Pomeranian

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Annelies (Gast)

Wij hadden graag een Pomeranian gekocht. Van een erkende fokker. Ik heb een hele vriendelijke dame gevonden die een pupje heeft. Kostprijs € 3000. Ze heeft ook een reu van 9 maand die ze omwille van medische redenen heeft laten castreren. Voor dit dwergkeesje vraagt ze € 1800. Ik ben helemaal niet op de hoogte van kostprijzen van pomeranians. Nu vroeg ik me af of dit een correcte prijs is voor een gecastreerd hondje van 9 maand? 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Tsja, een pomeranian (ofwel dwergkees) is een modehondje, dus daar worden hoge prijzen voor betaald.....

Misschien dat er andere mensen op het forum een écht antwoord op je vraag hebben....

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Geen idee mbt prijzen. Ik zou eerst verdiepen in de erfelijke ziekten en aandoeningen die voor komen bij het ras en dan kijken of de beide ouders papieren hebben of ze er op getest zijn. Daarna kijken naar de prijs. Op Google kun je bv in Duitsland meerdere advertenties vinden bij "Reinrassigen pomerian". Daar lees ik prijs van 1250 tm 2500 euro voor een pup. Mogelijk vind je ook de prijzen van een goedgefokte gecastreerde reu. Verder wel handig om te weten wat de medische reden van castratie is. Ik vind het bijzonder dat een fokker een reu laat castreren om een medische reden. Een fokker kan vriendelijk zijn maar wat je koopt lijkt me belangrijker. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat bedoel je met een erkende fokker?

Bedoel je hiermee dat ze fokt met stamboom hondjes, en dat ze zijn getest op (erfelijke) afwijkingen?

 

Ik vind zelf 3000 euro wel veel geld, maar ik weet wel dat goed gefokte dwergkeesjes erg duur kunnen zijn.

 

Voor het reutje 1800 euro, geen idee of dat redelijk is. Zelf vind ik het nog steeds erg duur maar je moet het er voor over hebben, denk ik. 

Wat was er met het reutje aan de hand dan, dat hij gecastreerd moest worden?

Op welke leeftijd is hij dan gecastreerd, hij is dan sowieso veel te jong gecastreerd, dat zou voor mij al een punt zijn om het niet te doen.

 

 

Annelies (Gast)

Vergeten vermelden. De reden voor castratie was dat het hondje maar 1 teelballetje had en het andere niet indaalde. 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Een reu mag hier in NL officieel vanaf 7 mnd gecastreerd worden. En men castreert inderdaad bij 1 ingedaalde bal.

Er wordt veel gefokt met dit ras dus goed verdiepen in de erfelijke factoren en of de ouders getest zijn.

 

Annelies (Gast)

Bedankt voor jullie reacties! We gaan vanavond eens kijken naar het hondje. Op zich vind ik het niet erg dat hij gecastreerd is. Ik ben zeker niet van plan om te fokken!Stamboom is aanwezig, alsook zijn dna. Beide ouders zijn ook ter plaatse. Maar ik twijfel enorm over de prijs. Vind het ook raar om een andere fokker te contacteren hieromtrent. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hieronder om een indruk te krijgen een goede duitse fokker die haar pups voor rond de 2000 euro verkoopt en dit ook specificeert. 3000 euro is dus best veel geld denk ik.

 

http://www.von-den-kleinen-woelfen.de/die-welpenadoption-for-puppie-adoption/welpenpreise-haltungs-kosten/

 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Een raszuiver hondje met goede papieren en geteste ouders gaan al gauw over de 1200 euro heen. Je kunt altijd proberen het eens te worden over het bedrag. Kijk ook goed naar het karakter!

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik zou de rasvereniging eens bellen voor informatie over het ras, prijzen en gezondheidstesten en of die fokster bekend is. Wat noemt u een erkende fokker? 1800 voor een geholpen hondje van 9 maanden vind ik persoonlijk wel veel. Ik ken de prijzen van dit ras niet maar bij veel rassen is het rond de 1300-1500 Euro voor een jonge pup.

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Een raszuiver hondje met goede papieren en geteste ouders gaan al gauw over de 1200 euro heen. Je kunt altijd proberen het eens te worden over het bedrag. Kijk ook goed naar het karakter! "

Naja mijn goed gefokte hondje was 800 euro. Binnen mijn ras is het dan ook gemiddeld 1000 euro wat ik een normale prijs vind maar 3000 voor een pupje zou ik er persoonlijk nooit aan uit willen geven

Annelies (Gast)

€ 3000 zou ik persoonlijk ook nooit geven! Ze zei dat er enorm veel vraag naar is. Vermoedelijk zijn de prijzen ook gestegen de laatste jaren. Pomeranians zijn dan ook een hype geworden. Ik ga sowieso vragen of ik de papieren van de ouders mag zien. Maar € 1800 voor een gecastreerde hond van 9 maand vind ik toch wel aan de hoge kant. Ik hoor wel of de prijs nog te bespreken valt. De t rasvereniging heb ik een aantal dagen geleden reeds gemaild, maar nog geen reactie gekregen. 

