Een puppy erbij!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RomyRomy

Hallo,

 

Ik zit al een paar maanden te denken aan een nieuwe pup. Maar wij hebben al een chihuahua reutje van 8 jaar. Het is echt een schat, goed gesocialiseerd en staat soms goed in zijn schoentje tegenover andere honden.

Ik zou heel graag er een wat middelgrote hond bij willen hebben, zoals een golden retriever, labrador of een duitse herder.

Mijn vraag is: Wat kan ik het beste doen? Welk ras is het geschikts voor onze kleine Max?

Ik heb al alles gelezen over het kennis laten maken van een nieuwe pup in huis, maar onze chihuahua is even groot als 1 van die pups.

 

Alvast bedankt :)

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Kleine Max kan bij alles, jij zal het in goede banen moeten leiden.  Ik ken een Chi bij een Duitse Dog en één bij een Duitse Herder, het hangt helemaal van jouw opvoeding en alertheid af.

 

Als je een Chihuahua hebt, weet je dat hij altijd de kleinste zal zijn.  Geen drukke pup die op je Chi springt, dan moet je ingrijpen.  En geen Chi die uitvalt naar je pup, dan moet je ook ingrijpen.  Die pup wordt groter en zal volwassen worden en zich dan niet meer laten doen (al naargelang het ras natuurlijk).

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je moet het zelf begeleiden.

Ik had ook een klein hondje die al ouder was, en kreeg een pup van een middelgroot ras erbij.

De eerste maanden heb ik er veel werk in gestoken, om vooral de pup te leren het kleintje met rust te laten.

Na die eerste maanden oppassen en kinderjuf spelen, en het drukke en speelse van de pup eraf was, zijn het vriendjes geworden.

De grote hond is ontzettend zacht naar het kleine hondje geworden, het kleintje mag ook alles bij hem doen. (er tegenop springen, over hem heen lopen etc etc)

 

 

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Dat kan prima. Hier een kruising Chihuahua X keeshondje, met een herder.

 

Echter maak ik me meer zorgen over de keuze van de rassen. Een Duitse herder is zo veel anders ten opzichte van een labrador en Golden retriever. En allemaal zijn het echte werkhonden, waar erg veel mee ondernomen moet worden. 

 

Bekijk dus eerst wat je met je toekomstige hond wil gaan doen, en kijk dat welk ras daar bij past! 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik heb een kruising chihuahua en een kruising Berner sennen gehad, dit ging prima. Wel hield ik ze apart als ik weg ging om ongelukken te voorkomen zo'n klein hummeltje is kwetsbaar.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Die lompe jong en onbezonnen oudduitser van mij daar durf ik geen chi bij te zetten :/ 

Het is wel echt goed opletten geblazen. 

Hij is dan ook wel weer echt een beste slag groter en breder dan de goldens en labradors, valt eerder onder 'groot' dan 'midden'. 


Kijk in elk geval eerst welk ras je echt aanspreekt qua uiterlijk en innerlijk. Maak een lijstje met wat jij zoekt in een hond. Zoek dan eens in rassenlijsten en kijk welke rassen er het best bij jouw 'eisen' passen. 

 

 

honden page profiel RomyRomy

Bedankt voor jullie berichten :)

Maar na veel te hebben nagedacht neem ik chihuahua. Vind het fijne gezelschapshondjes en dat vind ik een belangrijke eigenschap.

Ook is het denk ik beter voor onze bejaarde man (tenminste dat denkt ie ;).

 

 

En na even te hebben gezocht op het internet, verwelkomen we eind oktober dit klein kereltje :). Ga binnenkort het kereltje bekijken om te zien of het een leuk karakter heeft en natuurlijk gezond is!

 

En hij lijkt wel een beetje op een herdershond, maar dan miniatuur ;p

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

" Bedankt voor jullie berichten :-)
Maar na veel te hebben nagedacht neem ik chihuahua. Vind het fijne gezelschapshondjes en dat vind ik een belangrijke eigenschap.
Ook is het denk ik beter voor onze bejaarde man (tenminste dat denkt ie ;-).
 

 
En na even te hebben gezocht op het internet, verwelkomen we eind oktober dit klein kereltje :-). Ga binnenkort het kereltje bekijken om te zien of het een leuk karakter heeft en natuurlijk gezond is!
 

En hij lijkt wel een beetje op een herdershond, maar dan miniatuur ;p "

 Je hebt een kereltje uitgekozen en gaat daarna pas kijken wat voor karakter hij heeft?

 

Is het niet vaak juist andersom? Bij welke kennel komt hij vandaan? 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Goede keuze.

 

Maar even op het internet te hebben gezocht? Zo kies je natuurlijk geen hondje. Is het gezond? Zijn ouders in het bezit van een stamboom? (Zo niet is het ook geen echte chihuahua) en het belangrijkste, zijn beide ouders getest op erfelijke aandoeningen? Zonder die testen, kun jij namelijk niet weten of jouw 'kereltje'  gezond is helaas.

 

Daarbij is het zo dat een goede fokker zijn hondje niet reserveert voor iemand die hij nog niet ontmoet heeft. Normaal kijk je éérst naar de hond, de ouders, de gezondheid, en daarna kun je pas beslissen of je de pup in huis neemt. 

 

Heb je ooit gehoord van broodfok? 

 

honden page profiel RomyRomy

Natuurlijk heb ik eerst geinformeerd naar de ouders. Het zijn allebij rasechte chihuahuas met FCI. Natuurlijk kijk ik als eerste naar het karakter en de gezondheid, maar vind uiterlijk ook wel belangrijk.

honden page profiel RomyRomy

En de puppies zijn van een particulier :)

honden page profiel bentebente

Tsja... ik zou zelf dan niet gaan voor een grote hond, al ia het mogelijk mits jij het goed begeleid en ze grenzen leert. Het blijft toch een gok waar een flink risico aan verbonden is. 1 keer een snauw, lompe beweging etc en je chi kan dood zijn. 

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Als ze allebei een FCI stamboom hebben, dan neem ik aan dat de pups ook een stamboom krijgen? :) Patella Luxatie is een heel groot probleem bij de Chi, dus vergeet niet om deze testuitslagen in te zien! Als deze niet aanwezig zijn, dan zou ik er toch echt vanaf zien. Een Patella Luxatie operatie is niet goedkoop en het is echt een probleem bij de Chi's van tegenwoordig.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik had een DH tesamen met een Yorkje van 900 gram.....nooit ongelukje tussen hen gehad. 

 

Was wel grappig om zien en hoe die kleinste die grote poten ontweek....

Volgende forumvraag: Nog een puppy of niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^