Mank zonder pijn?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

anoniem (Gast)

goedenavond,   ik heb een vraag en hoop dat mensen hier misschien ervaring mee hebben. onze labrador van 11 loopt sinds 1 maand mank met haar voorpoot. zelf dachten we dat ze zich had verstapt en toen hebben we het 1,5 week aangekeken, maar het werd niet beter (ook niet slechter) en toen zijn we naar de dierenarts gegaan. die heeft haar been en rug en nek alle kanten op gebogen en getrokken en geduwd maar ze gaf geen pijn aan, ze is zelfs erg soepel voor haar leeftijd. pijnstillers meegekregen en lijnrust maar na 1,5 week nog geen verbetering. weer terug naar dierenarts, zelfde testjes (zonder pijn) en weer andere zwaardere pijnstiller+ontstekingsremmer mee en lijnrust, maar nu weer 1,5 week later bijna geen verbetering. we laten zeker foto's maken maar dat kan pas over een paar dagen en ik maak me zorgen... ze heeft artrose in haar heupen maar sinds we daar glucosamine voor gebruiken is dat een stuk beter geworden. daarom lijkt het de dierenarts onwaarschijnlijk dat het artrose is, en omdat je alles met haar been mag doen denkt hij ook niet aan een botbreuk oid. ik heb thuis in eigen omgeving ook nog flink geduwd en getrokken maar merk totaal niks aan haar. van de pijnstillers gaat ze niet beter lopen maar dat komt misschien omdat ze geen pijn heeft? wat zou het dan kunnen zijn want ze loopt echt flink mank?   ik vind het maar niks en ben bang dat er straks iets engs als botkanker ofzo uit de foto's komt.   wie kan me geruststellen? is er iemand die voor hetzelfde raadsel heeft gestaan? wat hebben jullie toen gedaan?   ik hoop op een reactie, alvast vriendelijk bedankt.

anoniem (Gast)

nog een toevoeging, ze lijkt haar schouder uit te draaien en ze loopt meestal op haar tenen, alsof ze haar pols niet goed kan strekken. of het een door het ander komt weet ik niet. er zit niks in haar voetzolen.

honden page profiel  <0-0> Dutch Auti <0-0> <0-0> Dutch Auti <0-0>

honden foto van  <0-0> Dutch Auti <0-0>

Misschien eens contact op nemen met een Osteopaat voor honden. Of met kreupel dier. 

 

Je gerust stellen kan ik niet. Dat is aan iemand die er voor geleerd geeft. Wij zien je hond niet. En op basis van geschreven woord is dit niet te beoordelen.

 

Gezien de medicatie en rust en geen effect zou ikzelf in meer gespecialiseerde richting denken. Om zekerheid te verkrijgen.

honden page profiel  <0-0> Dutch Auti <0-0> <0-0> Dutch Auti <0-0>

honden foto van  <0-0> Dutch Auti <0-0>

Sterkte voor jou en je kanjer.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Wanneer ze geen pijn zou hebben.

Dan zou ze ook niet manken.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Manken betekent pijn; zoals Xtine ook schrijft.

Ik zou bij een goede orthopeed te rade gaan of bij dierenarts Aharon van www.kreupeldier.nl 

Hier verhalen over haar behandeling van labradors

http://www.kreupeldier.nl/ervaringen/ras/93/labrador.html

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Zoals aangegeven, ga naar een orthopeed, een hond die mankt heeft last/pijn.

honden page profiel BodyBody

honden foto van Body

Wat vervelend...ook omdat je de oorzaak niet weet.
Heb je ook al tussen haar tenen gekeken, om dat ook uit te sluiten?
Heel veel succes, ik hoop dat jullie snel een oorzaak vinden!

anoniem (Gast)

dankjulliewel voor de reacties, over kreupeldier had ik ook al gelezen en is zeker een optie als we er bij de dierenarts niet uit komen. er worden eind van de week foto's gemaakt, ook van haar nek. dan weten we hopelijk meer.

