Broodfokker herkennen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sofie (Gast)

Hoe kan ik 100% zeker weten dat een pup niet van een br00dfokker komt?   Dingen die ik sowieso altijd doe: -Kijken of de fokker meerdere honden en hondenrassen fokt. -Het emailadres + telefoonnummer googelen. -Naam googelen. -Meerdere keren gaan kijken. -Vragen om de papieren van de uitslagen van alle testen.       Jammer genoeg zijn er veel br00dfokkers die al heel slim zijn.. -Ze gebruiken altijd een ander telefoonnummer. -Ze gebruiken altijd een ander emailadres. -Als je op bezoek komt is alles HEEL netjes, alles in orde. -Ze zijn vriendelijk en geven je alle info die je wilt weten. -Ze laten vervalste papieren zien van de uitslagen van alle testen. -Etc..  

Sofie (Gast)

Mijn excuses voor de hele blok tekst, ik had alles opgedeeld in alinea's.

Jammer..

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Misschien kun je via de ras vereniging zoeken.

Daar vind je de fokkers van het ras waarnaar je zoekt.

Dan kun je ook bekijken waar en wanneer een nestje wordt verwacht. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Een broodfokker herkennen is lastig, een niet-broodfokker vinden een stuk makkelijker. Zoals Sylvia al zegt; zoek op de website van de rasvereniging.

 

Veel mensen zeggen dat ze een stamboom niet belangrijk vinden maar een stamboom zegt ook dat er meer zicht is op wat de fokker doet.

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Als je zoekt naar een bepaald ras, kan de rasvereniging je idd alvast op weg helpen.

Je weet al waar je op moet letten qua leefomgeving, aantal nestjes, e.d.

Verder geeft een goeie fokker je nooit zomaar een pup mee. Die stelt vragen, die wil eerst weten waar z'n pup terecht komt, die is kritisch en zal je misschien als kandidaat weigeren. Een broodfokker weigert geen kopers, die verkoopt aan iedereen die een pup wil.

Zelden zijn bij een goeie fokker zomaar pups beschikbaar, dan moet je al echt geluk hebben. Er is een wacht/kandidatenlijst.

De combi van de ouders wordt zorgvuldig gekozen, qua gezondheid, qua uiterlijk én qua karakter. Je kan dus alle info krijgen van de voorouders aan beide ouderkanten, de fokker kan je ook meer uitleg geven over zijn fokbeleid, zijn visie, zijn motivatie, e.d. Een broodfokker houdt zich daar allemaal niet mee bezig.

 

Trisha (Gast)

100% zekerheid, dat je goed zit bij/met fokkers, is er niet. Zo is mijn hond (met stamboom) afkomstig van een geregistreerde (naar het leek betrouwbare) topfokker, die (met medeweten van het bestuur van de rasvereniging) ook nestjes buiten het verenigingsfokreglement om fokte. Voor kennel Oosthof in Oud Turnhout bijvoorbeeld. Maar helaas wist ik dat niet toen ik mijn hond(met tal van erfelijke aandoeningen) bij deze fokker kocht.

 

Wat je verder nog kunt doen, naast de hier gegeven adviezen, is het verenigingsfokreglement doornemen. En dan met name het deel waarin de gezondheid van het ras wordt besproken. Als je daarin leest dat "de ouderdieren vóór de dekking niet onderzocht hoeven te worden op gezondheidsproblemen, omdat uit wetenschappelijk onderzoek gebleken is dat het ras gezond is", vraag dan naar (de datum van) dat onderzoek.

 

Als de rasverenigingen en/of de daarbij aangesloten fokkers om wat voor reden dan ook geen inzage kunnen geven in het betreffende onderzoek, bedenk dan nog eens goed of je wel een pup van één van deze (geregistreerde) fokkers wilt hebben. Want de kans dat je in dit geval met een miskoop te maken krijgt, is aanzienlijk.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Bij de beide fokkers van mijn huidige honden wist ik van te voren echt wel dat ik 100% goed zat. Maar voor mensen die nog niet lang in de hondenwereld zitten kan dit inderdaad heel moeilijk zijn.

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Wil je een hond met stamboom of geen?

