Prijzen/Fokker/Jullie Mening

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bart (Gast)

Goedemiddag allemaal, Ik wil met jullie het volgende bespreken, graag jullie inbreng en meningen horen :)! Alvast bedankt voor de moeite. Ik en mijn vrouw zijn opzoek naar een boston terrier, enorm verdiept in dit ras en wij zijn er allebei van overtuigd dat we dit ras willen. Nu komt het, de gemiddelde prijs in nederland is 1600/1800. In duitsland zelfs 2000. Dit vind ik persoonlijk wel een beetje absurd. Ik snap best dat een goede en eerlijke en erkende fokker wat meer vraagt (100% gelijk hebben ze) maar deze bedragen zijn wel enorm fors. Wat vinden jullie?  Ik weet natuurlijk ook dat als je een broodfok hondje koopt dat de arts kosten enorm zullen zijn, maar goed.. Ik zal absoluut geen broodfok hondje aanschaffen dan maar iets meer sparen.  Ik hoef geen uitval van jaa spaar maar dit of dat, ik wil gewoon jullie mening en eventueel advies :)  Alvast bedankt! Groet Bart

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik denk dat je aan meer moet denken dan alleen de aanschaf van het pupje. 

De kosten voor de dierenarts aan de moederhond, eventueel keizersnede, wat als de pups met de hand gevoed moeten worden (brengt ook kosten met zich mee, de erfelijkheidstesten voor de moederhond, kosten voor het laten dekken want dat gebeurt ook niet gratis, kosten wat je kwijt bent aan de pups (dierenarts), de weken dat je verlof moet nemen van je werk.

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Ik denk dat je aan meer moet denken dan alleen de aanschaf van het pupje. 
De kosten voor de dierenarts aan de moederhond, eventueel keizersnede, wat als de pups met de hand gevoed moeten worden (brengt ook kosten met zich mee, de erfelijkheidstesten voor de moederhond, kosten voor het laten dekken want dat gebeurt ook niet gratis, kosten wat je kwijt bent aan de pups (dierenarts), de weken dat je verlof moet nemen van je werk. "

 Testen doe je, als het goed is, maar 1 keer. Dus om dat in elk nest te verwerken is onzin. Ook word er niet altijd een keizersnee gedaan, niet altijd bijgevoed. Stamboom aanvragen voor pups + ontworpen etceterals is niet erg duur. Verlof van je werk mag je (van mij) niet meerekenen, want als je inderdaad alles erbij pakt van wat jij zegt, dan heb je hier al je werk van gemaakt en wil je er gewoon op verdienen ipv mensen blij maken met een leuke gezonde pup.

 

Ik vind best dat er wat voor gevraagd mag worden, heb ook al vaker informatie gevraagd. Maar ik zal nooit, maar dan nooit meer dan 400 neer leggen voor een pup. Als je hond 9 pups heb en je vraagt er 1000 voor heb je 9000. Doe dan contact 4 nesten in een honden leven. Geloof me, die mensen zitten lekker op vakantie met moederbord in een pension gedumpt, je kan mij niet vertellen dat je elk nest zo''n 5000-9000 euro kwijt ben!

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

Excuus voor mijn schrijffouten, nieuwe telefoon die overal zijn eigen verhaal van maakt *zucht*

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Hier ook rashonden en een hele dure aanschaf, de aanschaf is eenmalig, als je persee bij een bepaalde fokker de hond wilt aanschaffen en deze is duur, dan betaalje het, wil je dat niet dan ga je naar een andere fokker die wat goedkoper is....wil helemaal niet zeggen dat het dan een mindere hond zal zijn......     hier een hele dure newfoundlander, ik wilde daar een pup van hebben van deze fokker, er waren ook fokkers die goedkoper waren met dezelfde mooie combies.....misschien zelfs wel mooier, daarom bij wie schaf je de hond aan......     

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

 Maar ik zal nooit, maar dan nooit meer dan 400 neer leggen voor een pup. 

 Wanneer men een ras newfoundlander wilt aanschaffen.  Die zijn er niet voor 400 euro, dan zal je naar een ander ras moeten omkijken....dat er vaak teveel wordt gevraagd voor een ras hond beaam ik....even mijn huidige honden nu...Bams met prachtige afstammelings papieren 100o euro....Ogin ook met prachtige afstammelings papieren, andere fokker 1600 euro.....heel veel geld, kan zeker voor minder, dat blijkt.....

