Puppy onzindelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AramAram

Onze golden van 9,5 week was - dachten we- vrij zindelijk toen we hem haalden van de honden fokker, maar sinds deze week begint hij ineens thuis te plassen, soms 1 keer per dag, soms 2 keer. We laten hem ook veel buiten. Ik had hier nog een vraag over: hoe leer je hem plassen op commando?

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Misschien onbewust wat minder vaak naar buiten gegaan omdat je dacht dat ie zindelijk was? Gewoon weer na elk eten, drinken, spelen en slapen. En natuurlijk als ie lang wakker is gewoon af en toe mee naar buiten nemen.

 

Wij hebben bij elke keer dat ze plassen gezegd 'plasje doen, goedzo' en dat herhalen, ongeacht hoelang een plasje duurt. En elk plasje weer opnieuw. Deden we ook met poepen 'goedzo, poeoie doen' Nu plassen en poepen ze als we zeggen 'plasje/poepie doen'

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

http://www.hondenpage.com/hondenforum/217422/puppy-leren-plassen-in-ren.php

 

Hoe kan je nu verwachten dat een pup van pas 9 1/2 week zindelijk is? 1 tot 2 x per dag in huis plassen is al een geweldige prestatie van zo'n jonge pup.

 

Mijn huidige hondje was pas helemaal zindelijk op de leeftijd van 4 1/2 maand. Ook een pup gehad, die met 14 dagen zindelijk was.

 

Door het plassen op de juiste plaats steeds te benoemen "goed zo plas(je)" en een kleine gezonde beloning te geven, kan je hondje op een gegeven moment op commando plassen.

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Met 9.5 helemaal zindelijk zijn, en nooit meer ongelukjes hebben, dat zou wel ideaal zijn.

Maar dat lukt bijna geen enkele hond van die leeftijd.

De volledige controle over de sluitspieren heeft een hond pas ongeveer op de leeftijd van 6 maanden.

Tot die tijd kunnen ze het gewoon niet lang ophouden.

 

Edit, ik lees net de andere topics die je hebt gemaakt over de pup.

Ik denk dat je te veel van zo'n jonge pup verwacht, wat hij allemaal al moet kunnen.

honden page profiel VixenVixen

honden foto van Vixen

Ik kan me al niet voorstellen dat een pup zindelijk van de fokker komt, maar zelfs al zou dat zo zijn, dan zijn alle indrukken voldoende om weer overnieuw te kunnen beginnen. Al is het maar de vermoeidheid van al die indrukken elke dag opnieuw, waardoor hij te laat wakker wordt en gelijk moet plassen en dus niet tot hij buiten is kan wachten.

die van mij is nu ongeveer 8 maanden, ik dweilde van de week nog een ongelukje op. Maar dat is ook wel erg laat, maar hij begon ook met een fikse achterstand (asielhond).

honden zijn vaak pas echt zindelijk op 6 maanden leeftijd. Daarvoor plassen ze wellicht niet meer binnen, maar dat is niet omdat ze zindelijk zijn, maar omdat wij baasjes het gedrag herkennen dat de hond moet plassen en ze dus mee naar buiten nemen.

veel succes! Het komt echt wel goed. 

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Eerste wat in me komt....Verdiepen mensen zich tegenwoordig niet meer vòòrdat ze een pup in huis halen?Zindelijk met 9,5 week?Ik mocht al blij zijn toen mijn eerste Shih met 8 maanden niet meer in huis kakte....Sommige mensen kunnen echt beter bij de Bart Smit een pluche hond kopen,dan weet je zeker dat je huis schoon blijft.De verwachtingen die men heeft van een babyhond zijn veel te hoog.Plas je zelf trouwens wel op commando?

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

Als je goed oplet, en je pup vaak genoeg buiten zet zal die niet in huis plassen....gebeurd het toch dan niet mopperen niet straffen, gewoon opruimen en weer opletten....je pup gaat het beseffen dat tie naar buiten moet om de behoeften te doen....geduld...

honden page profiel Ruby88Ruby88

honden foto van Ruby88

Je hebt al eens een topic hierover geopend, waarom antwoord je daar niet meer????