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Als je net als ik een kruising wil, blijft het goed uitkijken en dan nog kun je een broodfok pup blijken te hebben.Bij Balou ben ik met open ogen in de leugens van de (brood)fokkers getuind, mijn eigen fout. Balou komt vlak bij mij uit de buurt, ik was te goed van vertrouwen en verwachte geen broodfokkers op nog geen drie kilometer afstand van mij. Broodfokkers houden hun pups in donkere schuren ergens op het platte land, toch? Niet dus, Balou komt bij fokkers (zowel de man als zijn vrouw hielden zich met het fokken bezig) vandaan die in een net huis in een klein dorp wonen. Balou zou een pup uit een eenmalig nestje zijn, maar dit bleek dus niet waar hij komt uit het derde nest, als dit al waar is. De fokkers bleken in het verleden Amerikaanse buldoggen te hebben gefokt. Wat volgens de buren mis was gegaan er kwamen klachten over ongezonde pups en de kopers wilden dat de fokkers mee betaalden aan de dierenartskosten of ze wilden hun geld terug. De fokkers zijn toen op het fokken van een chihuahua kruising overgestapt. dit waren ook gewilde hondjes. Dit is mij allemaal verteld door een buurvrouw van de fokkers. Toen Balou ernstige hart afwijkingen en patella luxatie bleek te hebben heb ik het aankoop bedrag aan de fokkers terug gevraagd. De fokkers weigerde dit ze voelden zich niet verantwoordelijk. Ik had geen zin in touw getrek eventueel bij de rechtbank en heb het er verder maar bij gelaten. Wel zeiden de fokkers dat ze zouden stoppen met het fokken met de ouders van Balou. Wat uiteindelijk niet is gebeurd, er stond een tijd later weer een nestje van het zelfde teefje op mp. Deze mensen fokten puur voor de centen, broodfokkers dus. Ik heb Balou van de man gekocht, later sprak ik ook zijn vrouw zij bleek een Poolse en dan weet je het ook wel.Met pup Lotus zit het wel goed. Ik heb haar vanaf de leeftijd van vier weken gevolgd, mocht komen kijken wanneer ik wilde en de beide ouders waren aanwezig. Ook kon ik niets over de fokker op internet vinden dus ik ga er van uit dat het idd om een eenmalig nestje gaat. Ik hoop dat het ook om een eenmalig nestje blijft gaan. Alle vijf de pups waren lang voordat ze het nest mochten verlaten verkocht. Als je de kosten van het voer, wormenmiddel, enten en chippen van de prijs van de pups aftrekt blijf er toch een mooi zakcentje over. 

 

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Maar waarom zou je een kruising/pup willen?

Wat is de meerwaarde ervan?

Ga dan naar een asiel.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Ik zou als je bepaald ras wil de rasinfo van de rasvereniging bellen. Die kunnen je veel info geven over het ras, de testen die in het fokreglement staan, de clubfokkers die pups hebben. Is het prijzig heeft de rasvereniging soms ook herplaatsers. Wil je geen rashond of er is geen herplaatser zou ik in het asiel kijken.

Tiny (Gast)

Wat een gezeur hier over broodfokkers..natuurlijk zijn jullie tegen omdat jullie zelf het geld willen hebben hoe meer normale broodfokkers hoe minder pups jullie verkopen met overdreven hoge preise.. jaja mij maak je niks wijs.onze honden zijn buiten in een kennel geboren zonder extra.s ze hadden een deken pm op te liggen en genoeg voer het normale gedkopere voer ze is er nu bijna 6 megeworden en wordt as waakhond gebruikt..180 euro heb ik voor dit reine ras betaad zonder papiertjes 100 procent herdershond

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Wat een gezeur hier over broodfokkers..natuurlijk zijn jullie tegen omdat jullie zelf het geld willen hebben hoe meer normale broodfokkers hoe minder pups jullie verkopen met overdreven hoge preise.. jaja mij maak je niks wijs.onze honden zijn buiten in een kennel geboren zonder extra.s ze hadden een deken pm op te liggen en genoeg voer het normale gedkopere voer ze is er nu bijna 6 megeworden en wordt as waakhond gebruikt..180 euro heb ik voor dit reine ras betaad zonder papiertjes 100 procent herdershond "

 jij hebt duidelijk geen idee hoeveel leed er achter broodfok schuilt.

of je bent zelf een broodfokker die het even wilt promoten.

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Wat een gezeur hier over broodfokkers..natuurlijk zijn jullie tegen omdat jullie zelf het geld willen hebben hoe meer normale broodfokkers hoe minder pups jullie verkopen met overdreven hoge preise.. jaja mij maak je niks wijs.onze honden zijn buiten in een kennel geboren zonder extra.s ze hadden een deken pm op te liggen en genoeg voer het normale gedkopere voer ze is er nu bijna 6 megeworden en wordt as waakhond gebruikt..180 euro heb ik voor dit reine ras betaad zonder papiertjes 100 procent herdershond "

 Ha daar hebben we er weer zo een

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

" Maar waarom zou je een kruising/pup willen?
Wat is de meerwaarde ervan?
Ga dan naar een asiel. "

Na het plotselinge overlijden op tweejarige leeftijd van mijn bordeauxdog vroeg ik aan mijn dierenarts wat sterke honden waren. Mijn dierenarts vertelde mij dat hij goede ervaringen had met kruisingen en dan van de boerderij. Zo ben ik aan Mowgli mijn kruising berner sennen / Duitse herder gekomen en idd zij was een beresterke hond en heeft tot zij op de leeftijd van acht jaar melkkliertumoren kreeg nooit iets gemankeerd. Deze melkkliertumoren zijn toen ze bijna twaalf was haar dood geworden. Dus goede ervaringen hebben mij weer voor een kruising laten gaan. Maar het is wel goed je ogen open houden bij de keuze van een kruising want er zit heel veel broodfok tussen. 

Sofie (Gast)

Ik ben opzoek naar een Goberian, kruising husky + golden retriever.

