Pups zonder moeder in Oekraine: 6 maanden!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Hallo allemaal,

Ik woon samen met mijn hond in Oekraine. Ik vond het heel spannend Noah mee te nemen, maar gelukkig gaat het super met hem hier, we kunnen lekker wandelen, hij is helemaal gewend aan mijn huisje en mijn collegas.

Mijn vraag gaat dan ook niet over hem maar over twee pups die ik heb gevonden. Ik liep vanmiddag in de heuvels hier en hoorde hard gepiep. Ik ben eerst doorgelopen omdat ik dacht dat het vast een nest pups was die hoorde bij een huis dat er in de buurt stond. Toen ik na een uur ongeveer terug kwam hoorde ik het nog steeds. Toen ben ik gaan kijken en vond ik twee pups op een helling, de ene hing op zn rug aan een tak en de ander lag een paar meter hoger. Allebei heel hard aan het piepen. Ik ben bij het huis gaan vragen of ze van hen waren en of ze wisten waar de moeder hond was. Ik spreek de taal nog niet echt dus dat was lastig.. Maar wat ik wel begreep was dat ze zei dat de moederhond dood was. Volgens mij zei ze dat het een hond was die daar in de buurt leefde maar nu dood was. En ze liet zelf een doos zien waar al vier pups in zaten en dat ze er niet meer wou. Uiteindelijk heb ik dus besloten deze twee pups mee te nemen. Nu twijfel ik een beetje of dat de goede beslissing was.. Misschien wist die vrouw het wel helemaal niet zeker dat er geen moeder hond meer was en is die nu aan het zoeken.. Aan de andere kant: het is niet normaal dat zulke jonge pups (ze hebben hun ogen nog dicht) zo lang alleen worden gelaten door hun moeder toch? zeker als ze zo hard piepen een uur lang? Ik ga in ieder geval morgen weer kijken daar in de buurt om toch voor de zekerheid te kijken of er geen moederhond is.

In de tussentijd probeer ik ze zoveel mogelijk te laten drinken, maar dat is nog niet zo makkelijk... Op advies van deze site (http://www.melkvoordieren.nl/NL/gratis-handleidingen/huisdieren-zoogdier/puppy-hond) geef ik ze eerst ors oplossing, met een spuitje. Het teefje drinkt heel goed, plast daarna en slaapt daarna gewoon lekker. Het reutje snapt het drinken uit het spuitje totaal niet en krijgt niet veel binnen. Hij blijft dus ook piepen en begint dan aan zn zusje te zuigen.. Ik probeer maar gewoon elke keer een klein beetje binnen te krijgen, maar als iemand nog tips heeft hoor ik het heel graag! Ik geef het bij beide hondjes echt heel langzaam en toch verslikken ze zich, ze zuigen zo gulzig.. Hoop dat iemand tips kan geven!

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

honden foto van Jessica

Ik heb er geen verstand van maar wilde je  zeggen dat ik het goed vind dat je zo je best doet voor de pups en dat je gaat kijken of je de moeder hond kan vinden.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik heb een fokker voor je geroepen.  Die hebben vast wel ervaring met het flessen van pups.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Je geeft ze nu melk met een spuitje? Zijn er geen flesjes of geen je dat advies gekregen/gelezen? Als je ze melk geeft hoe hou je de pup dan vast,  welke houding? Veel mensen zijn geneigd om de pup (of kitten) op de rug te leggen bij het voeden, maar zo kan er veel sneller melk in de longen komen als ze zich verslikken.

 

Nadeel van een spuitje is dat een pup niet kan zuigen zoals bij een flesje. Het zuigen en slikken is een natuurlijk reflex en dat gaat vaak veel beter dan melk in het bekje spuiten en dit laten door slikken. De maat van de speen komt best precies, even als het gaatje in de speen. Het gaatje moet niet te klein zijn want dan moeten ze veel te veel moeite doen om iets binnen te krijgen, maar te groot is ook gevaarlijk omdat ze zich dan heel makkelijk kunnen verslikken.

Speen grote spreekt voor zich, ze moeten het goed in hun bekkie kunnen nemen en de tong er goed omheen kunnen krullen om goed te kunnen zuigen. Is er een goede dierenarts bij jou in de buurt waar je morgen eventueel flesjes kan halen? Of een asiel of andere instantie die mogelijk wel vaker met te jonge pups te maken heeft?

