Hond op afstand houden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mosje (Gast)

Ik kom net thuis van een stressvol rondje wandelen met mijn hond. Adrenaline giert nog door mijn lichaam.  -Ik hoop dat dit overigens de juiste categorie is. Excuses als het niet zo is. Dit is mijn eerste post.- Ik heb een drop van een hond. Een zwarte kleine kruising uit het buitenland. Een hondje met een verleden. Ze is op straat gevonden met haar pupjes. Toen wij haar net een dag hadden ontdekten we dat ze een tumor had bij haar vagina had. (excuses als dit te grafisch is) Ze is geopereerd maar het blijft een "open wond". Wat wil zeggen dat ze voor sommige reutjes onweerstaanbaar is. Ik denk dat het voor hun als loops zijn ruikt.  Ze willen er vooral aan likken en kwijlen alsof ze hondsdol zijn.  Zoals je begrijpt is die niet gezond voor de "wond" ivm infecties etc.  Nu weten de meeste baasjes in de buurt dit en proberen er rekening mee te houden. Maar meestal ben ik degene de reutjes bij haar wegtrek.   Vandaag was het extreem. Het baasje was te druk met kletsen en met andere honden in de weer. Na een tijdje het reutje te hebben weggetrokken heb ik geprobeerd mijn hond aangelijnd mee te nemen. Maar we bleken een heuse stalker te hebben. Ik heb al mijn truucjes toegepast om hem weg te jagen. Wat bij de meeste honden lukt maar het deed hem niks. Totdat ik hem strak aan bleef kijken. Toen begon hij te blaffen en te howlen. Weet iemand wat dit betekend?  Ik had mij nog niet omgedraaid of hij probeerde alweer langs mij heen te drentelen. Hij was even afgeleid door een andere hond en hoopte zo te ontsnappen en stak de weg over. Het baasje of haar medekletser vond het toen wel tijd om in te grijpen en te schreeuwen dat hij terug moest komen omdat hij doodleuk ook de straat over stak.  Nu weet ik dat ook die hond een verleden heeft. En vind ik het soms eng en lastig om goed te reageren zonder dar zo'n hond terug schiet in een bepaald gedrag of dat hij terug bij af is qua angsten.  Wat kun je doen tegen zo'n hond? Geef mij maar 2 herders die van een erf op mij af komen rennen... die jaag ik weg met de staart tussen hun benen. Je weet gewoon heo dat soort honden zijn en denken. Maar een beschadigde hond waar je niet alles van weet hoe jaag je die op een goede manier weg?

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Lastig zeg, maar ik dit geval ben jij degene die jou hondje moet beschermen, als dat niet op een rustige vriendelijke manier werkt, dan doe je het anders. Ten eerste had ik meteen de eigenaar er op aangesproken, het is haar hond, en haar verantwoordelijkheid dus zij moet er voor zorgen dat haar hond de jouwe niet lastig valt. 

 

Je hondje is klein, is net geopereerd, laat ze het toe als je haar op tilt? Dat kan je in zo'n geval doen, dan is jouw hondje, en de andere hond, welke dan ook, niet de dupe. 
Ook kan je een tuigje kopen met een tekst erop met bijvoorbeeld: Niet aanraken, niet snuffelen etc. Maar dit werkt natuurlijk alleen als eigenaren in de buurt zijn die het kunnen lezen, voor honden 'zonder' eigenaar heeft dit uiteraard weinig effect. 

 

Als het mijn hond was die wel lastig gevallen, had ik hem proberen weg te sturen op welke manier dan ook, ook als de hond beschadigd is. maar mijn hond is groot en die til je niet zomaar op. Als jij dus geen 'beschadigde' hond wilt wegsturen, til je hondje dan op. 

Mosje (Gast)

Bedankt voor je reactie!

 

Zo'n tuigje o.i.d. is nog niet zo'n slecht idee.

Qua optillen... Ik heb op de één of andere manier in mijn hoofd en ooit gehoord dat je dat nooit moet doen. Maar misschien geldt dat voor hele andere situaties?

Helaas weegt mijn hond net wat te veel om haar wat langer te tillen.(12 kilo) Meestal komen die reutjes van ver al aan rennen. En zijn de baasjes met hele andere dingen bezig. 

Verder ben ik vooral bang dat een besschadigde hond aanvalt. Ze hebben vaak niet de natuurlijke reactie als ik bijvoorbeeld mij groot maak en grom of wat dan ook reageren ze daar niet op. Behalve dus dat aankijken waar hij zo vreemd op reageerde. 

