Pup wassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GigiGigi

honden foto van Gigi

Onze Gigi is inmiddels alweer 5 maandjes oud. Nu las ik op fora's dat het verstandig is om je pup te wassen voor hij/zij 3 maanden is. Hmm, die tijd ben ik al verstreken lol. De reden waarom ik het niet heb gedaan is omdat ze kortharig is, nu pas sinds een aantal weken echt buiten loopt en ivm grote hond ik haar puppy geurtje er niet af wilde wassen.

Wat is nu wijsheid? Alsnog een keertje in bad doen of gewoon pas echt wanneer ze vies is?

Lissa en Badalonius (niet ingelogd) (Gast)

Wat zijn de argumenten die op die fora gegeven worden? Ik heb zelf mijn pup niet gewassen tot hij vies was maar dat was hij toch al wel voor de drie maanden :P Maar ik was mijn hond liever niet, alleen als het echt nodig is - dus als hij zo vies is dat het niet vanzelf uit zijn vacht valt (hij vindt er ook niets aan) - dus ik ben heel benieuwd waarom dat noodzakelijk zou zijn.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Oeps. Mijn honden zijn 6,5 en 5 jaar oud, en zijn nog nooit gewassen 

Ik zou er dus geen leeftijd op plakken, maar kijken naar de noodzaak ervan… 

honden page profiel GigiGigi

honden foto van Gigi

Socialisatie, alles een keertje hebben gedaan voor de 3 maanden. Zodat er dan geen angst meer is wanneer ze groter zijn. 

honden page profiel --

honden foto van -

Nee joh dat is waarschijnlijk voor rassen die later veel gewassen en geknipt moeten worden, bijvoorbeeld poedels. Daarvoor is het goed om ze in de pup tijd al goed te laten wennen aan de handelingen die bij hun verzorging horen omdat ze dat immers heel vaak mee gaan maken. 

honden page profiel GigiGigi

honden foto van Gigi

" Oeps. Mijn honden zijn 6,5 en 5 jaar oud, en zijn nog nooit gewassen 
Ik zou er dus geen leeftijd op plakken, maar kijken naar de noodzaak ervan…  "

Ik voelde me zowat al schuldig, maar dat hoeft nu niet meer, lollll.  

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier newfoundlanders, worden niet gewassen, bams is een x gewassen en ogin ook, omdat ik even het niet zelf kon het verzorgen, heb ik ze een x weggebracht...verbrijzeld bekken, maanden  niet uit de voeten gekund, Bams is tien jaar, een x nu gewassen, ooooo wat zal ze lekker geuren, nee ik was mijn honden niet......    echt niet nodig...enne je mag komen hier ...ze ruiken heerlijk.

honden page profiel GigiGigi

honden foto van Gigi

Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik het puppy geurtje juist heerlijk vond, die is ze nu kwijt... 

Ze heeft nu haar eigen lekkere geurtje, al stinken haar oortjes wel! 

honden page profiel Zilver_PapiertjeZilver_Papiertje

honden foto van Zilver_Papiertje

Ik heb Pyx ook nooit gewassen. Eens met een natte doek of de pootjes in de zomer eens afgespoeld met de tuinslang na het lopen door...uhum....

 

Stinkende oortjes? Oortjes ruiken normaal zalig dus als ze stinken is er iets mis vrees ik. Kijk ze eens na. Schud ze vaak met haar kop ofzo?

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ik heb inderdaad vanwege de socialisatie mijn pup toen wel een keertje gewassen en in de zomer gaat mijn hond nog regelmatig onder de douche (liefst met een gezinslid  ). Ze houdt van zwemmen en dat water ruikt niet altijd even fris. Ook heeft ze een periode gehad dat ze erg graag lag te rollen in stinktroep zoals rottende vis of rottende kikkers. In die gevallen gebruik ik ook shampoo om de stank er af te krijgen.

 

Hoog zomer, als ikzelf al sta te puffen van de hitte, gaat ze meerdere keren per dag onder de douche (gewone tempratuur) om haar warmte beter kwijt te kunnen. Ik gebruik dan alleen water en kort; even met de handen goed door de vacht zodat het water ook op de huid komt. Nooit koud of lauw water trouwens.

