Hond corrigeren + hond rustig en kalm krijgen op commando

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel geoffgeoff

Mijn reactie zal u niets verderhelpen, maar aan de lengte van uw bericht zit je echt met een serieus probleem 

haha sorry ma kon het nie laten 

grtzz GEM en geoff

honden page profiel S&SS&S

" Na je verhaal zo gelezen te hebben ,lijkt het mij dat wat je vriend doet  op TTouch  ,daar worden ze heel ontspannen van ,dus lekker daarmee doorgaan zou ik zeggen .
Verders is het een nog jonge jack ,die graag bij je is ,je hebt natuurlijk wel een werkhondje aangeschaft die op de leeftijd van zeven maanden veel meer mag doen als een half uurtje lopen ,Als je ze de mogelijkheid geeft dat ze buiten lekker uit kunnen rennen  ,overal snuffelen ,zwemmen  enz  (dat zie ik gelijk als hersenwerk)  dan heb je er in huis geen kind aan ,
Het opspringen bij bezoek ,ja het is nog een jonge hond ,gewoon negeren maar dat is voor veel mensen moeilijk .
Het plassen bij bezoek , is onzekerheid  ,net zoals ze dat doet als je haar opsluit ,Ze wordt daar onzeker van ,en snapt er geen hol van dat ze in dat kot moet ,
Als ze genoeg beweging gehad heeft  geef haar wat te knagen (zoals al eerder gezegd is )en negeer haar verders ,Ze zoekt haar eigen plek wel .
Er is niks mis mee als je met haar rond loopt of wat dan ook ,maar blijkbaar is ze daar te ongeduldig voor en wil ze actie .
Een jack is niet te vergelijken qua karakter met een newfoundlander of ander groot ras ,Die gaan kluiven of slapen na de wandeling ,maar een jack wil gewoon lekker actie en bij je zijn .
Ik denk dat je haar iets meer moet negeren en nergens sterk de nadruk op moet leggen .
Dan krijg je een jack die wat zelf verzekerder wordt en echt  ze moeten de mogelijkheid hebben om zich buiten goed uit te leven .
De meeste gedragsproblemen bij de jack komt echt door te weinig beweging buitenshuis ,en als ze dan rustig ligt te slapen laat haar dan met rust ,Waarom zou je haar dan storen ? Dan begint ze juist weer dat springgedrag te vertonen wat je eigenlijk niet wil hebben .
 
 
  "

 

 Dag Heleen,

 

Bedankt voor je reactie. Ik ben even TTouch gaan opzoeken en zou je eraan kunnen linken. Echter blijft ze niet stil zitten en zit ze nog in die actieve modus. Door haar op haar zij te leggen, voorkom je dan ze begint te bewegen met haar pootjes want ze komt toch nergens. Dit moment is wel wat geforceerd of zo lijkt het alleszins..

 

Ik heb haar gisteren na de wandeling wat meer rust in haar bench gegeven. Ze is niet gaan liggen, maar is rustig blijven staan en heeft wat op haar stokje geknabbeld. Na een half uurtje begon ze wel te licht te janken.. Ik heb haar uit de bench gehaald toen ze rustig was en dat is ze eigenlijk de hele avond gebleven. Ze is 1x komen spelen, maar na het commando "gedaan" is ze rustig verder gaan kauwen. En bij het opspringen tegen de zetel heeft ze het 20sec volgehouden terwijl ik haar aan het negeren was en is ze rustig op de mat gaan liggen met haar stokje..

 

Bedankt voor de tips! Zal ze de komende dagen zeker toepassen.

honden page profiel S&SS&S

" ....speel buiten met je hond....en tuurlijk mag er binnen en thuis ook aandacht gegeven worden, de rust moet de hond pakken, en dat gebeurd als je buiten voldoende doet, je hond zal je dankbaar zijn en de band wordt stevig daardoor....en hier wordt ook geravot thuis en op de grond maar IK eindig het spel, niet de hond, als ik zeg genoeg is het genoeg....in het begin stond ik op, en ging koffie zetten met mijn rug naar de hond toe, of de afwas even doen, de hond merkt dat het over is en het geen zin heeft om aan mijn benen te hangen en de aandacht op te eisen. "

 Bedankt! Is idd een goede tip. We stoppen ook altijd met "gedaan" en negeren haar verder zodat ze weet dat het einde spel is. In het begin hebben we altijd met haar gespeeld als zij naar ons toe kwam. Achteraf gezien was dit onze "fout" omdat we haar altijd volgden en zo waarschijnlijk geleerd heeft dat we altijd beginnen spelen als ze met een balletje komt.. Nu we ons bewust zijn hiervan, kunnen we eraan werken.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

