Fietskar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

Oké, ik zit denk ik echt totaal in het verkeerde forum onderdeel (verzorging) maar ik wist echt niet waar ik dit anders moest plaatsen haha.

Ik ben opzoek naar een hondenfietskar. Ik dacht dat alleen Doggyride die had, maar blijkbaar zijn er nog veeeel meer merken en soorten waardoor ik door de bomen het bos niet meer zie. Dus ik hoop dat jullie me kunnen helpen (evt. met ervaringen).

Ik heb sowieso een groot model nodig (draagvermogen 40/45kg).
Maar dan: wil je de kar aan de zadelpen koppelen, of je achterwiel? Wat is makkelijker?
En welke breedte van de kar is handig? Ik zie dat 70cm ongeveer gemiddeld is, maar zag er ook 1 van 85cm (dat lijkt me erg breed?)
Er zijn ook verschillende manieren om de hond in te laten stappen, maar ook om ze met de kop naar buiten te kunnen laten kijken. Wil ik dat? Ik wil wel dat ze aan de voorkant naar buiten kunnen kijken zodat ze mij zien (en ik ze in de gaten kan houden). Een regenscherm lijkt me ook handig voor de onverwachte buitjes.

En als jullie verder nog tips hebben waar ik op moet letten is dat ook fijn. Budget maakt niet uit.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Tot 45 kilo.....Doggy ride maakt kwalitatief hoogwaardige fietskarren. De Original is de standaard honden fietskar van Doggy ride. De afmetingen van de cabine zijn 80*56*65 cm, met de wielen meegerekend is hij 78 cm breed en past dus door de meeste deuren. Hij is 17 kg en kan tot 45 kg gewicht dragen. Aan zowel de voor als de achterkant zit een ingang, zodat je zelf kunt bepalen via welke kant je hond naar binnen kan. De ‘deur’ aan de voorkant is zelfs op twee verschillende hoogtes open te ritsen zodat zowel grote als kleine honden veilig naar buiten kunnen kijken. De bodem is anti slip en makkelijk schoon te maken. Op de bodem zit een ring waaraan je je hond met de bijgeleverde lijn vast kunt zetten. De cabine houdt regen en UV straling tegen. De fietskar heeft een verlaagd frame waardoor hij erg stabiel is. Als je extra goed op wilt vallen in het verkeer kun je de bijgeleverde vlag aan de kar bevestigen. De kabine kan ook gebruikt worden als reisbench. Hij kan opgevouwen worden tot 80*56*20 cm zodat hij opgeruimd niet zo veel plaats in neemt. Er zijn veel extra accessoires verkrijgbaar voor deze fietskar. Bijvoorbeeld een rek om ook bagage op het dak te kunnen vervoeren of een set om de fietskar ook als buggy te kunnen gebruiken........         .....ik zie dat je al informatie hebt gekeken voor de doggyride.....ken hem , wel een hele goede.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti

Wij waren erg tevreden over de Sportwagon Cross.

 

Toevoeging ook veel uitbreidingsopties als wandelwagen, trimtafel. Regenhoes e.d. ook bij deze vaste punten waar je met 2 korte lijnen je hond kunt vastzetten in de kar. (lijnen zitten er niet standaard bij) Extra koppelstukken verkrijgbaar. Vast te demonteren op de fiets waardoor je indien nodig en met zijn 2en bent makkelijk de kar van de ene kunt loskoppelen en aan de andere fiets kan koppelen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ik heb een fietskar (geen idee welk merk, sorry), deze kan ik aan de fiets bij het achterwiel bevestigen.
Ik vind dit makkelijker omdat je zo nog iets op/aan de bagagedrager kan vervoeren zoals eventueel een fietszitje voor een kind, fietstassen met inhoud, of iets groters onder de snelbinders. Dat kan al haast niet meer als je de kar aan de zadelpen bevestigd.


We vonden dit beide niet zo'n gezellig idee (Puck kijkt best zielig). Dus heb ik een mandje voor voorop de fiets aangeschaft.

Maar een hond van +- 40kg gaat natuurlijk niet in een mandje voorop de fiets passen .

Mocht je dat gezellig vinden, zou je nog kunnen kijken voor een bakfiets. Er zijn hier een paar leden die zo'n bakfiets hebben en dat ziet er geweldig gaaf uit!