 

Mijn ouders hebben er 2 en mijn grootouders 5, ik vind het echt geweldige honden! Helaas is 1 hond van mijn ouders br00dfok. Ze hadden alles goed nagekeken..

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

husky x golden retriever???

argh... Me hart breekt , walgelijk

Sofie (Gast)

Misschien vind jij het walgelijk maar ik vind ze geweldig, zowel qua karakter als qua uiterlijk 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Zo zo… reclame voor broodfokkers en Goberians…. iets doet me vermoeden dat het Paasvakantie is… 

Sofie (Gast)

Het is niet mijn bedoeling om reclame te maken ofzo, ik weet ook dat het vaak br00dfok is. Daarom ook dit topic..

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

" Misschien vind jij het walgelijk maar ik vind ze geweldig, zowel qua karakter als qua uiterlijk  "

 hoe weet je dat nou?! Het is met een kruising altijd een verassing wat het karakter word of hoe de hond eruit gaat zien.

dat weet je vooraf niet.

 

edit: Ja! Ik vind het walgelijk

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Een goede fokker fokt geen "Goberian". Dat is óf broodfok, of een onverantwoord pretnest.

Sofie (Gast)

Het is een kruising ja maar ik ken 7 Goberians, hun karakters zijn verschillend maar toch vergelijkbaar.

 

Mijn ouders en grootouders hebben ze van hobbyfokkers, maar ik vind er geen 1..

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

goberian bestaat niet

nep , verzonnen , twee halve namen aan elkaar geplakt.

bastaard! , kruising is de naam.

 

Sofie (Gast)

Goberian bestaat wel, het is officieel een niet erkende rashond. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Chips is ook officieel een niet erkende groente.

 

Helaas dus toch ongezond.

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Wat een gezeur hier over broodfokkers..natuurlijk zijn jullie tegen omdat jullie zelf het geld willen hebben hoe meer normale broodfokkers hoe minder pups jullie verkopen met overdreven hoge preise.. jaja mij maak je niks wijs.onze honden zijn buiten in een kennel geboren zonder extra.s ze hadden een deken pm op te liggen en genoeg voer het normale gedkopere voer ze is er nu bijna 6 megeworden en wordt as waakhond gebruikt..180 euro heb ik voor dit reine ras betaad zonder papiertjes 100 procent herdershond "

 

Wel ja, ga hier even reclame maken voor broodfokkerijen en puppyhandelaren, die hun pups als koopwaar beschouwen en totaal geen gevoel hebben voor de gezondheid en welzijn van de moederhond en de pups. Als er wat aan de pups mankeert, zijn deze handelaren opeens niet meer thuis of kan je je zieke hond terugbrengen en een andere pup krijgen; alsof het een broodje van de bakker is. De teruggebrachte pup wordt afgemaakt en daar komt geen dierenarts aan te pas.

 

Het gaat niet om geld hebben, maar langer sparen voor een pup van ouders, die afhankelijk van het ras bijv. getest zijn op heup- en elleboogdysplasie, patella luxatie of een uitgebreide ECVO ogentest hebben gehad. Alle testen worden door dierenarts specialisten volgens richtlijnen van de Raad van Beheer uitgevoerd.

 

Pups en hun moeder hebben in onze beschaafde wereld heel wat meer nodig dan een deken en goedkoper voer. Of heb jij onder een steen geleefd en ben je blijven hangen in de middeleeuwen.

 

Het interesseert je dus ook niet, dat de moederhonden worden uitgebuit en elke loopsheid gedekt worden, terwijl bij rashonden met stamboom een rustperiode van 12 maanden tussen de geboorte van 2 nestjes verplicht is. Ook mag een fokteef een maximum aantal nestjes werpen. De fokteef mag na een bepaalde leeftijd niet meer gedekt worden

 

Walgelijk mensen die de broodfok steunen. Totaal geen empathie voor wat dieren aangedaan wordt.

 

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Goberian bestaat wel, het is officieel een niet erkende rashond.  "

 Een kruising tussen twee rashonden is geen rashond. 

 

Definities van rashonden:

 

"hond die behoort tot een erkend hondenras en die in het stamboek van dat ras is ingeschreven"

"Een rashond is een hond die is ingeschreven in het stamboek van een erkend hondenras. Een rashond moet in uiterlijk en gedrag voldoen aan de omschrijving van dat ras in een rasstandaard."

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Goberian bestaat wel, het is officieel een niet erkende rashond.  "

 Je bedoelt… zoals de Siberaas?

De kruising tussen een Siberische Husky en de Paashaas.

Legt bovendien chocolade eieren, 's morgens bruine en 's avonds witte… 

Belachelijk? Jazeker!

Dit topic is gestart door iemand die vroeg hoe ze met absolute zekerheid een broodfokker kon VERMIJDEN.

Waarom kom je dan in dit topic aandraven met een 'Goberian' (wie verzint het?), een ondoordachte broodfokkruising van twee rassen die niets gemeen hebben en die men nooit zou mògen kruisen… 

 

Of ja, misschien heeft TopicStarter er toch nog wat aan: Koop nooit een hond waar men zo'n ronkende samengestelde naam op plakt en dit dan een 'ras' noemt...

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Welk ras?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^