Agility

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Zoals velen hier weten (topic enkele weken geleden) doen ik en Raiko aan agility, nu is het zo dat we al enkele lessen achter de rug hebben, Raiko begint het leuk te vinden (over dingen springen en spelen enz vind hij heerlijk) maar ik zit met enkele strubbelingen;

Raiko is nog niet klaar voor oefeningen zonder leiband te doen, ik moet hem nog te veel begeleiden over de hindernissen, op de les moeten we om beurten dus is het wel even wachten voor het onze beurt is en dan moet ik hem loslaten om de oefeningen te doen maar dan profiteert hij van zijn vrijheid natuurlijk waardoor de instructeur de les voor mij en nog een andere hond aangepast had; enkele hindernissen overslaan. Ik vroeg of ik met de Leiband mocht maar dat mocht niet, Raiko vond het ook nog wat onwennig om links te lopen omdat hij normaal altijd rechts loopt bij me, dat mocht ook niet... Heb het toch gedaan want het lukte anders helemaal niet. Hij wilde ook nog niet door de tunnel (hij kent die nog niet en die tunnel beweegt..) ik moest dan aan de andere kant staan en hem lokken maar hij deed het zo rustig en onzeker dat het eigenlijk niet leuk was, hij wilde er dan ook geen tweede keer in (vorige keer mocht ik de tunnel overslaan omdat hij niet wou) ik heb intussen een tunnel gekocht voor thuis en beloon hem als hij eraan snuffelt en een poot in zet om een brokje eten te nemen bvb.

Bij de anderen was het al de 4e les, bij mij de tweede (had enkele gemist) 

Nu vind ik het eigenlijk niet zo fijn omdat er veel verwacht wordt, alles is nieuw voor de honden en ze worden overal over en door gelokt, ik oefen thuis met veel tussenstapjes, zoals ergens over springen, ik laat hem veel kleine oefeningen doen over latjes wandelen enz zodat hij zich bewust word van zijn lichaam en zijn poten, bij de anderen was de hoogte al meteen aangepast enz zonder dat er een mooie perfecte sprong kwam... 

Beter thuis oefenen denk ik? Alleen heb ik niet de ruimte alle toestellen te zetten thuis, heeft iemand misschien tips wat ik wel nog allemaal thuis kan oefenen en wat ik daarvoor kan gebruiken? Liefst budgetvriendelijk

Het is misschien wat vroeg om de lessen op te geven maar ik wil graag dat Raiko goed leert springen enz

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik denk dat je er anders naar moet kijken?

Het gaat er niet speciaal om dat je hond hoog springt etc.

Het gaat er om dat je hond plezier krijgt aan de behendigheid, en met je samen wil werken.

Je hond moet het zo leuk gaan vinden, dat hij zijn aandacht bij jou en het parcours heeft en geen interesse heeft om andere dingen te gaan doen.

 

Ik doe met Black ook sinds enkele jaren agility.

We doen dit in een groepje van max 6 honden, en op hobbymatig niveau.

Dus niet gericht op wedstrijd o.i.d.

 

Ik weet niet wat jouw doel is, dat je wedstrijden wilt lopen, zit je op een cursus wat op wedstrijden gericht is?

 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Zelf ben ik aan het kijken naar een plek waar ik agility met Charlie kan gaan doen. 

 

In de tussen tijd, was ik toevallig van de week aan het kijken naar filmpjes waar je thuis dit soort oefeningen kan doen. 

 

Eén filmpje vond ik echt heel leuk, ee werd gewerkt met een clicker wel, maar kan je eventueel vervangen door een woord.

 

Je neemt een stok/dun latje en die leg je op de grond. Eventueel de ruimtes ernaast ‘afschermen’ in het begin. Je laat de hond zitten/liggen aan de ene kant, en gaat zelf naar de andere kant van het latje. Je roept je hond, en op het moment dat je hond over het latje loopt klik je. Dit een paar keer herhalen. Vervolgens kan je steeds meer onder het latje/stok leggen, zodat deze hoger wordt. Zo creeër je zelf een hindernis. 

 

Eventueel daarna met hem meelopen is dan ook te oefenen. 

