Afgebroken teek

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Christine (Gast)

Er zit in mijn hondje een afgebroken teek, moet ik ermee naar de dierenarts

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Als je 't niet vertrouwd gewoon naar de da gaan.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik zou het plekje even ontsmetten en zorgen dat 'ie er niet aan gaan knagen of zo. Volgens mij trekt het na een tijdje weer weg als het goed schoon blijft.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Als je die er zelf niet uit kunt krijgen met een pincetje zou ik even naar de dierenarts om die weg te laten halen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Als de teek niet goed verwijderd is

Als de teek niet goed verwijderd is, zodanig dat de teek gedeeltelijk verwijderd is, dan ligt het eraan hoe groot het deel is dat is blijven zitten. Als alleen de hypostoom (steeksnuit) of delen ervan achter blijft, dan zorgt dat waarschijnlijk niet of nauwelijks meer voor risico's op een infectie; wel kan het de huid irriteren. Verwijder dit zoals je een splinter zou verwijderen, bijv. met een gesteriliseerde pincet of naald. Door de beetplek nat te maken, kunnen de monddelen ook uit de huid komen.

Maar als de kop van de teek blijft zitten, dan kunnen zich daarin nog de speekselklieren bevinden, met mogelijk ziekteverwekkers. Er is dan dus nog steeds een potentieel risico op besmetting! Probeer het kopstuk daarom alsnog te verwijderen en als het niet lukt, raadpleeg dan een arts.

 

bron: https://www.lymenet.nl/info/teek-verwijderen

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^