Pups zonder moeder in Oekraine: 6 maanden!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Wat fijn dat t papje dr al een beetje in wou! 

 

Ik moet echt zeggen ze zien er heerlijk rond en gezond uit  dikke puppebuik en in relax stand haha! 

 

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Ze zijn zeker lekker mollig ;-) en kunnen heerlijk op hun rug liggen chillen inderdaad :-P

gisteren hadden ze wel wat diarree, maar drinken erg goed en zijn lekker actief, spelen ook al met elkaar.

Ik las op internet allerlei verhalen dat pups zonder moeder vaak gedrags problemen krijgen, doordat ze mens teveel als soortgenoot zien en geen opvoeding van de moeder krijgen... Iemand advies hoe ik dat zo veel mogelijk kan voorkomen? Noah gaat de opvoeding niet op zich nemen denk ik.. Die negeert ze volkomen..

Kwam er wel gisteren achter dat er een hond met nest hier in de buurt is. nest is pas een dag oud en hond is vrij klein, dus denk niet dat mijn pups daar zomaar bij kunnen, bovendien wil ik ze niet kwijt en worden ze daar niet in de gaten gehouden, maar ik ga me dan een beetje zorgen maken door die verhalen.. Als ik het reutje hier wil plaatsen bij iemand is het belangrijk.dat hij echt een sociale hond wordt, anders ben ik bang dat hij toch ooit aan de ketting beland...

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Dat reutje ging toch naar iemand met andere honden? Dan leren ze daar, zo jong als hij is, echt wel heel veel honden taal hoor. Ook zijn ze met zijn tweeën nu en leren ook veel van elkaar. Wanneer het spel nog leuk is en wanneer het bijten pijn doet. 

Nee sorry maar ik zou daar niet zo bang voor zijn dat hij een asociale hond zou worden. 

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

thnx voor je reactie! Het is nog niet zeker of hij daar heen gaat, heb nog niet gehoord of ze hem echt wil, maar hoop inderdaad wel een plek te vinden waar hij niet alleen is. En anders blijft hij langer hier. Dus komt inderdaad misschien wel gewoon goed.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Oh dat komt wel goed hoor! 

Hier had de papa van de pups er helemaal niks mee tot.. 8 weken toen waren de pups in eens wel helemaal geweldig. Ik durf bijna te zeggen dat hij nog meer aan de gedrags opvoeding heeft gedaan als de moeder. 

 

En pups leren ook heel veel van elkaar hoor. Zou me niet te druk maken.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ja ik denk ook dat de kans groot is dat je eigen hond ineens wel wat meer met de pups gaat krijgen als deze een stukje meer hond worden en minder piepend en raar kruipende pup.

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Ik hoop.het ook! Andere honden vindt hij hier heel leuk, hij mist het contact echt. Er laten niet veel mensen hun hond uit en zwerfhonden zijn meestal bang voor mij, dus komen ook niet in de buurt. Dus zou leuk zijn als de pups straks gezelschap voor hem worden. Hij vindt ze nu inderdaad alleen maar heel raar, hij komt alleen kijken als ze blikvoer krijgen ;-)

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Het gaat helaas helemaal niet goed met het teefje.. De diarree is erger geworden, spuit er nu uit en ze is sloom geworden en wil niet meer drinken. Ik probeer haar nu ORS oplossing in haar bekje te spuiten elk uur, maar ze geeft ook af en toe over, dus weet niet hoeveel er daadwerkelijk binnen blijft. Heb haar daarom ook onderhuids infuus gegeven, toen kwam ze opeens wel in actie en protesteerde luid.. dat geeft me in ieder geval nog een klein beetje hoop dat ze er wel doorheen komt. Maar ze moet wel echt snel weer wat gaan eten..

Het reutje is een groot contrast, hij is sterk, luidruchtig, groeit enorm en drinkt zonder problemen nu ook de fles voor het teefje leeg.. Hij probeert ook met haar te spelen, maar zij ligt alleen maar..

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Ach wat sneu.

Tips heb ik niet voor je.

Je doet zo je best,hup kleintje zet hem op.

 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ohh wat erg!! Hopelijk komt alles nog goed! 

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

:'(

Beterschap.. ik duim mee...

honden page profiel bentebente 3 doggies

Och hemel.. ik hoop dat ze zich erdoorheen slaat! 

honden page profiel Ellen BlomEllen Blombijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Ellen Blom

Wat vervelend dat het nu toch nog mis lijkt te gaan!

