Castreren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel johanjohan

Luister g's ik heb een vraag ik wil me duitse herder reu laten castreren maar wat gebeurt er allemaal word hij rustiger dikker ?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ey swa. 

Ja, moddervet.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Waarom wil je je hond laten castreren?

Hoe oud is hij?

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Ey swa. 
Ja, moddervet. "

 Hahaha, stouterd.....je hond ontwikkelt wat meer buikvet, let op het eten en geef de hond voldoende beweging dan is het niet nodig dat je hond...moddervet wordt.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Un nee dat ligt aan jezelf.Hier drie honden alle 3 gesteriliseerd en gecastreerd en er is er niet eentje lui of dik.Ik heb bij alle 3 geen verandering gemerkt,niet in vacht,niet in karakter,niks.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

"  Hahaha, stouterd.....je hond ontwikkelt wat meer buikvet, let op het eten en geef de hond voldoende beweging dan is het niet nodig dat je hond...moddervet wordt. "

 Bedankt!Willemijn verwoord het een stuk beter dan ik,haha!

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Johan hoe oud is je hond, en wat is zijn karakter, reuen castreren is een nood die niet hoeft, alleen als je hond niet te mannen is wat zijn hormonen betreft, is de hond jong dan kan men er mee gaan trainen en afleiden, een arts zal niet snel een reu castreren als er niets aan de hand is, een teef is wat anders.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Hoeveel meer vragen heb je nog over je Duitse Herder; als je er al een hebt. Ik betwijfel dit ten zeerste.

Het betreft dezelfde hond, waar je nog veel meer topics over hebt gemaakt. Waarom blijf je niet bij 1 topic?

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Un nee dat ligt aan jezelf.Hier drie honden alle 3 gesteriliseerd en gecastreerd en er is er niet eentje lui of dik.Ik heb bij alle 3 geen verandering gemerkt,niet in vacht,niet in karakter,niks. "

 Wanneer men een onzekere hond hebt kan na castratie dat verergeren,  langharige honden krijgen echt een castratie vacht, kortharige honden is de kans groot dat ze wat doffer worden, er is geen normale rui meer, en de vacht wordt ook niet meer waterdicht zoals bij ongecastreerde honden.....  castreren doet men uit noodzaak , dan zijn de vacht en vele ongemakken bijzaak, aan een gecastreerde vacht kan men veel aan doen...onzekere honden dat kan echt verergeren.......en als het reuen zijn gaan ze wat meer naar een teefje ruiken en grote kans dat ongecastreerde reuen je reu willen bespringen, als je het laat doen, eerst je hond uit laten groeien, er zijn niet alleen voordelen ervan maar ook zeker nadelen......incontinentie doet de arts af als ach het gebeurt niet al te vaak en daar zijn medicatie voor, de bijwerkingen daarvan die de hele leven verder gegeven moeten worden krijg je er gratis bij......

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Hoeveel meer vragen heb je nog over je Duitse Herder; als je er al een hebt. Ik betwijfel dit ten zeerste.
Het betreft dezelfde hond, waar je nog veel meer topics over hebt gemaakt. Waarom blijf je niet bij 1 topic? "

 Ooo dat wist ik niet.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

"  Wanneer men een onzekere hond hebt kan na castratie dat verergeren,  langharige honden krijgen echt een castratie vacht, kortharige honden is de kans groot dat ze wat doffer worden, er is geen normale rui meer, en de vacht wordt ook niet meer waterdicht zoals bij ongecastreerde honden.....  castreren doet men uit noodzaak , dan zijn de vacht en vele ongemakken bijzaak, aan een gecastreerde vacht kan men veel aan doen...onzekere honden dat kan echt verergeren.......en als het reuen zijn gaan ze wat meer naar een teefje ruiken en grote kans dat ongecastreerde reuen je reu willen bespringen, als je het laat doen, eerst je hond uit laten groeien, er zijn niet alleen voordelen ervan maar ook zeker nadelen......incontinentie doet de arts af als ach het gebeurt niet al te vaak en daar zijn medicatie voor, de bijwerkingen daarvan die de hele leven verder gegeven moeten worden krijg je er gratis bij...... "

 Al 30 jaar castraten rondlopen en ik herken niets van dit alles in mijn eigen(vroeger en nu) roedel(gelukkig!).

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

"  Al 30 jaar castraten rondlopen en ik herken niets van dit alles in mijn eigen(vroeger en nu) roedel(gelukkig!). "

 Gelukkig dan maar, wil ik je een castratie vacht laten zien, er is niets aan verzonnen, en de meeste grote rassen worden toch echt incontinent....

