Gebeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Tina (Gast)

hoi mijn.dochter is gebeten  Flinke verwondingen in het gezicht door een hond van ace mijn buurvrouw had de hond net een.half uur toen.het gebeurde toen ik terug kwam van de eerste hulp en ik die mevr  van ace aan sprak werd gezegd ik kan niks aan.wat ik compleet asociaal vind ze wil niet met mij praten  Groetjes fam abbekerk

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Aangifte doen bij de politie. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Enige kennis over buitenlandse honden in huis nemen.....dat ontbreekt hier volgens mij.

 

Snap niet goed wat de organisatie hier schuld aan heeft ?

 

Een hond die bijt of mensagressief is wordt NOOIT eerst zo lang opgevangen, en dan nog geplaatst. Er staan honderden te wachten.....

Neen ...de hond zal wsch totaal overstuur zijn aangekomen van de vliegreis misschien ..... en wilt dan gerust gelaten worden. 

Moet je geen expert voor zijn om zoiets te snappen .

Die buurvrouw moet dan nog geen onbekenden hem laten knuffelen 

 

ik hoop dat de wonde meevalt voor je dochter. 

 

De hond is nu verloren denk ik, gaat wsch nog angstbijten.....spijtig toch.

 

 

 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Wie laat zijn kind dan ook bij een hond waarvan de achtergrond onbekend is, en  net een half uur bij een nieuw gezin is. 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

" Wie laat zijn kind dan ook bij een hond waarvan de achtergrond onbekend is, en  net een half uur bij een nieuw gezin is.  "

 Eens.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik begrijp ook niet waarom ACE in deze de schuld krijgt. 

Als je een buitenlands hondje adopteerd moet je echt wel kennis hebben en om kunnen gaan met honden die veelal een rugzak(je) hebben. Een hond die bijt, agressief is, of ooit de neiging heeft gehad te bijten zal niet ter adoptie aangeboden worden. 

 

Wat heeft je dochter gedaan? Of wat heeft je buurvrouw gedaan? Is de hond ergens enorm van geschrokken? Moest hij in de verdediging, werd in nauw gedreven? Of was er net en kreeg gelijk allerlei mensen op zich gestort? Een hond moet wennen, net als wanneer je een pupje krijgt. En dan nog.....ik zou mijn kind niet gelijk bij een hond laten die nog maar een half uur bij iemand is en je niet weet hoe deze hond is

 

Ik hoop dat je dochter geen blijvende littekens zal overhouden want het is natuurlijk heel ernstig als je in je gezicht gebeten wordt. (Überhaupt gebeten wordt)

Als je niet geschikt bent voor een hond, adoptiehond, moet je er niet aan beginnen. Niet gaan doen omdat je de honden zielig vindt. Maar doen wanneer je de honden ook echt kan helpen. 

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" Wie laat zijn kind dan ook bij een hond waarvan de achtergrond onbekend is, en  net een half uur bij een nieuw gezin is.  "

 Helemaal eens !

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Domme buurvrouw, domme ouders...

Arm kind, en arme hond....

 

Inderdaad eens met bovenstaande reacties, ACE heeft hier geen schuld aan, ze doen hun best een geschikt baasje te vinden en het is nu aan je buurvrouw om deze hond goed te begeleiden. Daarbij... als je weet dat het een herplaats hondje is met rugzak die er net is, dan kan je zelf toch ook wel even nadenken en je bedenken dat het niet handig is daar een kind bij te laten...

 

Komaan zeg, zowel jij als je buurvrouw... pure stommiteit dit... 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Wie laat zijn kind dan ook bij een hond waarvan de achtergrond onbekend is, en  net een half uur bij een nieuw gezin is.  "

 Eens. Maar dat is de koe in de kont kijken.

Niet netjes van die mevrouw van Ace om TS niet even rustig te woord te staan. Een beetje verantwoording zal ze toch moeten voelen vind ik.

 

Verder inderdaad aangifte doen. Het gesprek aangaan met de buurvrouw over de kosten (eigen risico!) en hoe nu verder met hond en dochter. Je wilt denk ik niet dat je dochter bang wordt voor honden. Misschien wil de verzekering van buurvrouw wel een therapie vergoeden tegen hondenangst.