Annelies (Gast)

Ze fokken volgens de regels van de Konkinklijke Maarschappij Sint-Hubertus en de F.C.I. Ik vind dat eerlijk gezegd ook veel geld. Stamboom en DNA zijn aanwezig. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" € 3000 zou ik persoonlijk ook nooit geven! Ze zei dat er enorm veel vraag naar is. Vermoedelijk zijn de prijzen ook gestegen de laatste jaren. Pomeranians zijn dan ook een hype geworden. Ik ga sowieso vragen of ik de papieren van de ouders mag zien. Maar € 1800 voor een gecastreerde hond van 9 maand vind ik toch wel aan de hoge kant. Ik hoor wel of de prijs nog te bespreken valt. De t rasvereniging heb ik een aantal dagen geleden reeds gemaild, maar nog geen reactie gekregen.  "

 Ja als er veel vraag naar is ,dan heb je altijd fokkers die de prijs opdrijven ,Dat blijft zo omdat de mensen ze toch wel kopen .

Persoonlijk zou ik nooit 1800,voor een gecastreerd hondje uitgeven ,

en 3000 voor een pup is helemaal belachelijk ,

Als dat bij mijn ras (de catalaanse herder ) voor zou komen ,zou ik al blij zijn als ik tegen de kostprijs een mooi adres voor hem zou vinden ,en de Catalaan is vele malen zeldzamer als de dwergkees ,gelukkig maar want er is nog geen ras beter geworden van de populariteit .

Alleen de fokkers worden daar beter van .

Succes bij het kijken .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ze fokken volgens de regels van de Konkinklijke Maarschappij Sint-Hubertus en de F.C.I. Ik vind dat eerlijk gezegd ook veel geld. Stamboom en DNA zijn aanwezig.  "

 Je kan beter de uitslagen vragen van de ogentest en het patella onderzoek .

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Waarom is dit hondje al gecastreerd?

 

Om te voorkomen dat je hem als dekreu gaat aanbieden? Dus zogenaamd om het ras te beschermen? Met andere woorden: de inkomsten van de fokkers veilig te stellen?

 

Een hond moet - als het dan zo nodig geacht wordt om te castreren  - volledig uitgegroeid zijn: zowel fysiek als psychisch. Dit is bij een kleine hond op de leeftijd van ca. 12 maanden. Gebeurt dit eerder dan heeft dit een zeer nadelige invloed op bot-, spier en karaktervorming. De botdichtheid en spiermassa zullen niet voldoende ontwikkelen. Qua karakter kan vroege castratie een onzekere en bange hond opleveren.

 

De prijs van 3000 Euro vind ik absurd hoog. De helft komt in de richting van acceptabel. 

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes

honden foto van annette & de boefjes

Is wel wat veel voor een dwergkeesje, maar goed gefokte kosten gewoon wel wat meer, prijzen tussen de 2000 en 2500 is normaal bij de dwergkees hoor!

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Is wel wat veel voor een dwergkeesje, maar goed gefokte kosten gewoon wel wat meer, prijzen tussen de 2000 en 2500 is normaal bij de dwergkees hoor! "

 Voor een "clean" pupje idd maar niet voor een hondje van al 9 maanden dat al gecastreerd is. Ik vind dat je dit hondje best kan vergelijken met een herplaatser daar betaal je ook geen 1800 euro voor 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Omdat ik elke hond laat castreren of steriliseren zou ik net blij zijn dat hij al gecastreerd is; spaar ik dat tenminste uit.

Maar dan vind ik het nog veel geld. Maar als je absoluut een ras wil wat populair is, kan je dat verwachten.  

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Waarom is dit hondje al gecastreerd?
 
Om te voorkomen dat je hem als dekreu gaat aanbieden? Dus zogenaamd om het ras te beschermen? Met andere woorden: de inkomsten van de fokkers veilig te stellen?
 
Een hond moet - als het dan zo nodig geacht wordt om te castreren  - volledig uitgegroeid zijn: zowel fysiek als psychisch. Dit is bij een kleine hond op de leeftijd van ca. 12 maanden. Gebeurt dit eerder dan heeft dit een zeer nadelige invloed op bot-, spier en karaktervorming. De botdichtheid en spiermassa zullen niet voldoende ontwikkelen. Qua karakter kan vroege castratie een onzekere en bange hond opleveren.
 
De prijs van 3000 Euro vind ik absurd hoog. De helft komt in de richting van acceptabel.  "

 1 bal was niet ingedaald. 

 

@TS: ik weet het niet...  1800 euro vind ik erg veel geld voor een hondje van 'al' 9 maanden. Nee, 9 maanden is niet oud, maar dat klinkt bijna als een herplaatser en niet als gewoon een pupje uit een nest en ik heb nog nooit een herplaatser weg zien gaan voor 1800 euro..