Ik kan in je verhaal niets terugvinden of je de pups al hebt ontwormt.

Wat ik lees is dat er eigenlijk geen dierenkliniek daar is om op terug te vallen, is het wel mogelijk om aan een antibiotica kuur te komen voor honden? Het is mogelijk dat het een Giardia besmetting is. Dit is met een 3 daagse kuur te behandelen, evt als klachten terug lijken te komen na 2 weken herhalen. 

Er zijn verschillende oorzaken te bedenken voor de diaree, maar vele hiervan hebben een parasiet als oorzaak. Parasieten worden vervolgens met de diaree gedeeltelijk uitgescheiden en kunnen hiermee de andere pup besmetten. Ook jouw volwassen hond en zelf ook goed je eigen hygiëne beschermen. 

Wat je kunt proberen is eerst wat venkelthee trekken met wat honing. De thee laten afkoelen en toedienen, dit kalmeert de darmen wat en de honing werkt goed voor het immuunsysteem en het reinigen van binnenuit. 

Rijstewater zou wat verstoppend kunnen werken of als de pup al wat eet kun je rijst goed doorkoken en water blijven toevoegen tot de rijst niets meer opneemt en een soort pap is geworden. Hierdoor wat gekookte kip malen en dit laten eten. 

Kippenbouillon met wat suiker erdoor kan ook gegeven worden maar ORS is vergelijkbaar. 

Hopelijk knapt ze snel weer op. Maar ze mist natuurlijk veel van de goede stoffen die alleen via moedermelk doorgegeven kunnen worden. 

Ik denk dat nagaan of ze geen vlooien of wormen hebben een belangrijke stap is. Door vlooien kunnen ze snel bloedarmoede krijgen als ze zo klein zijn en ook wormpjes is snel levensbedreigend voor ze. 

Succes en hou ze tot de diaree over is, liever even uit elkaar 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Oh jeminee. Het is belangrijk dat ze in ieder geval genoeg vocht binnen krijgt om uitdroging te voorkomen. Hopelijk knapt het teefje snel op en is het niet besmettelijk in verband met het reutje.

Beterschap.

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Ze heeft net eindelijk weer wat gedronken! Nog wel erg zwak. Verdere updaten volgt later, ga nu nog even slapen ;-)

gast; (Gast)

Hoi Marianne,
Ik hoop dat het teefje weer verder gaat drinken.
Hopelijk gaat he vanaf nu weer de goede kant op.
Ik vind je trouwens een Kanjer!!!
Succes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

" Hoi Marianne,
Ik hoop dat het teefje weer verder gaat drinken.
Hopelijk gaat he vanaf nu weer de goede kant op.
Ik vind je trouwens een Kanjer!!!
Succes!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "

 Ik hoop ook dat ze verder gaat drinken je bent super 

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Hopelijk gaat ze het redden. Petje af voor het werk wat je hebt met de hondjes, maar ook voor je werk met de baby's daar. Prachtig dat je je daar zo voor inzet!

honden page profiel NullNull 3 doggies

honden foto van Null

Ik heb hier stilletjes meegelezen. Vind het zo goed wat je doet.

Maar ik ben nu zo bang dat t parvo is straks.. succes!

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Hoi allemaal, bedankt voor het medeleven allemaal. Ben vandaag erg druk geweest met de pups en daarnaast nog mn normale dingen. Het teefje lijkt zich gelukkig een stuk beter te voelen, ze drinkt weer goed, speelt weer en piept weer als ze honger heeft. Alleen nog wel diarree.

Nu wil het reutje niet meer drinken en heeft overgegeven en is sloom. Maar hij is wel een stuk sterker dan het teefje, dus hoop dat hij er makkelijker doorheen komt. Ook hij krijgt nu ORS en onderhuids infuus. De venkelthee hoop ik morgen ergens te kunnen kopen, bedankt voor de tip! Ook het ontwormen en waarschuwing voor Giardia was een goede tip. Ik wou middelen uit Nederland vragen als mijn familie volgende week op bezoek komt, maar was helemaal vergeten dat ik zelf Panacure mee had. Dus dat hebben ze nu gehad en krijgen ze morgen en overmorgen ook nog.

UIt elkaar houden was het al te laat voor, bovendien zijn ze erg pieperig als ze niet bij elkaar kunnen liggen en stress lijkt me ook niet bevordelijk..

