nieuwe hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FrankFrank

hallo

wij gaan binnen nu en een jaar een nieuwe hond aanschaffen! reden: de hond die we nu hebben heeft mij in mijn kuit gebeten terwijl ik gewoon langs liep. waarom pas over een half jaar tot een jaar? omdat we willen gaan verbouwen, en dat willen we het beestje niet aandoen! is het dier net 2 maandjes hier en dan lopen er opeens bouwvakkers rond en loopt de hond waarschijnlijk in de weg waardoor die ergens moet gaan logeren. er is nu dus een discussie over wat voor hond het word! we hebben nu een vuilnisbakkenras en dat bevalt ons niet echt, het is duidelijk dat ons diertje een trauma heeft aan bepaalde dingen als: mannen, katten en soortgenoten. zodra ze ook maar denkt dat er een in de buurt is raakt ze in paniek en begint ze wild te blaffen, wij weten dan ook niet wat te doen, dus we houden haar maar kort en proberen haar te kalmeren. zo'n hond willen we niet nog een keer. we hebben 3 honden waar we over twijfelen/discusseren 

-labradoodle mini

-shetland sheepdog (ook wel sheltie)

-beagle

dit vinden we qau uiterlijk het mooist, nu is er weinig te vinden over de karakters van de beestjes. we hebben ook een paar eisen:

-niet enorm druk of heel veel tijd buiten nodig

-weinig tot geen haaruitval

-allemansvriend

-makkelijk dingen aan te leren

-niet al te schrikkerig/bang karakter

-trouw, dus niet eigenwijs

-makkelijk een paar uurtjes alleen

-altijd in voor een spelletje

-het moet een echte knuffelhond zijn 

-max 40 cm schouderhoogte

welke van de 3 zouden jullie aanraden en welke juist helemaal niet? of zit er niks bij en raden jullie iets heel anders aan. laat het me even weten

 

mvg frank garretsen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Toch eerst een vraagje voor je...de hond die in je kuit gebeten heeft, waar is deze hond ? Omdat je schrijft we gaan aan een andere hond beginnen....waar is deze hond, is deze hond er nog of weg ? 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Jullie hebben een flinke eisenlijst, waarbij het meeste valt te werken aan jullie eigen opvoeding van de honden. Een nieuwe hond erbij omdat je andere hond je een keer heeft gebeten??? En gaat die hond eruit dan?

ik zou eerst eens gaan werken met de hond die jullie nu hebben!! 

 

En wat hebben jullie de honden te bieden?? 

honden page profiel ..

honden foto van .

Je weet niet om te gaan met je 'vuilnisbakken' hond dus je doet maar gewoon iets??? Wat denk je van professionele hulp inschakelen en er samen aan werken??? VOORDAT er een andere hond komt. Want als je nu al niet omgaat met je hond en zoals ik lees al niet eens een band ermee hebt dan gaat het ook 100% zeker mis met de nieuwe hond erbij in huis. Dit verdient de hond echt niet! Ik zou pas aan een nieuwe hond beginnen als je andere hond gewoon helemaal in orde is en je een hele sterke band met die hond hebt. Ipv aan de kant schuiven en kijken hoe je een nieuwe hond kan gaan verpesten. Verpesten ja!!! Want als je niet weet om te gaan met honden en je niet eens kan bedenken hulp te zoeken maar liever een nieuwe hond neemt dan is de kans groot dat je de ander ook gewoon keihard verpest... 

 

Zelf heb ik een beagle dus kom maar op met je vragen... al durf ik nu al te zeggen dat jullie geen geschikte baasjes voor een beagle zijn. Ook voldoet een beagle totaal niet aan jullie eisen lijst!! 

 

Werk eerst aan de hond die er is... besteed daar tijd en moeite aan. Zoek hulp en zorg dat die hond zich goed voelt. Ga daarna bekijken of dat je huidige hond toe is aan een nieuwe hond (want ook dat is niet altijd zo). Als je huidige hond eraan toe is ga je kijken wat je zoekt in een hond en wat je de hond kan bieden en daarop beslis je welk ras het word... niet omdat ze mooi zijn en zich maar moeten aanpassen naar jullie wensen! 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

En wat als je straks een ras hebt die voldoet aan de eisen, maar dan blijkt het karakter niet helemaal overeen te komen. Wat dan? Heel veel dingen die je noemt zijn namelijk niet alleen afhankelijk van het ras, maar ook het karakter en de opvoeding. 