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Annelies....uiteraard benieuwd of jullie het hondje nemen of toch verder zoeken! Nog wezen kijken?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik vind dit een redelijke prijs als het een mooi rasdiertje is.

dat ene teelballetje  te verwaarlozen gebrek toch.? Is zeker normale prijs voor een rashondje.

3000€ vind ik dan weer wel teveel . 

 

Negen maand pud, kan je zeker nog vanalles aan leren en de kwalijke pup en pubertijd is voorbij. Ik zou het doen .

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Ik vind dit een redelijke prijs als het een mooi rasdiertje is.
dat ene teelballetje  te verwaarlozen gebrek toch.? Is zeker normale prijs voor een rashondje.
3000€ vind ik dan weer wel teveel . 
 
Negen maand pud, kan je zeker nog vanalles aan leren en de kwalijke pup en pubertijd is voorbij. Ik zou het doen . "

Dus je betaald voor een rashond die herplaatst wordt ook 1800 euro? Een onbeschreven pupje oke maar niet een hondje van al 9 maanden ;)

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Er staat niet in het eerste bericht dat het om een herplaatser gaat. Mogelijk hebben ze een reu uit een nest gehouden voor de keuringen en fok en is gebleken dat de testikels niet beiden zijn ingedaald. Tja....als fokker moet je dan wat. En castratie is in een dergelijk geval raadzaam.  Scheelt TS ook weer extra kosten. Tevens de pup tijd voorbij mbt evt zindelijk maken en het begin van het puberen.... Als ze dan nog wat van de prijs af doen is ook leuk.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Er staat niet in het eerste bericht dat het om een herplaatser gaat. Mogelijk hebben ze een reu uit een nest gehouden voor de keuringen en fok en is gebleken dat de testikels niet beiden zijn ingedaald. Tja....als fokker moet je dan wat. "

Nee maar ik vind dit gelijk staan aan een herplaatser. De hond is al deels opgevoed door de fokker. De fokker heeft de hond gesocialiseerd dingen geleerd. Althans dat hoop je. Ze heeft de hond ook al gecastreerd wat niet iedereen wilt. Het is geen onbeschreven blad meer zoals een pup van 8 weken en dan vind ik 1800 euro voor zo'n hondje een hoop geld ;) Als je als fokker zijnde dan gewoon een euro of 600 vraagt is dat in mijn ogen een stuk schappelijker

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

"De hond is al deels opgevoed door de fokker. De fokker heeft de hond gesocialiseerd dingen geleerd. Althans dat hoop je. "

 

Ja, dat hoop je, maar voor het zelfde geld heeft hij al die tijd in een roedel geleefd en bij voorbeeld nooit aan een riem gelopen of gesocialiseerd buiten de kennel....  Wel belangrijk om daarnaar te informeren.

Annelies (Gast)

Aan allen,

We zijn gisteravond een kijkje gaan nemen. 

Wat een prachtige Pomeranian! Nog niet vaak zo'n mooie kleurschakering gezien.  Dus was het idd de bedoeling om met het hondje te fokken. Maar aangezien het teelballetje niet wou indalen, heeft ze hem laten castreren. Kostprijs was € 170. 

Heb mijn dierenarts gecontacteerd en 9 maand is zeker niet te jong om te castreren. In dit geval is het zelfs goed dat ze dit laten doen heeft. Hondje is sociaal, kindvriendelijk, zindelijk en ohhh zo mooi! :-) Ideaal voor ons! 

Ze was totaal niet opdringerig en heeft me de tijd gegeven om te beslissen. Geen gepush en getouwtrek om te kopen. Mevrouw zei ook dat ik 100% achter mijn beslissing moet staan. 

Het is zeker geen herplaatser! Heb foto's gezien van de geboorte tot nu.  

We hebben gevraagd of de prijs te bespreken valt, maar het is een vaste prijs. 

We gaan er nog eens over nadenken en eerstdaags beslissen! 

honden page profiel CodyCody

honden foto van Cody

Succes Annelies! Zou bij de volgende keer vragen of je er mee in de omgeving mag wandelen aan de riem. Kun je mooi zien hoe hij zich buiten gedraagt. We gaan het horen....en foto's zien? 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Dat is de gangbare prijs. Mag ik de naam weten van de fokker? Ik denk dat ik weet welke fokker je bent langsgeweest. 

De prijzen dat deze fokker vraagt vind ik veel maar helaas gangbare zaak in de dwergkeeswereld

let wel ondanks de hoge vraagprijs komen er wel wat ernstige erfelijke gebreken voor in het ras. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Hieronder om een indruk te krijgen een goede duitse fokker die haar pups voor rond de 2000 euro verkoopt en dit ook specificeert. 3000 euro is dus best veel geld denk ik.
 
http://www.von-den-kleinen-woelfen.de/die-welpenadoption-for-puppie-adoption/welpenpreise-haltungs-kosten/
  "

 In België en Nederland is 3000€ niet abnormaal. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Epagneul francais
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^