Proces puppyhouse

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YassYass

honden foto van Yass

Vandaag overal in het nieuws, het proces tegen puppyhouse.

Hoe goed ik het ook vind dat ze eindelijk maatregelen nemen tegen deze praktijken.

Wil ik hier tog ook even mijn frustaties kwijt. Deze morgen op de radio hadden ze het er ook over. Iemand die zich burgelijk partij had gesteld in de zaak en daar een pup had gekocht was aan het woord en vertelde welke problemen ze allemaal gehad heeft met haar pup. Die vrouw heeft wel paar keer gezegd een pup uit de puppywinkel?! 

Alsof het de normaalste zaak ter wereld is om een pup in een winkel te gaan kopen?! Als je op hotel gaat of op restaurant zoek je tog ook even recencies op over hoe het is in die zaak? Waarom dan niet over de aankoop van zo iets belangrijks als een pup? Dat is tog niet iets voor één avond?

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heel erg voor de klanten die hun pup op deze manier achteraf kwijt raken aan allerlei ziektes. Maar ik kan er ook zo boos om worden dat ze niet even nadenken. Zolang er mensen daar blijven kopen, blijft dit gewoon bestaan. En als ergens een pup voor bv. €400 kunnen kopen of een van hetzelfde ras voor bv. € 900 of meer bij een erkende fokker. Zullen de meeste de goedkoopste pakken denk ik, als het om geld gaat maakt de afkomst, de moederhond,.... niet meer veel uit denk.

honden page profiel BrigitteBrigitte

honden foto van Brigitte

Heb het ook gelezen in het nieuwsblad.
Verbod van 3 jaar op het houden van dieren. :'( .
Dit is veel te weinig, had levenslang moeten zijn.
Deze criminelen vinden wel weer een weg om verder te doen. Madam een werkstraf. Ze dempen een beekje en geven de kans voor een rivier.
Alleen zeer streng straffen en nooit meer iets beginnen, zou soelaas kunnen bieden.
Ben wellicht pessimist, maar zie gesloten zaken heropenen onder andere naam, met mede werking van familie.
Word er moedeloos van ;-)

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik begrijp zeker je gevoel. Broodfokkers worden ook steeds sluwer, werken samen met gezinnen etc. Maar bewust naar een Puppyhouse, Ikwileenpuppy, Woefkesranch enz gaan.... nee, dat gaat er bij mij niet in. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Mensen geloven het gewoonweg niet dat het moedertje van hun broodfokpup gehouden wordt in zo'n ellendige toestand.

Ze geloven alleen wat ze zelf zien....

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Nogal naïef om daar een pup te kopen. Als je met google zoekt met "ervaringen puppyhouse" dan is het overduidelijk, dat het louche hondenhandel betreft. Is dat zoveel moeite? Het gaat wel om een hond, die normaliter ca. 12 jaar je huisgenoot zal zijn.

 

http://www.gaia.be/nl/nieuws/proces-tegen-puppy-house-wegens-georganiseerde-illegale-hondenhandel

 

Dit is een vervolg op

 

http://www.gaia.be/nl/nieuws/zaakvoerders-puppy-house-voor-rechter-wegens-gesjoemel-met-jonge-zieke-pups-uit-oost-europa

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^