 

Ik ben ook benieuwd wat er met je huidige hond gaat gebeuren. En of hetzelfde straks niet met de nieuwe gebeurd als die toch niet zo perfect blijkt te zijn. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Heel veel dingen die je opnoemt in je wensenlijst, dat is opvoeding!

 

Voor de rest zou de beagle al afvallen, denk ik.

Die hebben een ontzettend zware blaf, zijn wel eigenwijs.

Kunnen meestal niet loslopen omdat ze een groot jachtinstinct hebben en hun neus achterna gaan.

Het zijn meutehonden (roedelhonden) en kunnen daarom wat moeilijker alleen zijn.

 

De sheltie en labradoodle zou beter passen.

Let wel, de labradoodle kost veel tijd en geld aan het vacht onderhoud!

Maar het zijn beide heel actieve rassen, waar je echt wel behoorlijk wat tijd in moet steken qua wandelen/spelen/sport.

 

De fokker is ook erg belangrijk.

Als je bij een broodfokker uitkomt, heb je al veel grotere kans dat je weer een hondje krijgt met trauma's. (angstig, wantrouwig etc)

En als je pech hebt nog gezondheidsproblemen er bij.

 

Je klinkt alleen niet zo vriendelijk over het hondje wat je nu hebt.

Het komt een beetje over, alsof dat hondje herplaatst gaat worden of straks op een 2e plek komt te staan, omdat hij/zij niet zo leuk is.

Je krijgt als je jouw verhaal leest, een beetje medelijden met het hondje.

Misschien is dat niet zo, komt het alleen zo over in je tekst.

 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Klinkt een beetje als, wij nemen een nieuwe auto want ons oude bevalt niet.

honden page profiel ..

honden foto van .

Even ter aanvulling over de beagle. 

-niet enorm druk of heel veel tijd buiten nodig

zijn sportieve honden dus die houden best van veel tijd buiten. Daarbij zijn het echte speurneuzen die je meer plezier doet met een losloopgebied waar ze hun gang kunnen gaan dan strak langs je voet 10 km lopen. Ondanks dat je niet perse keihard met ze hoeft te trainen ben je alsnog best wat tijd aan ze kwijt. Daarbij is een beagle een jachthond en hoe goed je dit ook traint je krijgt het er vaak niet uit! Dus je zal als baas een manier moeten vinden hiermee om te gaan. Daarbij kunnen beagles vaak ook niet los van de riem lopen want ze lopen gewoon weg! 

-weinig tot geen haaruitval

ze verharen veel en hebben dan van die irritante korte haartjes die overal in blijven steken... 

-allemansvriend

aan dit punt voldoen ze dan wel weer. 

-makkelijk dingen aan te leren

ze zijn onwijs slim en leergierig... maar enorm eigenwijs! Ze doen alleen wat hún zelf willen. Ze hebben bananen in de oren en luisteren echt niet naar de baas. En nee... hoeveel training ook... het zal nóóit een hele baasgerichte hond worden! Daar kies je als baas zelf voor en zal je ook mee om moeten kunnen gaan. 

-niet al te schrikkerig/bang karakter

vaak zijn ze niet bang hoor. Juist nieuwsgierig. 

-trouw, dus niet eigenwijs

Niet eigenwijs?? Hahahahahhaa beagle en eigenwijs zijn aan elkaar verbonden! Ze zijn eigenwijs... extreem eigenwijs. Die van mij is nu 5 en blijft keer op keer op keer nogsteeds van alles proberen zoals een pup zou doen... een beagle is géén baasgerichte hond!! Je zal je meer naar de hond moeten vormen dan de hond naar jou... 

-makkelijk een paar uurtjes alleen

mits goede begeleiding gaat dit goed. Maak wel je huis beagle proof want ze zijn erggg creatief in kastjes, koelkasten en deuren openen. Soms zijn het ware houdini's. En erg gericht op eten dus schrik niet als je voorraadkast overhoop ligt. 

-altijd in voor een spelletje

het zijn over het algemeen wel speelse honden.. maar alleen als het hún uitkomt en als het spel hún aanstaat. Die van mij apporteert niet en zal dat nooit gaan doen ook. 

