Duitse Herder, 18 maanden oude reu

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DanielDaniel

Een nieuw fijn huis gezocht met een stabiele baas voor mijn hond.

 

Inleiding

 

Iets meer dan vijf maanden geleden heb ik met de titel "Neerwaartse spiraal" een onderwerp geopend op dit forum. Ik worstelde destijds erg met de gedachte mijn hond te moeten herplaatsen en bleef zoeken naar alternatieven. Ik heb veel reacties gekregen van volstrekt onbekende mensen die mij op hun manier geholpen hebben; waar ik erg dankbaar voor ben. Buiten dit forum om heb ik ook hulp gekregen van iemand. Helaas mocht het allemaal niet baten en is het mij uiteindelijk niet gelukt. De meeste redenen voor herplaatsing zijn terug te vinden in mijn eerste onderwerp, maar met meer dan honderd reacties is dat veel leesvoer. 

 

Samenvatting van reden van herplaatsing

 

 • Financiële problemen. Ik heb veel kosten met mijn hond niet voorzien en ben daardoor in de schulden gekomen. Momenteel red ik het nog net (overigens rook en drink ik niet). 
 • Gedragsproblemen. Het is mijn eerste hond en ik heb zoveel ik dacht nodig te hebben opgezocht over hoe ik het beste de training kon doen. Bij de puppy cursus ging het goed, maar het was toen al duidelijk dat mijn pup van zichzelf overenthousiast was en geen benul had van zijn grootte en kracht. Je merkte dat hij schrok van de reactie van honden die niet gediend waren van zijn enthousiasme. 
  Helaas ontstondt er bij mij thuis ook een verschil in benadering. Voor het afleren van het bijten probeerde ik één manier te implementeren, maar niet iedereen kon zich daar aan houden. Hij heeft dus geleerd aandacht (in dit geval negatief) te kunnen krijgen als hij (veelal zachtjes) bijt. 
  Buitenshuis is hij sinds pups af aan al erg alert geweest op alles om hem heen. Hij wilde altijd dolgraag naar alles wat bewoog (ook scooters). Dit is inmiddels minder geworden, maar het is er nog steeds. Deze overenthousiasme, ook wel reactiviteit genoemd, vertaalt zich helaas naar veel geblaf als hij honden ziet (wat vaak iets erger is bij katten). Als hij eenmaal dichtbij de honden is wil hij direct ruiken en spelen. Door de reactiviteit heb ik het afgelopen halfjaar zoveel mogelijk afstand gehouden van honden en geprobeerd op afstand van ze te trainen. Volgens mijn trainster zit er geen kwaad in hem, dus hoewel hij geen ervaring heeft met andere honden, zou hij er volgens haar prima mee kunnen leven. 
  Hij trekt nog wel aan de lijn, maar dit doet hij vooral wanneer hij weinig tot geen beweging gehad heeft. Met loslopen heeft hij nog niet veel ervaring. 
  Het is volgens mijn trainster vrij gemakkelijk voor een ervaren persoon om vrijwel alle problemen gauw af te leren. Ik ben in mijn mogelijkheden gewoonweg erg beperkt geraakt en het is mij niet gelukt. 
 • Gezondheid. Ik hoopte met het krijgen van een hond dat ik meer progressie had kunnen maken met mijn herstel, maar ik ben helaas alleen maar achteruit gegaan. Doordat mensen in huis niet goed met hem konden omgaan (vaak geen zin en/of tijd om het te leren) heb ik belangrijke behandelingen moeten afwijzen. Dit heeft inmiddels zijn tol geeist. 
 • Onrustige thuissituatie. Het is langzaam maar zeker achteruit gegaan in huis. Ik wil hem er zoveel mogelijk van afschermen, maar dat lukt helaas vaak niet. De bovenstaande problemen zouden prima te overzien zijn als dit probleem niet - of in mindere mate - aanwezig was. 
 • Onvoldoende uitdaging voor mijn grote vriend. Als laatste krijgt hij veel te weinig uitdaging van mij. Het lukt mij niet om veel met hem te ondernemen. Ik heb geen auto en kan door mijn problemen regelmatig niet ver van huis komen. Ik probeer hem in de tuin en in huis uit te putten met spelletjes, maar zo'n hond heeft ruimte en vrijheid nodig, iets wat ik hem niet vaak genoeg kan bieden op dit moment.  

