Prijzen/Fokker/Jullie Mening

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JacquelineJacqueline

honden foto van Jacqueline

" Bij Paw Print Genetics, is een totaalpakket waarvoor ik nog geen 180 dollar heb betaald.  * Eind van de maand hebben ze altijd kortingsacties waar ik dan op wacht. "

Klinkt goed, is dat labo ook erkend voor de isds?

Weet je dat misschien?

Bij de isds is dat nl vaak het probleem, het moet een door hun erkend labo zijn, en dan kost je alleen al de CEA 180 dollar...

 

On-topic: voor wat de borders betreft, ik heb pups gekocht vanaf 600 euro, tot aan een hond volwassen gekocht die van fokkers afkomt die 1400 euro voor een pup vragen.

Waarbij ik van die laatste al eigenaar nummer 5 ben (hond was toen net anderhalf jaar). Goeie lijnen, maar ik zou geen border collie pup kopen voor dat geld. Deze was ook niet goedkoop, maar klaar om verder mee te trainen en meteen mee te kunnen werken, vind ik dan nog wat anders. Aangetrainde honden zijn duur...

Mijn beste en meest gezonde werkhonden zijn nu niet per definitie diegenen die de duurste waren, integendeel zelfs.

Bij werkhonden is dat denk ik nog een heel ander verhaal.

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Die prijzen zijn gewoon vraag en aanbod. Zo simpel is het. Wil je een hond waar er 100 fokkers van zijn, dan zijn de prijzen gewoon minder. In België zijn er bv maar een 8-tal erkende Rhodesian Ridgeback fokkers. Als je dan echt je hart op dat ras zet, dan betaal je.

Pyxis was ook 1600-1800 euro. Ik had geen enkel probleem met dat bedrag want ik wou ABSOLUUT een RR. Als ik nu niet voor dat ras zou gaan, dan zou ik ook denken...pff hou em maar....ik ga wel naar het asiel.

 

Geld is relatief in mijn ogen. 700 euro voor een gsm is bij mij erg veel geld...Maar het dubbele voor een hond van mijn geliefde ras betaal ik graag. Het is wat je eraan wil geven.

 

Heb je het er niet voor over, geen enkel probleem, je bent daarom geen slechte toekomstige eigenaar...Maar leg je dan ook neer bij het feit dat je dat specifieke ras niet kan kopen. 

 

Dus gaan we opzoek naar aanverwanten. Ik zag onlangs dit:

https://ridgebackcentral.com/genetic-study-reveals-breeds-that-helped-create-the-rhodesian-ridgeback/

Een studie waarin ze opzoeken welke honden gebruikt zijn voor de fok.

De boston terrier staat rechts in de afbeelding, in het donkerblauw. Aanverwanten: Boxer, bulldog, dogue de bordeaux, french bulldog, bull terrier, staffordshire, mastiff en bullmastif

 

Ga na waarom je zo dol bent op de boston en zoek die eigenschappen in de andere honden. 

honden page profiel bentebente

"  En dat is drie .
Maar je kan ook je dierenarts even vragen waarom hij je deze voorlichting geeft ?  En wat hij met het restant entstof doet ? 
Een enting dubbel verkopen ? "

 Ik denk dat het misschien te maken heeft met of een hond volwassen is of niet. Maar 't is ook al weer een aantal jaar geleden dat onze honden geënt moesten worden.

Louis (Gast)

Wij hebben sinds september een Boston terrier. Louis heeft een mooie stamboek, alle testen zijn in orde, hij komt van een goede fokker en we moesten 1000 euro betalen.

MAAR ! Hij heeft niet het "masker" waar de BT bekend voor staat. Hij heeft een wit gezicht en zwarte oren. Daarom is hij met "korting" verkocht.