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

"  Wanneer men een ras newfoundlander wilt aanschaffen.  Die zijn er niet voor 400 euro, dan zal je naar een ander ras moeten omkijken....dat er vaak teveel wordt gevraagd voor een ras hond beaam ik....even mijn huidige honden nu...Bams met prachtige afstammelings papieren 100o euro....Ogin ook met prachtige afstammelings papieren, andere fokker 1600 euro.....heel veel geld, kan zeker voor minder, dat blijkt..... "

 Er zijn inderdaad mensen die dat er gewoon voor over hebben, absoluut. En dat is mensen hun goed recht! Alleen ik heb daar een andere mening over. 

 

Ik heb voor joy 175 euro betaald. Enige qua dierenartskosten is een oorontsteking en hardnekkige giardia. En natuurlijk sterilisatie, inenting. Ik ben gewoon van mening; ook een geteste hond kan giardia oplopen, ook een geteste hond kan een verkeerde beweging maken en HD ontwikkelen. Uiteraard blijft het wel een gok qua erfelijkheid. Maargoed, dat is dan toch je eigen keuze? Of mijn hond het erfelijk heeft of bij een verkeerde beweging; betalen moet ik toch. Het is natuurlijk niet fijn dat er met ongezonde honden word gefokt, alles behalve! Maar ik ga liever voor een 'simpele boerderijhond' dan een rasechte met papieren die shows loopt. Ieder z'n ding. (Maar uiteraard nooit broodfok)

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ja ik vind die prijs ook absurd, maar ja, het is marktwerking.

 

Er zijn wel heel wat goedkopere rashonden met stamboom te vinden, maar dan moet je naar een ander ras overstappen.

Anoniem (Gast)

Ik vind 1000 euro een eerlijke prijs. De meeste rassen zitten ook rond die prijs. Hoewel de laatste tijd 1500 euro opeens ook doodnormaal is.  Met dezelfde argumenten en zelfde testen...Voor kleine rassen wordt helemaal vaak de hoofdprijs gevraagd. Ik vind het dubieus en ben bang dat mensen zo naar de broodfok gejaagd worden.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Dat vind ik een lastige. Als dat nu eenmaal de prijs is in Nederland, dan zul je het ermee moeten doen denk ik.. Hoewel dat wel erg makkelijk klinkt.  Ik vind 1800 ook gewoon heel veel geld en waar die prijzen vandaan komen... geen idee. Het lijkt wel of bepaalde rassen elk jaar duurder worden. Als de ene fokker het doet, gaat de ander mee. Best jammer wel..

Bart (Gast)

Bedankt voor jullie eerlijke meningen!! Ik persoonlijk vind +- 1000 echt normaal, maar toen ik 1600-1800-2000 hoorde schrok ik wel een beetje. En het mooiste is dat bijna alle erkende fokkers elkaar kennen(aangezien het er niet zoveel zijn) en dat de prijs dan gewoon erg normaal en stabiel is bij bijna alle fokkers. Dus bijv een andere fokker is niet goedkoper helaas. Een ander ras gaat het hem niet worden, wij willen echt voor een boston gaan. En dan zal het dus toch betalen worden haha :) 

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Ik snap waar de prijzen vandaan komen maar ik vind het belachelijke bedragen. Daarom heb ik ook een hond uit het asiel. Ik zocht een huishond en gevonden en of het een ras is of kruising was minder van belang.

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Tjah, moeilijk onderwerp waar de meningen altijd zullen blijven verschillen. Belangrijkste tip die ik kan geven: volg je eigen gevoel, vind je dat er teveel wordt gevraagd voor een pup, zoek dan gewoon verder.

Bart (Gast)

Klopt, maar wat zouden jullie als alternatief ras kunnen opnoemen voor de boston? (behalve de franse bully)

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Ik weet niet hoe groot een gemiddeld nest is, maar ik vind tussen de 800 en 1200 een hele normale prijs voor rassen die meestal minimaal 4 pups krijgen en zou niet heel snel meer betalen tenzij het gaat om een ras dat maar weinig pups krijgt of veel testen moet doen. Hoe minder pups, hoe minder je de kosten kan spreiden. 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Ik snap het ook niet.

Ik ga dit jaar mijn eerste best fokken.

Ik heb bij zo wel de reu als de teef alles laten testen.

Ik ga niet meer dan 500 euro vragen per pup.

Nu hoef ik geen stambomen aan te vragen maar een stamboom kost 140.-

Dus dan zou ik 640 moeten vragen...

En dat is nog steeds ruim 1000 goedkoper dan...