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Pfff een pup van 9,5 weekjes en al zoveel verlangen . Laat de pup nog even van zijn pup zijn genieten en leer hem één ding tegelijk. Begin met de zindelijkheid training en bouw dit dan langzaam op naar andere oefeningen. Een pup kan ook spelenderwijs dingen leren en neemt die dan ook vlugger op dan dat je er dwang onder zet.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Je hebt al eens een topic hierover geopend, waarom antwoord je daar niet meer???? "

 Ja die schrikt zich natuurlijk dood van al die antwoorden die niet stroken met zijn "visie" hahahaha.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Ik bedoel het echt niet onvriendelijk maar waarom een nieuw topic? Je kunt dezelfde vraag in een ander jasje gieten, maar uiteindelijk wil jij iets van je hond wat hij nog lang niet kan. En als je dan ook geen antwoord geeft op vragen, wordt het sowieso niks.

Heb geduld, en vooral, ga je inlezen over wat het betekent om een pup op te voeden.

Bovenaan de pagina van HP is een bruine balk, en daar staat ongeveer in het midden encyclopedie. Ga daar nu eens wat artikelen lezen, er staat genoeg om jouw vragen te beantwoorden.

 

honden page profiel bentebente

"We laten hem ook veel buiten"

 

betekent dat een wandelingetje of in de tuin? In de tuin plassen veel honden namelijk niet. 

 

Je hond moet wennen. Als een pup bij de fokker zindelijk was betekent dat niet dat hij dat ook bij jullie gaat zijn.

 

Ik zou gewoon vaker een rondje lopen en zodra hij ook maar iets doet, belonen, enthousiast reageren etc. Puppen moeten ook veel uit, dat kan niet maar drie keer zoals een volwassen hond.. pups moeten na het eten, spelen of slapen er sowieso uit. 'S nachts vaak ook 1 keer. 

 

Ik zou wachten met op commando plassen, uberhaupt snap ik niet echt dat dit nodig is? Puppen hebben weinig controle over hun blaas en het is niet zo dat je hem de tuin in kan laten, "plassen" kan zeggen en hup weer naar binnen.

honden page profiel Paddy, Finley (Kees)Paddy, Finley (Kees)goedgekeurde fokker

honden foto van Paddy, Finley (Kees)

" Onze golden van 9,5 week was - dachten we- vrij zindelijk toen we hem haalden van de honden fokker, maar sinds deze week begint hij ineens thuis te plassen, soms 1 keer per dag, soms 2 keer. We laten hem ook veel buiten. Ik had hier nog een vraag over: hoe leer je hem plassen op commando? "

 Hoewel het bijzonder normaal is dat puppy's in huis plassen, kun je voor de zekerheid altijd even de urine laten checken.

 

Schoon pannetje of soeplepel er onder!

honden page profiel AramAram

Bedankt voor de reacties. Hij heeft het al bijna 1 week niet meer in huis gedaan. De plasplaats is veranderd naar een ander plekje waar hij vrijwel direct pipi doet na het slapen/spelen... Het kaka doen doet hij wel nog niet zo heel vaak als we naar zijn plek gaan. Dit is ook iets moeilijker want hij doet elke dag op andere tijdstippen ongeveer 2× per dag. Pipi overal in de tuin doen maakt niet zo veel uit maar het is eerder dat hij er dan ook kaka zou doen of gaat hij die klik niet maken?

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

" Bedankt voor de reacties. Hij heeft het al bijna 1 week niet meer in huis gedaan. De plasplaats is veranderd naar een ander plekje waar hij vrijwel direct pipi doet na het slapen/spelen... Het kaka doen doet hij wel nog niet zo heel vaak als we naar zijn plek gaan. Dit is ook iets moeilijker want hij doet elke dag op andere tijdstippen ongeveer 2× per dag. Pipi overal in de tuin doen maakt niet zo veel uit maar het is eerder dat hij er dan ook kaka zou doen of gaat hij die klik niet maken? "

 Normaal doet een hond zijn grote boodschap tijdens een lekkere wandeling.....

honden page profiel Angelique & Kleine Maybe <3Angelique & Kleine Maybe <3

honden foto van Angelique & Kleine Maybe <3

Snap niet helemaal waarom mensen vallen over het plassen op Commando. Met Maybe is het echt een uitkomst als we voor een snelle ronde moeten. Ze plast namelijk 5x op een wandeling. Daar hebben we dan niet echt tijd voor. Op commando plast ze gewoon in 1x uit. 

 

Aan TS verwacht niet te veel van je pup hoe minder je verwacht hoe beter het gaat (; Maybe was ook al bijna zindelijk toen ze bij me kwam maar toch moet je daar zelf ook heel hard mee aan de slag. 

 

Ze is nu 5 maanden en al een tijdje helemaal zindelijk (:

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^