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Ik begrijp dat je die hond en zijn baas wel een beetje kent en waarschijnlijk vaker tegenkomt. Ik zou eens rond de tijd dat hij meestal uitgelaten wordt op zoek gaan naar die baas zonder je eigen hond mee. Op manier kun je, zonder de stress van die reu op jouw hond, rustig uitleggen wat er aan de hand is en vragen of zij er wat meer rekening mee kan houden. En als het toch weer gebeurd gewoon meteen op haar af stappen.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Is het niet mogelijk om honden gewoon te ontwijken? Toen Java loops was liep ik niet bij losloopgebieden, en als ik een hond zag liep ik er ruim omheen.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Bedankt voor je reactie!
 
Zo'n tuigje o.i.d. is nog niet zo'n slecht idee.
Qua optillen... Ik heb op de één of andere manier in mijn hoofd en ooit gehoord dat je dat nooit moet doen. Maar misschien geldt dat voor hele andere situaties?
Helaas weegt mijn hond net wat te veel om haar wat langer te tillen.(12 kilo) Meestal komen die reutjes van ver al aan rennen. En zijn de baasjes met hele andere dingen bezig. 
Verder ben ik vooral bang dat een besschadigde hond aanvalt. Ze hebben vaak niet de natuurlijke reactie als ik bijvoorbeeld mij groot maak en grom of wat dan ook reageren ze daar niet op. Behalve dus dat aankijken waar hij zo vreemd op reageerde.  "

 Er wordt inderdaad over het algemeen aangeraden je kleine hond zomaar op te tillen. Echter, als er een grote hond op je kleine hondje afkomt en de andere hond heeft slechte intenties, is je hond minder bang als je hem op tilt dan dat hij aangevallen wordt. Er wordt meer bedoeld kleine hondjes niet de hele tijd op te tillen omdat ze zich dan even groot voelen als de baas, maar ik zelf geloof er niet zo in. Hier in huis woont een klein hondje van 3.5 kilo die altijd op de grond blijft, ook als er grote honden aankomen, als ik het echter niet vertrouw twijfel ik er niet over haar op te tillen. Een baas is er namelijk voor om je hondje te beschermen. 

 

Als je bang bent dat jou hondje een beschadigde hond aam valt, kun je dit dus ook voorkomen haar even op te tillen en weg te lopen. Alleen zal jou hondie vtv vast signalen hebben gegeven naar een eventuele hond, aanvallem gebeurt niet snel zonder reden.

Mosje (Gast)

Goed idee. Helaas zie ik haar niet op gezette tijden. Ze is een hondenoppas die daar niet regelmatig komt. De enige manier was denk ik de hond mee te nemen naar haar terug aan zijn halsband maar dit vind ik dus best eng. Als zo'n hond dus al onvoorspelbaar is...

Mosje (Gast)

Pascale&Kahlúa. Dat is waar. Ik wil er zeker alles aan doen om haar te beschermen. Dit heb ik al erg vaak moeten doen helaas. Maar dus nooit door op te tillen. Misschien is dit soms de enige optie inderdaad. En ze geeft heeel duidelijk aan dat ze het allemaal niet wilt door te gaan zitten, grommen en uiteindelijk happen. Maar wat ik hiervoor zei. Ze is net wat te Zwaar om haar langer op te tillen en om naar een ander baasje te lopen.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik denk eigenlijk dat je al heel goed bezig was, dat de hond ging joelen is omdat je hem onzeker maakte denk ik, als je dat nog even had volgehouden en hem weg zou sturen dan was het je vast gelukt.

Ik weet niet of de hond mensen bijt maar anders zou ik de volgende keer een stap richting hem doen tijdens dat kijken en dan wegjagen met woorden en wijzen, kijk als de hond bekend is om mensen te bijten of je durft het niet, dan moet je het ook echt niet doen, want je angst voelen ze meteen.

 

Anoniem (Gast)

yooop. Ik had het met woorden, wijzen en stappen naar hem toe al gedaan. (Ik voelde me net een Bordercollie al slalommend ;-))

Maar ik denk dat ik wat verbouwereerd was om zijn blaffen. De volgende keer dus de staaractie in combinatie met wat ik daarvoor al had gedaan. Wat jij dus zegt. :-)

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" yooop. Ik had het met woorden, wijzen en stappen naar hem toe al gedaan. (Ik voelde me net een Bordercollie al slalommend ;-))
Maar ik denk dat ik wat verbouwereerd was om zijn blaffen. De volgende keer dus de staaractie in combinatie met wat ik daarvoor al had gedaan. Wat jij dus zegt. :-)"

 Als je maar niet bang bent, zo zou ik het doen, werkt goed meestal.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Het baasje was te druk met kletsen en met andere honden in de weer.
Ik heb al mijn truucjes toegepast om hem weg te jagen. Wat bij de meeste honden lukt maar het deed hem niks. Wat kun je doen tegen zo'n hond? "

 gewoon je schoenmaat 45 ertegenaan parkeren

 

als je alles geprobeerd hebt, en niets helpt, en de eigenaar van zo'n opdringerig type staat erbij en kijkt ernaar, ga ik echt niet zitten toekijken hoe mijn hondje wordt lastiggevallen. dan grijp ik in.