 

Karakter


Hierboven staat natuurlijk een opsomming van negativiteit. Dit is mijn ervaring en zal voor velen een vertekend beeld zijn van mijn mooie jongen. Hij is een ontzettend lieve hond die 24/7 bij je wil zijn. Het maakt niet uit hoe moe hij is, als jij klaar voor actie bent dan staat hij al een paar meter voor je. Hij heeft geen voedselnijd, vindt het prima als je zijn poten schoonmaakt en loopt (gelukkig) met een grote boog om zijn eigen ontlasting heen, haha!

Hij kent zijn basiscommando's (zit, af, blijf, kijk is), maar zal daar minder goed naar luisteren als er iets interessants om hem heen gebeurd.
Hij is dol op spelen met ballen. Neem twee ballen mee naar een veld en hij zal als de dolle om je heen springen en piepen.
Het is altijd een groot feest als er iemand langskomt. Na even wat enthousiasme gaat hij meestal wel ergens midden in de woonkamer liggen. 

Het is geen knuffelhond. Hij zal niet bij je op schoot op de bank komen liggen en vind het niet altijd even fijn als mensen aan hem zitten. Dit zal met de leeftijd veranderen voor zover ik het begrepen heb. Hij blijft wel ten aller tijde dichtbij en vindt het niet heel fijn als hij je ziet weggaan van huis. Ik laat hem ook in de bench (xxl formaat) als ik even weg moet. 

 

Gezondheid van mijn hond

In november 2016 heb ik de Sterkliniek in Leeuwarden een officiële HD röntgenfoto laten maken. Daar kwam gelukkig uit dat daar helemaal niks mis mee is. Deze foto's heb ik in mijn bezit.

Toch maakte ik mij nog zorgen en ik heb om die reden in december 2016 bij de Tweede Lijn in Wilhelminaoord een CT-scan laten maken. Daar is uitgekomen dat de zenuw af en toe onder druk komt te staan in zijn onderrug. Er zijn geen hernia's of nauwe foramina aangetroffen, hoefde gelukkig ook niet geopereerd te worden. Er werd wel aangeraden om epiduraal een injectie met corticosteroïden toe te laten dienen. Dit heb ik wegens mijn financiële situatie nog niet kunnen doen. Ik moet er wel bij zeggen dat het erop lijkt alsof de ontsteking uit zichzelf tot rust gekomen is. 

Hij is waarschijnlijk niet geschikt om IPO en KNPV mee te gaan doen, maar volgens mij kan hij prima agility en andere sporten doen.  

 

Nieuwe huis

Ik ben opzoek naar een persoon met ervaring met herders en bewust kiest voor een anderhalf jaar oude hond. Iemand die genoeg tijd heeft om in ieder geval de eerste paar weken erg veel met de hond bezig te gaan en een sterke band op te bouwen. Wegens zijn overenthousiasme lijkt het mij wijsheid dat er geen kleine kinderen aanwezig zijn. Aan honden zal hij waarschijnlijk wel wennen, geen idee hoe dat met andere huisdieren (katten) zit. 

Indien mogelijk zou ik graag aan het begin af en toe willen horen hoe het met hem gaat en of hij de draai wat kan vinden. Ik begrijp dat dit op den duur vervelend kan worden en respecteer dat. 

Als laatste "eis" zou ik het erg fijn vinden als de nieuwe eigenaar een contract ondertekent waar in staat dat hij/zij verplicht is eerst contact met mij op te nemen indien hij/zij de hond om wat voor reden dan ook wil afstaan. Ik zou het verschrikkelijk vinden als mijn hond over een paar jaar ergens in een asiel zit. 

 

Foto's

https://postimg.org/image/aac83bjdf/
https://postimg.org/image/rxpfns3wz/
https://postimg.org/image/g9vdt8es3/
https://postimg.org/image/plm13xgpf/
https://postimg.org/image/xse0vi6s3/
https://postimg.org/image/4aogznykz/

 

Extra informatie

Geboortedatum: 25-10-2015

Fokker: Van Saendenland

Prijs: Ik vraag geen geld

Ongeveer twee maanden geleden een chemische castratie gekregen. Mijn trainster wou testen of zijn gedrag deels voortkwam uit testosteron, maar dat bleek niet zo te zijn.

