Verlatingsangst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MikmakMikmak

Ha Forummers,

Ik heb een kruising teckel van bijna 5 jaar oud. Ze heeft de laatste 2 jaar nogal wat dingen meegemaakt. Ik had ook 2 katten.

Anderhalf jaar geleden is mijn partner overleden en twee maanden daarna zijn we verhuisd. Dat ging goed met de hond en de katten er kwam zelfs nog even een hond bij. Ze bleef daar ook gewoon  *alleen* thuis met de andere dieren. Na ruim een jaar weer een verhuizing, dit maal zonder de katten. (ook geen andere hond) Ze is nu dus alleen met mij.

Nu in dit huis waar we 3 maanden wonen weigert ze alleen thuis te blijven. Ze gaat huilen als een wolf en is echt overstuur als ik weer thuiskom. Ik heb geprobeerd om met kleine stapjes het op te bouwen, maar na een minuut is het mis. (ik ga pas naar binnen als ze stil is even)

Wie weet hier een mogelijke oplossing voor?

Wie heeft er tips voor ons?

Alvast heel erg bedankt voor het meedenken!

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

het lijkt erop alsof ze haar vastigheid is kwijtgeraakt, wat logisch is natuurlijk.

 

Ik denk dat je weer helemaal bij af moet beginnen om het alleen laten op te bouwen, dus echt per secondes misschien in het begin.

 

Heb je een betrouwbare oppas zodat je in alle rust van huis kunt gaan en de hond niet alleen is? Anders zou ik er echt een gaan zoeken.

 

In deze docu worden ook tips gegeven

 

https://www.youtube.com/watch?v=h6Hszbb41DE

 

 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik heb hier een aantal maanden geleden ook een onderwerp over geopend. misschien heb je ook iets aan de tips die daar gegeven werden: http://www.hondenpage.com/hondenforum/211224/verlatingsangst.php

Bij ons is het nog steeds niet opgelost, maar we maken wel nog altijd met hele kleine stapjes vooruitgang. We volgen nu nog altijd het boekje van Malena De Martini. https://malenademartini.com/

Volgende forumvraag: Kalmerende signalen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^