honden page profiel IrisIris

Ik ben benieuwd hoe dit verhaal is afgelopen. Ik sta aan het begin van een vergelijkbaar verhaal. Mijn dalmatier van 10.5 jaar loopt mank, probeert zijn linker voorpoot te ontzien. Gister bij da geweest en deze kon alles met zijn poot en schoudergewricht doen en nergens piepte hij op. Nu pijnstillende ontstekingsremmer mee gekregen maar gister (enkele uren) na innemen van de pijnstiller was er geen enkel verschil te zien....

 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Dat je je zorgen maakt kan ik me goed begrijpen.

Eerlijk gezegd geloof ik best dat een hond bij voelen en trekken niet altijd pijn aan kan geven, daarom is het verstandig dat er foto's gemaakt worden.

Veel sterkte met afwachten, is niet van om je hond zo te zien hé.

honden page profiel LolaLola

" Ik ben benieuwd hoe dit verhaal is afgelopen. Ik sta aan het begin van een vergelijkbaar verhaal. Mijn dalmatier van 10.5 jaar loopt mank, probeert zijn linker voorpoot te ontzien. Gister bij da geweest en deze kon alles met zijn poot en schoudergewricht doen en nergens piepte hij op. Nu pijnstillende ontstekingsremmer mee gekregen maar gister (enkele uren) na innemen van de pijnstiller was er geen enkel verschil te zien....
  "

Ga naar een orthopeed. Ik was bij de DA met mijn hond en ze konden niks vinden. Later weer geweest, foto's gemaakt, ze zagen nog niks. Foto's door laten sturen naar een orthopeed en die zag gelijk het probleem, hij drukte op een bepaald plekje en dat deed de hond wel degelijk zeer.. terwijl de dierenarts er van alles mee kon en niks zag, een orthopeed is hierin gespecialiseerd.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik ben benieuwd hoe dit verhaal is afgelopen. Ik sta aan het begin van een vergelijkbaar verhaal. Mijn dalmatier van 10.5 jaar loopt mank, probeert zijn linker voorpoot te ontzien. Gister bij da geweest en deze kon alles met zijn poot en schoudergewricht doen en nergens piepte hij op. Nu pijnstillende ontstekingsremmer mee gekregen maar gister (enkele uren) na innemen van de pijnstiller was er geen enkel verschil te zien....
  "

Je kan beter je eigen topic starten dan een topic van bijna 2 jaar oud omhoog halen; mensen lezen het eerste bericht, niet een reactie ergens onderaan om te weten of het zinvol is om te reageren.

 

Zo te lezen heb je niet zo'n goede DA. Er zijn aardig wat honden die zulke bikkels zijn dat zij doorlopen met pijn, zonder te manken. En als zij dan manken dan geven zij ook nog geen kik bij een onderzoek. De pijn moet wel heel erg extreem zijn wil zo'n hond verbaal een reactie geven.

 

Mijn DA ging opzoek naar andere manieren om te onderzoeken waar Momo pijn had en zo kwamen we uit op voeren: De hond constant kleine beetjes super lekker snoep geven terwijl de DA haar onderzocht. Toen merkten we wél verschil: Deed het echt pijn dan nam ze dat snoep niet aan, deed het geen of minder pijn dan nam ze het wel aan. Steeds op dezelfde plekken nam ze geen snoep aan.

 

Of het zinvol is om foto's te laten maken is maar de vraag. Veel DA's (en hondeneigenaren) grijpen daar meteen naar om een diagnose te stellen. Maar vraag je DA eens goed door of dat voor de behandeling uitmaakt. Kijk, als de DA ontstekingsremmers en pijnstillers voorschrijft zonder foto's en exact dat ook zal doen met welke uitslag van de foto's dan ook... dan zijn foto's niets meer dan een extra belasting voor je hond... en je portemonnee.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Hier ben ik het totaal niet mee eens Liz.

