engelse cocker spaniël pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Chico (Gast)

Mijn pup heeft sinds kort last van warmte, hij hijgt veel en snel. Loop nu korte afstanden.  Thuis ligt hij op laminaat constant?? Is dit normaal? het is thuis niet heel erg warm? wie heeft een idee

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Overgang is groot, kan je je pup buiten houden op de dag, in een schaduw plek...?is het zo dat je hond dan nog erg hijgt kan je de arts even bellen....rustig in de ochtend en avond kan je dan gaan wandelen, hou het goed in de gaten, is het zo dat als je pup buiten verblijft in de schaduw en nog extreem ligt te hijgen , dan laat je je hond nakijken, nogmaals de overgang van koude naar warm weer is nu even groot, hijgen is wel dat de hond de warmte kwijt wil raken.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Hoe oud is je pup en van welk ras of kruising?

Gisteren was het op een gegeven moment wel wat benauwd. Vandaag is het frisser; dus vandaag zou hij geen last meer moeten hebben van de warmte.

Eet en drinkt hij voldoende? Je kan eventueel de temperatuur opnemen. Thermometer iets insmeren met vaseline of bijv. olijfolie en via de anus opmeten. Normale temp van een hond is 38 -39 graden C.

Heeft je hond koorts, dan contact met de dierenarts opnemen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Heb je je pup van een goede fokker?

Is het hartje van de pup door de dierenarts beluistert? 

Heb je de temperatuur van je pup al gemeten? Dit kan met een rectale thermometer voor mensen.

honden page profiel bentebente

Even naar de dierenarts om ziekte uit te sluiten. 

 

Als er blijkt dat er niks is, heeft het gewoon met de weersverandering te maken. Een van onze honden moet altijd overgeven wanneer het weer warmer word, en zo ken ik wel meer honden die slecht kunnen acclimatiseren. 

 

Controleer of hij goed drinkt en eet, en als hij er nog steeds last van heeft zou je kunnen overwegen hem te scheren of knippen, wat soms ook helpt. 

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Hoe oud is je pup? Ik zou even langs de trimmer, misschien is je hond nodig aan een trimbeurt toe. Cockers krijgen een hele overvloedige vacht als je er niks mee doet, het moet echt bijgehouden worden elke zoveel weken. 

Anders inderdaad ook langs de dierenarts voor een medische check. 

Volgende forumvraag: Iemand een dokter nodig?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^