-het moet een echte knuffelhond zijn 

knuffelsberen zijn het zeker. Ze zijn ook graag bij de baas. 

 

-max 40 cm schouderhoogte

bij de beagle zal het erom hangen... die zit rond de 40cm

 

Onderschat dat lieve koppie niet. Het zijn echt enorme draken waarmee je beter gewoon niet in discussie kan gaan. Ze doen écht wat ze zelf willen, zijn enorme clowns... je hebt als beagle baas een enorme berg geduld en humor nodig anders hou je het niet vol. Ondanks hun leuke lieve sociale voorkomen zijn het zeker geen makkelijke honden... 

 

Dit is absoluut niet om negatief te doen over de beagle want ik vind het ras echt geweldig!! Ik ben er gek op... maar het vraagt van jou als baas wel enorm veel aanpassingsvermogen. Iets waar ik (door je openings post) behoorlijk aan twijfel of jullie wel geschikte beagle bazen zijn. 

 

Een beagle past zich niet aan... hoe meer je in discussie gaat en hoe meer je er tegenin gaat hoe erger het gedrag alleen maar wordt. Je moet goed kunnen communiceren met je hond en continu samen een middenweg vinden met je hond. Je moet ook rekening houden met dat een beagle de tijd en ruimte moet krijgen om op een veilige manier zichzelf te kunnen zijn. Ze hebben het gewoon nodig om ff helemaal in hun wereldje te zijn en te kunnen speuren en jagen. Laat je dit niet toe en voelt de hond zich niet op zn gemak dan heb je kans dat hij het zal afreageren op je huis en als 'binnenhuisarchitect' aan de gang gaat... 

 

Alles wat jij bedenkt en plant zal nooit zo lopen als dat je zou willen met een beagle. Ff snel plasrondje van 10 minuten? Vergeet het maar want er komen altijd dwarse beagle streken tussendoor. Reken gerust op een halfuur. 

 

Maarre nogmaals... voordat je overgaat op een nieuwe hond. Zorg eerst dat je huidige hond zich helemaal goed voelt. Als je de ene hond gaat vervangen voor een andere hond (zo komt t nu over) omdat die niet aan je verwachtingen voldoen... en je (zo komt t over) er ook geen moeite voor wil doen maar het liever vervangt voor een nieuw exemplaar... dan ben je in mijn ogen geen enkele hond waard... 

 

Disclaimer: dit is beagle in het algemeen... er zullen vast altijd uitzonderingen zijn... 

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

"wij gaan binnen nu en een jaar een nieuwe hond aanschaffen! reden: de hond die we nu hebben heeft mij in mijn kuit gebeten terwijl ik gewoon langs liep."

In andere woorden: je huidige hond moet het veld ruimen voor een kant-en-klare, perfecte nieuwe hond? Wat als de volgende hond niet aan jullie zeer zware eisenlijst voldoet? De dingen die je noemt zijn in veel gevallen niet eens rasafhankelijk, maar verschillend per individu, en hebben alles te maken met opvoeding en training (waar jullie duidelijk geen kaas van gegeten hebben).

Erg triest dat je zo over je hondje schrijft. Herplaatsen lijkt mij de eerlijkste optie.

Ohja enneh...
Labradoodles zijn zeer energiek ('druk'), kunnen behoorlijk eigenwijs zijn, zijn doorgaans gauw afgeleid, erg gesteld op gezelschap en zeker niet in staat zonder meer uren alleen te blijven. Hier gaat enkele weken tot maanden of zelfs langer training inzitten. Verder vragen ze veel vachtverzorging en trimmen.
Ook shelties zijn bijzonder actief ('druk'), vrij kefferig, verharen behoorlijk en hebben vachtverzorging nodig, zijn terughoudend (dus geen allemansvrienden), en kunnen ook niet per definitie zomaar alleen blijven of gezien worden als 'knuffelhond'.
De beagle is een zeer zelfstandige, onafhankelijke ('eigenwijze') jager. Het zijn meutehonden dus ze zijn niet graag alleen (jankconcerten tot gevolg), ze verharen eveneens behoorlijk en hebben veel beweging nodig.

Oftewel... Neem een speelgoedhond. Maar ergens hoop ik dat het één of andere grap is.

honden page profiel ..

honden foto van .