Ik kan me voorstellen dat een dierenarts in eerste instantie rust (lijnrust) en pijnstillers voorschrijft, is het manken dan nog niet over, zou ik er op staan dat er foto's gemaakt worden.

Zo krijg je vaak toch meer duidelijkheid.

Dan kan eventueel een beslissing gemaakt worden of je naar een specialist gaat of niet.

Zo heb ik het altijd gedaan en zou het zo weer doen.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

 

Mijn hond liep/loopt ook mank....bij een da merk je niks dan liep hij ook goed door de adrenaline,iedereen zei je  hond heeft geen pijn. Heb foto's laten maken,ze zagen een klein plekje maar dat kon niet zo veel last geven volgens hun.

De orthopeed die daar kwam zei dat Vigo DM had,dat betekende dat hij niet meer zou kunnen ontlasten,verlamd zou raken. Dat kon ik niet geloven daarom naar een neuroloog gegaan.

 

Naar een neuroloog geweest,5 hernia's de scan heeft uitsluitsel gegeven.

De fout dat da's maken is kijken naar de poot,mank lopen kan uit de rug of de nek komen.

Vigo heeft geen artrose maar goed lopen zal hij nooit meer,hij heeft zeker geen pijn omdat hij hele goede pijnstilling heeft maar kan niet zonder.

 

 

Liz ik ben het niet met je eens,een hond die invalide wordt,daar valt voor mij manken onder wil ik weten wat er aan de hand is. Zeker het is duur,foto's,consulten en scan hebben mij een kleine duizend euro gekost. Maar nu weet ik het en hoeven we niet meer verder te zoeken.

Stel dat Vigo met pijnstillers even was opgeknapt dan had ik hem dezelfde belasting gegeven en nu weet ik waar ik rekening mee moet houden. Zonder scan was Vigo nu al vast ingeslapen,ik weet nu als zijn hernia opspeelt wat ik moet doen.

Maar stel dat Vigo een andere serieuze aandoening krijgt en geopereerd moet worden,bv.darmverklevingen door de diagnose weet ik ook dat ik Vigo nergens meer voor laat opereren.

Het heeft mij rust gegeven,niet wetende wat mijn hond heeft vind ik erger.

 

Ze zeiden dat hij verlamd zou raken,niet meer zou kunnen ontlasten .....was het dat geweest dan had ik hem laten inslapen.

 

Het hoeft niet altijd zo ernstig zijn,soms kan een hond wel nog geopereerd aan een poot en dan laat je een hond gewoon doorsukkelen omdat je het niet weet.

Ik hou niet van dat natte vingerwerk,een hond kan je pas goed behandelen of laten inslapen als je weet wat er aan de hand is.

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  
Mijn hond liep/loopt ook mank....bij een da merk je niks dan liep hij ook goed door de adrenaline,iedereen zei je  hond heeft geen pijn. Heb foto's laten maken,ze zagen een klein plekje maar dat kon niet zo veel last geven volgens hun.
De orthopeed die daar kwam zei dat Vigo DM had,dat betekende dat hij niet meer zou kunnen ontlasten,verlamd zou raken. Dat kon ik niet geloven daarom naar een neuroloog gegaan.
 
Naar een neuroloog geweest,5 hernia's de scan heeft uitsluitsel gegeven.
De fout dat da's maken is kijken naar de poot,mank lopen kan uit de rug of de nek komen.
Vigo heeft geen artrose maar goed lopen zal hij nooit meer,hij heeft zeker geen pijn omdat hij hele goede pijnstilling heeft maar kan niet zonder.
 