 

honden page profiel May May

honden foto van May

heb je toestemming van het moderator team?
misschien kan je hem terug brengen naar de fokker ofzo?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik las het al in je andere topic... Wat een verdrietige beslissing. Maar vast 1 waar je goed over nagedacht hebt.

Wat een prachtige hond is hij. Als ik niet mijn beide handen al vol had aan onze Obi... Ik vind herders geweldig. Ik hoop dat je snel een goede baas zult vinden. En dat je je eigen leven weer op de rit gaat krijgen. Veel sterkte, dit zal absoluut niet makkelijk voor je zijn.

Anoniem (Gast)

Complimenten voor het  eerlijke en uitgebreide verhaal bij de hond. Daar kan een nieuw baasje wat mee. Ik houd mijn ogen open  voor je.

honden page profiel DanielDaniel

" heb je toestemming van het moderator team?misschien kan je hem terug brengen naar de fokker ofzo? "

 Ja! Ik heb toestemming gekregen.
Die optie laat ik nog altijd openstaan, alleen dan geef ik hem weg zonder te weten te komen waar hij terecht komt. Opgegeven moment kan het niet meer anders, maar tot die tijd probeer ik het via deze weg.

" Ik las het al in je andere topic... Wat een verdrietige beslissing. Maar vast 1 waar je goed over nagedacht hebt.


Wat een prachtige hond is hij. Als ik niet mijn beide handen al vol had aan onze Obi... Ik vind herders geweldig. Ik hoop dat je snel een goede baas zult vinden. En dat je je eigen leven weer op de rit gaat krijgen. Veel sterkte, dit zal absoluut niet makkelijk voor je zijn. "

 Heel erg bedankt! Ik hoop ook gauw een goede baas voor hem te vinden. Des te sneller de pleister eraf gehaald wordt des te beter.

" Complimenten voor het  eerlijke en uitgebreide verhaal bij de hond. Daar kan een nieuw baasje wat mee. Ik houd mijn ogen open  voor je. "

 Heel erg bedankt!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Nog een extra upje voor deze geweldig mooie herder meneer!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Heb ik erover gelezen maar heb je de fokker ook gevraagd om te helpen met plaatsen ? 

Je bent heel eerlijk en open, dat siert je en jou geloof ik nu eens wél ...andere redenen van herplaatsers 

 

Ik hoop dat ge iemand vind en dat ge zelf ook uit je problemen geraakt.

Moest ik jonger zijn , ik nam hem direct.

 

 

 

 

 

 

 

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Petje af dat je alles voor hem doet en nu ook kiest voor een voor hem betere plek. Heel veel respect voor. 

 

Ik hoop dat er iemand met ervaring heel veel interesse in hem heeft of krijgt.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Mag ik 1 opmerking maken.

De "eis" die je stelt over het contract tekenen.

Dat slaat kant nog wal.

Sommige fokkers hebben ook zoiets. En dat houd geen stand bij een recht zaak. Ten slotte verkoop jij nu ordinaire gezegd een product. En als de consument dat product zat is...

Ff krom gezegt dan.

Ik zou dan ook die eis weg halen.

Je kan het er altijd over hebben als mensen hem mee nemen dat mocht het ooit zo ver komen dat hij bij jouw terug kan.

Want mij zou het tegen houden om hier op te reageren vanwege de eis.

 

Dan wat vragen over de hond

1. Is hij waaks?

En eventueel geschikt om op een terrein te lopen en aan te slaan bij vreemd bezoek  (hij hoeft niet te bijten alleen afschrik functie)

2. Hoe zit het met zijn rug?

Want kan hij bijvoorbeeld zelf een trap op (af en toe) en een boot (kleine sprong)

3. Hoe zit het met de fokker.

Heeft hij een stamboom. En hoe is hij met vee?

 

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Oh Hoe reageert hij op intacte reuen?

