oorontsteking

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Mijn hond (rottweiler 7 maand) heeft een oorontsteking en ik moet druppels inspuiten maar ze word zot als ik het probeer, zelf met iemand die haar vasthoudt word ze echt zot en wilt ze alle kanten uit. ik wil haar niet te hard forceren zodat ze er niet meer en meer schrik van krijgt. Heb al met snoepjes geprobeerd enzo maar zelf dat helpt niet. weet iemand een oplossing?

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Ik zou haar op een tafel zetten ,iemand die haar even goed vast houdt  ,Dan iemand die er handigheid in heeft om oren te druppen ,

Afleiding geven door te praten  en na afloop een kluifje of zeggen hoe knap ze is .

Lukt het echt niet dan dagelijks even langs de dok ,na een aantal dagen druppelen is de pijn minder en laten ze het vaak wel toe .

Succes!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zette Paddy tussen mijn benen, en klemde hem zo een beetje tussen mijn benen. Dan heb je je armen nog vrij om haar kop vast te houden. En lukt t echt niet, dan even naar de da inderdaad, t druppelen is gewoon niet fijn.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer heeft regelmatig oorontsteking (nu toevallig weer) en het enige wat helpt is hem met drie man heel goed vasthouden.  1 iemand pakt zijn lichaam, de ander zijn kop en de 3e zijn snuit en druppelt met de andere hand... iets anders zit er niet op... 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

T klinkt misschien heel stom, maar ik deed dat soort vervelende dingen altijd als ze net had geslapen of nog n beetje sliep. Dan was ze wat trager.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

" Beer heeft regelmatig oorontsteking (nu toevallig weer) en het enige wat helpt is hem met drie man heel goed vasthouden.  1 iemand pakt zijn lichaam, de ander zijn kop en de 3e zijn snuit en druppelt met de andere hand... iets anders zit er niet op...  "

 Zo herkenbaar.

Xzoran schoof zijn kop onder de bank (paste net die grote flappers onder) als hij het flesje maar hoorde.

Dus moest  er ook wat steviger in gegrepen worden.

Aranka, liet hij zijn oren uitsoppen, ze pakte gewoon die grote kop beet met haar voorpoten en sopte eerst zijn ene oor uit, waarna hij haar gelukzalig haar andere oor aan bood.

Helaas kon Aranka niet druppelen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Ik zette Paddy tussen mijn benen, en klemde hem zo een beetje tussen mijn benen. Dan heb je je armen nog vrij om haar kop vast te houden. En lukt t echt niet, dan even naar de da inderdaad, t druppelen is gewoon niet fijn. "

 Zo doe ik het ook, klemmen tussen mijn knieen .....

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Maak ook geen geluid met de druppels als  je die druppels in t oor spuit...daar kunnen ze ook ineens van schrikken.

Bij Lance gaat het goed tot het spuitje soms zo een pssst geluid maakt, dan steigert hij .

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Inderdaad met twee personen doen.

Een hond schrikt ook als de druppels te koud zijn; dus spuitflesje, waar de hond niet bij is, schudden en in je hand even op temperatuur laten komen.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Toevallig heeft de Bullmastiff van mijn zus Eddy ook een fikse oorontsteking. 

Hij maak zich al uit de voeten als hij de verpakking ziet. Toch hoef 1 iemand hem maar vast te houden en ik spuit het spul in zijn oor. 

 

de andere persoon heeft een koekje in zijn had en die doet wonderen. Ik steek snel het spuitje in het oor en spuit het middel erin. Gisteren was ik alleen en gaf hem een kauwstaafje dat doet hij iets langer mee. Ik oor omhoog spul erin en klaar. 

 

Onze vorige hond had chronische ooronsteking en daarbij hebben we er een commando en spel van gemaakt. Hij wist gewoon dat hij wat heel lekkers kreeg. Dus ik zij dan 'oor' en hij ging netjes zitten. Maar heb dat eerst geoefend zonder iets. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Weet iemand of SUROLAN kan bewaard blijven in ijskast eens geopend ? 

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

" Weet iemand of SUROLAN kan bewaard blijven in ijskast eens geopend ?  "

 Dat mag niet in de koelkast.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

"  Dat mag niet in de koelkast. "

 Oei....staat er in bij mij. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^