 

Wat voor melk geef je nu? Het wisselen van melkpoeder kan ook problemen, ze kunnen daar diarree van krijgen, wat voor een zwakke pup niet bevorderlijk is. Dus mijn advies is ook om niet onnodig van merk melkpoeder te veranderen. 

Weet je hoeveel de pups momenteel wegen?

 

honden page profiel bentebente 3 doggies

Ik vind het goed van je dat je dit doet. Houdt ze vooral goed warm! Heb je al geprobeerd een pipetje in plaats van een spuitje te gebruiken? Die zijn iets kleiner, weet niet hoe groot de pups zijn?

 

Een flesje of iets dergelijks is ook een goed idee zoals hierboven gezegd, maar dan worden het wel hele kleintjes haha. 

 

Wellicht is er ergens een moederhond te vinden die wat extra pups op kan vangen??

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Ik vind het goed van je dat je dit doet. Houdt ze vooral goed warm! Heb je al geprobeerd een pipetje in plaats van een spuitje te gebruiken? Die zijn iets kleiner, weet niet hoe groot de pups zijn?
 
Een flesje of iets dergelijks is ook een goed idee zoals hierboven gezegd, maar dan worden het wel hele kleintjes haha. 
 
Wellicht is er ergens een moederhond te vinden die wat extra pups op kan vangen?? "

 

Dierenartsen hier hebben kleine flesjes, zelfs voor kittens. Via internet zijn ze ook te bestellen, maar dat duurt natuurlijk iets langer dan zelf halen bij dierenarts. Ik heb alleen geen idee hoe dit geregeld is in Oekraïne...

 

Maar idd de kitten flesjes zijn klein of eigenlijk zijn vooral de uiteinde van de speentjes heel klein en dun vergeleken met een speen voor baby's. Spenen voor kittens en pups heb je in verschillende maten dus vandaar dat de grote van de pups best belangrijk is.

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

 

Even een foto van een van onze eigen fles kinders.. 

 

Wij legde ze op de buik zoals ze bij mama zouden drinken, en dan flesje aanbieden, beetje drups in de mond zodat ze het snapte, want zo'n speen proeft en ruikt niet hetzelfde als mama's tepel.. eens door, dronken ze wel enorm goed!! 

 

Zeker niet te recht of op de rug, dan kan er melk in de longen terecht komen of kunnen ze zicht verslikken.. 

 

Wat wij ook deden om de flesmelk aantrekkelijker te maken is een beetje koffiemelk erdoor, voor het zoeter te maken.. dat wilt ook wel eens helpen..

 

Moest je geen dierenarts vinden, bij de babyzaken, de flessen voor pasgeboren baby's... Die gebruikten wij, klein speentje, klein gaatje.. ging perfect.. 

 

 

Hier door zware ontsteking bij moeders 8 pups vanaf dag 2 tot overgang vaste voeding bijgevoederd... 

 

Elke avond en ochtend gewogen om te kijken of ze bijkwamen, zo niet, vaker voeden.. eerste dagen om de 2u aanbieden, dan om de 3u en zo iets afbouwen... 

 

 

Succes!!!! Het is een hele opgave, maar zo een heerlijk gevoel als je die kleintjes erdoor krijgt 

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Super bedankt voor alle reacties! Dat doet me echt goed, want zie het zelf even niet zo zitten... Het reutje wil nog steeds niet echt drinken en het teefje verslikt zich steeds.. Ik leg ze inderdaad niet op hun rug, maar zet ze een beetje tegen mijn been aan, zodat ze zeg maar 45 graden omhoog zitten met hun voorkant. Ze blijven alleen helemaal niet stil zitten..

Een flesje heb ik niet, daarom doe ik het nu met een spuitje. Mijn collega blijkt nu toevallig uit Nederland een kittenflesje mee te hebben genomen, dus die ga ik zo ophalen en zodra de winkel open is ga ik kijken voor een babyfles, om beide te kunnen proberen.

Ik heb ze vannacht alleen nog maar ORS oplossing gegeven, op advies wat ik op internet heb gelezen. Dit om eerst de darmen weer aan het werk te zetten, uitdroging te verhelpen en ze te leren te drinken. Bij ORS schijnt verslikken minder erg te zijn dan bij de melk...

