Hormonen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sam GouveneurSam Gouveneur

honden foto van Sam Gouveneur

Hallo allemaal,

 

Een tijdje terug vertelde ik dat Sam (2jaar) slecht eet en soms uit het niet ineens weg kruipt onder de stoelen, hij wil dan niks meer en komt er niet onder weg.

 

De dierenarts gaf hem de diagnose chronische darmontsteking, waar ik mijn twijfels bij had. Van jullie kreeg ik de tip om zijn rug na te laten kijken. Dit heb ik gedaan en hij heeft een lange rug (ook voor een Teckel), deze was een beetje stijf op een bepaald punt maar verder was er niks aan de hand gelukkig. 

 

Het eten is onveranderd, nog steeds slecht dus.
Nu vraag ik me af... Zouden het niet zijn hormonen kunnen zijn? Dat hij daardoor zo slecht eet? Iemand ervaring hiermee? Ik lees wel dat reutjes erg van slag kunnen zijn, maar valt wegkruipen hier ook onder? 

 

Hoe ik hier op kom.. Ik liep vanavond door het bos en kwam een man met twee honden tegen. Normaal gesproken wil Sam niet veel met andere honden, even snuffelen (of helemaal niet) en dan vindt hij het wel prima.

 

Vanavond stond hij naar die andere honden te grommen, ook best hard en zijn staart omhoog. Nou kan hij soms wel is snauwen naar een drukke hond of naar een hond die zich te veel opdringt, maar grommen heb ik echt nog nooit meegemaakt. Zo gauw we een beetje dominantere hond tegen komen ligt deze teckel op zn rug of gaat hij al op een afstandje liggen net zo lang tot hij denkt dat de kust veilig is. Nu was het ineens de omgekeerde wereld. 

 

Ik ben er wel van geschrokken en wist ook niet goed wat te doen.. Iemand tips? 

 

En.... ik doe al vanaf pup af aan gehoorzaamheidstrainingen met Sam, ging super goed en hij vindt het leuk om voor mij te werken. Alleen de laatste weken wilde hij helemaal niks, ook echt gewoon niks. Dingen die hij al heel lang kon deed hij gewoon niet, op de plaats sturen bijvoorbeeld. Verder is het ook niet zo dat ik in het algemeen niks met hem kan, binnen in huis luistert hij prima en los in het bos ook niks aan de hand. Ik dacht eerst dat het kwam omdat hij misschien pijn had, maar nu weet ik het ook niet meer...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Lastig, geen idee of bepaalde hormonen meespelen waardoor hij deze klachten heeft

 

in je vorige topic schrijf je dat hij als pup giardia had en sindsdien heeft hij klachten

 

ontlasting is pas nog nagekeken (ook op giardia neem ik aan) en niets gevonden.

 

Zijn rug heb je laten checken en was behalve op een punt wat stijf in orde. (Ben je bij Kreupel dier geweest?)

 

Foto's gemaakt, niets gevonden.

 

Conclusie van de arts: hij heeft een chronische darmontsteking.

 

 

Het kan natuurlijk zijn dat de giardia indertijd zijn darmen aangetast is. Is er toen nog een nabehandeling geweest om de darmen weer gezond te krijgen?

 

Ik denk dat dit het moment is om een goede holistisch dierenarts in te schakelen die de oorzaak van het probleem vindt en gaat proberen op te lossen.

 

 

 

 

 

 

Volgende forumvraag: Hond heeft chocola gegeten.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^