hondenschool

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel vangeelvangeel

honden foto van vangeel

hallo, ik ben met mijn puppy(bijna 4 maanden) een aantal keren naar de hondenschool geweest, maar probleem: ik kan het niet aan om zolang krom te staan of op mijn hurken te zitten (rugproblemen) + longprobleem.

bestaan er boeken/tijdschriften waarin staat uitgelegd hoe je bijv. een hondje laat rollen, pootje geven,...., zit en lig kent ze al

hopend op reakties

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 2 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Er is een heel leuk boek: 101 hondentrucjes. Deze is in het Nederland behoorlijk prijzig, maar zeker de moeite waard. Soms heb je geluk en vindt je hem voor een goedkoop prijsje in de winkel. Je kunt hem ook in bijna alle bibliotheken vinden, en evt kun je wat bladzijden kopiëren.. Ik heb hem nu bijna 3 jaar en pak het er nog regelmatig bij,het is echt ontzettend leuk. 

 

Verder wat de hondencursus betreft. Is het nodig om steeds te bukken? Kun je niet gewoon de beloning op de grond gooien zodat je het niet steeds hoeft te geven? Als je hond de commando's kent die ze op de cursus gebruiken, kun je deze gewoon staand uitvoeren. 

honden page profiel janetjanet 2 doggies

honden foto van janet

je kunt op YouTube heel veel vinden over hoe je iets aan jou hond kunt leren. Boeken bestaan ook maar weet niet hoe ze heten. Komen zeker nog meer tips veel plezier nog met jou hondje

honden page profiel OsumiOsumi 2 doggies

honden foto van Osumi

Begrijp ik! Ik ben blij dat hij nu volwassen is, moet me nog steeds bukken maar minder doorbuigen, had ook vaak last als hij nog echt klein was..

Je kan je hond ook sociaal maken door te wandelen en honden tegen te komen en kunstjes kan je thuis op je eigen tempo leren en eventueel in het park (afleiding enzo) om het wat moeilijker te maken, wees creatief. Succes

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 2 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Van dezelfde schrijver als 101 hondentrucjes heb je ook puppycircus. Hier staan 50 trucjes in. Ook een leuk boekje! 

 

Verder staat YouTube vol met filmpjes!

honden page profiel pim pim 1 doggies

honden foto van pim

Kan je niet meedoen als je op een stoel gaat zitten? Dan hoef je niet zo lang te staan en diep te bukken. De indrukken die je pup tijdens zo een puppytraining opdoet kunnen best waardevol zijn als het een goede hondenschool is. Daarbij vond ik het ook altijd hartstikke leuk om met mijn pup naar cursus te gaan. Misschien kan je dan niet alle oefeningen mee doen vanaf een stoel maar dat maakt toch niet zoveel uit? 

 

Verder zijn er denk ik al veel tips gegeven zoals YouTube en (online) boeken. Veel succes! 

honden page profiel LizLiz 2 doggies

honden foto van Liz

Ik heb versleten knieën en ik plof gewoon op de grond. Ziet er niet uit als ik probeer weer op te staan maar dat is niet mijn probleem maar dat van de kijkers  Zo kan ik wel met een hond oefenen. Die broek gaat wel in de wasmachine.

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Op onze hondenschool kan je een stoel of krukje pakken, is dit geen mogelijkheid? Dat je (merendeel) de oefeningen zittend uitvoert?

 

Edit: Zie nu dat Pim dit ook al zei 

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik sluit me op zich helemaal aan bij de reacties hierboven, maar wilde toch graag ook wel even kort mijn eigen ervaringen vertellen wat betreft dit onderwerp.

Ik ben zelf ook slecht ter been, heb aardig wat beperkingen (ben ook arbeidsongeschikt) en kan het daardoor vaak niet een hele (hondenschool)les lang volhouden om te staan. Helaas is niet iedere hondenschool hier even begripvol voor heb ik door de jaren heen gemerkt. Maar er zijn er ook meer dan genoeg te vinden die hier wel goed mee omgaan. Zo heb ik bij de twee hondenscholen waar ik kom bij beiden de regeling dat er ten alle tijden een stoel voor mij staat om te kunnen gaan zitten tussendoor. Ook mag/kan ik een groot deel van de oefeningen zittend uitvoeren, zodat het voor mij en mijn rug/benen vol te houden is. Ik hoef niet mee te helpen met het opruimen en klaarzetten van spullen en als een oefening te zwaar voor me is mag ik die gewoon overslaan. Daarnaast heb ik mijn honden ook geleerd een snoepje uit mijn hand (op hun achterpoten dus) aan te pakken, iets wat normaal gesproken juist wordt afgeleerd maar ik juist goedkeur zodat ik niet hoef te bukken om bij hun bek te komen.
Ik heb gemerkt dat het erg belangrijk is om van te voren al gelijk eerlijk te zijn over wat je wel en niet kunt zodat ook de instructeur/instructrice weet waar ze aan toe zijn. Maar dan is zelfs nog in een rolstoel een cursus bij een hondenschool wel te volgen mits deze een beetje meedenkend is.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 2 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik loop tegen het zelfde probleem aan en heb besloten om mijn pup zelf op te voeden al vind ik het wel jammer dat ze nu niet met andere pups kan spelen. Ik vind het belangrijk dat ze goed luistert dus zat er niets anders op dan zelf met haar aan de slag te gaan. Er staat idd veel op Youtube ik gebruik de clicker en er is genoeg te vinden over het gebruik van de clicker op Youtube.

Volgende forumvraag: Bench...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^