 

Dat is ook wel grappig want dan wil ik met haar uit en ipv naar de deur te lopen rent ze naar boven en gaat staan piepen bij de douchecabine, zo lekker vindt ze dat dan.

 

In de winter vermijd ik wassen wanneer het ook maar even kan om het vet in de vacht te behouden. Kan ik er niet omheen dan blow ik haar dan daarna droog.

 

Ergo: Het is een eigen keus en ook afhankelijk van je hond en zijn/haar gedrag.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Tja, Java heb ik vanaf 3 maanden ongeveer iedere 5 dagen moeten wassen helaas. Ondanks de rustige aanpak, haatte ze het. Maar dat was onder de douche. Nu hebben we een badkuip en zet ik dr in een laagje water als ze erg vies is. Ze vind het niet leuk, maar zolang de sproeier niet aan gaat blijft ze wel gewoon staan.

Ik denk eerlijk gezegd dat die leeftijd ook niet zo uitmaakt. Zolang je de eerste keren rustig doet om ze te laten wennen. Wel zou ik de pup laten wennen aan om in bad te staan, al is het zonder water. En om er bij te staan terwijl de douche aan staat. Zodat ze toch zien dat het niet eng is. 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Toch maar wel eens douchen laten wennen. Als ze eens in iets echt heel vies gaat rollen (dood beest, poep oid) dan is een nat lapje niet genoeg. 

En oortjes horen niet te stinken of je hond nu wel of niet wast.

honden page profiel GigiGigi

honden foto van Gigi

" Ik heb Pyx ook nooit gewassen. Eens met een natte doek of de pootjes in de zomer eens afgespoeld met de tuinslang na het lopen door...uhum....
 
Stinkende oortjes? Oortjes ruiken normaal zalig dus als ze stinken is er iets mis vrees ik. Kijk ze eens na. Schud ze vaak met haar kop ofzo? "

 Nee, schud niet vaak met kop. Vanmorgen DA laten kijken maar die zegt ook dat er niks vreemds is. Ik vind het persoonlijk niet lekker ruiken, daar zal het wel aan liggen. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik zie niet echt een reden waarom je je hond zou moeten wassen.. je kunt je hondje natuurlijk alvast  laten wennen maar het lijkt me geen noodzaak om haar nu te gaan wassen. Beer werd alleen gewassen toen  hij als pup in zn eigen poep was gaan staan hahahha. Eergisteren toevallig weer gewassen omdat hij een beetje vettig en vies was,hij is nu 14 maanden. 

honden page profiel GigiGigi

honden foto van Gigi

Ik heb inderdaad besloten haar te wassen als het noodzakelijk is en niet zomaar. Alleen... daar dacht ze zelf anders over. Mijn zoon was zich aan het douchen en was vergeten de deur van de cabine helemaal dicht te doen. Resultaat; Een Gigi die helemaal vrolijk bij hem in de douche stond en een gillend kind. 

Overigens heb ik haar er meteen uit gehaald en afgedroogd, 1 ding is zeker, bang is ze in ieder geval niet voor water!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Ik heb inderdaad besloten haar te wassen als het noodzakelijk is en niet zomaar. Alleen... daar dacht ze zelf anders over. Mijn zoon was zich aan het douchen en was vergeten de deur van de cabine helemaal dicht te doen. Resultaat; Een Gigi die helemaal vrolijk bij hem in de douche stond en een gillend kind. 
Overigens heb ik haar er meteen uit gehaald en afgedroogd, 1 ding is zeker, bang is ze in ieder geval niet voor water! "

 Hahahaha! Zo heeft die kleine meteen je dilemma opgelost! Haha, wat een leuke gekkerd! 

honden page profiel GigiGigi

honden foto van Gigi

"  Hahahaha! Zo heeft die kleine meteen je dilemma opgelost! Haha, wat een leuke gekkerd!  "

 Zit ik me een beetje druk te maken, hahaha!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  Zit ik me een beetje druk te maken, hahaha! "

 Krijg je gratis levenslessen van je hond!

Héérlijk toch! 

Volgende forumvraag: Verharen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^