Ik heb zelf diergeneeskunde gestudeerd, helaas bijna niks geleerd over moederloze pups.. Ben uiteindelijk ook iets anders gaan doen omdat de verantwoordelijkheid me teveel stress gaf.. Nu merk ik dat dus weer ;-) Als het lukt is het inderdaad prachtig, maar als het niet lukt... Ik heb geen oog dicht gedaan vannacht. Ik heb in ieder geval wel allerlei middelen voor spoedgevallen voor mijn eigen hond mee genomen, dus had ook infuusvloeistof en heb ze allebei nu onderhuids vocht gegeven, omdat ik vond dat ze gewoon echt te weinig binnen kregen. Uitgedroogd zijn ze niet meer en ze zijn ook goed op temperatuur. Maar nu moeten ze toch echt meer voedingsstoffen binnen krijgen.
En dat is best een probleem, want puppymelk is hier niet zomaar te verkrijgen.. Er wordt hier gewoon heel anders met dieren omgegaan. Als een hond dood gaat is dat gewoon pech gehad, daar ga je geen moeite voor doen. Iedereen verklaard me ook voor gek dat ik ze mee heb genomen, op iedere hoek van de straat kan je wel een hond vinden die hulp nodig heeft...

Ik heb nu dit recept voor melk gevonden voor spoed: http://sphoek.com/pups.html Zeker niet optimaal natuurlijk, maar daar wil ik toch maar mee gaan beginnen en morgen kan ik iemand op mijn werk vragen of ze kan bellen voor puppymelk, als dat hier al bestaat. En anders komt er volgende week iemand uit Nederland die misschien wat kan mee nemen, maar ben bang dat dat te laat is..

Ze plassen goed als ik ze stimuleer voor en na het drinken, maar ontlasting hebben ze nog niet gehad, waar ik me ook zorgen om maak. Ik weet natuurlijk ook niet hoelang ze al niks hebben gedronken bij de moeder, misschien dat hun darmen al leeg waren.

Ik ga in ieder geval mn best blijven doen, maar de omstandigheden zijn helaas niet zoals het zou moeten.

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

ik weet trouwens ook niet hoeveel ze wegen, want ik heb ook geen weegschaal hier.. maar ik schat zon 500 gram. Ga zo ook een weegschaal kopen.

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Liesbeth, 8 pups! Tjonge een hele prestatie hoor om die bij te voeden! Wat een mooie foto, hoop dat die van mij ook ooit zo gaan drinken :-)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Kan je daar niet aan geitenmelk komen? 

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" Liesbeth, 8 pups! Tjonge een hele prestatie hoor om die bij te voeden! Wat een mooie foto, hoop dat die van mij ook ooit zo gaan drinken :-) "

 Geitenmelk, eventueel paardenmelk gebruiken, lactose arme melk in het slechtste geval is ook nog goed.. 

 

Heb je een foto van de pups?  Dan is er een beter idee over "wat" we spreken.. 

 

500g ongeveer zeg je? Dan moet zuigen op een babyfles ZEKER lukken, de pup hier op foto was 14 dagen oud, een standaard Teckel. 

 

 

Hele klus inderdaad, maar jongens, als ik de 8 nu zie... Meeeeer dan het slaap tekort waard 

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Aan geitenmelk kan ik waarschijnlijk wel komen, alleen vandaag nog niet, dus nu hebben ze dat andere mengsel gekregen dat ik stuurde. Het reutje heeft opeens het drinken door gekregen, met een babyflesje en doet het echt goed. Slaapt nu eindelijk ook echt rustig in plaats van constant weer piepen.

Nu is het het teefje waar ik bang ben dat ze het niet haalt. Gister was ze nog heel gulzig aan het zuigen, nu is ze sloom, hoest ze en wil niet meer drinken. Vanmiddag om drie uur voor het laatst gedronken, toen wel echt goed gedronken. Ben bang dat ze een longontsteking krijgt, maar haar temperatuur is niet veranderd ten opzichte van gister toen ze er net was, 37,7. Gister was ze misschien ook al wel abnormaal sloom, haar broer de hele tijd aan het piepen van de honger, maar zij eigenlijk niet.. maar toen dronk ze tenminste nog. Helaas geen weegschaal kunnen vinden vandaag, dus haar gewicht weet ik niet. Blijf gewoon elke keer proberen of ze wil drinken en heb haar nog weer vocht onder de huid gegeven. Haar oogjes beginnen wel een klein beetje open te gaan, ze is echt super schattig, hoop zo dat ze het toch redt.. Heb haar al beloofd dat ze dan bij ons mag blijven wonen

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

fotos komen er aan, camera ligt even in de oplader

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Succes

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Er staat hier een kaarsje op voor het tweetal! Ik hoop dat ze het redden

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Bedankt! Het teefje heeft net gedronken :-D Niet heel veel, maar zelf wel echt actief zitten zuigen, ik had het eigenlijk niet meer verwacht.. Geeft in ieder geval nieuwe moed.

