Patellaluxatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Linda (Gast)

Bij mijn hondje (boomer), Is verleden week een lichte vorm van patellaluxatie geconstateerd,  ze zou nu ongeveer drie jaar zijn (is asielhondje).  Wat mag ik vooral niet doen, wat wel, Is een brace een oplossing? Graag advies/ervaringen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Er is een lichte vorm geconstateerd, door de dierenarts ? Heeft deze niets gezegd wat je mag en niet mag doen , waar je rekening mee moet houden...

Linda (Gast)

Jawel hoor, heeft nu een week medicatie  (onstekingsremmer en pijnstiller), dan nog 1 week rusten en kleine wandelingen daarna, zou een brace een oplossing zijn om erger te Voorkomen? 

Linda (Gast)

Jawel hoor, heeft nu een week medicatie  (onstekingsremmer en pijnstiller), dan nog 1 week rusten en kleine wandelingen daarna, zou een brace een oplossing zijn om erger te Voorkomen? 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Een lichte patella luxatie is mee te leven. Is de knie al eens uit de kom geweest bij je hondje?

 

Ik heb zelf een Cavalier gehad die P/L gradatie 3 had. Zij kon door de beruchte hersen- en ruggenmerg aandoeningen bij dit ras niet geopereerd worden. Ondanks het feit dat ik bij dit zieke hondje weinig kon doen om de spieren te versterken, wist ze toch zelf de kop van het kniegewricht in de kom te houden.

 

Je kunt je hondje helpen door haar zo veel mogelijk rechtlijnig te laten lopen. Niet achter een bal of iets anders laten rennen met plotselinge rem. Niet laten springen bijvoorbeeld op een bank of stoel. De spieren kunnen worden versterkt door zwemmen. Een fysiotherapeut kan hierbij ook helpen en jou oefeningen leren, die je met je hondje kan doen.

Linda (Gast)

Het is wel geen zwemmerke maar ga het toch proberen aan te moedigen, Is ook nie echt een wandelaar, het liefst crossen achter haar balletje, misschien heeft ze daar haar probleem wel vandaan.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Achter het balletje aan, remmen en dan met scherpe bocht terug zou ik toch echt vermijden.

 

Probeer meer hersenwerk te doen. Bijv. kleine stukjes snack verstoppen in huis of tuin. Stukjes snack in lege eierdoosjes met een prop papier op elk vakje. Toiletpapier kartonnen rolletje; middenin iets lekkers; aan beide zijden een prop papier etc.  Heb je een snuffelmat?

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/166781/het-hersenwerk-topic!.php

 

Mocht het nodig zijn dan kan je met haar hydrotherapie doen; wat de spieren versterkt.

http://hydrotherapiehond.nl/ of ben je van België?

 

 

 

Linda (Gast)

Ik woon in België,  heb ondertussen al een dierenarts,fysiotherapeute gevonden voor ook een second opinion,  voorlopig nog medicatie en een week rusten,

Vind het zo erg voor haar omdat ze graag speelde met andere hondjes,  dat lijkt me nog wel het moeilijkste, mijn hondje intomen. 

Hersenwerk ga ik zeker doen.

 

Linda (Gast)

Voor Loesje: Heb ondertussen wat filmpjes bekeken en daar ga ik zeker wa

mee doen.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Balou heeft ook patellaluxatie aan 1 knie de graad weet ik niet pressies. Hij loopt af en toe een beetje mank en schud ook wel met zijn pootje. Ik moest hem aan de riem laten trekken om zijn kniespieren te verstevigen, dit omdat Balou niet onder narcose mag. Balou is dus 1 van de weinige hondjes die aan de riem mag trekken. Maar het gaat na vijf jaar nog steeds redelijk goed met zijn knie dat ik vermoed dat het advies zeker heeft geholpen. Dus oefeningen om de kniespieren sterker te maken zijn zeker aan te raden.

honden foto van Antje en de beestenbende

Ook hier mijn middelste net geconstateerd met patella.

Links nog net geen graad 1, rechts wel graad 1 omdat die er een maand of 2 geleden is uit geschoten.

Enigste advies wat ik kreeg is dat hij niet te zwaar mocht worden.

Hoe zwaarder hoe meer gewicht er op het gewricht komt en dat is niet bevorderlijk.

Volgende forumvraag: Dierenarts kosten/tandproblemen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^