 

Ik hoop dat je dochter goed herstelt, lichamelijk én geestelijk!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat een dramatische gebeurtenis met als gevolg verwondingen in het gezicht van je dochter.

Hoe oud is je dochter? Waarom beet de hond haar?

Heb je in het ziekenhuis gevraagd of je dochter hier blijvend letsel/littekens aan overhoudt?

Is het gehecht?

Waar is zij in haar gezicht gebeten?

Heeft zij veel pijn? Is dat laatste het geval dan hoop ik dat het ziekenhuis pijnstillers heeft voorgeschreven.

Heb je instructies voor wondverzorging gehad?

 

Die mevrouw van ACE is dat je buurvrouw? Heeft zij die hond geadopteerd of fungeert zij als zgn. gastgezin? Die mevrouw had helemaal geen vreemde kinderen moeten toestaan bij de hond als deze n.b. pas een half uur in huis is. Begeleiding van honden uit het buitenland dient rustig en zorgvuldig te gebeuren en gewenning aan de omstandigheden hier dient stap voor stap te geschieden. 

 

Het is onbeschoft en inderdaad aso om jou niet netjes te woord te staan, terwijl jouw dochter is gebeten door een hond, die onder haar verantwoording valt.

 

Meld dit bijtincident bij de politie. Het zou kunnen zijn dat de hond in beslag genomen wordt. Heel sneu voor de hond, maar er mogen niet meer van deze bijtincidenten plaatsvinden. De mevrouw van ACE/buurvrouw is hier de schuld van.

 

Stel je buurvrouw schriftelijk aansprakelijk voor alle kosten inclusief medische kosten, die uit dit bijtincident voortvloeien nu en in de toekomst.

 

Iedere verantwoorde hondenbezitter heeft een aansprakelijkheidsverzekering, die dergelijke kosten dekt.

 

Ik wens jou en je dochter veel sterkte. Dit moet verschrikkelijk zijn om mee te maken.

 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

" Wie laat zijn kind dan ook bij een hond waarvan de achtergrond onbekend is, en  net een half uur bij een nieuw gezin is.  "

 Méé ééns hoor veel sterkte voor jullie 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

"  Eens. "

 Ook eens.

Van harte beterschap. Hoe oud is je dochter?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Aangifte doen! 

De politie, gemeente, kan een muilkorf en aanlijk plicht opleggen.

 

De eigenaar is verantwoordelijk voor de schade. Dit staat los van de schuldvraag.

Volgens mij blijft Ace eigendom van de door hun geplaatste honden, volgens de contracten, wat ik er van begreep.

Zij zullen dus voor de kosten moeten opdraaien.

 

Hoewel voor de wet je een hond niet kan huren, zodra je ervoor betaald, is het jou eigendom, dan is de buurvrouw de eigenaar.

 

Hoe dan ook, ik zou een aangetekende brief sturen naar de buurvrouw, of gewoon in de bus doen, waar je haar aansprakelijk steld, voor de gelede schade, materieel en emotioneel.

Daar heb je recht op.

 

Jammer dat je buurvrouw zo reageerde. 

 

Succes met je dochter!

honden page profiel --

honden foto van -

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" hoi mijn.dochter is gebeten 
Flinke verwondingen in het gezicht door een hond van ace mijn buurvrouw had de hond net een.half uur toen.het gebeurde toen ik terug kwam van de eerste hulp en ik die mevr  van ace aan sprak werd gezegd ik kan niks aan.wat ik compleet asociaal vind ze wil niet met mij praten 
Groetjes fam abbekerk "

 wat erg voor je dochter en ik snap dat je overstuur bent, maar denk eens aan de situatie waarin het gebeurde.

Een hond die net een half uur bij je is, na een lange reis  en wie weet wat voor achtergrond, zit heel hoog in zijn stressniveau, en  hoort rust te krijgen te eerste tijd (soms weken, of maanden) om eerst  te wennen aan de nieuwe mensen, het nieuwe huis, de nieuwe omgeving.