Want ik lees over enthousiast.

Maar je hebt scooby doo enthousiast of we trekken je kop wel van je romp enthousiast.

 

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

sorry voor de vragen maar bij mijn ouders is hun rottie overleden en nu hebben ze geen "grote enge" hond meer...

 

(Ze hadden 2 rottweilers en 2 Bull mastifs )

En nu kwam deze voor bij en een herder is "eng" 

En als ie dan nog blaft is het nog "enger"

En komen er niet zo snel vreemde op het terrein.

Mijn ouders hebben namelijk 8 hectare met ook wat vee  (3 schapen 2 lamas en kippen)

En deze heeft de perfecte leeftijd. Niet te oud. En al zindelijk.

Hij zou dan over dag achter me vader of moeder aan lopen.

En dan in de nacht het huis bewaken (lees op de bank slapen)

En in de zomer mee met de boot.

 

 

honden page profiel DanielDaniel

@Koning Obi
Haha, dank je wel!

@Anny en Lance
Dank je wel! Velen hebben mij aangeraden om kort te zijn met mijn verhaal. Iemand die interesse heeft en kennis van herders zouden de "problemen" namelijk niet erg vinden en als ik ze allemaal opschrijf kan het afschrikken voor sommigen. Ik was het daar helemaal niet mee eens en schrijf het liefst zoveel mogelijk zodat iemand een bewuste keuze kan maken en mijn grote vriend bij een voor hem perfecte plek komt.

@Tamara, Aiden & Abby
Dank je wel! Dat hoop ik ook.

honden page profiel DanielDaniel

@team border lolly
Ik ben het vergeten te vermelden aan het begin, maar ik ben niet van plan om geld te vragen voor mijn hond. Ik durf er niet eens een bedrag voor te bedenken. Het gaat mij er puur om dat hij een plek krijgt waar hij oud en gelukkig kan worden. Al zou zo'n contract niet standhouden bij een rechtszaak, gaat het mij meer om mijn gemoedstoestand. Ik hoop dat diegene die het dan tekent het wel nakomt. Het is niet een grote vraag vind ik zelf. Het is simpelweg de enige manier die ik kan bedenken om er zo goed mogelijk voor te zorgen dat mijn hond niet in het asiel terecht komt.

Ik zal je vragen hieronder beantwoorden:
Hij is erg alert op geluiden en bewegingen buitenshuis. Hij is al bekend met alle geluiden van ons huis (voordeur, achterdeur, hekdeur, etc) en blaft direct als hij iets hoort. Hij maakt erg veel geluid, maar zodra diegene binnen gelaten wordt gaat hij er snuffelend en kwispelend omheen.
Hij kan prima een trap op, maar vind het eng om een naar beneden te gaan (dit heeft hij niet met weinig treden of meer stap ruimte). Springen heeft hij ook geen problemen mee.
Hij heeft alle papieren, o.a dna onderzoek en stamboom. Ik heb geen idee hoe hij met vee is, nooit bij geweest.

Ik kan eerlijk gezegd niet zeggen of hij erger op intacte reuen reageert dan op gecastreerde. Door de reactiviteit blijf ik meestal op afstand van alle honden. Hij heeft overigens zelf momenteel een chemische castratie gehad. Dit zal over ongeveer vier maanden vanzelf verdwijnen. Zijn enthousiasme ziet er uit als "ik trek je kop van je romp", maar dat is alleen op afstand, als hij kan snuffelen is hij ineens stil.

Ik snap de situatie. Ik merk zelf dat mensen makkelijk schrikken van herders. Hij maakt ontzettend veel kabaal, maar dat is het ook.
Hebben je ouders wel eens eerder een herder gehad?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Herders zijn sowieso wel vocaal, dat is Obi tenminste ook. 

honden page profiel DanielDaniel

" Herders zijn sowieso wel vocaal, dat is Obi tenminste ook.  "

Helemaal waar! Ik hoorde van mijn trainster dat iedereen bij de KNPV training direct kon horen als er een Duitse Herder aankwam door hun vaak eigenaardige gillende blaf. 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

Wat een knappe herder en hij ziet er ook slim uit.

