Hond geeft gal over, eet amper

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lillerd (Gast)

Hey,  We zitten thuis met een Maltezertje van 4,5 jaar. De laatste paar dagen (4 volgens mijn moeder) eet ze moeilijker en geeft ze over. De eerste keer brokken, daarna is ze minder gaan eten en geeft ze dagelijks geel gal over. Ze eet normaal 2 bakken, nu laat ze haar bak van 's ochtends staan en soms eet ze een dag niet. Haar eetgewoonten zijn ons niet vreemd, ze is een heel moeilijke eter en probeert met een hongerstaking vaak dingen gedaan te krijgen (meer aandacht, meer snoep, ... ). Maar het is het braken dat me zorgen baart. Ik had gelezen dat dit kan komen door een te lege maag, wat in haar geval zeker kan kloppen, maar ik kan haar ook niet forceren om te eten. Een kauwbeen gaat vlotjes binnen, dus aan haar tanden zal het niet direct liggen vermoed ik. Ook snoep is geen probleem. Drinken doet ze goed en haar ontlasting is minder (ze eet amper) maar wel normaal. Verder gedraagt ze zich vrij normaal. Soms doet ze wel heel zielig maar op andere momenten zit ze zelf onze andere hond uit te dagen om te spelen.  Ik weet niet goed wat ik ermee moet doen. Zelf ben ik iemand die bij elke schram/braken/dag minder spelen in paniek schiet en naar de DA wil rennen. Mijn moeder is dan weer het tegenovergestelde en ziet alles altijd vanzelf goed komen. Langs de ene kant denk ik dat ze gewoon koppig doet, langs de andere kant is het toch al een paar dagen.. Wat denken jullie? 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Hoe komt de hond over? Is die nog energiek? Drinkt die wel gewoon? Slaapt die niet meer als anders? Welke brokken krijgt die en heeft ze die altijd al gehad?

Ik zou voor de zekerheid wel even langs de dierenarts gaan, en even laten controleren. Misschien is het een obstipatie of iets anders.

Mensen zeggen dat een hond best een tijdje zonder eten kan als die gezond is. Maar gezien je hond dus eerst de brokken al uitspuugde twijfel ik daar aan. Gal spugen zou te verklaren zijn door de lege maag ja.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hey, 
We zitten thuis met een Maltezertje van 4,5 jaar. De laatste paar dagen (4 volgens mijn moeder) eet ze moeilijker en geeft ze over. De eerste keer brokken, daarna is ze minder gaan eten en geeft ze dagelijks geel gal over. Ze eet normaal 2 bakken, nu laat ze haar bak van 's ochtends staan en soms eet ze een dag niet. Haar eetgewoonten zijn ons niet vreemd, ze is een heel moeilijke eter en probeert met een hongerstaking vaak dingen gedaan te krijgen (meer aandacht, meer snoep, ... ). Maar het is het braken dat me zorgen baart. Ik had gelezen dat dit kan komen door een te lege maag, wat in haar geval zeker kan kloppen, maar ik kan haar ook niet forceren om te eten. Een kauwbeen gaat vlotjes binnen, dus aan haar tanden zal het niet direct liggen vermoed ik. Ook snoep is geen probleem. Drinken doet ze goed en haar ontlasting is minder (ze eet amper) maar wel normaal. Verder gedraagt ze zich vrij normaal. Soms doet ze wel heel zielig maar op andere momenten zit ze zelf onze andere hond uit te dagen om te spelen. 
Ik weet niet goed wat ik ermee moet doen. Zelf ben ik iemand die bij elke schram/braken/dag minder spelen in paniek schiet en naar de DA wil rennen. Mijn moeder is dan weer het tegenovergestelde en ziet alles altijd vanzelf goed komen. Langs de ene kant denk ik dat ze gewoon koppig doet, langs de andere kant is het toch al een paar dagen.. Wat denken jullie?  "

 Je schrijft dat ze snoep en een beentje wel wil eten, nou niet meer geven.....geef een korst brood tegen gal spugen....en laat het snoep en beentje weg..zodat ze dr eten opeet...geen hele boterham maar een korst, bruin brood..laat het even oud worden op de aanrecht...en als ze dan nog niet haar eten op wil eten en dat een poosje volhoudt, ga dan eens naar de dierenarts en vertel dat ze echt niet eet.....en dat is natuurlijk niet een halve dag, je schrijft dat ze de zin in iets wil hebben....zorg dat dat niet doorgaat...wel snoep, beentje, en geen eten, dat kan niet.

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

Hoi Lillard,

Ik zou toch  met je moeder overleggen dat jullie hondje naar de dieren arts moet om dingen uit te sluiten.

ik weet niet wat voor een soort kauwkluifjes de hond krijgt maar deze kunnen ook een verstopping geven.

of iets anders wat jullie niet weten dat er is gegeven wat een verstopping(obstipatie) kan geven.

Voorzichtig temperatuur opnemen.(thermometer voor mensen mag met een beetje bv vaseline erop)

Kijken of er bv koorts is.

ook goede informatie om aan de dieren arts door te geven voor een afspraak.

Laat je ons nog weten hoe het verder gaat??

Lillerd (Gast)

Volgens mij was het toch vooral aanstelleritis. Gisteren eens andere voeding geprobeerd en ze kon het niet snel genoeg binnen krijgen. Ook vandaag dolenthousiast om te eten. Ze heeft ook niet meer overgegeven. We gaan het nog een paar dagen aanzien en anders denk ik dat ze weer 'genezen' is. Misschien wat meer van voeding wisselen zodat ze interesse blijft houden. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Volgens mij was het toch vooral aanstelleritis. Gisteren eens andere voeding geprobeerd en ze kon het niet snel genoeg binnen krijgen. Ook vandaag dolenthousiast om te eten. Ze heeft ook niet meer overgegeven. We gaan het nog een paar dagen aanzien en anders denk ik dat ze weer 'genezen' is. Misschien wat meer van voeding wisselen zodat ze interesse blijft houden.  "

 Ja dat kan zeker....haha....wat verwend, lekker af en toe afwisselen, je ziet het dat helpt. Wel oppassen dat je niet te veel gaat geven dan raakt ze verzadigd en eet dan ook niet.

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

TS....al eens naar de verloopdatum op de verpakking gekeken? Ik had ooit een zak voer van een dierenarts en de hond vrat het niet...of met lange tanden brokje voor brokje en de helft laten liggen.... Had al 2 a 3 zakken van het zelfde voer op. Toen het zelfde voer van de buurman geprobeerd. Hond at het wel.... Bleek ik een zak oud voer, wat ver over de datum was, te hebben gekocht in die kliniek! Bij controle bleken er veel meer zakken over de datum! Nieuwe verse zak en de hond at als voorheen.

Volgende forumvraag: Ontworming
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^