Maatregelen "hoogrisicohonden"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

" Monique held! 
Ik heb niet eens n "vechthond" maar ik ben ook voorstander van alle honden over 1 kam.
Geen privileges voor de keffertjes. Dat een "vechthond" harder bijt dan een jack russel of teckel voel ik op het moment van de beet niet. 
 
En muilkorfen in een losloopgebied.. Hoe moet zon hond zich dan nog verdedigen als het wel nodig is? 
 
Bah bah bah.
 
Alle honden aan de lijn. Iedereen de honden etiquette leren. En als je weet dat jou hond "kan" bijten ga je gewoon niet naar n losloop gebied. 
 
T hoeft volgens mij allemaal niet zo moeilijk te zijn.. Als we allemaal eens niet zo dom deden. "

 Vandaag zei iemand:

ok ik ben klein en niet heel sterk. Dus ik mag iedereen in elkaar rossen, want tja de schade zal waarschijnlijk minder zijn dan als een groot,sterk iemand het doet.

 

Vond m wel erg leuk. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

" Iemand een link naar de lijst? Ik heb het oorspronkelijke advies van de rva gedownload en daar stond geen bijlage bij. Daarbij werd gesteld dat de lijst nog moet worden vastgesteld. 
Bovendien zal de lijst flexibel zijn en elke vier jaar worden geëvalueerd gebaseerd op de gegevens uit de registraties van bijtincidenten. Dat klinkt fair. 
 
Bovendien: dit is maar een advies. Zoals zo vaak bestaat de mogelijkheid dat, áls het kabinet dit advies overneemt, het maar gedeeltelijk overgenomen zal worden en bepaalde punten achterwege gelaten worden. 
Of dat wenselijk is, is een tweede natuurlijk. Liever een heel advies dan een half advies dat bij voorbaat al gedoemd is te mislukken vanwege het ontbreken van belangrijke elementen (zoals de evaluatie die ik hierboven noemde). 
 
Ik vind het een overwegend redelijk advies en snap vanuit beleidsmatig perspectief waarom voor bepaalde maatregelen is gekozen.  "

 Mijn eerdere post komt uit dat advies. Het is geen aparte bijlage.

Volgens mij was het pagina 16.

 

Edit: pagina 32, zat bijna in de buurt haha

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"  Hier loopt een man met een Am Bull, die kan die hond uitstekend lezen en heeft geen problemen met die hond. Tot hij stond te praten met een vrouw met een Engelse Bull, die zomaar ineens die man in zijn enkel beet. Hij boog naar beneden om zijn achillespees e.d. te beschermen en heeft door de daaropvolgende bijtwonden in zijn pols en arm echt maanden moeten revalideren na een aantal operaties. Maar nee hoor, Engelse Bullen zijn ongevaarlijk. "

Elke hond kan bijten en eigenlijk zou dus elk ras erop moeten maar als je zo'n lijst opstelt dan stel je de honden die erop staan in een aparte groep, gebaseerd op wat? De ernst van de bijtwonden? Of het aantal aanvallen? Hond agressie of mens agressie?  Van alle honden die ik in mijn leven gehad heb ben ik het vaakst "agressief" behandeld door onze westie ik bedoel maar. Moeten dat soort rassen dan ook op de lijst? 

 

Het kan dat jij een verhaal kent van één individu die gebeten heeft, dat maakt het ras natuurlijk niet "agressief". Ik deel die ervaring bijvoorbeeld niet.  Ik geef alleen aan ik kan mij persoonlijk niets voorstellen bij de redenatie erachter, waarom zo'n hondenras in godsnaam op deze lijst? Ze zijn sloom, snel buiten adem, zo brachycefaal als het maar kan. Waarom staan ze op de lijst? Het is niet alsof zo'n hond je er makkelijk uitrent en je vervolgens bij je arm naar de grond kan trekken of zo. Beetje een vreemde eend in de bijt, zo voelt het voor mij. 

 

 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby

Nou ja, helaas is dat niet de enige Engelse Bull die ik ken die agressief is. Al zijn de anderen voornamelijk hond agressief, maar als je bedenkt waar de bulldog vandaan komt, is een bepaalde mate van agressie nou niet zo heel vreemd.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Vandaag zei iemand:
ok ik ben klein en niet heel sterk. Dus ik mag iedereen in elkaar rossen, want tja de schade zal waarschijnlijk minder zijn dan als een groot,sterk iemand het doet.
 
