amerikaanse stefford

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

dana (Gast)

Hallo! Ik heb een vraagje..  Ik ben anouk de meij uit kerkrade. En ik heb een stefford van begin af aan. Haar naam is Dana. Ze is nu 1,5 jaar oud. Ik heb haar altijd los gehad. Omdat ik het heel belangrijk vind dat ze met anderen honden kan spelen. En bovendien los kan lopen. Nu luistert ze wel goed. Maar sinds een half jaar snauwt ze naar anderen honden en zelfs pups. Ze is voor mensen super lief en aanhankelijk. Maar het lijkt erop dat ze steeds minder intresse heeft in anderen honden.. en als anderen honden los zijn en ik haar ook los heb dan doet ze voornamelijk happen. Niet bijten maar wel continu happen en snauwen.. dit vind ik heel jammer. Aangezien haar zusje dena dit niet doet. En gewoon met elke hond kan spelen... wij hebben ze allebei vanaf pups af aan. En zijn ook wel onafscheidelijk. En samen kunnen ze wel spelen. Maar als er anderen honden komen dan vind dana dat schijnbaar niet fijn.. terwijl dena volop speelt... nu heb ik gekeken of het lag aan het feit dat ze samen altijd zijn. En ben ik alleen met dana gaan wandelen... maar dit geeft precies dezelfde reactie.. ik wil zo graag dat ze gewoon los kan lopen en meedoet. En als ze dan geen intresse heeft maakt ook niet uit. Maar ik vraag me af vanwaar die reactie opeens vandaag komen.. sinds een half jaar. Ik wilde een gedragstherapeut gaan inschakelen.. maar ik wilde het eerst eventjes navragen..  Alvorens bedankt!! 

honden page profiel Miss CMiss C

honden foto van Miss C

dat is het aard van het beestje.. Heb je je wel genoeg verdiept in het karakter van je hond voordat je deze aangeschaft hebt.

Een stafford staat er om bekend dat ze niet hond sociaal zijn. Tuurlijk heb je er uitzonderingen tussen zitten, maar dat geld blijkbaar niet voor de jouwe. Ik zou je hond gewoon lekker aan de riem houden en niet meer met andere honden laten spelen. Aangezien ze zelf al aangeeft hier geen behoefte aan te hebben zal ze ook niks missen ;-)

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Het is bekend van het ras dat ze niet altijd even goed om kunnen gaan met andere honden.  Neem het risico dus niet en houd haar aan de lijn. Blijkbaar vindt ze het zelf ook niet leuk dat er zoveel honden om haar heen zijn, dus je doet haar er geen plezier mee... 

 

Aan de riem zijn er ook genoeg dingen die jullie samen kunnen doen. Kijk eens naar een longeerlijn (te koop bij ruitersportzaken), dan kan ze toch een flink aantal meters vrij lopen maar zit ze voor de zekerheid toch vast. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

De staffords zijn voor het gezin lieve en fijne gezonshonden, als ze een bepaalde leeftijd gaan krijgen worden de meeste intolerant naar anderen honden toe, aan de lijn houden , niet los laten waar het niet meer kan, er is een speciaal topic geopend over dit ras, bij verzorging....zal het even voor je opzoeken, daar kan je zeker gerichte antwoorden krijgen...

honden page profiel AnkeAnkegoedgekeurde fokker

honden foto van Anke

Ik zou haar niet meer loslaten. Schaf een lange lijn aan. Dan kan ze lekker lopen en haar energie kwijt maar heb je haar wel aan de lijn. Haar laten speuren naar een bal of stok is ook een leuke manier om haar bezig te houden. 

 

Verder zou je als afwisseling kunnen kijken of je met haar kunt gaan fietsen, joggen, steppen of skaten. Dan kan ze ook haar energie kwijt en is ze op een leuke manier met jou bezig. 

 

Een Stafford kan intolerant worden en die van jou vind andere honden niet meer zo gezellig. Dat is jammer maar je moet ze niet koste wat kost bij andere honden laten en willen dat ze spelen. Er zijn genoeg dingen die je met haar kan doen zonder dat ze andere honden nodig heeft om haar energie kwijt te raken. Ga opzoek naar iets waar jullie allebei vrolijk van worden en dan zul je zien dat het helemaal niet zo erg is dat ze niet met andere honden kan. Leer haar andere honden te negeren aan de riem zodat ze niet gaat uitvallen en je ontspannen andere honden kunt passeren op een gepaste afstand. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Bij een Stafford, die volwassen wordt, kan opeens de knop omgaan en wordt hij/zij tegenover andere honden intolerant; dus kan je deze niet meer bij andere honden laten; enkele uitzonderingen daargelaten. Dit behoort elke koper van een Stafford te weten.

 

http://www.sbtinfo.nl/staffordshire-bull-terrier-beweging/

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat je dit gedrag in dezelfde trant moet zien als:

Help, mijn husky trekt.
Help, mijn golden retriever/labrador is geobsedeerd door water.
Help, mijn border collie drijft.
Help, mijn whippet jaagt.


Er zitten gewoon bepaalde eigenschappen in rassen, en bij Staffords is zo'n eigenschap dat ze zo tegen het volwassen worden andere honden, en voornamelijk sexe-genoten, niet meer zo leuk vinden. Dit omdat er flink wat generaties als vechthond gebruikt zijn en er vóór het huishonden werden dus ook vechters eigenschappen zijn in gefokt.


In het ergste geval wordt echt een keer vechten en dan met een dode of gewonde (andere hond waarschijnlijk) tot gevolg. Neem je verantwoordelijkheid en lees het gedrag van je hond voor wat het is: ze geeft aan dat ze het niet leuk vind en snauwt en grauwt. Voorkom de volgende stap: echt bijten.


Je kan wel willen dat ze los kan en leuk met andere honden speelt, maar daarop had je een grotere kans gehad door een ander ras te nemen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^