Voor ons was deze kleurfout geen enkel probleem. We wilden een BT voor zijn mooi eigenschappen, niet voor zijn kleur.

honden foto van Liesbeth, Diva &Jaimy

"  Testen doe je, als het goed is, maar 1 keer. Dus om dat in elk nest te verwerken is onzin. Ook word er niet altijd een keizersnee gedaan, niet altijd bijgevoed. Stamboom aanvragen voor pups + ontworpen etceterals is niet erg duur. Verlof van je werk mag je (van mij) niet meerekenen, want als je inderdaad alles erbij pakt van wat jij zegt, dan heb je hier al je werk van gemaakt en wil je er gewoon op verdienen ipv mensen blij maken met een leuke gezonde pup.

 

Ik vind best dat er wat voor gevraagd mag worden, heb ook al vaker informatie gevraagd. Maar ik zal nooit, maar dan nooit meer dan 400 neer leggen voor een pup. Als je hond 9 pups heb en je vraagt er 1000 voor heb je 9000. Doe dan contact 4 nesten in een honden leven. Geloof me, die mensen zitten lekker op vakantie met moederbord in een pension gedumpt, je kan mij niet vertellen dat je elk nest zo''n 5000-9000 euro kwijt ben! "

 Oogtesten bij teckels moeten wel elk jaar herhaald worden dus het is niet altijd eenmalig.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Wat is er mis mee dat een fokker aan een nest verdiend? Waarom moet dat liefdadigheid zijn? Er gaat veel werk en tijd in zitten. Echt een levensbepalend beroep. Beroep ja. Liever een beroeps met veel ervaring dan een hobbyist die op een roze wolk zit en droomt van schattige pups.

 

Ik vraag de bakker ook niet om gratis arbeid te leveren. Een fokker vraag ik dat dus ook niet.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Wat is er mis mee dat een fokker aan een nest verdiend? Waarom moet dat liefdadigheid zijn? Er gaat veel werk en tijd in zitten. Echt een levensbepalend beroep. Beroep ja. Liever een beroeps met veel ervaring dan een hobbyist die op een roze wolk zit en droomt van schattige pups.
 
Ik vraag de bakker ook niet om gratis arbeid te leveren. Een fokker vraag ik dat dus ook niet. "

 Niks, maar veel fokkers zeggen, ik verdien er niet aan, mijn vriendin is fokker, en die zegt altijd, kunnen wij weer lekker op vakantie, of een camper kopen, die liegt er niet om, en als ze niks zou verdienen dan zou ze het niet doen, want het is veel werk, hoe leuk ze het ook vind.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

" Wat is er mis mee dat een fokker aan een nest verdiend? Waarom moet dat liefdadigheid zijn? Er gaat veel werk en tijd in zitten. Echt een levensbepalend beroep. Beroep ja. Liever een beroeps met veel ervaring dan een hobbyist die op een roze wolk zit en droomt van schattige pups.
 
Ik vraag de bakker ook niet om gratis arbeid te leveren. Een fokker vraag ik dat dus ook niet. "

 Ik denk ook niet dat het daar om gaat. Natuurlijk mag een fokker iets verdienen aan de pups: hij/zij steekt erg veel tijd en liefde in de pups om te zorgen dat ze een goede start krijgen.

 

Toen ik op zoek was naar een tweede hond heb ik informatie opgezocht over verschillende rassen en het viel mij op dat bij bijvoorbeeld japanse rassen 1750 een hele normale prijs is. Dan heb je het over een paar honderd euro winst per pup bij een nest van 5 pups. Natuurlijk moet iedereen zelf weten wat ze willen vragen/betalen voor een pup, maar als je zulke bedragen vraagt waarvan (soms meer dan) de helft uit winst bestaat moet je niet gek op kijken als mensen bij broodfokkers uitkomen, want zij verkopen pups voor 600-800 (wat voor andere rassen weer een hele normale prijs is) 

 

Wat ik dan wel weer goed vind is dat er ook rasverenigingen zijn die met een vaste prijs werken waarmee de fokkers hun kosten kunnen betalen en er ook wat leuks aan overhouden. Dan krijg je in iedergeval mindere prijsstijging/prijsdaling door marktwerking 