Vond m wel erg leuk.  "

 Maar t raakt kant nog wal 

1x gebeten door n vechthond kruising en 1x door n teckel (en heeel vaak door mijn eigen veelste wild spelende pups maar dat telt niet) 

Zowel teckel als die "vechthond" deden vies pijn en ik wou ze allebij wel n tik geven.

Maar met die nieuwe regels krijgt de grote hond dus n spuit en de kleine niet? Dat vind ik niet kunnen..

 

 

 

 

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draak 3 doggies

honden foto van Witte Draak

"  Mijn eerdere post komt uit dat advies. Het is geen aparte bijlage.
Volgens mij was het pagina 16.
 
Edit: pagina 32, zat bijna in de buurt haha "

 Wat voor document heb je voor je? Het hele advies is 12 pagina's lang. (er staat een link in het artikel, waar je hem kan downloaden) Volgens mij kijken we niet naar hetzelfde. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Nou ja, helaas is dat niet de enige Engelse Bull die ik ken die agressief is. Al zijn de anderen voornamelijk hond agressief, maar als je bedenkt waar de bulldog vandaan komt, is een bepaalde mate van agressie nou niet zo heel vreemd. "

Ik moet nu gelijk denken aan de chow chow. Daar heb ik soortgelijke ervaringen  mee, en ik vind de exemplaren die ik ken ook helemaal niet hond-vriendelijk. Moeten deze ook op de lijst dan?

 

Als het aan mij lag dan ging de engelse bulldog eraf, chow chow erop. Maar misschien lopen er in Nederland wel vééél minder chowchow's rond dan engelse bulldogs. Maar zijn er procentueel veel méér incidenten met chow chows. Waardoor de redenatie waarom die erop zou moeten wel klopt maar niet zinvol is. Waar in godsnaam ga je stoppen met zo'n lijst? Je kunt zo gaan googlen en 10 hondenrassen vinden waar 90% van hondenliefhebbers in Nederland nooit van gehoord heeft. Vroeg of laat bereiken ook exemplaren hiervan misschien Nederland en dan? Want als pietje hondenras X moet muilkorven dan koopt hij toch gewoon hondenras Y uit verwegistan, want die ziet er ook stoer uit. Of dan heb je nog kruisingen, misschien wel meerdere generaties. "Ja maar mijn hond is toch geen "x". Ga het dan maar eens juridisch hard maken allemaal. Of handhaven. 

 

Ik denk dat ALS je iets gaat doen wat dan ook. Dan ga je dat voor ALLE honden invoeren, klaar. 

 

honden page profiel Witte DraakWitte Draak 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Nevermind, ik heb de brochure voor me, jij de zienswijze. 

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Vanaf nu zijn mijn dames Duitse Doggen!

 

Als er zoiets ingevoerd wordt moet het voor elke hond gelden en moet de eigenaar zwaar gestraft worden in geval van incidenten.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  'Zo hond zo baasje' is het gezegde toch?
 
Als jouw hond zo'n geweldige lieve sukkel is, heb je toch geen echt probleem met deze maatregelen?
Moet je alleen de losloopgebieden voortaan mijden als je geen muilkorf wenst te gebruiken.
 
Het is alleen een echt probleem met een hond die dus wel bijtgevaarlijk is. Maar dat is jouw hond toch niet? "

 Zet jij je hond dan ook maar onnodig een muilkorf op in putje zomer en lijn hem dan ook maar onnodig kort aan.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Maar dit staat ook onder de lijst shadow:

 

Edit: wel ff inzoomen.

honden page profiel  Dutch Auti DP Dutch Auti DP 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti DP