 Geoff heeft een geweldige humor ,

 

Als je de methode toepast  is het beter om het na een stevige wandeling te doen ,ze zijn dan al wat vermoeiender en blijven wat beter liggen .

honden page profiel S&SS&S

" Ook al word het dan zachtjes gedaan, de hond word in een positie gebracht wat hij verre van veilig vind.
Daarom zal hij tegensputteren in het begin en uiteindelijk omdat hij geen kant uit kan zich maar rustig houden.
De hond snapt er geen reet van waarom hij gecorrigeerd word en hij in zo'n voor de hond zeer angstige en bedreigende positie gebracht word.
Aangeleerde hulpeloosheid noemen we dit.
http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/learned-helplessness/
http://hondenlot.nl/training/corrigeren.html
 
De hond heeft uiteindelijk nog niet geleerd wat er wel van hem verwacht word namelijk dat je wil dat hij bv rustig is.
Lijn je hond aan, zet je voet op de lijn zodat de hond enkel de keuze heeft, staan, zitten of liggen.
Als hij bij staan rustig is ga je dat belonen, pas als dat goed gaat volgende stap zitten........rustig is belonen.......volgende stap liggen en belonen.
Alles zonder commando maar laat de hond zelf nadenken.
Daarnaast maak eens een dagschema wat je allemaal wel niet met je hond doet.
Je hond heeft naast actief zijn ook heel veel slaap nodig. De ene hond kan prima zelf zijn rust nemen terwijl de ander daarbij geholpen moet worden.
Heel simpel kan zijn bv 1 uurtje lekker actief is 1 tot 2 uur lekker slapen en rust.
Hup in de bench lekkere kluif erbij en klaar.
Heel veel "vervelend" gedrag komt voort uit vermoeidheid en overprikkeling.
Het is niet erg om duidelijk grenzen te stellen met wat je wel en niet wil maar leer je hond wat je wel wilt zien en stop met corrigeren wat je niet wilt zien de hond snapt er echt niks van en vaak met hele andere gedragsproblemen tot gevolg.
  "

 Bedankt voor de uitleg en referentie. Ik snap wat je bedoelt en begrijp hoe het in principe zou overkomen bij de hond. Vandaar ook de reden dat ik deze topic gestart ben.

Het aanlijnen en voet op de lijn doen we ook op de hondenschool als ze hard focust op een andere hond en ernaar toe wil. Ze wordt wel heel moeilijk rustig. Doet ze dat wel, dan krijgt ze ook een beloning.

Als we haar corrigeren is het zeker niet enkel "Nee" of iets dergelijks, maar ook met een instructief commando om te zeggen wat we wel verwachten zoals "zit". En als ze "zit" is ze ook niet aan het opspringen..

We hebben haar gisteren in de bench gezet na de wandeling en haar rust gegund. Na een tijdje is ze lichtjes gaan janken, maar is ook weer gestopt.. Ze is niet gaan slapen, maar toen ze uit de bench kwam (na het janken), was ze wel rustiger en is ze rustig op haar stokje gaan knabbelen. Opspringen in de zetel duurde maar 20sec vooraleer ze het opgaf en ook proberen te spelen was gestopt na 1x commando "gedaan" te geven..

Ik vermoed dat haar gedrag deels voorkomt uit overprikkeling. Om haar te "straffen" ga ik vervolgens kijken wat ze wilt bereiken om dat haar te ontzeggen. Mijn gevoel zegt mij dat dit meer effect zal hebben en band met haar zal versterken.

Bedankt voor de nuttige linken, informatie en ervaring.

honden page profiel S&SS&S

" Mensen vergeten weleens dat een pup alles moet kunnen verwerken en dat hij na elke activiteit moet rusten. Een uur wakker = 2u slapen. Verplichte Benchrust was het hier toen Raiko nog een pup was, nu is hij een puber en als hij lastig is is hij net als een kindje behoorlijk moe, dan stuur ik hem naar zen bench met een koek zodat hij t niet als straf ervaart, en dan gaat hij naar dromenland. Pups moet je zowiezo verplichte rust geven als ze niet uit zichzelf slapen, jonge honden vallen hier ook soms onder. Verder vind ik die methode hel achterhaald, je vriend drukt de hond tegen de grond, nu is dit een pup, doe je dit bij een volwassen hond geeft dit reactie, het is heel achterhaald om te denken dat je respect kan afdwingen van je hond door 'te tonen dat jij de baas bent' je zal veel meer respect krijgen als je de hond geeft waar hij nood aan heeft, dat zijn; regels opleggen en grenzen aanleren,  mentale en fysieke uitdaging geven, spel en aandacht en ook heel belangrijk RUST.. dat gaat je band ten goede komen, beter dan die dominante handelingen uitvoeren.. maar das mijn persoonlijke mening en ervaring want ook mij werd dit aangeraden maar het voelde gewoon niet goed voor me "