 
Liz ik ben het niet met je eens,een hond die invalide wordt,daar valt voor mij manken onder wil ik weten wat er aan de hand is. Zeker het is duur,foto's,consulten en scan hebben mij een kleine duizend euro gekost. Maar nu weet ik het en hoeven we niet meer verder te zoeken.
Stel dat Vigo met pijnstillers even was opgeknapt dan had ik hem dezelfde belasting gegeven en nu weet ik waar ik rekening mee moet houden. Zonder scan was Vigo nu al vast ingeslapen,ik weet nu als zijn hernia opspeelt wat ik moet doen.
Maar stel dat Vigo een andere serieuze aandoening krijgt en geopereerd moet worden,bv.darmverklevingen door de diagnose weet ik ook dat ik Vigo nergens meer voor laat opereren.
Het heeft mij rust gegeven,niet wetende wat mijn hond heeft vind ik erger.
 
Ze zeiden dat hij verlamd zou raken,niet meer zou kunnen ontlasten .....was het dat geweest dan had ik hem laten inslapen.
 
Het hoeft niet altijd zo ernstig zijn,soms kan een hond wel nog geopereerd aan een poot en dan laat je een hond gewoon doorsukkelen omdat je het niet weet.
Ik hou niet van dat natte vingerwerk,een hond kan je pas goed behandelen of laten inslapen als je weet wat er aan de hand is.
 
  "

Jouw hond was jong, de mijne oud. Dat scheelt inderdaad ook wel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

Goede fotoos geven uitsluitsels, vaker dan voelen bij de hond.......vaak is er toch wat te zien op een scan...je mankt niet zomaar , ook als je zelf wat hebt, manken is een uiting van pijn...anders wordt er niet gemankt.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Jouw hond was jong, de mijne oud. Dat scheelt inderdaad ook wel. "

Als je het zo bekijkt dan klopt het wel op een bepaalde leeftijd als je weet dat je toch geen operaties of dergelijke meer

laat uitvoeren dan zou ik daar ook voor kiezen om het dier niet verder moeilijk te maken.

Mijn oude kat van 16 jaar heb ik ook niet meer uitgebreid laten onderzoeken,ik wist dat hij doodziek was,geen gesleutel meer en koste wat het kost in leven houden.

Mijn bouvier was 14,hij had vermoedelijk een milttumor die gesprongen was,heb ik ook niet meer laten onderzoeken maar hem dezelfde laten inslapen,hij had zoveel pijn.

 

 

 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Als je het zo bekijkt dan klopt het wel op een bepaalde leeftijd als je weet dat je toch geen operaties of dergelijke meer
laat uitvoeren dan zou ik daar ook voor kiezen om het dier niet verder moeilijk te maken.
Mijn oude kat van 16 jaar heb ik ook niet meer uitgebreid laten onderzoeken,ik wist dat hij doodziek was,geen gesleutel meer en koste wat het kost in leven houden.
Mijn bouvier was 14,hij had vermoedelijk een milttumor die gesprongen was,heb ik ook niet meer laten onderzoeken maar hem dezelfde laten inslapen,hij had zoveel pijn.
 
 
 
  "

Ik ga een oude versleten hond inderdaad niet meer laten opereren aan zijn gewrichten.

Als je dat uitsluit dan maakt die exacte diagnose bij manken niet meer zoveel uit. Mijn DA houdt het op versleten en ernstige atrose en we weten dat het bij de minste overbelasting opspeelt. Daar passen we de activiteiten op aan. Vaak neem ik Momo wel ergens mee naar toe maar breng ik haar eerst thuis voor we een lange wandeling gaan maken.

 

De hond van TS is ook al 11 jaar..

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Ik ga een oude versleten hond inderdaad niet meer laten opereren aan zijn gewrichten.
Als je dat uitsluit dan maakt die exacte diagnose bij manken niet meer zoveel uit. Mijn DA houdt het op versleten en ernstige atrose en we weten dat het bij de minste overbelasting opspeelt. Daar passen we de activiteiten op aan. Vaak neem ik Momo wel ergens mee naar toe maar breng ik haar eerst thuis voor we een lange wandeling gaan maken.
 
