Nieuwe hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Major en deamon en zeena (Gast)

Hallo.  Ik heb momenteel twee honden  Een staff mix en engelse bull 1 volwassen kater en nu een kitten van.4 weken Sinds vandaag hebben we een rottweiler van 4 jaar bij hij reageert heel agressief naar de poezen en zou wel durven doodbijten Wat moet ik doen ??

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Je hebt je rottweiler van vandaag? Heb je tevoren stil gestaan met je huidige toestand? Je kan misschien iets meer vertellen over je huidige hond? Is het een herplaatsen? Moeilijk om te reageren met zo weinig informatie.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Niet gevraagd of die Rotweiler met katten kan?

Wat ik zou doen is iets verzinnen dat ze veilig wat rustig kunnen wennen aan elkaar.
Bv kat laten besnuffelen vanuit de reisbench van de kat. Of een hondendeur neerzetten met van die spijlen dat de kat bv in de keuken is en hond in de woonkamer en ze elkaar zien vanuit de spijlen.
Hond confronteren met de kat als hij moe is na een lange wandeling.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

De dieren die er al waren zeer goed beschermen.

Ook als je nu al denkt dat hij zeer agressief en  volgens jou durft dood te bijten.

Is er maar 1 oplossing per direct  gescheiden houden van de volwassen poes en het jonge kitten.

Is zou het zelf absoluut niet op mijn geweten willen hebben dat mijn huisdieren die ik al heb dood gebeten kunnen worden door een nieuwkomer..

Ik zou persoonlijk de hond na contact te hebben met de vorige eigenaar of asiel dat deze hond niet in jullie roedel past.

triest maar waar.

Zelf vaker herplaatsers gehad maar was al bekend dat deze met katten konden.(voor de duidelijkheid stond/sta juist zelf heel open voor volwassen grote herplaatsers!!!)

Wij hebben dit zeer rustig begeleid.

Hond aangelijnd de katten die weg konden komen of een hoge plek konden opzoeken.

maar is dit geval..ook nog eens een zeer jong kitten...4 weken..

Ik heb zelf vaak herplaatsers een nieuw thuis gegeven maar niet met zulke hoge risico's.

 

 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

gecontroleerd socialiseren.

Laat ze voorlopig gescheiden leven en op bepaalde momenten van de dag zorg je er voor dat de honden de katten kunnen zien maar er niet bij kunnen. Zo kan je je hond corrigeren en zijn de katten veilig. Sluit steeds positief af.

Indien dat goed gaat kan je het steeds uitbreiden.

 

Ik heb dat zo gedaan met onze honden en de luipaardgekko's, baardagamen, kippen (daar konden ze 1st totaal niet mee, die hebben met veel geluk de 1ste ontmoeting overleefd) en onze papegaai. Natuurlijk hebben de opgenoemde dieren allemaal hun eigen plek en maakt dat het wel makkelijker om te socialiseren dus als je een kattenren hebt in de tuin is dat wel makkelijker om de hond in de tuin aan de katten te laten wennen.

Shana (Gast)

Na 1 dag zien we al een heeeeel groot verschil.  We zijn constant bezig . Ook grote wandelingen doen enzo dat hij uitgeteld is ik heb er egt een goed gevoel bij dat het goed komt. Ik kan niet beschrijven wat een verschil al. ! En ja ik heb hier over na gedacht anders zou ik dit niet doen ik ken deze hond en vorige eigenaren is niet dat het volledige vreemde hond is ik heb al mijn hele leven staffs gehad en andere " zware "'honden met altijd goed resultaat ik heb hoop en veel werk erin steken dus dit is geen onbedachte keuze , liever meer werk erin steken dan dat ze hem een spuitje gingen geven hijzelf is egt super lief en bij het wandelen zie ik totaaaaal geen agressie naar andere honden toe  

Shana (Gast)

Ik heb mij proberen te registreren hier maar het lukt niet  ik hoop dat mijn berichtjes toch hiet gezien worden, 

 

Groetjes

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ja hoor we lezen ze. 

Top dat je het al beter vindt gaan.

Is daar wel een kleine zoo bij jou zeg

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ja, je hebt er over nagedacht, maar was bekend of de herplaatser katten gewend was? Zoiets informeer je toch?

En een kitten van 4 weken?  Waar is de moederpoes?

Shana (Gast)

De kitten liep gewoon op straat nergens een mama poes te zien aan deuren gaan bellen.  Niemand kende het klein katje en ja want die eigenaars hadden ook een kat dus is niet dat hij vreemd was van katten

Shana (Gast)

ja anny  idd een kleine zoo.  Bijna allemaal geredde dieren  mijn bully heb ik al 5 jaar en was ervoor twee jaar verwaarloosd de staffmix is van.mijn vriend de vorige eigenaar ze achter gelaten en naar buitenland vertrokken en.de rottweiler moest buiten  omdat ze hem niet meer wilden omdat hij grief kapot beet anders kreeg hij een spuitje...en de kitten liep op een drukke straat. Had daar wel een mama poes gezien maar ze wees de kitten af... :(  heb de kitten op internet geplaats maar nergens reactie gekregen dus heb ik haar binnen genomen en gevoedert enzo.  Ik haat dieren in nood :( 

Shana (Gast)

Dus ik denk niet dat het die mama poes was de kleuren waren.ook anders allemaal witjes en dmijne is, zwart en de kittens zagen er veel.jonger uit dus de mama poes van deze kitten nergens te bespuren :( 

Volgende forumvraag: Onzekere hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^