 

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

Willemijn, bedankt die had ik inderdaad ook gevonden. Maar dan heb je nog de original Doggyride en de Novel. Wat is het verschil (ik kan alleen vinden dat de Novel 10kg meer kan dragen).

Maar dan nog de belangrijkste vraag: Bevestiging aan zadel of achterwiel, en waarom?

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

Bedankt Ruby88, mijn hond gaat inderdaad niet in een mandje passen hahaha.
Past zone wiel bevestiging op elke fiets? Ik heb namelijk versnellingen en die zitten natuurlijk bij het achterwiel.
Ik heb net een nieuwe fiets (en een bakfiets gaat hier ook niet door de poort komen), dus een bakfiets wordt hem niet haha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Willemijn, bedankt die had ik inderdaad ook gevonden. Maar dan heb je nog de original Doggyride en de Novel. Wat is het verschil (ik kan alleen vinden dat de Novel 10kg meer kan dragen).

Maar dan nog de belangrijkste vraag: Bevestiging aan zadel of achterwiel, en waarom? "

 Zag het te laat...informatie heb je van dit merk al...zal eens kijken naar dat andere merk.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

" Bedankt Ruby88, mijn hond gaat inderdaad niet in een mandje passen hahaha.
Past zone wiel bevestiging op elke fiets? Ik heb namelijk versnellingen en die zitten natuurlijk bij het achterwiel.
Ik heb net een nieuwe fiets (en een bakfiets gaat hier ook niet door de poort komen), dus een bakfiets wordt hem niet haha "

 Dat weet ik niet. Ik ga even een foto voor je maken van de achterkant van mijn fiets. Dan kun je misschien zien of dit wat voor je is.

Momentje

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De DoggyRide Novel is het resultaat van 4 jaar innovatie en onderzoek naar het gedrag van honden in een fietskar. Het verlaagde zwaartepunt geeft veel stabiliteit terwijl de grotere wielen bijdragen aan een comfortabele rit. De hond houdt ervan zijn kop naar buiten te steken. Dit is mogelijk dankzij het handige voorraam, dat in twee gedeeltes te openen is. Zo reist uw hond comfortabel met u mee. Geniet, samen met uw beste maatje, van uw fietstochten in het meesterstuk van de DoggyRide-familie. - Achteropening met ruime instap - Comfortabele zitruimte, te gebruiken als bench/tent - Bodem van PE voor verhoogd laadvermogen (tot 55 kg) - Vooropening in twee gedeeltes; met regen/stof beschermhoes - Handig opbergvak en waterfleshouder - Optionele ombouw tot wandelwagen met zwenkwiel - Volledig inklapbaar, en de wielen zijn er via een veilig kliksysteem af te halen - Bagagerek los bij te bestellen......         het staat er aangegeven waarom een verlaagd zwaartepunt beter is, stabieler.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wel een mooie, 55 kilo....heb je wat overgewicht, of is de hond zwaarder ? Je hebt ze ook tot 80 kilo....

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

De Doggyride is de Rolls Royce onder de hondenfietskarren.

 

Ik heb enkele jaren geleden een Mini Doggyride gebruikt voor mijn Cavalier, die zeer slecht liep door erfelijke hersen- (Chiari-achtige Malformatie) en dientengevolge ruggenmergaandoeningen (Syringomyelie). Mijn Mini Doggyride was met een extra set uitgerust als wandelwagen. Super ding. Iemand met ook een zieke Cavalier heeft deze van mij overgenomen en gebruikt deze al jarenlang bij elke uitlaatronde.

 

https://www.athleteshop.nl/doggyride-original-hondenkar-rood?as=athlete&kwd_id=20076-AGI-12090874946-ASI-182718864506-AS37ZEF1GH&gclid=CN32pMiq49MCFYE4Gwodj_8IDw

Ik zou zeker eens op Marktplaats kijken of er een gebruikte en nog in goede staat wordt aangeboden. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik heb deze nu al een jaar of 3, ben er heel tevreden over. Er mag 40 kilo in maar 50 lukt ook makkelijk.

 

https://hollandbikeshop.com/fietskarren/blue-bird-fietskarren/blue-bird-hondenfietskar/blue-bird-fiets-hondenkar-20-geel-zwart/

 

Als t zwaartepunt lager ligt kiept ie niet snel om, en je kunt je bagagedrager blijven gebruiken.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Zo zit het vast. Je draait een moertje los, zet het verbindingsstuk van de fietskar erop en draait de boel weer vast.