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Vind ik ook. Alsof een pret nestje beter is.
Liever iemand die al heel lang ervaring heeft met het ras en echt weet welke combinatie die doet en wie er met hart en ziel mee bezig is en echt weet wat hij doet qua lijnen combinaties. Zo'n fokker is er zoveel mee bezig. Niets mis om dan wat te verdienen en die hoeven zich naar mijn mening echt niet te verontschuldigen. Niets mis mee. Meestal vragen die ook echt wel goed door bij puppy kopers en geven ook goede informatie en ondersteuning. Iemand die er makkelijk over denkt en voor de leuk en ah schattig een keer pups en maar wat doet ben ik persoonlijk snel klaar mee.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Ik denk dat het misschien te maken heeft met of een hond volwassen is of niet. Maar 't is ook al weer een aantal jaar geleden dat onze honden geënt moesten worden. "

 Pups ,volwassen  ,ze krijgen allemaal een hele enting .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Wat is er mis mee dat een fokker aan een nest verdiend? Waarom moet dat liefdadigheid zijn? Er gaat veel werk en tijd in zitten. Echt een levensbepalend beroep. Beroep ja. Liever een beroeps met veel ervaring dan een hobbyist die op een roze wolk zit en droomt van schattige pups.
 
Ik vraag de bakker ook niet om gratis arbeid te leveren. Een fokker vraag ik dat dus ook niet. "

 Niks mis mee dat een fokker er op verdient ,maar het geblaat van veel fokkers over hoeveel tijd en geld ze erin steken wordt wel steeds erger.

Ik zie het fokken als een hobby ,waar veel tijd inzit  Zelfs ik hou eraan over ,en wij vragen normale pupprijzen .

Als alles naar wens gaat en er zijn meer als twee pups hou je er gewoon aan over ,,maar om dat toe te geven ,tja  ik ken er niet veel in de fokkerswereld die dat doen .

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Vind ik ook. Alsof een pret nestje beter is.
Liever iemand die al heel lang ervaring heeft met het ras en echt weet welke combinatie die doet en wie er met hart en ziel mee bezig is en echt weet wat hij doet qua lijnen combinaties. Zo'n fokker is er zoveel mee bezig. Niets mis om dan wat te verdienen en die hoeven zich naar mijn mening echt niet te verontschuldigen. Niets mis mee. Meestal vragen die ook echt wel goed door bij puppy kopers en geven ook goede informatie en ondersteuning. Iemand die er makkelijk over denkt en voor de leuk en ah schattig een keer pups en maar wat doet ben ik persoonlijk snel klaar mee. "

 Dan nog lopen de prijzen wel erg op ,

ook wij zijn er met veel plezier mee bezig , zoeken de lijnen uit ,bekijken bepaalde combinaties ,halen honden uit Australie ,Oekrainie en zelfs uit Belgie () ,Lopen hoog op shows ,soms ook wat minder natuurlijk ,en ons leven staat in het teken van honden ,

Maar ondanks dat zie ik geen enkele reden om voor de gossen of jacks het bijna dubbele van vier jaar geleden te vragen .

Zoals ik al eerder zei vind ik dat dat juist de mensen naar de broodfok jaagt .

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Ik denk ook niet dat het daar om gaat. Natuurlijk mag een fokker iets verdienen aan de pups: hij/zij steekt erg veel tijd en liefde in de pups om te zorgen dat ze een goede start krijgen.
 