" Nou nou. Wel érg vergaand hoor, alle honden altijd aangelijnd??
Dat is, op zn zachtst gezegd, niet erg diervriendelijk. : Voor de meeste honden die vrij en blij en sociaal rondrennen op plekken waar dat mag.
Als je alles moet aanlijnen en onder menselijke controle wilt brengen dan moet je ook katten aanlijnen buiten. Allemaal. En wat denk je van ratten. Die bijten ook andere dieren dood als ze de kans krijgen. En dan vergeet ik nog de roofvogels, de vossen en noem maar op......
Niet erg haalbaar of wenselijk dus, zulke ' maatregelen'.
Maar dat er iets moet gebeuren rond potentieel gevaarlijke honden in Nederland, dat kan ik alleen maar toejuichen .
De plannen die nu zijn aangekondigd( het zijn dus plannen, gepresenteerd aan de staatssecretaris), besluiten zijn het dus nog niet.
Ik ben het eens met dobry en als voorbeeld zoals het ' honden beleid' in Duitsland gereguleerd is.
Dat zijn prima regelingen die veel ' foute'hondebazen afschrikt.
Het is toch alleen maar prima dat je moet bewijzen met dit grote en of gevaarlijke ras kunt omgaan. Want heb je dat bewezen en ga je in bewoond gebied keurig aan de lijn over straat; prima toch! Geen probleem.
En honden die ernstig letsel bij mens of dier ( en dan bedoelen ze  vee en andere honden) veroorzaken, worden nu ook vaak al direct afgemaakt. Of er volgen, als het goed is, zeer strenge restricties voor de hond en zijn eigenaar.
Nee, ik vind het een goed voorstel, zoals het er nu ligt....
  "

 Een hondenbewijs. Dat de eigenaar voldoende kennis heeft en zijn verantwoordelijkheid kent. Prima. En ook dat deze weer afgenomen kan worden. En dan wel voor elke hond en niet alleen bepaalde rassen.

Ook voor teckels chihuahua jack russels beagels etc. 

Voor groot medium en kleine honden.

 

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ik denk dat ALS je iets gaat doen wat dan ook. Dan ga je dat voor ALLE honden invoeren, klaar. 
  "

 Dat moet ook... 

 

Laat ik voorop stellen dat ik liever niets voor niemand heb maar op deze manier hebben straks de normale bazen hier ook last van. 

 

Ik durf hier heel arrogant neer te zetten dat mijn hond beter getraind is dan 75% van HP. Daar heb ik jaren in gestoken, die staat echt onder appel. In welke situatie dan ook, mijn hond is onder controle. Nou heb ik hier wat met een buurvrouw en naja haar hond dus ook maar zij is de schuldige. 10m flexi, los waar het niet mag, luistert niet en ook nog eens een bijter. Alleen ja, een hondje van 8 kilo dus dat kan allemaal. Ik heb schuttingen, stalen hekwerk en alles maar hij krijgt de ruimte om er zelfs doorheen te komen. Heeft zelfs mijn hond in dr neus kunnen bijten door ons hek heen (maar ze kon niet terug bijten aangezien het hek zo is dat ze niet bijten kan). Nou zit er dus nog sterk gaas tussen ook... 

 

En dit blijft gebeuren. Nadat ik helemaal deraf ben gegaan tegen haar is het even rustig geweest maar laatst stormde hij weer op ons af, los. Om vervolgens weer eens op ons pad de staan aan die 10m lijn. (Onze hond was binnen). Dit is natuurlijk helemaal aan en op een goeie dag met mij niet in de buurt is die kleine een keer de pineut. Maar wie zn schuld is dit nou eigenlijk en waarom zou mijn hond zo gruwelijk afgestraft moeten worden om de dommigheid van een ander?

 

Dat hele aanlijngebod is er al. Alle honden aangelijnd binnen de bebouwde kom mits anders aangegeven. Nou, dat werkt prachtig. Dit hele gedoe werkt alleen maar in de hand dat al die domme mensen met honden niet op deze lijst alleen maar meer vrij spel krijgen. Ik denk dat het beter is dat al die mensen elke keer getaserd worden als ze weer dom doen. Net zo vaak tot het echt niet meer leuk is. 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Wanneer gaan ze nu eindelijk eens broodfok en pretnestjes aanpakken ipv met zulke idiote regeltjes af te komen.