Ik houd jullie op de hoogte

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Hoe gaat het met poepen? 

Komt er al wat uit? 

 

Als buikje maseren alleen niet werkt zou je anusje zelf ook even zachtjes kunnen wrijven met n ingeolied watje. 

Hier likte de mama hond vooral de anus en plasser zelf en het buikje niet zozeer.

 

Hier ook 8 pups een tijdje moeten bijvoeden i.v.m. te weinig melk. 

Succes!!

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" Bedankt! Het teefje heeft net gedronken :-D Niet heel veel, maar zelf wel echt actief zitten zuigen, ik had het eigenlijk niet meer verwacht.. Geeft in ieder geval nieuwe moed.

Ik houd jullie op de hoogte "

 Super om te horen!! Hopelijk gaan ze goed vooruit  

 

Pluim voor je trouwens dat je dit doet!!! 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Heb je hier wat aan? UA is toch Oekraïne?

 

https://pethouse.ua/shop/sobakam/zameniteli-moloka/beaphar/beaphar-puppy-milk--zamenitel-moloka-dlya-schenkov/

 

http://rozetka.com.ua/bosch_puppy_milk_2kg/p2047062/

 

Google zelf ook even met bijv. "puppy milk UA"

 

Een hele klus. Hoe doe je dit als je moet werken?

Succes met de 2 pups.

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Ze drinken super goed allebei! snappen de fles nu helemaal, echt heel blij mee :-)

Ze hebben gisteren wel gepoept, maar niet heel veel.. Hoop dat dat nu ook beter op gang komt nu ze eindelijk echt goed drinken. Ze plassen in ieder geval wel goed.

Ik kan tijdens mn werk in de pauze naar huis. Dan nog is het wel drie of vier uur dat ze moeten wachten hoor.. Dat is niet anders. Ik ben hier voor werk met achtergelaten kinderen in het ziekenhuis en heb van te voren met mezelf afgesproken dat mn werk niet mag lijden onder de zorg voor zielige hondjes.. maar ben de tijd er tussen al wat aan het opbouwen en wat meer melk per keer. Vannacht perongeluk vergeten de wekker te zetten en toen gingen ze pas na vijf uur piepen.. ;-)

Super bedankt voor die links! Ik ga zeker zoeken, gisteren hier in een dierenwinkel gevraagd, maar daar snapte ze er niks van, wezen me steeds naar het blikvoer voor pups..

honden page profiel nadine nadine 3 doggies

honden foto van nadine

" Ze drinken super goed allebei! snappen de fles nu helemaal, echt heel blij mee :-)

Ze hebben gisteren wel gepoept, maar niet heel veel.. Hoop dat dat nu ook beter op gang komt nu ze eindelijk echt goed drinken. Ze plassen in ieder geval wel goed.

Ik kan tijdens mn werk in de pauze naar huis. Dan nog is het wel drie of vier uur dat ze moeten wachten hoor.. Dat is niet anders. Ik ben hier voor werk met achtergelaten kinderen in het ziekenhuis en heb van te voren met mezelf afgesproken dat mn werk niet mag lijden onder de zorg voor zielige hondjes.. maar ben de tijd er tussen al wat aan het opbouwen en wat meer melk per keer. Vannacht perongeluk vergeten de wekker te zetten en toen gingen ze pas na vijf uur piepen.. ;-)

Super bedankt voor die links! Ik ga zeker zoeken, gisteren hier in een dierenwinkel gevraagd, maar daar snapte ze er niks van, wezen me steeds naar het blikvoer voor pups.. "

 Wat fyn dat je dat doet succes verder met de lieverdjes 

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Dan nu eindelijk de fotos

Meneertje ligt graag lekker te chillen tussen de kruiken op zn rug:

honden page profiel Vera met Diesel+, Fenna en NoaVera met Diesel+, Fenna en Noa 3 doggies

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa

Is toch om te zoenen 

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Gister lag het teefje er alleen maar zo bij, heel stilletjes, tilde haar hoofdje amper op:maar vandaag gaat het echt een stuk beter. Drinkt goed en is actiever. En beide pups hebben hun oogjes een beetje open, ben echt verliefd <3Echt super bedankt voor al jullie tips! De support helpt echt, nu zie ik het in ieder geval al een stuk beter zitten met ze.

