eng gedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marina (Gast)

Mijn husky van 3 jaar oud vertoont sinds een week heel eng gedrag op het moment dat ik naar bed ga. Ik doe dan de t.v. uit en ga mijn ding doen. Op dat moment komt mijn hond van zijn plaats en loopt de keuken in naar de tuindeur en gaat rechtop staan krabben tegen de buitendeur. De hele dag taalt hij daar niet naar. Ik kan hem dan niet corrigeren, hij is helemaal gek. Hij duikt als ik hem toch de keuken uit heb onder een tafel zodat ik hem niet kan pakken. Ik kan dan niet naar bed. Het engst is dat het een heel geheimzinnig sfeertje met zich mee brengt. Net of hij iets stiekems wil doen. Hij heeft de hele avond gewoon gelegen en kon gewoon in de keuken.  's Nachts slaapt mijn kleine hond in de keuken. Heeft dat er mee te maken?    

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

De Husky slaapt alleen in de woonkamer? Los of in bench? Misschien wil hij bench niet in

Kan het zijn dat hij een keer geschrokken is van iets toen hij daar alleen sliep.
Of hij heeft een keer iets buiten gehoord toen jullie boven sliepen.

Misschien wordt hij rustiger als jullie even een stukje lopen met hem door de tuin aan de lijn.. Wanneer is het laatste rondje?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Geen idee.

 

Misschien wil hij nog even een plasje doen?

 

Heb je een deur naar de keuken? 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik begrijp het probleem niet… jij gaat slapen, je hond geeft aan dat ie nog eerst naar buiten wil. Dan laat je hem toch gewoon even naar buiten gaan? Plasje doen, snuffeltje voor het slapengaan… wat is daar eng aan?

honden page profiel ..

honden foto van .

Misschien dat je hond merkt dat je naar bed gaat en dus uren niet naar buiten kan en denkt 'nu is ze er nog, nu kan ik nog even plassen'. Hetzelfde als dat wij ook voor het slapen gaan nog even gaan plassen. 

 

Je zegt dat je hond helemaal gek wordt en niet te corrigeren is. Daarna duikt hij onder de tafel zodat je er niet bij kan. Misschien vindt hij de manier van corrigeren dat je toepast niet fijn en gaat schuilen voor je... 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Die wilt gewoon nog even plassen 

...

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

aanlijnen voor je de tv uitzet en een rondje wandelen

Het fijne aan tv's is dat ze uit kunnen

en als je dat  half uur eerder doet ..lig je toch nog op tijd in bed

Waldo zegt woef als ik de laptop uitzet..de wandeling voor de nacht is favoriet  hier..of heel vroeg in de ochtend

en eerlijk gezegd geniet ik ook van die frisse neus voor bedtijd  of op zo'n onguur vroege ochtend moment

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Mijn husky van 3 jaar oud vertoont sinds een week heel eng gedrag op het moment dat ik naar bed ga. Ik doe dan de t.v. uit en ga mijn ding doen. Op dat moment komt mijn hond van zijn plaats en loopt de keuken in naar de tuindeur en gaat rechtop staan krabben tegen de buitendeur. De hele dag taalt hij daar niet naar. Ik kan hem dan niet corrigeren, hij is helemaal gek. Hij duikt als ik hem toch de keuken uit heb onder een tafel zodat ik hem niet kan pakken. Ik kan dan niet naar bed. Het engst is dat het een heel geheimzinnig sfeertje met zich mee brengt. Net of hij iets stiekems wil doen. Hij heeft de hele avond gewoon gelegen en kon gewoon in de keuken.  's Nachts slaapt mijn kleine hond in de keuken. Heeft dat er mee te maken?
 
  "

 Wat deed je daar voor voor die week, je schrijft dat het sinds een week is dit gedrag, liet je de hond dan uit voor je naar bed gaat ? ......kijk als het voor mezelf bedtijd is, laat ik eerst de honden uit....moet ze dan wel wakker maken, even plassen en dan ga ik opruimen, bed opmaken voor de honden, daar gaan ze op liggen en dan gaat de tv uit, lichten uit, en ik vertrek...dan hoor ik mijn honden een eigen plekje zoeken......hoe deed jij het voor die week ? 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Klinkt inderdaad alsof ie nog even naar buiten wilt.  Wat bedoel je dan met een geheimzinnig sfeertje? Wat denk jij dan dat hij stiekem wil doen? :-)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Waar slaapt je hond dan 's nachts?

Misschien is hij ergens erg van geschrokken, zodat als jij naar bed gaat hij angstig wordt?

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Hoezo is het "eng" gedrag? Is dat niet alleen omdat het donker is dat jij dit interpreteert als "eng". Hoe zou je dan op klaarlichte dag tegen deze situatie aan kijken? Is het dan ook eng of gewoon vreemd gedrag? 

Het ontbreken van iets (licht) kan het toch niet ineens eng maken zou je denken. Verder denk ik dat je hond of moet plassen, of iets gehoord heeft, of er een hond loops is buiten die hij ruikt. 

Marina (Gast)

Iedereen bedankt voor het reageren tot nu toe. Het is net weer gebeurd. 19.00 uur,. Het heeft niets met uitlaten te maken want hij is net uit geweest. Het lijkt dat als het donker wordt en ik het gordijn dicht doe hij zo doet. Hij springt als een idioot tegen de deur (waar dat gordijn voorhangt 's avonds) op. Hij kan nog langs dat gordijn kijken dus het is niet dat zijn uitzicht belemmerd wordt.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Iedereen bedankt voor het reageren tot nu toe. Het is net weer gebeurd. 19.00 uur,. Het heeft niets met uitlaten te maken want hij is net uit geweest. Het lijkt dat als het donker wordt en ik het gordijn dicht doe hij zo doet. Hij springt als een idioot tegen de deur (waar dat gordijn voorhangt 's avonds) op. Hij kan nog langs dat gordijn kijken dus het is niet dat zijn uitzicht belemmerd wordt. "

 Probeer dan wat dingen uit.

Doe het gordijn eens niét dicht 's avonds, en zie of dat invloed heeft. Ga zelf eens buiten kijken als hij zo krabbelt aan de deur, misschien ruikt hij een kat, of hoort hij een egel of iets dergelijks.

Wat doet je andere hond ondertussen? Reageert ie op het gedrag?

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

 Hij kan nog langs dat gordijn kijken dus het is niet dat zijn uitzicht belemmerd wordt. "

 Hij ziet zijn eigen spiegelbeeld?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Maar je vertelde onderaan je verhaal dat er ook nog een kleine hond is?

Slapen ze samen in de keuken?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Schemertijd vinden honden soms eng....speel daar op in, ga eens wandelen op het tijdstip als het nog net niet schemert, loop dan het donker in, kijk hoe je hond dan reageerd, en stel gerust gerust...dan is er grote kans dat je hond op schemer reageerd....lichten bijtijds aandoen, je hebt een tuin, doe dan de deur gewoon open en laat je hond buiten, ga mee en kijk wat je hond doet, wie weet is je hond gerustgesteld als die bemerkt dat er buiten niets is....

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  Hij ziet zijn eigen spiegelbeeld? "

 Of misschien de maan... Obi vind dat soms nogal eens vreemd en heeft er zelfs wel eens boos naar staan te blaffen... 

Volgende forumvraag: Wat heeft onze teckel?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^