 

Een cursus hondenetiquette voor alle baasjes van alle rassen zou al veel kunnen voorkomen en veel ergernissen wegnemen. Ik erger me dood aan de mentaliteit van velen ten opzichte van losloopgebieden, vele vinden dat een plek waar hun 'sociale' hond alles mag en iedereen die daar wandelt/loopt/fietst moet hun hond en diens gedrag maar kunnen verdragen en 'asociale' honden moeten daar maar niet wandelen en al zeker niet los 

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

"  Maar t raakt kant nog wal 
1x gebeten door n vechthond kruising en 1x door n teckel (en heeel vaak door mijn eigen veelste wild spelende pups maar dat telt niet) 
Zowel teckel als die "vechthond" deden vies pijn en ik wou ze allebij wel n tik geven.
Maar met die nieuwe regels krijgt de grote hond dus n spuit en de kleine niet? Dat vind ik niet kunnen..
 
 
 
 
  "

 Hij bedoelde t juist sarcastisch

Dat de regel nergens op slaat om dit alleen voor honden te laten gelden waar de schade groter zou kunnen zijn. 

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Hij bedoelde t juist sarcastisch. 
Dat de regel nergens op slaat om dit alleen voor honden te laten gelden waar de schade groter zou kunnen zijn.  "

 Oh.. Dat ging ff langs me heen  waar is mijn koffie?? Ik wordt wat lui in de ogen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"  Oh.. Dat ging ff langs me heen  waar is mijn koffie?? Ik wordt wat lui in de ogen. "

 Koffie? Bedtijd voor jou!

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Koffie? Bedtijd voor jou! "

 Whahaha lekker ben jij!

 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en katten Charlie en Cassie

" Niemand die van mij en mijn hond ooit last heeft, daar zorg ik wel voor. Ik hou altijd met iedereen rekening, zelfs met angstige mensen of mensen die mijn hond vies/onrein vinden. Dus..Ze doen maar een dotje met de regels..  
Ik doe niet meer mee met de 1001 regeltjes van Nederland. Mensen zien mij toch nooit lopen waar ik loop. Sinds vandaag is Daya een kruising Labrador/Vlinderhondje, beetje mislukt wel.. (grapje) 
 
Maak me wel zorgen over iets.  
Stel, iemand heeft een hekel aan honden en geeft iemand aan, wat dan? Kan me herinneren dat zulke dingen ten tijden van de RAD ook gebeurde. 
 
Ik ga nu even mijn hoogrisico hond uitlaten aan de Flexi. Toedeloeee! 
En morgen mag ze even spelen met een andere hoogrisico hond op een losloopveldje.  
Zal wel een bloedbad worden.. zo..zonder muilkorf..   "

 Oh heb jij er ook zo een? Bonk is tegenwoordig een groot uitgevallen Franse Bulldog 

 

Ik lees trouwens niet alle reacties grondig door, zolang jullie het hier beschaafd houden en het geen slagveld wordt discussiëren jullie maar raak. Daar is het ten slotte een forum voor.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

" De Amerikaanse Staffordshire Terrier en de Staffordshire Bull Terrier staan allebei al op de lijst, maar er staat wel nog onder dat de Staffordshire Terrier er ook nog op kan komen. Dus een ras dat niet eens bestaat komt misschien ook op de lijst "

 Haha zie het nu pas dat die er tussen staat.  Ben benieuwd hoe die eruit ziet?

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

"  Haha zie het nu pas dat die er tussen staat.  Ben benieuwd hoe die eruit ziet? "

 Zei een keer iemand tegen mijn honden dat het Staffordshire Terriërs waren. Ze worden wel vaker voor engelsjes aanzien dus ik antwoorde dat het ast's zijn en dat zij waarschijnlijk staffordshire BULL terriërs bedoelde. Zei ze neen, die zonder de bull... je hebt er met bull op de neus (bull terriërs) en zonder bull op de neus.

Je begrijpt wel dat ik niet meer bij kwam van 't lachen

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby

"  Haha zie het nu pas dat die er tussen staat.  Ben benieuwd hoe die eruit ziet? "

 Vier poten, een staart, kop en twee oren?