Zou hem graag een blijvende thuis willen geven en met je eis om het contract te tekenen heb ik geen moeite.Het probleem is dat de afstand zo ver is doordat ik geen auto bezit.

Heb ervaringen met Duitse en Mechelse herders daar ik deze al meermaals uit een asiel heb geadopteerd. Mijn eerste herder was Bobke,daarna kwam Robby, dan Wolf en de laatste herder was Ringo.

Bobke en Robby waren mechelaars, Wolf en Ringo waren Duitsers.

honden page profiel Gero † & Lara Gero † & Lara

honden foto van Gero † & Lara

" Wat een knappe herder en hij ziet er ook slim uit.
Zou hem graag een blijvende thuis willen geven en met je eis om het contract te tekenen heb ik geen moeite.Het probleem is dat de afstand zo ver is doordat ik geen auto bezit.
Heb ervaringen met Duitse en Mechelse herders daar ik deze al meermaals uit een asiel heb geadopteerd. Mijn eerste herder was Bobke,daarna kwam Robby, dan Wolf en de laatste herder was Ringo.
Bobke en Robby waren mechelaars, Wolf en Ringo waren Duitsers. "

 Ik weet niet waar je woont maar ik wil je best helpen (kosteloos) mocht je echt interesse hebben in die Duits Herder,

Het is een mooie jonge hond, hij lijkt veel op die van mij.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

"  Ik weet niet waar je woont maar ik wil je best helpen (kosteloos) mocht je echt interesse hebben in die Duits Herder,
Het is een mooie jonge hond, hij lijkt veel op die van mij. "

 Als dat zou kunnen en Daniel vind het prima is het super lief van je om dat te doen.

Stuur je een pb waar ik woon.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Als dat zou kunnen en Daniel vind het prima is het super lief van je om dat te doen.
Stuur je een pb waar ik woon. "

 Kan deze hond met jouw pup dan?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" @team border lolly
Hebben je ouders wel eens eerder een herder gehad? "

Ik zou die eis gewoon loslaten. Mensen die meerdere honden gehad hebben, waaronder een Rotweiler, kunnen prima overweg met een herder. Zo bijzonder zijn herders nu ook weer niet.

Als ik het verhaal zo hoor is dit wel een droomplek voor je hond. Altijd iemand in de buurt, lekker scharrelen op een groot terrein terwijl de baas ook veel buiten is... Hondenhemel voor een herder.

honden page profiel DanielDaniel

" Wat een knappe herder en hij ziet er ook slim uit.
Zou hem graag een blijvende thuis willen geven en met je eis om het contract te tekenen heb ik geen moeite.Het probleem is dat de afstand zo ver is doordat ik geen auto bezit.
Heb ervaringen met Duitse en Mechelse herders daar ik deze al meermaals uit een asiel heb geadopteerd. Mijn eerste herder was Bobke,daarna kwam Robby, dan Wolf en de laatste herder was Ringo.
Bobke en Robby waren mechelaars, Wolf en Ringo waren Duitsers. "

Dank je wel, is inderdaad een hele knappe jongen. :) Ik kom graag privé met je in contact. Ik heb een aantal vragen die minder geschikt zijn voor een openbaar forum. 

 

Vind het het aanbod van Gero & Lara ook erg sympathiek! 

honden page profiel DanielDaniel

" Ik zou die eis gewoon loslaten. Mensen die meerdere honden gehad hebben, waaronder een Rotweiler, kunnen prima overweg met een herder. Zo bijzonder zijn herders nu ook weer niet.
Als ik het verhaal zo hoor is dit wel een droomplek voor je hond. Altijd iemand in de buurt, lekker scharrelen op een groot terrein terwijl de baas ook veel buiten is... Hondenhemel voor een herder. "

Ik heb het misschien verkeerd verwoord. Vroeg het in dit geval meer uit interesse of dan dat ik het als eis bedoelde. Het blijven high-energy honden en veel van zijn "problemen" zijn volgens mijn trainster typisch Duitse Herder eigenschappen. Iemand die meerdere grote honden gehad heeft in zijn leven heeft absoluut veel ervaring. :)  

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Herders zijn wel slim en super behendig. Mijne maakt deuren en ramen open. Ontsnapt zelf uit de bench door hem in te klappen met zichzelf erin etc. Zet stekkerdozen uit,
(dus je pc of zo) of het licht, de PlayStation etc. Onze andere honden hebben nooit zulke fratsen uitgehaald. Niets wat daarbij in de buurt komt in ieder geval. Als je niet verwacht dat een hond zoiets kan doen is het een nachtmerrie natuurlijk, want dan loop je achter de feiten aa. Is de hond zomaar op straat bijvoorbeeld. Maar het is niet iets waar een andere hondeneigenaar niet mee zou kunnen leren omgaan.


