Vaccineren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Stomme vraag mss maar wat is l4 en l2 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Stomme vraag mss maar wat is l4 en l2  "

 L2 is de oude inenting tegen Weil. L4 is de nieuwe.

 

De L is van Lepto.

 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Ow ok met dezelfde medicatie alleen verbeterd dan 

 

Laatste keer wilde ik alleen de weil en niet de andere ... ze kon me toen alleen weil met nog 1 ander ding geven dus is er een andere cocktail dan waar weil bij zit 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Ow ok met dezelfde medicatie alleen verbeterd dan 
 
Laatste keer wilde ik alleen de weil en niet de andere ... ze kon me toen alleen weil met nog 1 ander ding geven dus is er een andere cocktail dan waar weil bij zit  "

 Er zijn ongeveer 250 verschillende soorten weil ,

Voor 2013 werd er alleen tegen twee soorten weil ge-ent ,daarna is de L 4  dus tegen vier soorten weil gekomen ,

Dit zijn de meest voorkomende soorten weil die voorkomen ,maar voor de andere 246 soorten is geen entstof beschikbaar ,dus risico blijft er altijd .

Ongeveer een jaar na het verschijnen van de l 4 kwamen er toch wel veel klachten ,sommige klachten enkele uren na de enting ,andere klachten tot wel 10 weken na de enting en dat werd dus niet altijd met l 4 in verband gebracht ,

Veel van de klachten waren dezelfde ,zoals bij oudere honden toevallen ,verlamming ,ataxia verschijnselen ,

Bij jongere honden en pups uitval van organen binnen een dag na het ziek worden ,

En bij veel honden gaat het dus ook goed ,Al onze honden werden al twee jaar met l 4 ge-ent ,nooit geen problemen  ,maar j.l januari heeft het het leven gekost van onze Dora ,pup van ruim vier maanden .

Er zijn gesprekken geweest met verschillende artsen van de fabrikant en met onze eigen dierenartsen .De slotsom hier is , 1 hondje overleden en geen l 4 meer hier ,

We wonen temidden van sloten  weilanden  en er zijn veel ratten hier, Nooit een weil hond of zieke hond door ratten gehad ,maar tegen de twee meest voorkomende weil worden de andere dus wel jaarlijks ge-ent ,nu standaard met L 2 .

Weil entstof kan je dierenarts wel enkel bestellen hoor ,ze moeten het alleen wel willen doen .Parvo en weil wordt vaak samen gegeven ,dat kan je in het entboekje even nazien .

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Dank je heleen ben dan achyeraf blij dat ik dus wss niet voor de l4 ben gegaan en goed te weten dat het besteld kan worden 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ogin is bij de fokker geent, twee x met de L4 staat in haar boekje, nergens geen last van, maar ik ent niet de ziekte van weil, hier wordt alleen gezwommen in stromend water, en ik pas op voor sloten en rietkragen...ik weet best dat je het niet altijd kan voorkomen. Maar heb toch van meerderen gehoord over de bijwerkingen...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heb nog even gekeken wanneer...op 12 weken...met de L4 en op 15 weken weer de L4 ....heel raar......met de nobivac...geen bijwerkingen niets...maar toch binnen drie weken geent met de L4 . Ze was toen bij de fokker, zelf had ik dat niet gedaan zo vroeg na elkaar.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Heb nog even gekeken wanneer...op 12 weken...met de L4 en op 15 weken weer de L4 ....heel raar......met de nobivac...geen bijwerkingen niets...maar toch binnen drie weken geent met de L4 . Ze was toen bij de fokker, zelf had ik dat niet gedaan zo vroeg na elkaar. "

 

Wanneer een hond voor de eerste keer met Nobivac L4 wordt gevaccineerd, wordt na 4 weken de enting herhaald.

 

Zie bijsluiter:

Tweevoudige vaccinatie van honden door toediening van 1 dosis (1 ml) met een interval van 4 weken vanaf een leeftijd van 6 weken.

 

 

Vaccinatieschema:

Basisvaccinatie: De eerste vaccinatie kan worden toegediend vanaf 6 - 9 (*) weken leeftijd en de tweede vanaf 10 - 13 weken leeftijd.

 

Herhalingsvaccinatie: Jaarlijkse hervaccinatie met 1 dosis (1 ml) vaccin.

 

Bron: http://www.gezelschapsdieren-msd-animal-health.nl/sites/default/files/downloads/Nobivac%20L4%20insert%202012-07.pdf

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Heb nog even gekeken wanneer...op 12 weken...met de L4 en op 15 weken weer de L4 ....heel raar......met de nobivac...geen bijwerkingen niets...maar toch binnen drie weken geent met de L4 . Ze was toen bij de fokker, zelf had ik dat niet gedaan zo vroeg na elkaar. "

 Dat moet de eerste keer, anders is de pup niet beschermd.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Paddy heeft de eerste keer erg veel last gehad van de L4, de tweede keer heb ik m apart laten geven.

 

Bij een volgende pup zou ik de L4 later geven, niet tegelijk met alle vaccinaties.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Kaylo heb ik dit jaar ook voor het eerst laten titeren. Genoeg antistoffen voor 3 jaar. Parvo en hondenziekte waren zelfs heel erg hoog. Twee jaar geleden bij aankomst in Nederland nog een grote cocktail gehad, toen wist ik hier nog allemaal niet van. Demodex was toen net genezen, kregen een keiharde terugval. 

 

Tegen weil ent ik niet, heel bewust. Ik bleef maar twijfelen, aan de dierenarts gevraagd bij het titeren. Zij heeft het ons afgeraden. Het is een te grote klap op Kaylo's immuunsysteem. Heb het wel bij onze dierenarts in het systeem laten zetten, dat mocht hij griepverschijnselen krijgen dat we dan een AB-kuur krijgen. Volgens de da kan dat minder kwaad in zijn lichaam dan de l4 enting. 

 

Wel wordt er hier om de 3 jaar tegen Rabiës gevaccineerd, die wordt ontspoort door een holist. Hierdoor is de kans op bijwerkingen weer iets kleiner. Wij zijn namelijk dol op wandelvakanties. Die heeft hij vorig jaar ook op deze manier gekregen en dat is goed gegaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ziekte van weil kan men beter na de 12 week geven, en zeker niet met andere entingen tegelijk, hier wordt bewust niet meer geent voor weil.

Anoniem (Gast)

Mijn Lola (yorkshire terrier)had ik laten enten kreeg ze ineens nierfalen...ze heeft dagen moeten spoelen, gelukkig is alles nog goed afgelopen....ik durf niet goed meer

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Nogga tekenspray
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^