 

Probeer wel plezier te hebben! Je hebt net een paar lessen gehad, niet alles hoeft meteen perfect te gaan!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Hoe oud is Raiko?

Is dit een pre training voor agility voor jonge honden met lage hordes; zonder paaltjes, band, raakvlakken etc.? Voor gewone agility training moet de hond uitgegroeid zijn.

 

Voor de echte training eisen de meeste clubs/verenigingen, dat de hond minimaal Elementaire Gehoorzaamheid heeft gevolgd en voor het examen geslaagd is. Bij Elementaire Gehoorzaamheid loopt de hond links van de baas. De hond moet bij Agility los kunnen lopen en in de buurt van de baas blijven.

 

Ik zou eerst gaan oefenen, dat Raiko links goed volgt zonder trekken en daarna los laten volgen. Dit is de basis om parcours te kunnen lopen; anders wordt het met meerdere honden een chaos. De tunnel kan je het beste met 2 personen oefenen. Een persoon houdt de hond vast bij de ingang van de tunnel en laat hem in de tunnel kijken, terwijl jij aan het einde in de tunnel hem vrolijk roept.

 

Werk met beloningen.

 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Heel eerlijk gezegt weet ik zelf niet of ik bij zo een hondenschool zou blijven als ik het zo lees.

Dat hij helemaal niet rects mag lopen.. Je gaat ook wissels aamleren dus hij moet links en rechts kunnen.

Hij kent de tunnel niet maar moet er wel.doorheen.

Dat kan niet.

 Elke iets moet apart en rustig opgebpuwd worden. Dat de hond eraan gewend is en het dus niet eng vind! Oke bij sommige honde gooien se een bal door de tunnel en de.hond sjeest erachteraan. Maargoed als dat werkt.. 

 

Ik snap dat het veiligheid gewijs vast niet ideaal is.

Maar jij kent je hond het best!

 

Toen May voor t eersr op behendigheid ging was ze ong. 1 jaar iets ouder.. heb specefiek naar een omheinde hondenschool gezocht en zelfs daar was ze.soms.over heel t veld aan t rennen.

 

Nu zijn we er toen meegstopt omdat de school stopte. En doen we het sinds afgelopen week weer. Op een niet afgesloten veld. Dit kan nú maar nu is May 3 en luiater ook een stuk beter!

 

Verder heeft Loesje wel gelijk en mowten ze vaak.gehoorzaamheid hebben gewoon qua veiligheid, luisteren ed. Heeft Raiko dat?

 

@Eline jij was geloof ik ook omgeving.R'dam. Ik train nu bij KCRotterdam, tot nu toe fijne school word ook elk ras geaccepteerd. Is.ook.een shiba bij 

honden page profiel OsumiOsumi

honden foto van Osumi

Raiko is 2,5jr en volgt al sinds pup gehoorzaamheid. Tijdens de les gehoorzaamheid kan hij wel los volgen, hij kent de oefeningen en staat dan onder appel maar deze oefeningen zijn nieuw en kent hij nog niet dus... ( Het is ook wel volgen maar overal staan hindernissen, hij weet het nog niet zo goed) op de toelatingstest voor agility was hij geslaagd... Maar wederom met oefeningen die hij kent snap je + het wachten is wat saai soms en daarna dan los.. geen goede combinatie... Haha.. 

Ik kan natuurlijk tijdens het wachten oefeningen doen maar ik kijk graag hoe de rest het doet en kijk dan ook hoe wij het moeten doen

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik zou een andere school kiezen.

mijn honden hebben nooit een halsband tuig of leiband aangehad. Alles wordt zodanig rustig opgebouwd. 

 

Ik heb het gevoel dat dit een recreatieve hondenschool is kan dat?

Hier een video van Udhai zijn 6e les. 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline


 
@Eline jij was geloof ik ook omgeving.R'dam. Ik train nu bij KCRotterdam, tot nu toe fijne school word ook elk ras geaccepteerd. Is.ook.een shiba bij  "

 Ik stuur je even een pb, haha. Heb daar even een vraag over!

Volgende forumvraag: trekhondensport 2017
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^