De hond weet niet wat er aan de hand is, en als dan ineens iemand die hij niet kent, hem wil aaien of knuffelen kan dat enorm bedreigend zijn.

 

De eerste avond dat ik Lola (die al met muilkorf aankwam) had, beet ze me ook,  en dat was volkomen mijn schuld. Ze kende me niet voelde zich bedreigd toen ik haar wilde aaien.

Is dit nu de schuld van de hond of iemand van de stichting? Totaal niet, ik had verstandiger moeten zijn en maar eerst eens moeten bedenken hoe ze zich moet voelen, bewijzen dat ik te vertrouwen ben.

Uiteindelijk heeft ze zich toen ook ontwikkeld tot een geweldig lieve trouwe hond. Maar dat had tijd nodig.

 

Aangifte bij de politie zou ik dus nooit doen, de hond die hier totaal niets aan kan doen, wordt dan de dupe en je dochter is er niet mee geholpen. Laat het een harde les zijn dat een hond een levend wezen is met gevoelens. De mensen die de hond in huis hebben zouden beter zich in kunnen lezen hoe je met honden om hoort te gaan. Als er iemand schuld heeft zijn zij het, ze hadden de hond eerst tot rust moeten laten komen en aan hen laten wennen voordat ze er anderen bij laten.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dat TS hier zelf eveneens schuldig aan is, is totaal afhankelijk van het feit of zij überhaupt wist, dat haar dochter daar was. Bovendien zou Topic Starter geen kennis van gedrag van honden kunnen hebben en dat hoeft zij ook niet te hebben en al helemaal niet van buitenlandse "adoptie"honden.

 

De mevrouw van ACE/buurvrouw wordt geacht kennis van honden te hebben, zeker als zij een buitenlandse hond in huis neemt. Het contact van TS met de buren is zo te lezen niet zo goed, anders had de mevrouw van ACE/buurvrouw Topic Starter fatsoenlijk en vriendelijk te woord gestaan en haar medeleven getoond, excuses gemaakt en aangeboden de kosten te vergoeden.

 

Een ziektekostenverzekering wil de achtergrond van de hieruit voortvloeiende medische kosten weten en zal deze verhalen op de persoon, die verantwoordelijk is voor de hond.

 

@Charlie

Niemand schrijft hier dat Topic starter er iets extra uit zou kunnen/willen slepen? TS zelf ook niet.

 

Het wettelijk aansprakelijk stellen voor de uit dit bijtincident voortkomende kosten inclusief medische voor nu en in de toekomst, is wettelijk toegestaan; juist om mensen, die de dupe van dergelijke incidenten zijn, te beschermen. Enige compassie zou wel op zijn plaats zijn: stel je trouwens even voor dat een kind van jou in het gezicht gebeten wordt!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Als het een stafford of een rottweiler is (die eigen kinderen bijt) moet de hond gelijk dood en nu kan de hond er niets aan doen.

 

Dat laatste klopt, de hond is in een situatie gekomen, dat hij bijt.

 

Neemt niet weg, dat hij bijt en dus zullen er maatregelen genomen moeten worden.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

 Natuurlijk is het netjes als de noodzakelijke medische kosten worden vergoed, maar om er nou even wat extra uit te slepen vind ik not done. 
 

 Niet extra, maar „emotionele" kosten, om angst therapie als nodig te kunnen volgen.

Stel dat er in de toekomst plastische chirurgie nodig is, ook dat kan opgenomen worden.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

"  Eens. Maar dat is de koe in de kont kijken.
Niet netjes van die mevrouw van Ace om TS niet even rustig te woord te staan. Een beetje verantwoording zal ze toch moeten voelen vind ik.
 
Verder inderdaad aangifte doen. Het gesprek aangaan met de buurvrouw over de kosten (eigen risico!) en hoe nu verder met hond en dochter. Je wilt denk ik niet dat je dochter bang wordt voor honden. Misschien wil de verzekering van buurvrouw wel een therapie vergoeden tegen hondenangst.
 