 

al hoef ik zelden gebruik te maken van mijn voet, maar misschien ben ik gewoon wel heel intimiderend

 

en anders een keer keihard "WEGWEZEN" brullen. is meestal voor de eigenaar van zo'n hond ook wel een signaal dat je het niet zo leuk vindt

honden page profiel ...it's Jess! ...it's Jess!

honden foto van ...it's Jess!

Zo. Even een profiel aangemaakt. Is wel erg fijn helpende mensen! 

Niet bang zijn is dan een lastig iets inderdaad. Ben ik in principe ook nooit. En anders laat ik het niet merken ;). Maar nu was dat dus toch anders.

Nog wat meer zelfvertrouwen neerzetten inderdaad. Met maat 40 moet het ook lukken. ;) En minder denken dat baasjes hints wel snappen. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Zo. Even een profiel aangemaakt. Is wel erg fijn helpende mensen! 
Niet bang zijn is dan een lastig iets inderdaad. Ben ik in principe ook nooit. En anders laat ik het niet merken ;-). Maar nu was dat dus toch anders.
Nog wat meer zelfvertrouwen neerzetten inderdaad. Met maat 40 moet het ook lukken. ;-) En minder denken dat baasjes hints wel snappen.  "

 Ja je moet er van uit gaan dat de baasjes geen hints snappen, en mannen al helemaal niet

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

"  Ja je moet er van uit gaan dat de baasjes geen hints snappen, en mannen al helemaal niet "

hahaha, wij houden gewoon van duidelijk communiceren

 

wat moet je ook met die "subtiele hints"? zeg gewoon wat je bedoelt

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Is zo'n loopsheid broekje misschien ook een idee om als extra bescherming om te doen?
Ruikt het wat minder en is de wond wat beschermt.

honden page profiel ...it's Jess! ...it's Jess!

honden foto van ...it's Jess!

Haha sjah. Als je dat nooit hebt geleerd... En volgens mij bestaan subtiele hints niet. ;-P Maar je hebt gelijk! Hoewel, hints zijn wel weer leuk met een gezeldschapsspel. ;-)

honden page profiel ...it's Jess! ...it's Jess!

honden foto van ...it's Jess!

" Is zo'n loopsheid broekje misschien ook een idee om als extra bescherming om te doen?
Ruikt het wat minder en is de wond wat beschermt. "

 Had ik ook al aan gedacht maar dan kan ze verder niet haar behoefte doen. Dus met uitlaten is dat niet een optie. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" hahaha, wij houden gewoon van duidelijk communiceren
 
wat moet je ook met die "subtiele hints"? zeg gewoon wat je bedoelt "

 hahaha das moeilijk voor de meeste vrouwen, ik heb een man die begrijpt echt geen hints, tenzij ik HINT HINT zeg.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Is zo'n loopsheid broekje misschien ook een idee om als extra bescherming om te doen?
Ruikt het wat minder en is de wond wat beschermt. "

 Hoe wordt er dan geplast of gepoept ? ....   probeer op andere tijden te gaan wandelen, je kan wat lavendelolie op je handen doen even de broek, vacht er mee inwrijven, niet de huid, dan is de ergste lucht voor de reu weg....                            hier ook teven, die moeten ook uit als ze loops zijn, als ik zie dat de eigenaar van de reu niet luisterd naar mij van hou je even je hond bij je, en ja vaak zitten ze op de telefoon dan zal ik de reu ook een oplawaai geven, jouw hond bescherm je op dat ogenblik....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Is zo'n loopsheid broekje misschien ook een idee om als extra bescherming om te doen?
Ruikt het wat minder en is de wond wat beschermt. "

 Niet doen,vraagt om infectie juist, laat de wond zo aan de buitenlucht genezen...wat lavendel op de ..broek.

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Denk dat dat wel meevalt. Zolang de hond er niet de hele dag in loopt is er genoeg doorluchting.
Toen mijn overleden hond geopereerd was aan de poot deed ik hem voor de wandeling ook een schoentje aan en liet het verder luchten.

Probleem is meer denk ik het de behoefte kunnen doen. Ja kan misschien een gaatje maken en iets aanpassen maar dan zal het plekje waarschijnlijk toch weer open zijn en effect weg.
Het was gewoon even een gedachte.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Denk dat dat wel meevalt. Zolang de hond er niet de hele dag in loopt is er genoeg doorluchting.
Toen mijn overleden hond geopereerd was aan de poot deed ik hem voor de wandeling ook een schoentje aan en liet het verder luchten.