Toen ik op zoek was naar een tweede hond heb ik informatie opgezocht over verschillende rassen en het viel mij op dat bij bijvoorbeeld japanse rassen 1750 een hele normale prijs is. Dan heb je het over een paar honderd euro winst per pup bij een nest van 5 pups. Natuurlijk moet iedereen zelf weten wat ze willen vragen/betalen voor een pup, maar als je zulke bedragen vraagt waarvan (soms meer dan) de helft uit winst bestaat moet je niet gek op kijken als mensen bij broodfokkers uitkomen, want zij verkopen pups voor 600-800 (wat voor andere rassen weer een hele normale prijs is) 
 
Wat ik dan wel weer goed vind is dat er ook rasverenigingen zijn die met een vaste prijs werken waarmee de fokkers hun kosten kunnen betalen en er ook wat leuks aan overhouden. Dan krijg je in iedergeval mindere prijsstijging/prijsdaling door marktwerking  "

 Fokkers houden zich niet aan de prijzen van de rasverenigingen ,Er zijn er al die zowat het dubbele vragen ,van wat het advies is van de rasvereniging ,En daar kan de rasvereniging niets aan doen .(helaas)

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Niks, maar veel fokkers zeggen, ik verdien er niet aan, mijn vriendin is fokker, en die zegt altijd, kunnen wij weer lekker op vakantie, of een camper kopen, die liegt er niet om, en als ze niks zou verdienen dan zou ze het niet doen, want het is veel werk, hoe leuk ze het ook vind. "

 Kijk  ,jou vriendin is er wel eerlijk over .

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  

Oogtesten bij teckels moeten wel elk jaar herhaald worden dus het is niet altijd eenmalig. "

 Bij de jacks ook jaarlijks mits er mee gefokt wordt ,

Kost 44, euro per onderzoek ,De officiele Ecvotest .

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

 
Zoals ik al eerder zei vind ik dat dat juist de mensen naar de broodfok jaagt .
  "

 Fokkers zijn niet verantwoordelijk voor broodfok en ook niet voor de kopers die een broodfokpup willen omdat die goedkoper is.

 

Zij hoeven dat dus ook niet op te lossen door hun eigen inkomen te verkleinen.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Fokkers zijn niet verantwoordelijk voor broodfok en ook niet voor de kopers die een broodfokpup willen omdat die goedkoper is.
 
Zij hoeven dat dus ook niet op te lossen door hun eigen inkomen te verkleinen. "

Je hebt gelijk ,fokkers zijn daar niet verantwoordelijk voor ,Dat zijn de mensen zelf die heel goedkoop op de eerste rang willen zitten .

Maar om in korte tijd zulke grote prijsverhogingen in te voeren ,zou ik en gelukkig vele met mij toch niet doen .

Als ik de normale pupprijs blijf hanteren verdien ik er genoeg op ,maar dat is mijn mening hoor .

Ieder moet doen waar hij of zij zich lekker bij voelt .

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

"  Dit is dan echt de eerste keer dat ik dit hoor! Goh. Tsja als mij nu verteld word door twee mensen dat dit niet zo is..  "

 Hihi, ik heb twee zware kolossen, de entingen zijn echt net zo duur als voor een chu, of ander klein soort.......ik heb mijn honden in laten enten !! ....en heb al 35 jaar honden en het is nog steeds zo....medicatie gaat wel naar gewicht...

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Een goede fokker zal je ten alle tijden blijven bijstaan, ogin is weggeweest hier, terug naar de fokker, geheel belangeloos, daar moet je ook maar zin in hebben en de tijd voor willen nemen.... negen weken was Ogin, terug bij de fokker en met bijna zes maanden is ze weer terug gekomen...ik heb veel betaald voor Ogin, maar het is eenmalig, anderhalf jaar gewacht gezocht en gevonden.....en als er dan wat voordoet, zo,n fokker mag van mij er uitspringen....de fokker heeft niets gerekend voor ogins verblijf, niets, zelfs eten hoefde ik niet te betalen, heb ik wel gedaan, hier had ze ook moeten eten, toch tijd in een pup moeten steken.....dat zou niet gebeuren bij particulieren die een nestje even hebben.         En wat als de pup binnen een jaar wat gaat mankeren en de koper bij de fokker aanklopt, zal ze ook het geld moeten hebben om de koper bij te staan.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Een goede fokker zal je ten alle tijden blijven bijstaan, ogin is weggeweest hier, terug naar de fokker, geheel belangeloos, daar moet je ook maar zin in hebben en de tijd voor willen nemen.... negen weken was Ogin, terug bij de fokker en met bijna zes maanden is ze weer terug gekomen...ik heb veel betaald voor Ogin, maar het is eenmalig, anderhalf jaar gewacht gezocht en gevonden.....en als er dan wat voordoet, zo,n fokker mag van mij er uitspringen....de fokker heeft niets gerekend voor ogins verblijf, niets, zelfs eten hoefde ik niet te betalen, heb ik wel gedaan, hier had ze ook moeten eten, toch tijd in een pup moeten steken.....dat zou niet gebeuren bij particulieren die een nestje even hebben.         En wat als de pup binnen een jaar wat gaat mankeren en de koper bij de fokker aanklopt, zal ze ook het geld moeten hebben om de koper bij te staan. "