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Ik snap het ook niet.
Ik ga dit jaar mijn eerste best fokken.
Ik heb bij zo wel de reu als de teef alles laten testen.
Ik ga niet meer dan 500 euro vragen per pup.
Nu hoef ik geen stambomen aan te vragen maar een stamboom kost 140.-
Dus dan zou ik 640 moeten vragen...
En dat is nog steeds ruim 1000 goedkoper dan... "

 Ik heb gehoord dat een stamboom voor een pupaar aanvragen 40 a 50 per pup kost. Is dat verschillend qua rassen dan? 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

"  Ik heb gehoord dat een stamboom voor een pupaar aanvragen 40 a 50 per pup kost. Is dat verschillend qua rassen dan?  "

 Ja dat is alleen het papiertje.

Maar met de dna profielen tegenwoordig kun je rekenen op 140 euro. 

Terwijl een los dna profiel 15 euro kost....

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draak

honden foto van Witte Draak

" Ik weet niet hoe groot een gemiddeld nest is, maar ik vind tussen de 800 en 1200 een hele normale prijs voor rassen die meestal minimaal 4 pups krijgen "

 Helemaal eens met dit. 

 

Mijn persoonlijke, uiterlijke max zou 1500 zijn en dan moet het echt wel een hele uitzonderlijke puppy en fokker zijn. Om en nabij de 1000 vind ik een goede prijs. Bij een gemiddeld nest moet je dan wel uit de kosten kunnen komen en er misschien zelfs aan over houden. 

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Ik ga niet oordelen over de prijs van een andere fokker.
Daarvoor moet ik eerst weten wat hun onkostenplaatje inhoud.
Of het nu veel is voor een Boston of niet, dat weet ik  niet.

Toch wil ik even algemeen zeggen dat er best wat testen zijn die je voor elke dekking moet herhalen.
PRA en Cataract moeten herhaald worden voor elke dekking.

Ten tweede zijn er soms onkosten die niet voorzien zijn.
En daarom meld ik even wat mij net overkomen is.
Drie progesteron testen, reis naar buitenland, drie dagen hotel, dekgeld (wat echt niet weinig is), echo teef, en uiteindelijk een teef die niet drachtig is.

Dit zijn dingen die ook gebeuren.
En op het eind wil ik gewoon dat mijn onkosten betaald zijn.

honden page profiel BiancaBianca

honden foto van Bianca

" Bedankt voor jullie eerlijke meningen!! Ik persoonlijk vind +- 1000 echt normaal, maar toen ik 1600-1800-2000 hoorde schrok ik wel een beetje. En het mooiste is dat bijna alle erkende fokkers elkaar kennen(aangezien het er niet zoveel zijn) en dat de prijs dan gewoon erg normaal en stabiel is bij bijna alle fokkers. Dus bijv een andere fokker is niet goedkoper helaas. Een ander ras gaat het hem niet worden, wij willen echt voor een boston gaan. En dan zal het dus toch betalen worden haha :-)  "

 Wij hebben ook een Boston terriër. En ik had net als jij ongeveer 1000 in m'n hoofd voor een pup. Maar voor die prijs is dit ras gewoon niet te krijgen in Nederland. Dat vond ik zelf ook nogal een tegenvaller. Er zijn maar een aantal fokkers in Nederland via de rasvereniging, dus de keuze is ook niet zo groot. Daarnaast werken veel fokkers met een wachtlijst, dus je hebt er ook niet zomaar één. Wij hebben uiteindelijk 1550 betaald voor onze Zeno. En hij is zo leuk dat ik het nu dubbel en dwars waard vind . Voor mij geen ander ras meer dan een Boston. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Testen doe je, als het goed is, maar 1 keer. Dus om dat in elk nest te verwerken is onzin. 

 Ik weet niet hoe het bij andere rassen gaat, maar voor mijn ras klopt dit niet. De testen moeten voor elke dekking opnieuw gedaan worden.

 

Ik vind prijzen rond de 1000 euro correct. 

1800 euro is veel, maar misschien kan de fokker of rasvereniging toelichten waarom de prijs zoveel hoger ligt?

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Ja sommige testen moet je herhalen jaarlijks.

Ik ga in juni voor monza voor de 4e x de ogen test laten doen (moet 5 x voor dat ie helemaal vrij wordt verklaard )

Dus 5x het bedrag in totaal straks.

En ja die testen zijn duur.

Ik ben voor monza 1900 euro kwijt voor alle testen.

Lada zit nu op 1200

Dus zeg 3000. 

Dit verschilt natuurlijk per ras.

Maar ik blijf er bij dat ik niet meer dan 500 durf te vragen.