" "wij gaan binnen nu en een jaar een nieuwe hond aanschaffen! reden: de hond die we nu hebben heeft mij in mijn kuit gebeten terwijl ik gewoon langs liep."

In andere woorden: je huidige hond moet het veld ruimen voor een kant-en-klare, perfecte nieuwe hond? Wat als de volgende hond niet aan jullie zeer zware eisenlijst voldoet? De dingen die je noemt zijn in veel gevallen niet eens rasafhankelijk, maar verschillend per individu, en hebben alles te maken met opvoeding en training (waar jullie duidelijk geen kaas van gegeten hebben).

Erg triest dat je zo over je hondje schrijft. Herplaatsen lijkt mij de eerlijkste optie.

Ohja enneh...
Labradoodles zijn zeer energiek ('druk'), kunnen behoorlijk eigenwijs zijn, zijn doorgaans gauw afgeleid, erg gesteld op gezelschap en zeker niet in staat zonder meer uren alleen te blijven. Hier gaat enkele weken tot maanden of zelfs langer training inzitten. Verder vragen ze veel vachtverzorging en trimmen.
Ook shelties zijn bijzonder actief ('druk'), vrij kefferig, verharen behoorlijk en hebben vachtverzorging nodig, zijn terughoudend (dus geen allemansvrienden), en kunnen ook niet per definitie zomaar alleen blijven of gezien worden als 'knuffelhond'.
De beagle is een zeer zelfstandige, onafhankelijke ('eigenwijze') jager. Het zijn meutehonden dus ze zijn niet graag alleen (jankconcerten tot gevolg), ze verharen eveneens behoorlijk en hebben veel beweging nodig.

Oftewel... Neem een speelgoedhond. Maar ergens hoop ik dat het één of andere grap is. "

 Amen! Had het niet beter kunnen verwoorden. Dit hele stuk is precies hoe ik erover denk. 

 

Enne.. herplaatsen en géén nieuwe hond nemen!! 

 

En jep... het is vakantie.. stiekem heb ik ook ergens de hoop dat dit een misselijke grap is en niet dat er nu een zielige ONBEGREPEN 'vuilnisbak' aan zn lot overgelaten wordt en keer op keer bevestiging krijgt dat ie ongewenst is... 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

we hebben ook een paar eisen:
-niet enorm druk of heel veel tijd buiten nodig
-weinig tot geen haaruitval
-allemansvriend
-makkelijk dingen aan te leren
-niet al te schrikkerig/bang karakter
-trouw, dus niet eigenwijs
-makkelijk een paar uurtjes alleen
-altijd in voor een spelletje
-het moet een echte knuffelhond zijn 
-max 40 cm schouderhoogte
welke van de 3 zouden jullie aanraden en welke juist helemaal niet? of zit er niks bij en raden jullie iets heel anders aan. laat het me even weten
 
mvg frank garretsen "

Ik denk inderdaad dat een knuffelhond goed past.

 

 

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Misschien bedoel je het niet zo beroerd als je het formuleert maar op basis daarvan denk ik dat je gewoon geen hond moet nemen.

En ik ben zeer benieuwd waar de andere hond nu is?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

waarom heb je geen hulp ingeschakeld zodat je je hond kon helpen?

 

Waar is de hond nu? Daar ben ik ook heel benieuwd naar.

honden page profiel Noortje Noortje

honden foto van Noortje

" Ik denk inderdaad dat een knuffelhond goed past.
 

 
 
  "

 Amen

honden page profiel MariekeMarieke

honden foto van Marieke

Zijn account is alweer verwijdert. Denk niet dat hij nog mee leest en antwoord gaat geven. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Zijn account is alweer verwijdert. Denk niet dat hij nog mee leest en antwoord gaat geven.  "

 

Dat is jammer.

Dat betekent eigenlijk niet veel goeds.

Waarschijnlijk moet hun hondje plaatsmaken voor een nieuwe hond.

Nou ja, hopelijk krijgt hun, niet helemaal perfecte hondje, wel een lief baasje terug.

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Goh... stonden de antwoorden een 'gast' weer eens niet aan... 

 

Serieus wat had ie verwacht...