Eigenlijk best wel simpel, maar je moet even weten hoe het zit.

 

Volgens mij moest ik dat verbindingsstuk wel apart bij bestellen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Paar tips... als je hond in de kar springt moet je zorgen dat je fiets ergens goed tegenaan staat anders kan de hele boel omkiepen en niet te scherpe bochten maken want dan kan hij kantelen

 

Wij hebben er ook een, die zit aan het wiel vast

Dan kun je de bagagedrager/fietstas nog gebruiken

Welk merk etc geen idee

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Mijn kar is nog nooit omgekiept, ook niet bij heel scherpe bochten. (Ik ben niet zo'n goeie fietser).

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik heb er ook een, tweedehands gekocht op marktplaats. Het merk moet ik zo even opzoeken. Ik heb alleen een hond die er voor geen goud in wilt.. dat kosten dus nog wat trainingsmomentjes haha 

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

Bedankt voor de foto's Ruby88, erg duidelijk! *Gaat kijken of dat zou passen op haar fiets* Zo te zien wel maar ik durf het niet met zekerheid te zeggen. Ik heb trouwens 1 hond van 32kg en de ander is 11kg. Die kleine kan ook in de fietsmand voorop. Ik zit dus nog even te twijfelen of ik ze samen achterin ga doen of 1 voorop en 1 achterin. Beide achterin de kar lijkt me makkelijker.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Beide achterin, moet wel passen natuurlijk. Ik kon de hond van m'n zusje en mijn hondje kwijt in de fietskar, maar nu koop ik ook graag altijd iets ruimer voor Puck. Ik vind het namelijk prettig dat ze goed de ruimte heeft ergens in. Twee honden achterin kan natuurlijk ook gevaarlijk zijn. Mochten ze bijvoorbeeld flink tekeer gaan in dat karretje om andere dieren of wat dan ook, dan is er wel een mogelijkheid dat ie om kan vallen of dat de honden elkaar verwonden. Je moet uiteindelijk zelf uitzoeken/vinden wat je makkelijk vind en waar de honden zich prettig bij voelen. Eerste optie kan zijn alleen een fietskar aanschaffen en het met de twee honden uitproberen. Als dat niet bevalt, kun je altijd nog een mandje aanschaffen.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Bedankt voor de foto's Ruby88, erg duidelijk! *Gaat kijken of dat zou passen op haar fiets* Zo te zien wel maar ik durf het niet met zekerheid te zeggen.
Ik heb trouwens 1 hond van 32kg en de ander is 11kg. Die kleine kan ook in de fietsmand voorop. Ik zit dus nog even te twijfelen of ik ze samen achterin ga doen of 1 voorop en 1 achterin. Beide achterin de kar lijkt me makkelijker. "

 Ik vind t fijner om ze allebei achterin te hebben. Je bent dan veel stabieler en kunt je aandacht bij t verkeer houden. T moet wel goed passen natuurlijk, ik zou niet een te kleine kar nemen.

 

 

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

Ik heb al een fietsmandje voor de kleine, maar helaas kan dus mijn grote hond dan niet mee wat ik erg jammer vindt. Zij mag ook niet naast de fiets rennen ivm pijnlijk lichaam (waarschijnlijk artrose). Dus alles doe ik nu of lopend of met de auto, maar het zou zo fijn zijn om een stukje te fietsen en dan lekker los rennen. Met de fiets kom je toch op meer plekken dan de auto, en elke dag een ronde lopen van 10km vind ik erg ver. Met de fiets is dat toch een stuk beter te doen. Dusja, op die fiets :D

Ze gaan overigens heel goed om met elkaar, zitten ook samen op de achterbank van de auto dus daar verwacht ik geen problemen mee. Die kleine ligt altijd te slapen en die grote zit naar buiten te kijken. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Ik heb al een fietsmandje voor de kleine, maar helaas kan dus mijn grote hond dan niet mee wat ik erg jammer vindt. Zij mag ook niet naast de fiets rennen ivm pijnlijk lichaam (waarschijnlijk artrose). Dus alles doe ik nu of lopend of met de auto, maar het zou zo fijn zijn om een stukje te fietsen en dan lekker los rennen. Met de fiets kom je toch op meer plekken dan de auto, en elke dag een ronde lopen van 10km vind ik erg ver. Met de fiets is dat toch een stuk beter te doen. Dusja, op die fiets :-D "

 Ja ik snap t helemaal! Ik heb geen auto dus die kar is zo'n toevoeging! Anders kwamen we nooit in t bos!