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Vachten ontploffen..........   dit is een newfoundlander, langharig.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Oei...ja dat spreekt voor zich dat niemand daar op zit te wachten,maar ik heb dit eerlijk gezegd nooit meegemaakt en ook geen incontinentie bij de grotere rassen die we hebben gehad.Zelfs onze cavaliers die bekend staan dat ze een castratenvacht kunnen krijgen hebben we geluk mee gehad.Was deze Newf van jouzelf Willemijn?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Nee geen hond van mij, ik zou er voor zorgen dat de vacht in toom wordt gehouden, maar grote rassen is een feit dat ze snel incontinent worden, heb zelf door medische oorzaak twee teven moeten castreren...en beiden incontinent, medicatie en de bijwerkingen krijg je er gratis bij.........   hier nog een stukje....       Nadelen:         Felheid: Tegenstanders zeggen altijd dat het tegennatuurlijk is en er ingegrepen wordt in de hormoonhuishouding van de hond.             Dat argument is zeker waar. Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer men vóór of na de eerste loopsheid de teef laat helpen de teef feller wordt, na de tweede loopsheid is er nog steeds een significant verschil en na de derde loopsheid zou het verschil vrijwel nihil zijn.                Dit zal bij een van nature fellere teef erger zijn dan bij een timide teef.                Een teefje dat in een nest met broers haar plekje moest veroveren is in veel gevallen feller dan uit een nest met zusjes.             Bedenk dat wanneer u te vroeg een teef laat castreren en ze zou feller worden en uit gaan vallen dan zit u de hele levensduur met een felle hond en daar zit u waarschijnlijk niet op te wachten.                 Narcose: bij een operatie is altijd sprake van narcose en dat houdt altijd een risico in op overlijden.                    De narcosetechnieken zijn in de loop der tijd wel verbeterd en baasjes kunnen vooraf een bloedonderzoek laten uitvoeren om de kans op misgaan te verkleinen zoals onder medisch op deze website besproken bij narcose.                        Vachtverandering: Daarnaast is er een grote kans op vachtverandering bij de hond na castratie zodat uw hond minder mooi is. De hond heeft daar overigens geen last van. De verzorging echter is een stuk moeilijker, zeker bij langharige honden. De vacht wordt langer, krulliger en kroeseliger en ook de ondervacht wordt lastiger te onderhouden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

...beiden van mij, de vacht was echt een probleem, iedere dag verzorging nodig......bams is intact, en dat is in verhouding met deze twee teven een peuleschil...geen karakter verandering, teven waren al volwassen en heel stabiel.....

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

Ja alles zal wel waar zijn en er zullen inderdaad nog 100 nadelen te melden zijn over het wel castreren van een hond,maar ik vind zelf de voordelen groter en heb er daarom standaard voor iedere hond van ons voor gekozen om ze te laten castreren.Misschien moet ik eerst een keer een nadeel meemaken om mijn mening te herzien,maar ik ben blijkbaar een gelukkig mens dat ik geen nadelen heb meegemaakt.

honden page profiel Onze Sjoe'sOnze Sjoe's

" ...beiden van mij, de vacht was echt een probleem, iedere dag verzorging nodig......bams is intact, en dat is in verhouding met deze twee teven een peuleschil...geen karakter verandering, teven waren al volwassen en heel stabiel..... "

 Ik heb nog nooit in het echt een Newf gezien,kan daarom ook moeilijk beoordelen wat wel of niet normaal is,maar ik zie toch weinig slechts aan de honden op de foto,de zwarte blinkt je zelfs te gemoed.Beide mooie honden trouwens.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ja alles zal wel waar zijn en er zullen inderdaad nog 100 nadelen te melden zijn over het wel castreren van een hond,maar ik vind zelf de voordelen groter en heb er daarom standaard voor iedere hond van ons voor gekozen om ze te laten castreren.Misschien moet ik eerst een keer een nadeel meemaken om mijn mening te herzien,maar ik ben blijkbaar een gelukkig mens dat ik geen nadelen heb meegemaakt. "

 Hier hetzelfde.

Ondanks alle horrorverhalen "op tinternet" nog nooit in mij leven nadelen van castratie gezien en heb toch al wat honden gehad in mijn leven.

Ook weinig tot geen slechte ervaringen gezien bij de klanten in het kapsalon op 37 jaar tijd.

Okee sommige spanielachtigen krijgen soms (!) een slechtere vacht.