 Waarom moest Ogin dan terug naar de fokker?

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

"  Waarom moest Ogin dan terug naar de fokker? "

 Willemijn heeft een ernstig ongeluk gehad waardoor ze maanden uit de roulatie is geweest. Gelukkig er weer helemaal bovenop gekomen! Is destijds geloof ik veel besproken op hp maar weet het niet zeker meer. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Willemijn heeft een ernstig ongeluk gehad waardoor ze maanden uit de roulatie is geweest. Gelukkig er weer helemaal bovenop gekomen! Is destijds geloof ik veel besproken op hp maar weet het niet zeker meer.  "

 

Een verbrijzeld bekken dacht ik toen, door uitglijden op het gladde buiten, toen het zo flink vroor.

Herinner me het als de dag van gisteren. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik vind dat een fokker best mag toegeven dat hij/zij eraan verdient. Je kunt het toch bijna niet ontkennen. Natuurlijk draai je soms verlies op een nest. Onze fokker zijn teef (Beer zijn moeder) overleed na de laatste keizersnede, ze hebben in het ziekenhuis nog alles geprobeerd, pups zijn met de hand grootgebracht en een heeft er een flinke tijd in de couveuse gelegen in het dierenziekenhuis.  Daar zullen ze flink wat kosten aan gehad hebben. Ze bleven er dag en nacht bij. Maar voor rond de €1000 per pup (in totaal dacht ik 5 of 6) hebben ze het er ongetwijfeld van kunnen betalen. Als jet bij het volgende nest allemaal weer vlekkeloos verloopt, neem ik aan dat ze er weer wat aan overhouden en voor mij is dat geen enkel probleem.  Ze zorgen goed voor hun honden, steken geld in shows, alles gaat volgens de regels en ze steken er ontzettend veel tijd en liefde in. Van mij mag dat beloond worden met, naast voldoening, ook geld. Al kopen ze er een gouden piramide van voor in de tuin, ik lig er niet wakker van. 

 

Ik snap niet dat er iets mis is met gewoon toegeven dat je er iets aan overhoudt. €1500 voor een pup. Laten we zeggen 6 pups per nest. 6 x 1500..... je kunt mij niet wijsmaken dat een dekking meer dan €5000 euro kost. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  
Een verbrijzeld bekken dacht ik toen, door uitglijden op het gladde buiten, toen het zo flink vroor.
Herinner me het als de dag van gisteren.  "

 Hé bah, wat naar. Gelukkig is ze weer up and about.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

"  Hé bah, wat naar. Gelukkig is ze weer up and about. "

 

Gelukkig wel.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Bijna iedereen maakt de fout om de berekening te maken op één ideaal nest.

Eigenlijk moet je de berekening maken op het totale kostenplaatje.

Dat is dus de totaalsom op verscheidene nesten over verschillende jaren.

Dan weet je pas wat een fokker verdient/verliest.

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Bijna iedereen maakt de fout om de berekening te maken op één ideaal nest.
Eigenlijk moet je de berekening maken op het totale kostenplaatje.
Dat is dus de totaalsom op verscheidene nesten over verschillende jaren.
Dan weet je pas wat een fokker verdient/verliest.
  "

 Dat. Maar ook de verzorging en andere kosten van de ouderdieren.