Ik hoop dat je dochter goed herstelt, lichamelijk én geestelijk! "

 Niet netjes van die mevrouw van ACE. Ben ik met je eens hoor. Maar het ligt er wel aan hoe dat gesprek gegaan is. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  Niet netjes van die mevrouw van ACE. Ben ik met je eens hoor. Maar het ligt er wel aan hoe dat gesprek gegaan is.  "

 Ik ga er vanuit (en ik denk dat dat mag) dat de mevrouw van ACE een professional is. In welk geval je van haar ook een professionele reactie mag verwachten die rekening houdt met emotionele reacties die wellicht bot, grof of kort door de bocht zijn.

 

Van een verpleegkundige mag je ook verwachten dat die heel veel geduld heeft met bv een patiënt die bang is voor naalden en enorm tegenwerkt.

 

Verder (voor iedereen) zou ik het op prijs stellen als we niet eindeloos blijven herhalen dat het van de TS ook niet slim was haar dochter gelijk de net aangekomen hond te laten benaderen. Dat is al vaak genoeg gezegd en herhaald en is volledig zinloos omdat ze de tijd niet terug kan draaien.

Buiten dat was de buurvrouw er waarschijnlijk ook bij en die had beter moeten weten.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Als het een stafford of een rottweiler is (die eigen kinderen bijt) moet de hond gelijk dood en nu kan de hond er niets aan doen.
 
Dat laatste klopt, de hond is in een situatie gekomen, dat hij bijt.
 
Neemt niet weg, dat hij bijt en dus zullen er maatregelen genomen moeten worden.
  "

 Ik zie wel een heel groot verschil tussen een hond die al jaren in het gezin verblijft en de eigen kinderen bijt en een hond die pas een half uur is aangekomen en het buurmeisje dat op bezoek is bijt.

 

Ja. Natuurlijk moeten er maatregelen komen maar het is niet de eigenaar van de hond die hier om raad komt vragen, wel?

Of zou het zinvol zijn de buurvrouw/ACE mevrouw tips te gaan geven over de opvoeding via TS?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Nou echt hè. En dan wordt er gesproken over therapie tegen angst voor honden die wel vergoed zou kunnen worden... Natuurlijk is het niet handig van de buurvrouw om een kind bij haar hondje te laten als ze hem nog maar zo kort heeft, maar TS als ouder heeft ook zeker schuld. Natuurlijk is het netjes als de noodzakelijke medische kosten worden vergoed, maar om er nou even wat extra uit te slepen vind ik not done. 
 
Ik zou ook zeker geen aangifte doen indien het netjes wordt opgelost door de verzekering van de buurvrouw. Het hondje treft hier geen schuld! Misschien eerder een therapie voor het hondje om aan onder andere kinderen te kunnen wennen. "

 Het buurmeisje was blijkbaar niet bang voor honden want ze wilde het nieuwe buurhondje graag aaien. De kans is aanwezig dat zij door deze beet in haar gezicht voor haar leven bang blijft voor honden. Angst voor honden is iets dat beperkend is in je leven. Overal kom je honden tegen, buiten, in de natuur, bij vrienden en familie thuis, als je ergens moet aanbellen en de hond loopt in de tuin...

 

Deze angst is dan een gevolg van de beet. Waarom noem jij het dan 'er iets extra's uitslepen' als je die beperkende angst wilt bestrijden?

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik word hier heel verdrietig van ivm zoveel onwetendheid 

 

De dame die de hond adopteerde had beter moeten weten dan half uur na aankomst al bezoek te ontvangen.

De hond heeft weet ik niet wat achter de rug + een vliegreis

en heeft geen benul wat er gaat gebeuren, weet niet dat er goed voor hem/haar gezorgd gaat worden..moet aan alles wennen

Zelf de meest lieve hond kan uitvallen uit angst.

Mijn lieve Jeff viel ook  wel eens uit in de eerste maanden(als hij bv inslaap viel terwijl je hem kroelde)

Dat was door asielstress en mishandeling in het verleden.

Niet omdat hij vals was.Hij schrok van iets..

 

Hij heeft later menig kind van honden angst afgeholpen..een bravere ziel heb ik niet gekend.

De eerste 14 dagen zeker heeft de hond  niks dan rust nodig...

en zeker geen bezoek .

