Buitenlands hondje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RebeccaRebecca

Meteen een dierenartsafspraak ben ik inderdaad van plan. Bij de stichtingen die ik nu op het oog heb, krijg je een paspoort en alle bekende gezondheidsinfo mee 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Puck heb ik geadopteerd bij ACE. Ik liep daar stage, dus ik kende haar al.

Bij ACE is het zo dat ze ongeveer 40 honden in opvang hebben en zo'n 300 nog in Spanje zitten, die je ook kunt adopteren. Als je voor een hondje uit een opvanggezin kiest dan vul je eerst een formulier in, dan krijg je de contact gegevens van het opvanggezin en kun je bellen/mailen en een afspraak maken om de hond te komen bekijken en eventueel te wandelen. Daarvoor of daarna wordt er ook een huisbezoek gedaan en als die is goedgekeurd mag je de hond adopteren.

 

Als je kiest voor een hond uit Spanje krijg je ook een vragenformulier. Je kunt nog extra vragen stellen bijvoorbeeld over het karakter of extra foto's en filmpjes. Daarna wordt het huisbezoek gedaan en als je wordt goedgekeurd wordt de hond ingepland voor een vlucht. Je haalt de hond op op het vliegveld en dan gaat hij mee naar huis. Er is dan wel vluchtbegeleiding mee van de stichting die je ontvangt, de honden uit de bench haalt en de honden hun tuigje enzo aandoet. Zodat de honden niet kunnen ontsnappen.

 

Tijdens het huisbezoek wordt er veel info gegeven en voordat je de hond gaat halen krijg je ook nog info via de mail.

 

We zijn inderdaad ook nog naar de DA geweest met Puck voor een controle en de entingen na te laten kijken en te herhalen welke nodig waren. Maar hier zou ik wel mee wachten totdat je de hond hebt en in kunt schatten of hij er aan toe is, zodat hij eerst tot rust kan komen. Want zo'n reis is niet niks en hij krijgt heel veel nieuwe prikkels.

Puck was de eerste weken ook anders dan hoe ik haar kende, veel blafferiger. Ze moest echt even tot rust komen want ze was, heel begrijpelijk, overprikkeld.

 

De eerste dagen kun je hem daarom het beste alleen de noodzakelijke poep en plasrondes doen en verder lekker in huis (evt tuin) laten wennen.

 

Maar ik kan het je echt aanraden om een buitenlandertje te adopteren. Ze zijn vaak super sociaal en het is een heel mooi idee om zo'n hondje een fijn leven te bieden.

honden foto van Paco, Zara, Saltarin, Sam,Muis,Vera, Papadopoulos en ????(Terra+, Dinky+)

" Ik heb een hondje via deze stichting. 
 
http://www.sos-strays.nl/nederlands/nl-adoptie.html
 
Het fijne van deze stichting is dat deze hondjes eerst in een opvanggezin komen om te acclematiseren. Je krijgt dan een aardig beeld van de hond, en kunt op bezoek komen om de hond te leren kennen. "

 Hoi hoi, welk hondje heb je via de stichting? Ik ben altijd benieuwd :-), wij zijn opvanggezin voor de stichting en ik ben ook CP. 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Hoi hoi, welk hondje heb je via de stichting? Ik ben altijd benieuwd :-), wij zijn opvanggezin voor de stichting en ik ben ook CP. 
 
  "

 http://www.sos-strays.nl/nederlands/furby.html

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hallo allemaal!
Momenteel ben ik mij aan het verdiepen in het adopteren van een hondje uit het buitenland. Maar om eerlijk te zijn zie ik door de bomen het bos niet meer. Zoveel stichtingen en op internet zoveel verhalen. Wie heeft er tips, tricks en dingen waar ik op moet letten? Ik hoor het graag van jullie! "

 Dit artikel kwam ik nog tegen, wel handig om even te bestuderen.

 

http://www.moniquebladder.nl/over-buitenlandse-honden/#more-7323

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^