"Volkomen belachelijk dat je hond je bijt, tuurlijk hoef je daar geen tijd en aandacht in te steken. Het is totaal niet de schuld van de baas hoor! Ik zou hem gewoon weg doen en een nieuwe hond kopen. Gezien je verhaal,de manier hoe je schrijft en je eisen lijst heb je echt onwijs veel verstand van honden dus ik zou aanraden om gewoon álle 3 de rassen te nemen! Neem er gewoon 2 van elk ras... mocht er dan 1 net niet helemaal naar wens zijn dump je die ook gewoon weer joh. Volkomen normaal. Doe ik ook hoor.. als mn beagle 1 keer niet komt loop ik gewoon weg en koop meteen die middag een nieuwe uit een br00dfok nestje." 

 

En nee... voor alle naieve gasten die dit ooit nog in de toekomst gaan lezen... dit bedoel ik absoluut niet serieus!!! 

 

1 voordeel... waarschijnlijk heeft hij de reacties gelezen en daarop besloten zn profiel te verwijderen. Hopelijk zijn de reacties tóch binnen gekomen bij diegene. Gunt ie zn huidige hond een gouden mand bij een andere baas en neemt ie nóóit geen hond meer. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Maar het kan ook dat hij er een hond bij wilde. Zonder trauma's en ongecompliceerd. Zodat zijn andere hond wat relaxter kon worden.

 

We zullen het nooit weten dankzij aannames en verwijten.

 

Tsjonge.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

" Maar het kan ook dat hij er een hond bij wilde. Zonder trauma's en ongecompliceerd. Zodat zijn andere hond wat relaxter kon worden.
 
We zullen het nooit weten dankzij aannames en verwijten.
 
Tsjonge. "

 Denk ik niet want er staat "zo een hond willen we niet nog een keer".

Hoop dat eerste hond een fijner baasje krijgt.

honden page profiel SimbaSimba

honden foto van Simba

Ik krijg een beetje jeuk en kriebels en rook uit m'n oren als hij het daadwerkelijk zo bedoeld als hoe ik het lees.

 

Niets is perfect in het leven, mensen zeker niet, en honden ook niet.

 

Ik hoop stiekem dat deze TS zich beseft dat hij niet reëel is.

 

Zo cliché maar toch zeg ik het: Een hond is geen ding. het is een levend wezen. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Sheltie is een hond die toch wat verhaard. Mijn shelties zijn allemansvrienden maar ik ken ook veel shelties die terughoudend zijn naar vreemden (vooral Engelse lijn). Ze hebben best wel wat fysieke uitdaging nodig. Niet perse een sport maar ze willen wel graag wat met je doen.

 

ik stel me de vraag of het Wel verstandig is om bij jullie hond een tweede hond te plaatsen.... En al zeker een pup?

 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

ik heb de ideale hond voor je gevonden!
hij luistert goed! is niet zo groot, heeft weinig kosten, hoeft er weinig tijd aan te besteden, en is je eeuwig trouw! http://www.intertoys.nl/schoolspullen/educatief-speelgoed/robots/wowwee-robothond-chip ff zonder gekkigheid, je hebt heel wat eisen! en doet net alsof jou hond een voorwerp is, als het niet bevalt wisselen we hem in.
Een hond is geen speelgoed, jij hebt de beslissing genomen voor de hond die je nu heb, neem dan ook je verantwoordelijk er over!
Een hondencursus zou misschien al goed doen!

honden page profiel ElianeEliane

Praten, kunnen en doen we allemaal. Maar ....... blijkt niet altijd even makkelijk te zijn

 

Een stukje uit het boek van Inga Teekens 
De kunst van communiceren. Handboek

 

Over het boek:
Dit boek is geschreven voor iedereen die belang hecht aan de kracht van communiceren en die deze kracht in eigen beheer wil hebben. 

Communicatie is een bepalende factor in ons leven. Omdat mensen onderling afhankelijk van elkaar zijn, dienen we effectief te communiceren, zodat wij krijgen wat we nodig hebben en de ander ook krijgt wat die nodig heeft. Hierdoor behouden we onze authenticiteit. 

Vrijwel alle problemen en conflicten tussen mensen zijn terug te voeren tot ineffectieve communicatie. Hoe meer sturing we kunnen geven aan onze communicatie hoe meer wij in staat zijn onze relaties te beheren. Relatiebeheer in het werk, in het gezin en de familie, met vrienden en kennissen, in vrije tijd en ook, en daar begint het, met ons zelf. 

