Hond heeft chocola gegeten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Baily (Gast)

Hoi allemaal, Ik kom net thuis van mijn werk en ik zie dat mijn hond een zak maltesers van tafel heeft getrokken. Ik weet niet of hij het heeft gegeten en hoeveel dat er dan zijn. Maltesers zijn krokante koekballetjes omringd met melkchocola. Wat moet ik nu doen? Mijn hond is nog wel levendig maar kan hij er later ziek van worden? Groetjes

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Een belletje naar je dierenarts, vertel hoe oud je hond is en hoe zwaar je hond is...melkchocolade is minder giftig dan puur maar ook niet goed.......

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat je moet doen? Wat dacht je van even de dierenarts bellen? Chocolade kan een hond dood aan gaan.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Inderdaad de dieren arts bellen.

geen risico nemen.

laat je ons horen wat deze heeft gezegd?

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Hoi allemaal,
Ik kom net thuis van mijn werk en ik zie dat mijn hond een zak maltesers van tafel heeft getrokken. Ik weet niet of hij het heeft gegeten en hoeveel dat er dan zijn. Maltesers zijn krokante koekballetjes omringd met melkchocola. Wat moet ik nu doen? Mijn hond is nog wel levendig maar kan hij er later ziek van worden?
Groetjes "

 Je weet niet of die er van gegeten geeft ? Was de zak dicht of kapot, vol of half vol....en heb je al een belletje naar de dierenarts gedaan, kost niets.

honden page profiel bentebente

Dierenarts bellen.

 

of hij ziek word? Ligt er heel erg aan. Ik heb een jack die anderhalve chocoladeletter heeft opgegeten en daarna ook gewoon vrolijk (en dik) wegwandelde. We hebben haar maag ook niet leeg laten pompen ofzo toen, was het ook al te laat voor waarschijnlijk.

 

Hoe zwaar je hond is, wat voor ras, etc etc.. bepalen allemaal hoe het gaat.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Het zijn maar dunne laagjes melkchocolade die er omheen zitten, en evt. gevolgen hangen ook af van het lichaamsgewicht van je hond.

Bij een grote hond zou ik zelf er niets mee doen, bij een kleintje even de dierenarts bellen en je hond goed in de gaten houden.

Baily (Gast)

Heb de dierenarts gebeld. Deze zei dat ik mijn hond goed in de gaten moet houden en zodra hij zich anders gaat gedragen of hangerig wordt en ziek lijkt, gelijk het noodnummer bellen.

De reden dat ik niet weet of hij wat heeft gegeten, is omdat de zak ongeveer halfvol was en ik weet niet of er veel balletjes missen.

 

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

" Heb de dierenarts gebeld. Deze zei dat ik mijn hond goed in de gaten moet houden en zodra hij zich anders gaat gedragen of hangerig wordt en ziek lijkt, gelijk het noodnummer bellen.
De reden dat ik niet weet of hij wat heeft gegeten, is omdat de zak ongeveer halfvol was en ik weet niet of er veel balletjes missen.
  "

Als je weet dat de zak halfvol was, kun je nu toch wel zien of er erg veel uit is?

Hoe groot is je hond?

Gewoon inderdaad even in de gaten houden vanavond.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Beetje wazig allemaal...halfvol of bijna vol, gelukkig is het geen pure chocola, geef eens antwoord op de vraag of het een mienie ukkie hond is of een wat grotere hond...en blijf gewoon alert, zie je veranderingen bij je hond, weet je wat je te doen staat...en ruim voortaan alles op als je de deur uitgaat.

Koert (Gast)

laten braken

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Pure chocolade is giftig,   maltezers zijn omringd door melkchocolade, en is dus minder schadelijk. Heb je een grote of kleine hond?

 

Mijn hond dat 1/4e van een chocoladetaart met kitkats en maltezers opgegeten, heb direct de da gebeld, die zei dat ik me geen zorge moest maken, ik had een grote hond en die hoeveelheid melkchocolade kon met haar gewicht geen kwaad. Ze is er ook niet ziek van geworden, maar de dierenarts bellen kan nooit kwaad

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Pure chocolade is giftig,   maltezers zijm omringd door melkchocolade, en is dus minder schadelijk. Heb je een grote of kleine hond?
 
Mijn hond dat 1/4e van eem chocoladetaart met kitkats en maltezers opgegeten, heb direct de da gebeld, die zei dat ik me geen zorge moest maken, ik had een grote hond en die hoeveelheid melkchocolade kon met haar gewicht geen kwaad. Ze is er ook niet ziek van geworden, maar de dierenarts bellen kan nooit kwaad
  "

 Precies dit, je moet voor de gein maar eens opzoeken hoeveel chocolade er eigenlijk nodig is voordat een hond vergiftigd is. Als je een beetje een grote hond hebt dan moet deze uiteraard meer binnenkrijgen voordat deze ziek zal worden. 

Bovendien zijn maltezers amper chocolade..

 

Chocolate Toxicity Calculator for dogs

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Zal wel meevallen. Het is bijna geen "echte" chocolade en het grootste deel is koek.  

honden page profiel JMJM

honden foto van JM

De coating is bijna volledig suiker, dik zal hij zeker worden.

De cacao is in mg te tellen.

http://www.dierenkliniekdeventer.nl/gezelschapsdieren/ziektes/chocolade-vergifitiging.php

Ik heb het berekend als vb: als onze hond ZUIVERE melkcholade     (40 gram) zou eten, een ganse reep dus geen vulling dan is er weinig risico, een diareetje.

Vul zelf in bij de calculator en klik wel de europese eenheden aan.

Een overdosis is dodelijk en NIET te behandelen als het gif eenmaal opgenomen is dus wel snel zijn bij een echt probleem.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^