Het is een proces van 3 maanden voor een hond helemaal zichzelf is en de nieuwe situatie durft te vertrouwen.

De hond moet zich eerst veilig leren voelen in de wereld waar alles nieuw is

 

Tina mag ik vragen hoe oud je dochter is?

Ze is in het gezicht gebeten..ging ze de hond goed bedoeld knuffelen?

 

Verder wil ik ook even zeggen dat, hoe naar een beet in het gezicht ook is ..(en ik snap je bezorgde reactie als moeder..want je schrikt enorm)

een hondenbeet  hoeft voor een kind niet meteen een trauma te worden.

Dat hangt af van hoe je ermee omgaat.

Over het algemeen zal het ook mooi genezen.

Het lijkt me heel zinnig als jij met de buurvrouw en het kind eens om de tafel gaan zitten.

en  eerlijk kijken naar waarom dit fout is gegaan en hoe jullie dit hadden kunnen voorkomen.

Dat lijkt me heel heilzaam voor jullie allemaal

Zeker als buren

Terugdraaien kan je het niet

Maar je kan wel zorgen dat jullie er allemaal van leren

je dochter wordt weerbaarder als ze snapt wat ze kan doen om dit te voorkomen in de toekomst.

Wie weet wordt ze over een tijdje al de hond daar gewend is wel beste maatjes met die hond

Leer haar hoe ze veilig omgaat met honden,  zeker honden die ze niet kent

Het zal haar zelfvertrouwen geven.

Hopelijk trekt de buurvrouw bij en stelt ze zich meer volwassen op na misschien eerste schrik reactie.

 

 

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Dat TS hier zelf eveneens schuldig aan is, is totaal afhankelijk van het feit of zij überhaupt wist, dat haar dochter daar was. Bovendien zou Topic Starter geen kennis van gedrag van honden kunnen hebben en dat hoeft zij ook niet te hebben en al helemaal niet van buitenlandse "adoptie"honden.
 
De mevrouw van ACE/buurvrouw wordt geacht kennis van honden te hebben, zeker als zij een buitenlandse hond in huis neemt. Het contact van TS met de buren is zo te lezen niet zo goed, anders had de mevrouw van ACE/buurvrouw Topic Starter fatsoenlijk en vriendelijk te woord gestaan en haar medeleven getoond, excuses gemaakt en aangeboden de kosten te vergoeden.
 
Een ziektekostenverzekering wil de achtergrond van de hieruit voortvloeiende medische kosten weten en zal deze verhalen op de persoon, die verantwoordelijk is voor de hond.
 
@Charlie
Niemand schrijft hier dat Topic starter er iets extra uit zou kunnen/willen slepen? TS zelf ook niet.
 
Het wettelijk aansprakelijk stellen voor de uit dit bijtincident voortkomende kosten inclusief medische voor nu en in de toekomst, is wettelijk toegestaan; juist om mensen, die de dupe van dergelijke incidenten zijn, te beschermen. Enige compassie zou wel op zijn plaats zijn: stel je trouwens even voor dat een kind van jou in het gezicht gebeten wordt! "

 Precies. Ts schrijft een klein stuk. Grote schrik. En verder weten we niet veel dus kun je ook niet echt oordelen hoe of wat.

Hoop dat het met de dochter nu goed gaat.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" hoi mijn.dochter is gebeten 
Flinke verwondingen in het gezicht door een hond van ace mijn buurvrouw had de hond net een.half uur toen.het gebeurde toen ik terug kwam van de eerste hulp en ik die mevr  van ace aan sprak werd gezegd ik kan niks aan.wat ik compleet asociaal vind ze wil niet met mij praten 
Groetjes fam abbekerk "

 Ach wat rot voor je dochter dat ze dit mee moest maken. Heel veel sterkte voor haar.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Wat vreselijk, hoe gaat het nu met jouw dochter?

 

Van ACE vind ik het onbegrijpelijk als ze je niet te woord willen staan. Ze zijn in mijn ogen niet verantwoordelijk voor wat er gebeurd is, maar het zou ze toch zeker moeten interesseren.