 Hallo, bedankt voor de info. We hebben haar gisteren verplichte rust gegeven en het viel me op dat ze inderdaad heel wat rustiger was. Ongewenst gedrag is afgenomen en ze gaf het al na 20sec op als we haar negeerden.. Ze ging dan lekker op de mat met haar stokje liggen. We gaan dit verder zetten in combinatie met oefeningen dat we haar belonen als ze volledig rustig is. Bedankt!

honden page profiel S&SS&S

" Ik zie het op de grond leggen, als symptoom bestrijden.
Zelf ben ik geneigd om naar de oorzaak van het druk zijn te kijken.
Als je de oorzaak aanpakt, stopt het ongewenste gedrag meestal vanzelf.
 
Als ik lees, wat je zoal met haar doet, denk ik, dat je te veel doet.
 
2x in de week hondenschool, zelf trainen en oefenen, hersenwerk en balletjes gooien.
Hierdoor komt een hoop adrenaline vrij, waardoor ze maar door blijft gaan.
 
Pups en jonge honden, krijgen heel erg veel prikkels te verwerken.
Dat heeft tijd nodig om een plekje te krijgen.
Op het moment, dat je alle dagen druk bezig bent, kan dat koppie zich niet leeg maken en zo blijft die emmer steeds overlopen.
 
Dat is thuis dat ongecontroleerde van geen ophouden wetende drukke gedrag.
 
Ik snap dat, omdat ze zo druk is, je juist veel gaat doen, (dat is een hele normale reactie van jou als baas),  maar zou hou je dat gedrag eigenlijk in stand.
 
 
Persoonlijk zou ik zeggen, één keer hondenschool en zelf max 2 x per week een paar oefeningetjes doen.
Dagelijks wandelen buiten, waar je wat hersenwerkjes kan doen met haar.
Door hersenwerk, worden ze heel moe, maar op een ontspannen manier.
Je zou zelf, haar gewone eten buiten als hersenwerkje kunnen aanbieden. brokjes in het gras, bladeren of een boomschors verstoppen.
Zo zorg je ook dat ze hun neus gaan gebruiken buiten.
Wandelen in een het liefst niet al te drukke omgeving en geef haar de tijd om te snuffelen.
 
Geen balletjes gooien. Fysiek is dat een niet al te beste belasting en er komt heel,veel,adrenaline vrij, wat heel lang in het lichaam blijft.
Ze worden er super opgewonden van en helemaal niet moe.
 
Als ze thuis vervelend is, kans dat het slaap tijd is. In de bench, super lekker bot erbij.
Ze zal daar aan moeten wennen, maar je zal zien, als je haar regelmatig verplicht rust geeft, en meer laat snuffelen, geen balletjes ed meer gaat gooien, er ook meer rust in komt.
Ze hebben echt veel slaap nodig. Tijdens de slaap groeien ze en verwerken ze alles.
 
Als er bezoek komt, heel er spannend, in de bench, kluifje erbij en als het bezoek eenmaal zit en ze rustig is, dan kan je haar er bij laten.
Zo leer je, dat ze zich niet met bezoek hoeft te bemoeien. Als de spanning eraf is, dan kan ze erbij komen.
 
 
De oefening op de hondenschool, stil zitten en strelen op de borst, vinden niet alle honden prettig op een trainings veld.
Als je zelf een examen doet en iemand komt langs en aait je over je bol, zal je dat niet prettig vinden.
Als een hond aan het werk is, het zelfde. Dat hij sparteld betekend eigenlijk, even geen geaai.
 
Dat je zijn aandacht op het veld moeilijk kan krijgen is wel normaal. Jonge honden kunnen zich nog kort en moeilijk concentreren.
Misschien, komt het ook, doordat twee keer gewoon te veel is. 
Dat koppie zit te vol.
 
Onthoud, dat je je best doet met opvoeden. Ik lees, dat je ook echt super je best doet.
Tijdens het opvoeden, kom je er soms achter, dat iets net niet lekker gaat.
Dat hebben we allemaal! 
Dan zal je iets moeten aanpassen, even zoeken.
 