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

Ik vind het ook erg jammer dat als je met de auto gaat, je altijd terug moet naar dezelfde plek. Ik ben juist iemand die graag nieuwe routes verkend en het liefst niet na hoef te denken of ik links of rechts ga (zolang ik ook ooit maar weer thuis kom haha). Fietskar lijkt me daarom ideaal. 

 

Paddy en Furby, fijn dat je er zo tevreden mee bent! Kan me goed voorstellen dat zoeen kar dan echt onmisbaar is

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Ik vind het ook erg jammer dat als je met de auto gaat, je altijd terug moet naar dezelfde plek. Ik ben juist iemand die graag nieuwe routes verkend en het liefst niet na hoef te denken of ik links of rechts ga (zolang ik ook ooit maar weer thuis kom haha). Fietskar lijkt me daarom ideaal. 
 
Paddy en Furby, fijn dat je er zo tevreden mee bent! Kan me goed voorstellen dat zoeen kar dan echt onmisbaar is "

 Ja vooral met deze! Hij is lekker groot, ik gebruik m ook als boodschappenkar als ik naar de Aldi ga bv. 

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

Ik dank u allen voor de reacties en adviezen :-D
Ik heb inmiddels de Doggyride Novel (rood) besteld. Voor de zekerheid met een koppelstuk voor op de fiets. Want ik ken mezelf, ik krijg die moer wel los maar nooit meer vast (of wel weer vast, niet vast genoeg gedraaid en dan ligt ineens mijn achterwiel eraf :') )
Ik hoop hem morgen binnen te krijgen en dan eind middag een proefritje te kunnen maken.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik ben benieuwd of ze er meteen in willen! Veel plezier er mee in ieder geval!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Spannend, ben benieuwd of ze erin gaan!

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

Nou. Ben nu aan het twijfelen of ik het nogmaals ga proberen of dat dit een dure miskoop was.

Ik was al 3 kwartier bezig met in elkaar zetten, maar oke dat hoort erbij. De speciale koppeling kreeg ik niet uit elkaar dus heb ik toch de bout van mijn fiets af gedraaid en daar het verbindingsstuk tussen gedraaid. Hond even in de tuin erin, ging prima, lekker gelegen. Samen erin is te krap dus dat wordt hem niet. Dus, kar achter fiets, hond in de kar. Hond wil naast de fiets rennen dus zit te janken. Nou oke, na een tijdje werd ze rustig en heb ik haar eruit gelaten, lekker los rennen. 

Na het rennen was ze braaf in de kar. 

Ik op weg naar huis, werkzaamheden aan de weg. Wel een voetpad, maar met allerlei krappe bochten. Dus ik kom vast te zitten in een bocht omdat de kar een grotere draai heeft. Ik zet mijn fiets neer, til de kar opzij, valt de fiets om. Naja geen probleem, door de veer blijft de kar rechtop. 

Maar tot mijn grote verbazing zie ik dat de kar is los geschoten van mijn wiel. De bout van mijn fiets is gewoon er af gesprongen. Ik heb hem geprobeerd er opnieuw op te draaien, maar het schroefdraad is helemaal kapot aan de binnenkant dus die pakte niet meer. Ik was gelukkig vlakbij het centrum dus ben bij de fietsenmaker een nieuwe bout gaan halen. Gelukkig maar €2,95 dus dat viel me heel erg mee. Hond naar huis gebracht en de kar op gaan halen (die los op een veldje stond, dus ik was al blij dat hij er nog stond). 

Al met al een enerverend ritje. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Misschien even met kar en koppelstuk naar de fietsenmaker?

 

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Hoe is t nu met de kar en jou?

honden page profiel TrimmerTrimmer

honden foto van Trimmer

Leuk dat je er naar vraagt :)

Ook even proefrit gemaakt met de kleine hond. Dat ging super. 

Geen idee wat ik er nu mee ga doen. Ik heb het nogal druk gehad afgelopen week dus ook geen tijd gehad ermee te fietsen. Ik laat het even rustig bezinken. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Handige hondentasjes?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^