Obi hield trouwens ook niet echt van knuffelen toen hij jong was. Nu is hij helemaal voor knuffelen en krijg je hem soms bijna niet bij je weg en moet ik hem wegsturen. Dan probeert hij in slowmotion op je schoot te klimmen. "Want als je het snel doet hebben ze het meteen door" denkt ie ofzo. Maf beest..

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

"  Kan deze hond met jouw pup dan? "

 Het is enkel een kwestie om de hond goed in de groep te laten introduceren. De dieren moeten eerst aan elkaar wennen en dat doe je niet door hem meteen in de groep te plaatsen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Het is enkel een kwestie om de hond goed in de groep te laten introduceren. De dieren moeten eerst aan elkaar wennen en dat doe je niet door hem meteen in de groep te plaatsen. "

 Nee dat snap ik, maar t kan best zijn dat de herder niet met pups kan. Maar dat weet de eigenaar wel, t leek mij niet zo'n handige combi in eerste instantie. Met een pup ben je meestal best druk, met een herplaatser ook.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

"  Nee dat snap ik, maar t kan best zijn dat de herder niet met pups kan. Maar dat weet de eigenaar wel, t leek mij niet zo'n handige combi in eerste instantie. Met een pup ben je meestal best druk, met een herplaatser ook. "

 Qjell is nu al groter dan een Duitse herder en het zou een goede combinatie zijn.

Qjell en levendig en vol energie en dat is de herder ook,volgens mij hebben die veel aan elkaar.

Maak je over het druk zijn maar geen zorgen,ben gans de dag thuis zodat ik veel met hun kan bezig zijn.

Zolang ze niet aan elkaar gewend zijn moet ik met hun beide apart gaan wandelen ,éénmaal ze elkaar kennen kunnen ze samen mee gaan wandelen wat hun band nog zal versterken.

Ik weet wel wat ik doe,heb ervaring met herplaatsers.

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

" Dank je wel, is inderdaad een hele knappe jongen. :-) Ik kom graag privé met je in contact. Ik heb een aantal vragen die minder geschikt zijn voor een openbaar forum. 
 
Vind het het aanbod van Gero & Lara ook erg sympathiek!  "

 Stel deze maar in een pb.

honden page profiel DanielDaniel

Ik heb contact gehad met 'AndyBenjiLuckyNickyQjell' en om een aantal redenen lijkt het mij wijsheid dat mijn hond niet bij haar geplaatst wordt. Ben wel erg dankbaar voor de interesse. 

 

Hierbij wil ik dus melden dat mijn hond nog steeds beschikbaar is voor herplaatsing. 

honden page profiel Shiva Shiva

honden foto van Shiva

" Ik heb contact gehad met 'AndyBenjiLuckyNickyQjell' en om een aantal redenen lijkt het mij wijsheid dat mijn hond niet bij haar geplaatst wordt. Ben wel erg dankbaar voor de interesse. 
 
Hierbij wil ik dus melden dat mijn hond nog steeds beschikbaar is voor herplaatsing.  "

 Vind het ook onverantwoord daar het een groot vraagteken is of de herder wel met mijn andere dieren overweg kan.

Zou niet willen dat hij één van de chihuahua's of poezen zou bijten of over het hek springt om mijn kippen/konijnen te doden.

 

Vind het wel jammer maar moet realistisch blijven en deze mogelijkheid vermijden.

Wens je veel succes met het herplaatsen van je mooie herder.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Aw.. Nog even verder zoeken dan... Bij deze weer een upje!

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Lizy 1,8 jaar Lotje 2,4 jaar
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^