Het mooie van honden, dat ze hun hele leven nog kunnen leren, dus ook na de pubertijd.
Geef je zelf en je jack de tijd, het komt zeker weten goed!  "

 Hallo, bedankt voor de leuke en positieve reactie. Het ontbreken van rust zou vermoedelijk wel aan de basis kunnen liggen. Gisteren na verplichte rust in de bench ging het ook heel wat beter.

Ik had er nooit zo naar gekeken en omdat ze actief bleef, had ik zelfs niet gedacht aan het feit dat ze moe zou kunnen zijn. We gaan haar wat meer met rust laten en het verder evalueren.

Tip bij bezoek gaan we ook toepassen. Momenteel laten we haar nog los en in het begin lieten we haar in bench (maar dan zonder stokje). Zo zal ze het veel prettiger vinden. Bedankt!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Hallo, bedankt voor de leuke en positieve reactie. Het ontbreken van rust zou vermoedelijk wel aan de basis kunnen liggen. Gisteren na verplichte rust in de bench ging het ook heel wat beter.
Ik had er nooit zo naar gekeken en omdat ze actief bleef, had ik zelfs niet gedacht aan het feit dat ze moe zou kunnen zijn. We gaan haar wat meer met rust laten en het verder evalueren.
Tip bij bezoek gaan we ook toepassen. Momenteel laten we haar nog los en in het begin lieten we haar in bench (maar dan zonder stokje). Zo zal ze het veel prettiger vinden. Bedankt! "

 Dat is ook heel erg logisch, dat als ze druk zijn, je denkt dat ook ze te veel energie hebben.

Als ze moe zijn, worden ze echt vervelend druk. Happen, klieren en dan hebben ze zich zelf niet meer in de hand.

Kleine kinderen hebben dat soms ook. Dan wordt er een grapje gemaakt, om ze achter het behang te plakken.

Dan stuur je ze naar hun kamer, hup slapen.

 

Heel veel succes! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Welkom op het forum

 

Mijn mening is dat het allerbelangrijkste wat je een pup moet leren is dat jij iemand bent die hem begrijpt, waarbij hij zich velig voelt. Als je met een slipketting en andere hondonvriendelijke hulpmiddelen gaat werken zal dat zeker niet het geval zijn.

Dit is een interessante link over het opgroeien van honden en hoe als mens daar op in te spelen.

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

Ik zou ook kijken naar het doseren van de aktiviteiten, dus niet na een wandeling meteen ook verstop- of zoekspelletjes  gaan doen, maar eerst rust nemen, eventueel een kluifje of kong om te kunnen ontspannen erbij.

 

Ttouch of tui na massage vinden de meeste honden heerlijk en je bouwt er ook een band mee op.

 

 

 

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  
 Dag Heleen,
 
Bedankt voor je reactie. Ik ben even TTouch gaan opzoeken en zou je eraan kunnen linken. Echter blijft ze niet stil zitten en zit ze nog in die actieve modus. Door haar op haar zij te leggen, voorkom je dan ze begint te bewegen met haar pootjes want ze komt toch nergens. Dit moment is wel wat geforceerd of zo lijkt het alleszins..
 
Ik heb haar gisteren na de wandeling wat meer rust in haar bench gegeven. Ze is niet gaan liggen, maar is rustig blijven staan en heeft wat op haar stokje geknabbeld. Na een half uurtje begon ze wel te licht te janken.. Ik heb haar uit de bench gehaald toen ze rustig was en dat is ze eigenlijk de hele avond gebleven. Ze is 1x komen spelen, maar na het commando "gedaan" is ze rustig verder gaan kauwen. En bij het opspringen tegen de zetel heeft ze het 20sec volgehouden terwijl ik haar aan het negeren was en is ze rustig op de mat gaan liggen met haar stokje..
 
Bedankt voor de tips! Zal ze de komende dagen zeker toepassen. "

 Geweldig...goed conseqwent blijven...

honden page profiel AliceAlice

honden foto van Alice

Goed dat je zo actief bezig bent met je hond, maar pas op dat je in de pubbertijd waar die nu in zit niet te veel van hem verwacht. In deze fase komen mensen bij ons op de hondenschool ook helemaal gefrustreerd binnen en snappen er niks van, want in de puppycursus deed hij het zo goed.
Klopt, maar in de pubertijd komen ze in de fase waar de hormonen beginnen te werken en lijkt het of ze alles vergeten zijn. Hier moet je even doorheen.

Wij werken ook met correcties, maar je timing van corrigeren en van ontspannen is heeel belangrijk. En ook wanneer je 'm niet moet gebruiken omdat het tegen kan werken. Niet elke hond is hetzelfde en dus is elke aanpak bij een hond anders. 

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Hij bijt ons, spelen of ...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^