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Jammer dat er nog zo'n taboe op de muilkorf heerst. Hier ook eentje die altijd alleen los gaan met muilkorf om. Veiligheid voorop. Hij is niet agressief maar bouwt spanning op en we willen hierin geen risico nemen, maar hij heeft nog nooit daadwerkelijk gebeten. Verantwoordelijkheid nemen vind ik dat. We laten hem dan ook niet spelen met andere, leren hem andere te negeren. Het is echt niet zielig, hij heeft de grootste plezier, met of zonder muilkorf maakt geen verschil.

Lees ook veel 'dan kan de hond zich niet verdedigen'. Ik weet niet hoever jullie het laten gaan met je honden maar ik grijp direct in als ik zie dat welke hond dan ook het niet meer leuk vind, ook onze wel sociale honden. Ik ga niet afwachten tot het punt waarop ze zich moeten verdedigen en laat ze zeker niet het zelf maar uitzoeken.

Ik zie een muilkorf echt niet negatief..

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Ik heb het dan wel over een muilkorf in het algemeen, ik zeg niet dat ik het nu eens ben met deze maatregelen. Ik hoop alleen dat er soms wat sneller overgegaan word op een maatregel als een muilkorf zodat de maatregelen zoals euthanasie en herplaatsing vermeden kunnen worden!

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Jammer dat er nog zo'n taboe op de muilkorf heerst. Hier ook eentje die altijd alleen los gaan met muilkorf om. Veiligheid voorop. Hij is niet agressief maar bouwt spanning op en we willen hierin geen risico nemen, maar hij heeft nog nooit daadwerkelijk gebeten. Verantwoordelijkheid nemen vind ik dat. We laten hem dan ook niet spelen met andere, leren hem andere te negeren. Het is echt niet zielig, hij heeft de grootste plezier, met of zonder muilkorf maakt geen verschil.

Lees ook veel 'dan kan de hond zich niet verdedigen'. Ik weet niet hoever jullie het laten gaan met je honden maar ik grijp direct in als ik zie dat welke hond dan ook het niet meer leuk vind, ook onze wel sociale honden. Ik ga niet afwachten tot het punt waarop ze zich moeten verdedigen en laat ze zeker niet het zelf maar uitzoeken.

Ik zie een muilkorf echt niet negatief.. "

 Hier in de buurt ook een hond met muilkorf (tegen het eten) en ik zie heel goed hoe mensen op die hond reageren. Dat wil ik niet en zo wie zo is er wel een verschil (hoe klein dan ook) in comfort voor de hond dus zolang ik het niet nodig vind krijgen mijn honden geen muilkorf om.

Anoniem (Gast)

Ik ben het ook niet eens met de maatregel maar vind sommige reacties hier dan ook weer te kort door de bocht. Ook ik heb helaas van dichtbij meegemaakt wat een 'vechthond' kan aanrichten. En dat is toch wat anders dan een paar hechtingen en een bezoekje aan de Dierenarts. In ditgeval lag de hond helemaal open en heeft het niet overleefd. En ook ik ben doodsbang geworden maar ben ook een redelijk mens die niet alles over 1 kam scheert. Net zoals ik ook keurig opgevoede keffertjes aan een flexie ken die mijn hond totaal negeren. En labradors die niet lomp zijn. Maar schijnbaar mag je over alle rassen ongenuanceerd zijn hier, behalve over ' vechthonden'.

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en katten Charlie en Cassie

Oké, ik stel voor dat meerdere groepen maken.

 

Hoogrisicohonden: voor de zogenoemde vechthonden.

Laag-bij-de-grond-risicohonden: voor alle kleine hondjes.

Hoogknuffelrisicohonden: alles wat er vriendelijk, schattig en knuffelbaar uitziet. Denk page-puppies of de beren van Willemijn.

Hoog-fysiek-ohonden: voor alle honden met lekker veel energie.

 

Sorry, flauwe humor. Maar ik ben moe, kan niet slapen, en verveel me enorm. Dus nogmaals, sorry 

 

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Oké, ik stel voor dat meerdere groepen maken.
 
Hoogrisicohonden: voor de zogenoemde vechthonden.
Laag-bij-de-grond-risicohonden: voor alle kleine hondjes.
Hoogknuffelrisicohonden: alles wat er vriendelijk, schattig en knuffelbaar uitziet. Denk page-puppies of de beren van Willemijn.
Hoog-fysiek-ohonden: voor alle honden met lekker veel energie.
 