De hond van TS is ook al 11 jaar.. "

Vigo was 10 jaar maar 1 jaar jonger,vond ik nog te jong om het erbij te laten zitten.

Tosca was 12 en mankte soms was ook lichte artrose,heb ik ook niet verder gekeken maar toen ze af en toe hoestte en zich ging afzonderen heb ik toch een echo laten maken. Een week later heb ik haar laten inslapen.....ik wist dat ze zou stikken en daar ging ik niet op wachten.

Had ik geen echo laten maken dan zou ze verder uitgeteerd zijn en gestikt.

Als het kan wil ik weten wat de hond mankeert om een eerlijke keuze naar mijn hond te maken.

 

Hetzelfde verhaal een bouvier van 10 jaar,is ook al oud,benauwd ook een echo laten maken,ernstig hartfalen.

Als je dat niet weet dan krijgt de hond zoveel vocht achter zijn longen en gaat ook stikken,een afschuwelijke dood.

 

Het is zo dat is hier al ingecalculeerd,een hond kost op het eind van zijn leven toch een kleine duizend euro.

 

Een echo,foto dat is niet belastend.

Scans wel voor een hond met gewrichtsklachten,Vigo heeft daar veel last van gehad.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Vigo was 10 jaar maar 1 jaar jonger,vond ik nog te jong om het erbij te laten zitten.
Tosca was 12 en mankte soms was ook lichte artrose,heb ik ook niet verder gekeken maar toen ze af en toe hoestte en zich ging afzonderen heb ik toch een echo laten maken. Een week later heb ik haar laten inslapen.....ik wist dat ze zou stikken en daar ging ik niet op wachten.
Had ik geen echo laten maken dan zou ze verder uitgeteerd zijn en gestikt.
Als het kan wil ik weten wat de hond mankeert om een eerlijke keuze naar mijn hond te maken.
 
Hetzelfde verhaal een bouvier van 10 jaar,is ook al oud,benauwd ook een echo laten maken,ernstig hartfalen.
Als je dat niet weet dan krijgt de hond zoveel vocht achter zijn longen en gaat ook stikken,een afschuwelijke dood.
 
Het is zo dat is hier al ingecalculeerd,een hond kost op het eind van zijn leven toch een kleine duizend euro.
 
Een echo,foto dat is niet belastend.
Scans wel voor een hond met gewrichtsklachten,Vigo heeft daar veel last van gehad. "

Dat is natuurlijk de afweging en ik dacht dat ik dat ook duidelijk had aangegeven: "Wat is het verschil in behandeling naar een uitslag van een foto?" Is er geen verschil, dan vind ik dat zinloos. Hoe belastend het is voor je hond verschilt ook per hond en per aandoening. Voor een hond die een trauma heeft opgelopen bij de DA is iedere handeling van een DA belastend om maar een voorbeeld te geven. Een foto geeft veel honden stress; dat is ook belastend.

 

Elsa heeft ook een heupfoto gehad. Ik merkte aan haar ook stress en de hond na ons was zelfs zo gestrest dat die de assistente fiks gebeten heeft.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

D" Ga naar een orthopeed. Ik was bij de DA met mijn hond en ze konden niks vinden. Later weer geweest, foto's gemaakt, ze zagen nog niks. Foto's door laten sturen naar een orthopeed en die zag gelijk het probleem, hij drukte op een bepaald plekje en dat deed de hond wel degelijk zeer.. terwijl de dierenarts er van alles mee kon en niks zag, een orthopeed is hierin gespecialiseerd. "

Dit dus. Volgens de da was er met Zara niks aan de hand. De orthopeed zag de foto’s en zag gelijk artrose graad 3 in beide ellebogen en een afwijking van de rug. En hij beoordeelde dezelfde foto’s.

Volgende forumvraag: Vraag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^