 

Zij hebben namelijk of niet voldoende benadrukt bij de nieuwe eigenaar hoe ze de hond dienen de begeleiden. 

 

Of ze hebben te maken met een adoptant die hun adviezen niet ter harte neemt waarvan jouw dochter en 'hun' hond nu de dupe is. 

 

Dus het lijkt me toch erg van belang om het verhaal aan te horen. 

 

Veel sterkte.

honden page profiel ..

honden foto van .

Ach.. t enige waar ACE goed aan kan doen in deze situatie is vooral níet de schuld op zich nemen(die ligt bij de buurvrouw), maar wel hun verantwoordelijkheid tegenover de hond nemen en de hond daar weghalen. Deze mensen zijn blijkbaar niet geschikt om een herplaatser in huis te hebben. Als het eerste halfuur al zo gaat... hoe vaak zullen er in de toekomst nog fouten gemaakt gaan worden... 

 

Verder ben ik het eens met de mensen die zeggen dat de buurvrouw en de moeder beter (veel beter) hadden moeten weten! 

 

Ik ben het níet eens met aangifte doen of melding maken bij gemeente. Die hond heeft al een rollercoaster van adoptie traject achter de rug... dan kom je in je gezin waar je (normaal gesproken) mag blijven... en staat er na een halfuur al een kind voor je die je wil aaien etc. En niet genoeg afstand neemt. 

Ik snap dat de emmer dan even overloopt... dus waarom zou de hond dan levenslang moeten boeten met een muilkorfplicht of uithuisplaatsing via politie/gemeente of een spuitje in het ergste geval door onzorgvuldig handelen van de baas?? 

Geef dan de hond terug aan ACE, die kennen de hond en de hond kent hun. Hun kunnen dan opzoek naar een baasje die zorgvuldiger te werk gaat. 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Aangifte doen bij de politie.  "

 Je kunt geen aangifte doen tegen een hond.. En je kunt alleen aangifte doen tegen de baas als deze de hond op je af heeft gestuurd. Wat me hier niet het geval lijkt.

 

Je kunt wel melding maken bij de politie van de beet. 

 

Wil je dat de hond gemuilkorft wordt dan moet je een brief schrijven naar burgemeester en wethouders om die te vragen om muilkorf en aanlijnplicht op te leggen.

Voeg hier een kopie van de melding bij de politie en foto's van de beet bij. 

 

Bij een hond met muilkorfplicht die een bijtincident veroorzaakt mag de gemeente overgaan tot inbeslag name. 

 

Persoonlijk ben ik van mening dat je bovenstaande allemaal niet moet doen. Persoonlijk vind ik dat de hond geen blaam treft. Kind had daar (nog) niet mogen zijn. 

Maar mocht je wel actie willen ondernemen weet je in elk geval wat je moet doen. 

 

Hopelijk pas je de volgende keer wat beter op je dochter. 

Sterkte voor haar. 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Je kunt geen aangifte doen tegen een hond.. En je kunt alleen aangifte doen tegen de baas als deze de hond op je af heeft gestuurd. Wat me hier niet het geval lijkt.
 
Je kunt wel melding maken bij de politie van de beet. 
 
Wil je dat de hond gemuilkorft wordt dan moet je een brief schrijven naar burgemeester en wethouders om die te vragen om muilkorf en aanlijnplicht op te leggen.
Voeg hier een kopie van de melding bij de politie en foto's van de beet bij. 
 
Bij een hond met muilkorfplicht die een bijtincident veroorzaakt mag de gemeente overgaan tot inbeslag name. 
 
Persoonlijk ben ik van mening dat je bovenstaande allemaal niet moet doen. Persoonlijk vind ik dat de hond geen blaam treft. Kind had daar (nog) niet mogen zijn. 
Maar mocht je wel actie willen ondernemen weet je in elk geval wat je moet doen. 
 
Hopelijk pas je de volgende keer wat beter op je dochter. 
Sterkte voor haar.  "

 Amen 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

TINA Abbekerk,  waar ben je?

Laat nog eens iets horen en antwoord op onze vragen a.u.b.

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^