Puppy melk heb ik nog steeds niet kunnen vinden.. Bestellen hier werkt ook niet echt, duurt sowieso lang voordat het er is, als je het al krijgt. Ik heb nog nooit mn post vanuit nederland hier ontvangen.. Heb wel geitenmelk nu, maar ook op het andere mengsel ging het goed, goede ontlasting. Maar durf daar niet te lang mee door te gaan. Dus nu even geitenmelk en dan hopen dat volgende week iemand de puppymelk uit nederland mee kan nemen.

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Mijn god wat een lieverds 

 

Je doet het hartstikke goed!!! Van zodra de oogjes open zijn kan je beginnen met brokken weken voor over te gaan op vaste voeding, dan gaan het allemaal wat vlotter gaan voor je .. 

 

Jammer dat de post zo slecht is, anders zou ik met plezier een pakket opsturen om te helpen.. 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Wauw wat een ontzettend bijzonder verhaal!! 

 

Diep respect dat je dit allemaal over hebt voor de 2 weesjes. Een echte dierenvriend. 

 

Ik heb verder geen tips maar volg je verhaal graag. 

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Dank jullie wel!
Ik dacht dat ik pas later kon gaan proberen met ander voedsel weken? Zou inderdaad wel een stuk gaan schelen.. Maar waar ik gister nog klaagde over de slapenloze nachten, blijf ik nu het liefst de hele nacht op om naar ze te kijken ;-)

Ben vandaag nog even terug gegaan naar de vrouw waar ik ze heb gevonden. Ik was samen met iemand die Oekrains spreekt, maar ook Nederlands. De moeder van de pups was de hond van die vrouw, een erfhond en is overleden omdat iemand haar iets te eten heeft gegeven wat niet goed was, volgens die vrouw. Ik was namelijk opeens bang dat ze misschien iets besmettelijks had en dat mijn pups dat dan misschien weer op mensen hier of kinderen over konden dragen. Maar dat lijkt er nu dus niet op.

De vrouw heeft zelf de vier andere broertjes en zusjes gehouden, maar ze had deze dus buiten laten liggen om daar dood te gaan, omdat ze meer dan vier niet aan kon.. Waarschijnlijk heeft ze de grootste uitgekozen, want mijne zijn een stuk kleiner dan die zij heeft. Toch al bijzonder dat ze deze vier wel verzorgt, zijn weinig mensen die er hier moeite voor doen. Kan haar ook niet kwalijk nemen dat ze deze twee niet er ook nog bij kan hebben, mensen hebben hier al zo weinig geld, twee extra honden er bij om te voeren is niet niks. Ze was in ieder geval echt blij dat ze nu bij mij zijn. Alleen erg dom dat ik vergeten ben te vragen hoe oud ze nou precies zijn..

honden page profiel bentebente

Hoe voedert zij ze dan? Lieve foto's trouwens!

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Wat een heftig verhaal! 

Ik kan me dit in de nederlandse maatschappij totaal niet voorstellen! Hier redden we elk moederloos vogeltje nog... 

Maar ik kan me wel verplaatsen in de situatie daar. Dan is het al heel wat dat ze er voor 4 wil zorgen. Ook snap ik de keuze dat ze dan de 4 (op het oog) sterkste pups uitzoekt en die verzorgt. Wat ik dan weer niet snap is dat ze de andere 2 buiten neer legt om langzaam dood te gaan. Hoe gruwelijk ook... maar het lijkt me diervriendelijker om ze meteen dood te maken dan ze zo te laten lijden. 

In dit geval is het maar goed dat het niet gebeurd is en heb jij ze gelukkig kunnen redden maar wat ik eruit begrijp ben jij (helaas) een hele grote (positieve) uitzondering op de maatschappij daar. En iets zegt me dat dit soort weesjes veel vaker voorkomen die wel een lijdensweg tegemoet gaan... krijg er gewoon kippenvel van. Het liefst zou ik elk zielig dier op aarde redden... ik kan zó slecht tegen dierenleed! 

 

Weet je toevallig wat voor ras de moederhond was?? Of hoe groot ze ongeveer was?? 

pagina 1 van 8 12 3 4 5 6 7 8
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^