Pups zonder moeder in Oekraine: 6 maanden!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

" Ik had net niet zo'n leuke ervaring met Malti. Hij was heel druk aan het doen in de tuin, rennen, grommen en overdreven druk spelen met Linda. Ik denk dat ik misschien teveel met hen heb gedaan vandaag en dat het door overprikkeling kwam. Opzich geen probleem, maar op een gegeven moment zat hij in de moestuin. Normaal komt hij gelijk als ik roep, maar nu niet, dus ging ik hem gewoon rustig ophalen. Hij houdt er niet van om opgetild te worden, maar nu kon het niet anders, dus ik tilde hem gewoon rustig op, wat eerst goed ging, maar op een gegeven moment begon hij te spartelen en hapte in mijn gezicht, ik was de moestuin nog niet uit dus hield hem nog even vast, maar riep wel au, waardoor hij nog wilder werd en agressief, grommen, tanden bloot en bijten in mijn gezicht. Om hem weg te houden moest ik hem in zijn nekvel pakken, waardoor hij ging gillen, en zo heb ik hem op de grond gezet. Daarna was alles weer goed, kwam gewoon weer op mijn schoot liggen even later. En ik heb hem nog even opgetild en dan iets lekkers gegeven, zodat hij nog een positieve ervaring had.

Maar ik ben er wel van geschrokken. Opzich viel dit allemaal mee, maar maak me vooral zorgen hoe dat gaat als hij groter is. Ik snap dat het voor hem niet fijn was, maar zou gevaarlijk zijn als hij altijd zo agressief doet zodra iets niet prettig is voor hem. Hij gromt en blaft sowieso veel, vooral naar Linda, maar ook wel naar mij, als ik aan het eten ben en hij niks krijgt bijvoorbeeld.. Meestal negeer ik dat gewoon.

Grommen en blaffen pups sowieso meer dan volwassen honden? Of zou het juist alleen maar erger worden? "

Gedrag wordt zowel door interne als externe factoren veroorzaakt.

Ik ben er toch wel vrij zeker van dat zij dichter tegen de oerhond aanleunen dan onze gedomisticeerde honden.

Je wist al dat hij niet van opgetild te worden, houdt. Op zich is dit geen uitzondering. Er zijn nog honden die zich slecht voelen van zodra alle 4 poten van de grond komen.

Dus is in feite zijn gedrag heel normaal. Hij geeft dit gewoon te kennen. Het is dan ook aan jou (als mens) om hier rekening mee te houden. En dit dan ook anders aan te pakken.

Ik stel voor dat wanneer je hem nog eens ergens moet uithalen als hij niet wil komen, lekkers vlees gebruikt. :-) Ik heb zo'n vaag vermoeden dat je dan wel snel zijn aandacht zal hebben.

 

Gedrag dat je niet wenst? Buig je om naar gedrag dat je wel graag wil zien. Dit doe je door shaping en daardoor in de juiste richting sturen. En om aan te geven dat de hond goed doet wat jij graag wil zien? Zet je dit goed in de verf met lekker vlees. En zijn beide partijen tevreden ;-)

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Bedankt voor je reactie Eliane, het gaat gelukkig al een stuk beter. Ik moet hem alleen oppakken als hij uit de auto moet, maar met wat lekkers gaat dat meestal wel, alhoewel hij het nog steeds echt niet leuk vindt. Hoop dat hij snel groot genoeg is er uit te springen.

Verder gaat het met allebei de pups super. Alleen met mij niet altijd even goed, het is echt heel veel werk. Had gehoopt dat ik wat meer rust zou krijgen naar mate ze ouder werden, maar kost alleen maar meer energie. Ik geniet echt van ze hoor en ben heel trots op ze, maar raad niemand aan twee pups tegelijk te nemen en dan ook nog gewoon te werken. Is eigenlijk gewoon onmogelijk. Daarom heb ik ook besloten dat ik ze niet allebei nog een half jaar kan houden, ook voor hen zelf niet. Ik heb niet de tijd ze goed op te voeden en ze komen niet aan de rust toe die ze nodig hebben omdat ze alleen maar aan het spelen/vechten zijn. Bovendien krijg ik moeilijk echt contact met ze, als er één aandacht wil komt gelijk de ander en eindigt het altijd met 'vechten'/spelen tussen hen.