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Jullie medeleven en waardering doet me natuurlijk goed, maar zo goed ben ik nou ook weer niet hoor ;-) Ik doe erg mijn best voor ze, maar houd mezelf wel steeds voor dat ik niet te ver moet gaan in de zorg voor ze. Er zijn hier bijvoorbeeld wel dierenartsen, (wel anders dan in Nederland, ze hebben minder en zijn meestal veeartsen, maar ze doen ook wel wat voor gezelschapsdieren) Maar ik kan helaas niet met alle dieren die ik hier tegen kom en hulp nodig hebben naar een dierenarts. Ik ben hier nou eenmaal om een andere reden en leef van giften vanuit Nederland voor dit werk. Natuurlijk mag ik mijn eigen dingen naast het werk hebben, maar het is niet de bedoeling dat ik een honden rescue begin ;-) Helaas zou dat wel mogelijk zijn hier... Ik probeer nu zoveel mogelijk de dieren die ik kan helpen met de tijd en middelen die ik heb te helpen en het anders los te laten.

BIj deze twee voelt het wel anders, omdat ze eigenlijk al een beetje mijn eigen honden voelen, maar probeer zolang ik nog niet besloten heb of er één kan blijven toch nog een beetje 'afstand' te houden. Al mijn vrije tijd en nachtrust gaat naar ze en wil echt het beste voor ze, maar het is nou eenmaal anders dan een goede fokker in Nederland met zijn pups om zou gaan denk ik en ook hoe ver ik voor Noah en misschien straks mijn tweede hond zou gaan, hoe hard dat ook klinkt. Mijn eigen hond(en) is mijn eerste verantwoordelijkheid en ik kan helaas niet voor alle dieren zo zorgen..

Lang verhaal, maar voelde me haast een beetje schuldig als ik alle reacties zo las ;-) dus wou het even uitleggen..

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Je doet wat je kan een lukt het niet dan heb je je best gedaan. En weet je zonder jouw hadden ze sowieso al geen kans gehad. Je kan ook niet alle dieren redden, maar als je deze zou kunnen redden heb je toch weer twee honden levens gered en een goed leven gegeven wat anders nooit gebeurd was.

 

Ik kan ik niet elke hond uit een Spaans asiel redden, maar heb Moh wel kunnen ''redden'' en kan haar een goed leven geven.

 

Je kan niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van1 hond (of twee in jouw geval)

honden page profiel Ellen BlomEllen Blombijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Ellen Blom

Hoe gaat het nu met beide? 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik leef ook erg  mee

hoop dat alles goed gaat  met jullie.

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Wat een bijzonder verhaal! Hoe gaat het nu? 

 

Ik vind ze wel een beetje op border collies lijken, maar dat is natuurlijk moeilijk te zeggen als ze nog zo jong zijn. 

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Het gaat goed met ze! Net weer veel gedronken. Spelen lekker, proberen te rennen, lekker luidruchtig en hebben mn kamer al verkend. Snappen ook al dat ze niet in de slaap doos moeten plassen.

Ze hebben nog wel diarree, leek vanmorgen wel ietsjes minder dun te worden. En af en toe drinkt er één gewoon niet, slaat dan gewoon één ronde over.. Daar maak ik me dan gelijk zorgen over, maar daarna drinken ze dan weer extra veel.

Zou leuk zijn als ze op border collies gaan lijken :-)

gast (Gast)

Hoi Marianne,
Wat fijn dat het nu goed met ze gaat!
Leuk om mee te lezen hoe het gaat en hoe de twee zich ontwikkelen.
Nu ze luidruchtig worden en bewegelijker reageert jou eigen hond er nu wel wat op?
Elke keer denk ik even lezen hoe nu het gaat.
drinken ze wel of niet?
Weer succes!!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Marianne,

Dank voor je update.

Fijn dat het zo goed gaat. Alleen de diarree zou moeten ophouden. Een stap in de goede richting als de ontlasting wat minder dun wordt.

Hopelijk kunnen deze twee tot gezonde hondjes opgroeien dankzij jou.

honden page profiel Ellen BlomEllen Blombijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Ellen Blom

Fijn dat het weer beter lijkt te gaan. 

Wat krijgen ze op dit moment te eten en drinken en hoevaak per 24 uur?  En is het ontwormen gelukt? 

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

FYN dat het béter gaat hoop zo verder 

pagina 3 van 8 12 34 5 6 7 8
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^