Bend-to-Assent?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Hallo allemaal,

 

Ik kwam deze cursus tegen, en vroeg mij af of er iemand ervaring heeft met de Bend-to-Assent methode? Het klinkt allemaal erg mooi op hun website, maar er staat nergens uitgelegd hoe het dan werkt en wat nou precies het idee erachter is. 

 

https://www.hondencentrumwraf.nl/bend-to-assent-informatie 

 

Iemand positieve/negatieve ervaringen hiermee?

 

 

 

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

Ik heb het instructie boekje van Bent tot Assent thuis liggen. Het doel is, is dat je hond prikkels leert melden. En jij als handler geeft aan of de hond daar op mag reageren dmv 'vrij' of niet reageren dmv 'vrij over'. 

 

Ik heb er zelf geen praktijkervaring mee.

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Vind je dit boekje de aanschaf waard?

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

" Vind je dit boekje de aanschaf waard? "

 Wil je er serieus mee aan de slag? Of meer als.naslagwerk?

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Meer als extra 'tool', om in bepaalde situaties misschien toe te kunnen passen. Het lijkt zo onduidelijk op de site, is het niet gewoon zo simpel als inchecken belonen en daarna wel of niet weer vrij geven? Of staan er echt nieuwe interessante ideeën in? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ik volg

 

op het heel korte filmpje zie ik een best wel nerveuze hond heen en weer springen rond de eigenaar, niet echt een relaxte hond

 

Lola had ik ook geleerd om als ze bijv. in het bos los liep en er kwamen mensen aan, naast me te komen lopen. Maar dat was eigenlijk gewoon als vanzelf gegaan door dit steeds weer te doen en ze daarna ook een lekkertje kreeg, op de duur ging ze het vanzelf doen.

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik ben de tekst beginnen lezen maar, eerlijk gezegd, al snel ermee gestopt.

Het klinkt als de ultieme 'hoe-maak-ik-van-mijn-hond-een-marionet" methode, m.a.w. hoe leer ik hem elke vorm van zelfstandig beslissen af.

Gaat volstrekt tegen m'n natuur in, dus niks voor mij en niks voor m'n woefies.. 

 

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Bedankt voor jullie reacties, deze dingen waren mij ook al opgevallen... Ik wil juist stimuleren dat mijn hond zelfstandig keuzes maakt (het liefste ook nog de goede keuzes 

 

De onrust bij de hond in het youtube filmpje vond ik ook niet zo fijn om te zien...

 

Dan denk ik dat deze methode het niet waard is om mij verder in te verdiepen :-) Bedankt voor het meedenken 

 

honden page profiel Ingrid van de KoppelIngrid van de Koppel 3 doggies

honden foto van Ingrid van de Koppel

Klopt, Alaska's Finest, dat is goed verwoord. Ik heb deze cursus tijdens een eendaagse privé workshop gevolgd. Het idee is dat als je hond langer dan een paar seconden naar een prikkel kijkt, je omdraait in tegengestelde richting en je hond direct beloont als hij naar jou kijkt. Ik heb deze dag gevolgd om een methode te vinden om het uitvallen van Scott tegen te gaan. Ik vond het lastig vol te houden omdat je constant omdraait. Ik ben me toen ook gaan verdiepen in andere methodes. Ik geloof er meer in dat een hond, op een voor hem veilige afstand, mag kijken naar de prikkel en hem belonen als hij uit vrije wil zich naar jou wendt in plaats van hem te belemmeren om meer dan 3 seconden naar iets te kijken. Ik denk dat de hond met de bend to assent methode erg afhankelijk wordt, inderdaad een marionet. Ik ben er dus ook mee gestopt.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

" Bedankt voor jullie reacties, deze dingen waren mij ook al opgevallen... Ik wil juist stimuleren dat mijn hond zelfstandig keuzes maakt (het liefste ook nog de goede keuzes ) 
 
De onrust bij de hond in het youtube filmpje vond ik ook niet zo fijn om te zien...
 
Dan denk ik dat deze methode het niet waard is om mij verder in te verdiepen :-) Bedankt voor het meedenken 
  "

 In mijn beleving (obv de tekst) leer je hiermee idd precies het tegenovergestelde. 

 

Ik zou dan eerder kiezen voor BAT. Daar leert de hond om met de prikkel om te gaan op zijn/ haar tempo. 

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Ik vind het ook heel apart klinken. De hond moet toestemming vragen.. ik zou het dan moeten gebruiken bij achter fietsers en vogels aanjagen. Dan zou ze dus telkens toestemming moeten vragen, en ik moet dan 100 keer afwijzen. Dan denkt die ook n keer ja daaag t mag nooit dus ik doe t gewoon xD.

 

Ik zeg gewoon dat ze moet komen, als ik dr zie focussen op een fietser of vogel. Als ik te laat ben ja dan schiet ze er nog wel eens vandoor. Mijn schuld. Maar ik hou t gewoon in de gaten en dan zal ze vast wel leren dat ik dr beloon als ze bij mij blijft.

honden page profiel JazzebellJazzebell 3 doggies

honden foto van Jazzebell

Eens met Alaska's Finest. Ik zou dan inderdaad eerder naar de BAT methode kijken. Daarmee leren ze juist zelf beslissingen te nemen, in plaats van uitvallen, jagen of verstarren, leren ze dat ze een andere keuze hebben, namelijk van de prikkel weglopen tot er een veilige afstand gecreëerd is. Op een gegeven moment zal die afstand ook verkleinen omdat de hond geleerd heeft dat hij niks met die prikkel hoeft te doen of dat het juist niet eng of bedreigend is. 

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

" Klopt, Alaska's Finest, dat is goed verwoord. Ik heb deze cursus tijdens een eendaagse privé workshop gevolgd. Het idee is dat als je hond langer dan een paar seconden naar een prikkel kijkt, je omdraait in tegengestelde richting en je hond direct beloont als hij naar jou kijkt. Ik heb deze dag gevolgd om een methode te vinden om het uitvallen van Scott tegen te gaan. Ik vond het lastig vol te houden omdat je constant omdraait. Ik ben me toen ook gaan verdiepen in andere methodes. Ik geloof er meer in dat een hond, op een voor hem veilige afstand, mag kijken naar de prikkel en hem belonen als hij uit vrije wil zich naar jou wendt in plaats van hem te belemmeren om meer dan 3 seconden naar iets te kijken. Ik denk dat de hond met de bend to assent methode erg afhankelijk wordt, inderdaad een marionet. Ik ben er dus ook mee gestopt. "

 Bedankt, duidelijk verhaal! Iedereen bedankt voor de reacties, duidelijk niet wat ik wil voor mijn hond. Het verhaal op de site vond ik zo vaag, ik dacht eens even vragen of iemand hier meer van weet.

 

 

Volgende forumvraag: Bench verplaatsen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^