Maar er lopen nog steeds veel meer honden rond met een slechte vacht dankzij hun geerfde genen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Oeps, nog nimmer een newfoundlander in het echt gezien, woh.....ja het zijn bijzondere zachtaardige honden, en die van mij zijn zeldzaam bijzonder, hahaha, kan ik makkelijk zeggen als je er nog nimmer een in het echt hebt gezien.....castratievachten daar gaat de onderwol doorheen groeien boven de bovenvacht omdat je geen normale rui meer hebt...bijhouden verzorgen iedere dag..........je kan ook eens hier boven in de encyclopedie kijken bij castreren, daar staan de voor en nadelen van castratie van de reu en teef...en even ter verduidelijkheid, ik ben niet tegen castratie...

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Jullie boffen dan, ik weet dus wel wat het is om honden te hebben die gecastreerd zijn, beiden op 4 jarige leeftijd, beiden incontinent en beiden een castratievacht, medicatie die er is, en de bijwerkingen ervan krijg je er gratis bij, hier wordt gecastreerd als het nodig is.....

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Heb op al die jaren 2 teven in het kapsalon, die incontinent zijn geworden door sterilisatie. Toch weinig op al die honden op 37 jaar he?

De medicijnen, bij die honden, werken prima en hebben absoluut geen bijwerkingen.

Er bestaat nu zelfs een soort band, gelijk een vlooienband, die de medicijnen afgeeft.

De meeste huishonden hier in Belgie zijn allemaal gecastreerd en gesteriliseerd en doen het prima.

Heb al ondervonden dat er in Nederland een heel andere mentaliteit over heerst.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Mijn ervaring is dus echt anders....maar dat mag toch....het is een feit dat langharige honden een castratievacht krijgen en dat een groot ras incontinent worden....en dat heb ik ervaren....en mijn ervaring bijwerking van de medicatie waar je niet vrolijk van werd..ieder zijn ervaring.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

" Hoeveel meer vragen heb je nog over je Duitse Herder; als je er al een hebt. Ik betwijfel dit ten zeerste.
Het betreft dezelfde hond, waar je nog veel meer topics over hebt gemaakt. Waarom blijf je niet bij 1 topic? "

 Och, is dit alweer de zelfde zeur?

Volgens mij heeft hij nog geen hond ook!!

En wij maar weer allemaal ons best doen op een antwoord. Ik zal blij zijn als de scholen weer beginnen...

honden page profiel jan pieterjan pieter

Jantie hode swa ik heb een duitse herede puppy maar wil hem late. Castreren zodat hij lui word

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Jantie hode swa ik heb een duitse herede puppy maar wil hem late. Castreren zodat hij lui word "

 

Dat kun je beter bij jezelf doen?

En misschien ook terug naar school om te leren schrijven?

honden page profiel Shiva Shiva 3 doggies

honden foto van Shiva

" Jantie hode swa ik heb een duitse herede puppy maar wil hem late. Castreren zodat hij lui word "

 Koop dan een pluche Duitse herder die zijn ontzettend lui,die zijn zo lui van karakter dat ze niet eens eten/drinken van de luiigheid en ze kunnen heel erg oud worden.

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

" Luister g's ik heb een vraag ik wil me duitse herder reu laten castreren maar wat gebeurt er allemaal word hij rustiger dikker ? "

 Ik merkte bij mijn honden helemaal geen nadelige veranderingen. Ze reageerden vooral niet meer zo extreem op loopse teefjes.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Jantie hode swa ik heb een duitse herede puppy maar wil hem late. Castreren zodat hij lui word "

 Ik weet niet hoe oud je bent, maar je moet wel aan de gezondheid van je puppy denken, laat eerst je hond volwassen worden en dan eens kijken of het nodig is..... aan een luie hond heb je niets, een hond zeker een jonge hond moet bruisen van energie en geen luie hond zijn.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Heb op al die jaren 2 teven in het kapsalon, die incontinent zijn geworden door sterilisatie. Toch weinig op al die honden op 37 jaar he?
De medicijnen, bij die honden, werken prima en hebben absoluut geen bijwerkingen.
Er bestaat nu zelfs een soort band, gelijk een vlooienband, die de medicijnen afgeeft.
De meeste huishonden hier in Belgie zijn allemaal gecastreerd en gesteriliseerd en doen het prima.
Heb al ondervonden dat er in Nederland een heel andere mentaliteit over heerst. "

 Ik heb het gevoel dat het net zo iets is als met die anti-vacc-ers.

 

Voor teefjes eigenaren is het toch fijn als de helft van de hondenpopulatie niet bovenop je teef springt, loops of niet.

Momo is gesteriliseerd na haar eerste loopsheid en dat gaat met Elsa ook gebeuren als ze niet ingezet wordt voor de fok.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Hond aggresief tegen kitten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^