eerder steriliseren heeft een slechte invloed op botten en spieren. De hormonen zorgen voor stevige bot- en spiervorming tot de hond is uitgegroeid. Bij honden, die te vroeg geholpen worden, is de botdichtheid minder.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hier ook pas na de 2e loopsheid gesteriliseerd. Dit om haar ook eerst volwassen te laten worden. Op aanraden van de dierenarts maar ook van de puppy cursus trainer. Zij gaf aan dat ze kon merken welke honden voor de loopsheid gesteriliseerd waren. Deze honden houden altijd een beetje hun "puppy gedrag". Ook is er een hondje van ons overleden die voor de eerste loopsheid geholpen werd. Dus voor ons altijd pas na de 2e loopsheid! Wij hadden ook een romper. Deze kregen we er bij van de dierenarts. Als de hond na buiten moest, gaf ze dit aan en maakte ik de knoopjes los en die maakte ik om de schouder vast. Ik had wel een romper aan ivm nattigheid en troep wat er van buiten in kan komen. 

Volgende forumvraag: Bloedvlek
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^