Heel misschien is er iemand die hier woont die er één wil hebben en waarvan ik nu denk dat het best geschikt zou zijn, een jonge vrouw. Als dat niet door gaat zal er waarschijnlijk eind van de week één van hen naar mijn Nederlandse collega gaan en daar een half jaar blijven totdat hij naar Nederland kan. Ze zullen elkaar dan wel regelmatig blijven zien, maar kunnen ook wel hun rust apart krijgen.

Ik wil er wel heel graag één houden, maar de keuze welke heb ik nog niet kunnen maken. Ik vind ze allebei zo leuk.. Linda vindt ik zelf het mooist en ze is heel grappig en zelfstandig. Ik wou altijd al een teefje erbij omdat Noah over het algemeen beter met teefjes gaat. Maar op de één of andere manier heb ik meer een klik met Malti, hij is rustiger, zoekt me meer op en voelt meer als een soort van mijn kindje.. Het idee dat Malti ergens anders is geeft me buikpijn, maar als Linda ergens anders is denk ik dat ze zich wel redt. Maar uiteindelijk vind ik het belangrijkste dat Noah goed met de hond op kan schieten, nu is daar nog geen verschil in, maar ik wil geen problemen als Malti groter is. Hebben jullie ervaring met twee reuen?

Verder nog een vraagje, heeft iemand ervaring met pups en katten? Ze spelen met ze alsof het ook pups zijn, wat dus veel te ruw gaat. Ik loop de hele dag achter ze aan en als ik niet op tijd ben worden de kittens aan de staart door de kamer gesleept. Ze komen gewoon weer terug naar de pups, dus het is geen trauma ofzo voor ze, maar ze piepen wel als het gebeurd. Gaat dit ooit over? O-)

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Dan nog wat fotos gemaakt door mijn collega. Dit zijn ze dan, mijn grote trots! <3 <3 <3

Malti:

Linda:

honden page profiel Witte DraakWitte Draak 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Wat een mooie pupjes, zo groot alweer. 

 

Ik zou de pup kiezen waar je de grootste klik mee hebt. Je neemt uiteindelijk een hond voor jezelf, omdat jij dat graag wil, niet voor je hond. Met Noah gaat het wel lopen, daar ben je nog altijd zelf bij en dat kun je zelf begeleiden. Bovendien is karakter heel belangrijk, de individu telt, niet perse of het een reu of teef is. Als Malti rustig is en netjes met Noah omgaat, komt dat vast goed. Ze groeien ook met elkaar op en leren elkaar goed kennen, dus dat is alweer anders dan dat je een willekeurige volwassen reu bij Noah zet.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Wat een klus heb je er aan.

En wat zijn ze leuk geworden.

honden page profiel Baasje van Spaiky†Baasje van Spaiky† 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky†

Wat zijn ze leuk! 

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

wat zijn ze weer leuk om te zien.

En gegroeid.

Wordt  Linda of Malti een binnen hond bij die jonge vrouw?

Of een erf hond echt alleen buiten?

Het zou ook leuk zijn als de pup mee mag naar Nederland.

Dan kun je deze blijven volgen...

Leuk toch

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Dat weet ik nog niet, ze zou langs komen, maar is nog niet geweest. Dus heb nog heel weinig informatie, alleen een indruk van haar zelf. Dat wil ik in ieder geval wel eerst weten inderdaad.

Is inderdaad het mooist als de pup naar Nederland kan. Maar ook wel een beetje lastig omdat ze dan nog een half jaar hier moet blijven. Opzich prima bij mijn collega, maar we doen veel samen en drie honden en vijf personen in een auto kan nu nog, maar als ze groter zijn niet meer ;-) Maar het is maar tot november, dus opzich te overzien. Alleen is een huis in Nederland nog niet zeker. Maar goed, daar hebben we wel de tijd voor.

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Zo mooi om zien 

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

De vrouw hier in Oekraine kon toch geen pup nemen, dus er zal waarschijnlijk een pup naar Nederland gaan. Uiteindelijk besloten Malti zelf te houden. Linda is nu dus bij mijn collega.

Voor Linda ga ik dus op zoek naar een goed huis in Nederland, met toestemming van de moderators heb ik een oproep geplaatst op het forum.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" De vrouw hier in Oekraine kon toch geen pup nemen, dus er zal waarschijnlijk een pup naar Nederland gaan. Uiteindelijk besloten Malti zelf te houden. Linda is nu dus bij mijn collega.