 

Anoniem (Gast)

De boston terrier heeft bijna altijd keizersnede nodig, er is slechts enkeling die natuurlijk kan bevallen, vanwege de enorm vervorming van het lichaam. Hier komen de kosten vandaan. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" De boston terrier heeft bijna altijd keizersnede nodig, er is slechts enkeling die natuurlijk kan bevallen, vanwege de enorm vervorming van het lichaam. Hier komen de kosten vandaan.  "

 Echt waar?

Oei, dat zou voor mij dan toch meteen een reden zijn om nooit voor het ras te kiezen...

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" De boston terrier heeft bijna altijd keizersnede nodig, er is slechts enkeling die natuurlijk kan bevallen, vanwege de enorm vervorming van het lichaam. Hier komen de kosten vandaan.  "

 Ja ik zag in de fokregelementen dat ze niet meer dan 3 keizersnedes mogen....Ik zou dus ook niet voor een ras kiezen waarbij de bevalling niet normaal kan. Maar goed, dit terzijde.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Er werd als argument genoemd dat je de ouders maar 1x hoeft te testen. Maar fokkers willen vaak blijven fokken in hun geliefde ras, en moeten dus ook veel centjes investeren in de toekomst. Honden gaan met pensioen, er komen weer andere honden bij die gekeurd en getest moeten worden. Als je een ras echt graag wil, dan betaal je daar gewoon voor. 

 

Een Corgi is zo'n 1000-1400 euro. Toen ik hoorde wat Java kostte sloeg ik niet stijl achterover, ik had van tevoren al die dingen al opgezocht. Tegenwoordig is de prijs voor een broodfokhondje al meer dan 400 euro, dus ik zou nooit een pup van een 'fokker' kopen als die zo weinig kost, terwijl die bij de rest van de fokkers het driedubbele kosten.

 

Nu maakt het mij ook niks meer uit dat ik zoveel heb moeten betalen. Ik hou zielsveel van dat beest, ik ben dol op het ras, totaal geen spijt dus. Zou het zo weer doen. Als je verliefd bent op een ras, je wilt er een met stamboom en testen, maar je vind de vraagprijs teveel, dan vraag ik mij af of je echt verliefd bent op dat ras. (Kunnen betalen is natuurlijk wat anders dan willen) geld speelt geen rol bij mijn kindje.

 

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Ik heb voor mijn rashond ook een beste prijs betaald.
Mijn ras heeft nagenoeg geen gezondheidsproblemen dus er hoeven niet veel testen gedaan te worden. De heupen en ogen van de ouderdieren worden getest.

Echter rijdt mijn fokker voor een dekking oa naar Slowakije. Die kosten komen er dus ook bij kijken en daar naast gaat er ruim 8 weken aan volop tijd aan verzorging en socialisatie, karaktertest etc van de fokker inzitten. En ja, daar betaal je voor.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Ik vind de prijzen van stamboomhonden vaak absurd hoog ,

Zelf fok ik jack russells en gossen ,

De adviesprijs via de vereniging van de nvjrt zijn tussen de 800 en 900 euro ,er zijn al fokkers die 1250, vragen voor een jack russell ,

De patella test is eenmalig ,De ecvo ogentest is jaarlijks ,maar daar wordt je ook niet arm van .

Als er geen eigen reuen zijn heb je natuurlijk het dekgeld of nestkeuze ,

het showen hoeft maar 2 x bij de meeste rassen  en dan met minimaal zg .en dat haal je tegenwoordig al snel .

Wat er verders nog geshowd wordt daar heeft de pupkoper geen boodschap aan .

Ik ben van mening dat fokken een hobby is ,en hobby's mogen wat kosten,

Als er meer als drie pups zijn wordt er al stevig op verdient ,tijd en aandacht reken ik nooit ,ook de koffie of ander drinken van de bezoekers niet .Dan zou ik het niet meer als hobby zien .

Met absurde hoge prijzen jaag je de mensen juist naar de broodfok toe ,terwijl ik vind dat een gezonde rashond met een fijn karakter voor iedereen betaalbaar moet zijn ,

Ook hier lopen veel bejaarden  en ook internationaal kampioenen ,maar dat wil ik allemaal zelf ,

En ook wij rijden soms ver voor een dekking ,of halen onze honden uit het buitenland ,maar daar hoeft de pupkoper niet voor te betalen ,want dit doen wij zelf .

Iedereen moet zelf weten of ze zo'n hoog bedrag betalen maar persoonlijk vind ik het doorgeschoten ,Als de mensen het niet betalen  en de fokkers blijven met de pups zitten worden ze na een tijd vanzelf weer goedkoper ,

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Helemaal eens Heleen. Ik zeg ook altijd dat die absurde prijzen de broodfok in de hand werkt, maar de meeste fokkers willen dat niet horen. 

pagina 1 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Eerste hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^