Sorry, flauwe humor. Maar ik ben moe, kan niet slapen, en verveel me enorm. Dus nogmaals, sorry 
  "

 Pfff wij vallen altijd tussen wal en schip.. 

Zijn wij Laag-bij-de-grond-risicohonden, Hoogknuffelrisicohonden of Hoog-fysiek-ohonden??? 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Maar het is een feit dat het afgelopen jaar er hondjes verscheurd zijn door de risicogroep honden.

Ik denk dat al deze mensen er wel een trauma aan overgehouden hebben, dat kan haast niet anders als je op zo'n manier je hondje verliest.

En andere voorvallen waarbij mensen zijn verwond.

Ook voorvallen met pony's en paarden die ernstig zijn verwond.

Zo'n maatregel komt er juist doordat sommige incidenten zo ernstig waren dat die elke keer het nieuws gehaald hebben.

En er werd geëist dat hier wat aan gedaan zou worden, het is zelfs tot in de politiek gekomen.

Er is al zo vaak geschreven, dat mensen bang zijn dat er weer een RAD komt als er weer zo'n incident was geweest.

 

Maar wat voor maatregel er ook komt, er zullen altijd honden de dupe er van worden die het niet verdienen.

De meeste hoog risico honden, daar is niks mee aan de hand en zijn gewoon netjes opgevoed en hebben een verantwoordelijke baas.

Die zijn ook allemaal slachtoffer van een maatregel, veroorzaakt door een stelletje idioten die het voor iedereen verpest hebben.

 

Maar ik kan me ook voorstellen, als je weer leest in de krant dat er een hondje is verscheurd, dat mensen boos worden en eisen dat er iets aan gedaan gaat worden.

Dus dat er een of andere maatregel zou komen, dat zat er al aan te komen en niemand hoeft daar verbaasd over te zijn dat er nu een voorstel ligt.

 

Alleen het zal nooit goed worden, vrees ik.

Elke maatregel treft honden/eigenaren die het niet verdienen onder die maatregel te vallen.

Of je nu 21 rassen als hoogrisico honden neerzet, of alle honden.

 

Maar hoe het dan wel moet weet ik ook niet.

Als ik een verhaal lees in de krant over een verscheurd hondje van een bejaard echtpaar, dat vind ik ook vreselijk en dan denk ik ook: dat moet voorkomen worden dat zoiets gebeurt!

 

Het blijft een oeverloze discussie omdat veel honden uit de risico groep helemaal geen risico vormen doordat ze een goede baas hebben.

Maar de onverantwoordelijke eigenaars maken het juist dat het nu zo ver gekomen is.

 

Keffertjes met een onverantwoordelijke eigenaar, die zijn vaak 'alleen maar' erg irritant, maar er vallen geen doden.

Maar de onverantwoordelijke eigenaar van een keffertje, die hoeft met deze maatregel niet te veranderen.

Die kan rustig doorgaan waar hij mee bezig was en zijn hondje blijven verpesten.

 

Maar ja, moet de eigenaar van een irritant keffertje ook even hard boeten omdat de hoogrisico honden dodelijke incidenten op hun geweten hebben en de eigenaren van de hoog risico honden niet kunnen verdragen dat 'normale' honden geen sancties krijgen?

 

Je komt er nooit helemaal uit, je doet altijd iemand tekort.

Dat stukje wat ik heb gelezen, over hoe het in Zwitserland gaat, dat spreekt mij nog het meest van alles aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en katten Charlie en Cassie

"  Pfff wij vallen altijd tussen wal en schip.. 
Zijn wij Laag-bij-de-grond-risicohonden, Hoogknuffelrisicohonden of Hoog-fysiek-ohonden???  "

 Geen probleem! Je mag jezelf in meerdere groepen plaatsen!

 

En nu, een limited offer, als je premium lid wordt (voor slechts €459,99 per maand, exclusief belasting) mag je zelfs je eigen groep aanmaken. En je hebt de optie, voor het lage bedrag van €99,99 een aparte groep voor je baasje(s) te maken! Profiteer nu!

 

(Sorry)

pagina 4 van 15 12 3 45 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Volgende forumvraag: boerboel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^