Onzekere hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel 2dny2dny

goedendag, ik heb een volwassen terriër die erg onzeker is. soma als mensen haar proberen te aaien, valt ze uit. dit komt omdat ze is geslagen als puppy. ze is ook bang voor mensen in donkere kledij, grotere honden, tuinsproeiers en drukke plaatsen met veel prikkels. een paar weken geleden zijn we begonnen met dagelijks trainen met beloning. ze wordt met de dag actiever en minder bang, vooral naar andere honden. maar mer name het uitvallen naar mensen is een groot probleem die ik graag zou willen oplossen. ik weet alleen niet hoe. tips? 

honden page profiel KeesKees 2 doggies

honden foto van Kees

Begin in ieder geval met haar niet te laten aaien door mensen. Veel honden houden er gewoon niet van om geaaid te worden. 

Anoniem (Gast)

Mijn hond vind het niks ( is terughoudend) wanneer mensen haar bovenop dr kop willen aaien, dan dijnst ze terug (valt niet uit) Ik benoem ook naar mensen als ze willen aaien, eerst laten ruiken en dan onderaf benaderen.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Eerder dat zij is vergeten dat die (vreemde)handen een nare ervaring opleveren ben je wel heel wat oefening verder.

 

Je zou mensen niet moeten laten aaien, maar eerst weer eens een positieve associatie leggen door mensen haar lekkers te laten geven, zónder te aaien.En wat ook helpt is de mensen te laten hurken en haar te roepen en lekkers te geven i.p.v naar haar toe te lopen over haar heen te buigen en de hand uit te steken, allemaal sowieso vaak dreigende handelingen voor een hond, een hond heeft het idee niks anders meer te kunnen, aangelijnd en gepaard met angst is uitvallen niet raar.

 

honden page profiel lynnlynn

honden foto van lynn

Ik heb ook een onzekere hond, lewis durft ook uit te vallen naar andere honden of mensen. We blijven oefenen om hem zoveel mogelijk positieve ervaringen te laten opdoen, dwz de mensen die hem willen begroeten vragen om dat net niet te doen en hem zelf te laten komen snuffelen! Eens hij je kent, gaat alles vanzelf, maar hij is een hondje dat tijd nodig heeft je te leren kennen, anders lijkt wegjagen met een snauw zijn beste verdediging. Jammer dat er veel mensen zijn die hem dat niet gunnen 'want hij is zo schattig' hebben jullie dat ook? Ondanks de uitleg erbij, doen mensen toch maar wat zij denken dat kan! 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Wees resoluut tegen over mensen dat ze van de hond afblijven.....hier schattige honden, nimmer geaaid door anderen, je bent er zelf bij, jij bepaalt, als je wilt dat je hond wel in aanraking met mensen komt , op jouw manier en niet andersom.... krijg je commentaar, ga daar niet mee in discussie, dan loop je verder, heus er zijn zeker mensen die echt daar begrip voor hebben.

honden page profiel lynnlynn

honden foto van lynn

Willemijn, je hebt helemaal gelijk hoor, en vaak zijn mensen ook heel begripvol en begrijpen precies wat ik bedoel! Ik wil hem wel de kans geven om ook te leren dat het ok is om door vreemden benaderd te worden, en probeer dat dan heel aandachtig te begeleiden (vooral de mensen) zo wordt zijn wereld dan weer een stukje groter! 

Hij heeft trouwens al grote stappen gezet hoor, ik kreeg een  erg angstige pup uit spanje en heb nu een vrolijke energieke hond die soms nog wat onder de indruk is. 

Volgende forumvraag: Bijtende Shiz tzu
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^