 

Bij een gelegenheidsnestje mag je dat imho niet meetellen maar bij een serieuze fokker zeker wel. Die hebben vaak een heel stel honden om mee te fokken en dat kost ook wat. Max. 5 nestjes per teef, vaak worden het er 3 gemiddeld per teef. Maar die teef wordt meestal wel voor het leven gehouden. Dat kost een berg geld.

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

" Bijna iedereen maakt de fout om de berekening te maken op één ideaal nest.
Eigenlijk moet je de berekening maken op het totale kostenplaatje.
Dat is dus de totaalsom op verscheidene nesten over verschillende jaren.
Dan weet je pas wat een fokker verdient/verliest.
  "

Klopt, inclusief de eventuele nazorg als het niet zo loopt qua gezondheid als je hoopt dat het gaat lopen als fokker.

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

"  Dat. Maar ook de verzorging en andere kosten van de ouderdieren.
 
Bij een gelegenheidsnestje mag je dat imho niet meetellen maar bij een serieuze fokker zeker wel. Die hebben vaak een heel stel honden om mee te fokken en dat kost ook wat. Max. 5 nestjes per teef, vaak worden het er 3 gemiddeld per teef. Maar die teef wordt meestal wel voor het leven gehouden. Dat kost een berg geld. "

 Dat voor het leven houden, daar kiest een fokker zelf voor, dan is die hond dus een persoonlijke hond/gezelschapshond ipv fokteef puur voor 'het bedrijf'. Die kosten hoef je niet door te rekenen, je honden zijn je hobby. Bovendien, je zou denken dat een 'serieuze fokker' die bedrijfsmatig fokt, dus als inkomen, de fokteven die al hun nesten gehad hebben met pensioen doet en dus herplaatst. Allemaal houden is immers niet een slimme business strategie. Als we het dan toch over kosten en winst hebben. 

 

Voor de goede orde, ik vind het helemaal niet erg dat een fokker honden herplaatst die voor het fokprogramma geen waarde meer hebben. Dat kan. Als je een beperkte hoeveelheid tijd, ruimte en geld hebt, maar toch verder wil met je fokprogramma, dan moet je keuzes maken. 

 

Maar de kosten van het onderhoud doorrekenen vind ik onzin. Je kiest er zelf voor om hondenbezitter te zijn, die kosten zijn voor jezelf. Ik zou er als pupkoper grote moeite mee hebben als ik ging betalen voor het onderhoud van alle persoonlijke honden van de fokker. Die kosten had de fokker namelijk ook gehad zonder te fokken.

 

Als pupkoper vind ik het eerlijk dat alle kosten die nodig waren voor de totstandkoming van het nest, de verzorging van het nest en de waarborging van de gezondheid van het nest worden verrekend, plus een extra winstmarge voor de moeite, tijd en energie. Het hiervoor genoemde is behoorlijk wat en daar kan je een mooie pupprijs van maken. Om allemaal andere dingen door te gaan rekenen waardoor de prijs omhoog gaat, daar heb ik geen begrip voor. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

 Maar de kosten van het onderhoud doorrekenen vind ik onzin. Je kiest er zelf voor om hondenbezitter te zijn, die kosten zijn voor jezelf. Ik zou er als pupkoper grote moeite mee hebben als ik ging betalen voor het onderhoud van alle persoonlijke honden van de fokker. Die kosten had de fokker namelijk ook gehad zonder te fokken.
  "

 Dat gaat dus op voor de hobby fokker die vaak 1 tot max 5 honden heeft maar niet voor een beroepsfokker met 20 honden voor het werk en de fok. Dat is niet de hobby van de fokker maar het kapitaal van de fokker.

 

Al zou je de tijd na het laatste nest niet meetellen dan heb je nog altijd de tijd voor het eerste nest en tussen de nesten door.

pagina 5 van 7 12 3 4 56 7
Volgende forumvraag: Eerste hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^