De communicatie zit vol voetangels en klemmen. Zo verwarren we bijvoorbeeld regelmatig onze interpretatie met feiten of denken we dat ons oordeel de waarheid is en gaan daarmee voorbij aan onze eigen verantwoordelijkheid voor het communicatieproces. Het communicatieproces is complex, mede door de rijkdom van denken, voelen, willen, verlangen, dromen en wensen. Die complexiteit vraagt om transparantie. 

Alhoewel communiceren ons natuurlijk vermogen is, blijkt telkens weer dat we handvatten nodig hebben. Bewustzijn van hoe we communiceren en hoe we handvatten kunnen gebruiken geeft ons kracht en draagt bij aan ons welbevinden. 

Handvatten zijn o.a. de modellen van luisteren, feedback en Geweldloze Communicatie. Praktisch, direct toepasbaar en aansluitend op onze natuurlijke vermogens. Door het inzetten van wezenlijke nieuwsgierigheid, door gevoelens en behoeften te gebruiken zonder ‘soft’ te worden en door vorm te geven aan wat we willen, zijn we in staat contacten te leggen en te onderhouden die effectief, bevredigend en inspirerend zijn.

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ik verwacht dat jullie nieuwe inruil of vervang hond jullie ook wel weer in jullie enkels of kuiten bijt Frank. Hond is niet het probleem maar het baasje. Volgens mij is Frank gewoon een grap. Hij is nog vergeten te vermelden dat hij ook liever een hond zonder tanden wil.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  
Dat is jammer.
Dat betekent eigenlijk niet veel goeds.
Waarschijnlijk moet hun hondje plaatsmaken voor een nieuwe hond.
Nou ja, hopelijk krijgt hun, niet helemaal perfecte hondje, wel een lief baasje terug.
  "

 Nergens heeft Frank geschreven dat hij zijn eerste hond weg doet. Dat is een aanname. Of heb ik een post gemist?

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

"  Nergens heeft Frank geschreven dat hij zijn eerste hond weg doet. Dat is een aanname. Of heb ik een post gemist? "

 Dat is een aanmame ja. Maar waarom zou je anders als reden noemen voor een nieuwe hond dat de hond die ze nu hebben hem heeft gebeten? Daarom denk ik dat dus meteen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Dat is een aanmame ja. Maar waarom zou je anders als reden noemen voor een nieuwe hond dat de hond die ze nu hebben hem heeft gebeten? Daarom denk ik dat dus meteen. "

 Om graag een nieuwe ervaring te hebben?

 

Ik wilde na Finley ook graag een ongecompliceerd hondje er naast, niet om Finley weg te doen maar om andere ervaringen op te doen. En ook omdat Finley daar misschien baat bij heeft.

 

En zo is Furby gekomen. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

"  Nergens heeft Frank geschreven dat hij zijn eerste hond weg doet. Dat is een aanname. Of heb ik een post gemist? "

 

Dat schrijf ik toch ook niet.

Het hondje kunnen ze toch houden, maar er verder weinig energie insteken, omdat ze dan een nieuwe hond erbij hebben die wel leuk genoeg is om leuke dingen mee te doen.

Dat is ook een aanname denk ik, dat zal wel komen door de toon in het openingstopic.

Martine (Gast)

Hallo allemaal,

Helaas klopt de aanname van velen hier dat het huidige hondje weg moet, wel. Hun huidige hondje komt uit Roemenië, heeft in 2014 een poos bij ons in de opvang gezeten en is in hetzelfde jaar bij dit gezin geplaatst. Het hondje had geen trauma's, kon goed met mannen, kinderen, katten en andere honden. De stichting die dit hondje bemiddeld heeft, kreeg gisteren het verzoek tot herplaatsing. Het beestje moet eigenlijk per direct weg. Er wordt nu nstuurlijk druk gezocht naar een opvangadres of adoptant (niet zo makkelijk, want alle opvanggezinnen zitten vol). 

Hopelijk is de situatie nu duidelijk voor iedereen.

Groetjes, Martine 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Hopelijk komt hij of zij bij een liefdevolle adoptant terecht.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Huisstofmijt allergie en hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^