Probleem is meer denk ik het de behoefte kunnen doen. Ja kan misschien een gaatje maken en iets aanpassen maar dan zal het plekje waarschijnlijk toch weer open zijn en effect weg.
Het was gewoon even een gedachte. "

 Broekje zit dan op een plek waar geopereerd is en bij de vulva , de wond is ook nog open, altijd wat meer een bron van infectie dan, en veronderstel dat ze in dr broekje plast, infectie gevaar is er dan zo....een schoentje aan een voet is toch anders.

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik denk ook dat niet jíj je hoeft aan te passen om die honde kerels op afstand te houden.

Geen broekje, dat broeit als een dolle.

Maar ben het Joop eens: niet té subtiele signalen geven.

Als er weer zo'n doldrieste reu aankomt: direct verbaal de registers open: Wegwezen!

Helpt dat niet? Ga dan je ' wapen' gebruiken: neem een klein, leeg limonadeflesje. Doe daar een handvol grind in. Dop er weer op.Dat flesje moet je dan altijd bij je hebben als je aan de wandel gaat.

Luistert de reu dus niet: gooi dan je flesje vlak naast die hond op de grond. Die hond schrikt zich het rambam en is weg......

En als er dan een verbolgen baasje aan zou komen, kun je uitleggen wat het probleem is. En waarom ze dus hun reu bij zich moeten houden....

Kun je je schoenen aanhouden

honden page profiel ...it's Jess! ...it's Jess!

honden foto van ...it's Jess!

Dank voor alle hulp!

Van een flesje met grind had ik nog nooit gehoord haha. Het heen en weer schudden schrikt misschien al genoeg af.

 

In een hele oude vergelijkbare post las ik een openslaande paraplu om een schrikreactie en afstand te creeëren. Ook een slim idee.

 

Van Lavendelolie heb ik ook nog nooit gehoord. Reutjes vinden dit stinken? Of alle honden? Zijn er meer van dat soort geurtjes waar honden niet van houden?

 

Ik heb ook nog bij Bever dit gevonden:

https://www.bever.nl/p/dazer-dazer-ii-honden-signaal-MEDDXX2002.html?colour=5806

Heeft iemand hier ervaring mee?

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Lavendelolie wordt wel eens op loopse teven gebruikt; om de geur van de loopsheid te maskeren.

Die geur schrikt dus niet van zichzelf af.

Geur als afstand houder werkt dan ook niet, ook omdat de reu er simpelweg te dichtbij voor moet komen om het te ruiken.

Terwijl jij afstand wilt. Vanwege een medisch probleem bij je teef.

Dus. Je zult de heren hond echt, met duidelijke signalen, op afstand moeten houden......

 

honden page profiel ...it's Jess! ...it's Jess!

honden foto van ...it's Jess!

" Lavendelolie wordt wel eens op loopse teven gebruikt; om de geur van de loopsheid te maskeren.
Die geur schrikt dus niet van zichzelf af.
Geur als afstand houder werkt dan ook niet, ook omdat de reu er simpelweg te dichtbij voor moet komen om het te ruiken.
Terwijl jij afstand wilt. Vanwege een medisch probleem bij je teef.
Dus. Je zult de heren hond echt, met duidelijke signalen, op afstand moeten houden......
  "

 Ah duidelijk. Helaas. Ben er wel benieuwd naar. Maar om het elke dag op haar te moeten sprayen oid, lijkt me ook niet zo gezond. Is inderdaad anders bij loopsheid wat tijdelijk is.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Ik heb ook nog bij Bever dit gevonden:
https://www.bever.nl/p/dazer-dazer-ii-honden-signaal-MEDDXX2002.html?colour=5806
Heeft iemand hier ervaring mee? "

 nee, maar je eigen hond heeft hier dan ook last van

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dank voor alle hulp!
Van een flesje met grind had ik nog nooit gehoord haha. Het heen en weer schudden schrikt misschien al genoeg af.
 
In een hele oude vergelijkbare post las ik een openslaande paraplu om een schrikreactie en afstand te creeëren. Ook een slim idee.
 
Van Lavendelolie heb ik ook nog nooit gehoord. Reutjes vinden dit stinken? Of alle honden? Zijn er meer van dat soort geurtjes waar honden niet van houden?
 
Ik heb ook nog bij Bever dit gevonden:
https://www.bever.nl/p/dazer-dazer-ii-honden-signaal-MEDDXX2002.html?colour=5806
Heeft iemand hier ervaring mee? "

 Een goed apparaat, maar niet om mee te nemen als je met je hond wandeld, daar is het ook niet voor bedoeld, meer voor joggers en fietsers die veel last hebben van loslopende honden.

Volgende forumvraag: Commando's lijst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^