Voor Linda ga ik dus op zoek naar een goed huis in Nederland, met toestemming van de moderators heb ik een oproep geplaatst op het forum. "

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/216665/linda,-pup-uit-oekraine,-zoekt-een-goed-huis.php

 

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Even een foto update van de pups. Linda woont nu bij mijn collega en Malti bij mij, ik had wat problemen met hem omdat hij veel gromde, maar gelukkig gaat dat nu veel beter. Voor Linda heb ik helaas nog geen goed huis gevonden, maar voorlopig zit ze gelukkig erg goed bij mijn collega.

Ze groeien echt enorm, bijna niet voor te stellen hoe klein ze eerst waren en dat ik zo vaak heb gedacht dat ze het niet gingen halen.
Nogmaals bedankt voor al jullie steun tijdens die eerste spannende periode! Mede dankzij jullie zijn ze nu zulke gezonde en sterke pups :-) Ze zijn bijna 4 maanden!Linda na een modderbad in het bos:


Malti:


'En nu ben ik moe en wil ik naar huis..'

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Wat een boeven zijn het geworden

honden page profiel Witte DraakWitte Draak 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Wat een avontuur inderdaad. Mooie foto's, leuk om ze zo goed te zien opgroeien!  Zonder jou waren ze er niet meer geweest. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Prachtig zeg, dat is genieten in het bos. Ik ben benieuwd hoe ze uitgroeien. Ze worden inderdaad al groot zeg!

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Leuk zeg en fijn dat het beter gaat numet het grommen!

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

Mooie foto's!!

Fijn dat het nu goed gaat!!

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Ze zien er echt supergoed uit allebei 

Fijn dat het ook beter gaat met het grommen. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik heb dit topic in stilte gevolgd, altijd weer heb ik pijn als ik zulke vondelingen zie of erover hoor. Teveel zelf gezien .

 

Maar jij moet ons niet bedanken hoor, ik vind jou super en al wat jij al hebt gedaan en dan ook nog zelf werken ....jij bent écht een meisje naar mijn hart.

 

Hopelijk vind Linda ook nog een mandje. 

 

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Inderdaad de enige die alle lof verdient ben jij hoor!

Het zijn al echte hondjes aan het worden hé?

Fijn dat het beter gaat met het grommen.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik lees dit nu pas maar wilde je even een dikke pluim geven voor je inzet !! Prachtig hoe jij de pups geholpen hebt zodat ze nu een gelukkig leventje kunnen leiden !!

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Beseffen dat ......

 

Je als mens wel een verschil uitmaakt!

honden page profiel mariannemarianne

honden foto van marianne

Even een update van de pups, die inmiddels eigenlijk geen pups meer zijn, maar echt pubers. Ze zijn deze week 6 maanden oud en het gaat hartstikke goed :-)

Linda:
Malti:

Malti volgt zijn grote broer nog steeds in alles:

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

Hoi Marianne,

Wat een mooie kanjers zijn het toch!!

Bedankt weer voor de foto's.

Ik geniet er weer elke keer van.

Ik hoop dat je ons updates wil blijven geven.

Het is zo fantastisch wat jullie doen!!!

Jij samen met je collega.

Hoe staat zij er tegen over dat ze(evt) weer afscheid moet nemen van Linda?

Ik zou dat echt niet kunnen denk ik.

Een dikke pluim voor jullie!!!

honden page profiel Mara en AydenMara en Ayden 3 doggies

honden foto van Mara en Ayden

Ik volg Malti en Linda al sinds het begin, het zo is wonderbaarlijk om te zien dat die twee pupsels die meer dood dan levend bij jou kwamen tot zulke prachtige jonge honden zijn uitgegroeid. 

Ik heb echt veel respect voor wat je allemaal voor die twee hebt gedaan!

 

Hoe gaat het inmiddels tussen Malti en Noah? 

honden page profiel Baasje van Spaiky†Baasje van Spaiky† 3 doggies

honden foto van Baasje van Spaiky†

Leuke foto's! 

honden page profiel Nadine Nadine 3 doggies

honden foto van Nadine

Wat een mooierds zijn ze dikke pluim voor al wat je doet 

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Prachtig

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Wat een pluimstaart! Weet je zeker dat haar vader geen eekhoorn was 

Het zijn allebei schatjes zeg, echt mooie eigenwijze koppies  

 

Wel jammer dat het niet echt opschiet met het vinden van een baasje. Ik had niet verwacht dat zo'n leuk hondje moeite zou hebben met een goed thuis vinden. 

Hopelijk komt er snel een oplossing. 

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

upje

pagina 7 van 8 12 3 4 5 6 78
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^