Castratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Jammer dat sommige mensen gelijk in de aanval schieten. Het was een vraag aangezien 2 dierenartsen verschillende dingen zeggen. En een encyclopedie heeft niet altijd gelijk want heel veel dingen spreken elkaar tegen.
 
Aan de opvoeding zal het niet liggen want hij speelt met ieder hondje die hij tegenkomt. Ze beste maatje is een jack russel. 
We gaan het zien. 2 juni gaan ze er af. Castratie heeft Geen invloed op het doorgroeien van het skelet en dergelijke. Dat is wat mij van diverse kanten wordt verteld. Ik hou het toch op het advies van de specialisten. "

 

Met een beetje gezond verstand, begrijpt een ieder, dat als je een hond castreert vóór dat deze uitgegroeid is, dit de hormoonhuishouding plat legt en de normale groei van spieren, botten - ook de botdichtheid - zeer nadelig beïnvloedt.

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik vraag me eigenlijk af waarom je hier deze vraag stelt als je toch al hebt besloten dat de ballen eraf gaan?

 

Als je je nu eens wat meer zou gaan verdiepen in castraties en sterilisaties zou je zien dat de lijst met nadelen vele malen langer is dan de lijst voordelen. 

 

je zou ook gewoon met je hond op cursus kunnen gaan en hem dingen leren, en vooral dingen afleren die je niet wil zien/hebben van een hond. Maar ach...kom ballen eraf en dan komt alles goed. Toch?

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Vergiftigd door luchtverfrisser.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^